Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Vulcanus atlanti birodalma
Tenerife
585 000 Ft-tól
/fő, repülőjeggyel
Utazás:

menetrend szerinti repülőjárattal, a helyszíneken külön busszal

Elhelyezés:

4*-os Best Jacaranda Hotel kétágyas szobáiban

Ellátás:

reggeli (vacsora lehetőség a hotelben)

Utazás:

menetrend szerinti repülőjárattal, a helyszíneken külön busszal

Elhelyezés:

4*-os Best Jacaranda Hotel kétágyas szobáiban

Ellátás:

reggeli (vacsora lehetőség a hotelben)

Miért ez az út?

Rendkívül kellemes klímája, a szinte örökkön ragyogó nap és nagyszerű partjai tették világszerte ismertté az Atlanti-óceán legfelkapottabb nyaralóparadicsomát. Talán egy kicsit “túlságosan is felkapott”, vagy “túlságosan is nyaralási nagyüzem” – hallani olykor a mindenhová eljutó hírnév által táplált kritikákat is. Milyen hát igazából ennek az óceáni szigetvilágnak a legnagyobb szigete? Milyenek hátországának erődszerű magashegységei, szubtrópusi köderdői, nemzeti parkja és ültetvényei? Miért olyan “aránytalanul magas” itt az UNESCO világörökségi védelem alatt álló területek aránya? Körutazásunk a Tenerife legérintetlenebb tájaira vezet, min. 3 óceáni fürdőzéssel, számos vulkánt feltárva –lehetőleg távol a nyaralóövezetek turista forgatagától. Hagyományainkhoz hűen, a spanyol földrajzi felfedezések korának is módszeresen utánajárunk – San Cristóbal de la Laguna katedrálisától – a felejthetetlen Garachico óceáni szikláiig

Oltással, teszttel, vagy betegségen való átesettség után lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Elutazás Makaronéziába

Találkozás Liszt Ferenc reptéren délelőtt 10:30-kor. Elrepülés Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb tagjára, 12:25-kor. Menet közben vázlatos áttekintés Makaronézia szigeteiről (Azori-szigetek; Madeirák; Kanári-szigetek; Zöld-foki-szigetek), a flórarégió természetföldrajzi sajátosságairól. 17:10-kor megérkezés Tenerifére, majd utazás szállásunkra. Menet közben ismertető az Atlanti-óceán vízrajzáról, az Atlanti-hátság kialakulásáról, illetve a forrópontos vulkanizmusról (hotspot vulcanos). Rövid megállás és múlt-idézés a Candelariai Miasszonyunk Bazilikánál, (1390-ben a Güímári királyság guancsó /Guanche/ pásztorai itt találták a partra vetett Mária szobrot), illetve a guancsó harcosok szoborsoránál. Esti bejelentkezés szállásunkra El Médanóban.

Éj El Médanóban

2. nap: A XV-XVI. sz. UNESCO világöröksége; Santa Cruz de Tenerife ultramodern metropolisza

Reggeli utazás San Cristóbal de la Laguna UNESCO világörökségi védelem alatt álló, középkori óvárosába.  A XV. századi alapítású San Cristóbal de la Lagunaaz első, nem fallal körülvett kasztíliai gyarmatváros. 627 védett épületéből több mint 350 mudéjar stílusú, s legalább 300 éves. La Laguna szolgált mintaként az összes latin-amerikai spanyol gyarmatváros felépítésénél, így nem meglepő, hogy a XVI. sz. végétől “visszahatásként” megjelentek az amerikai stílusjegyek, illetve az amerikai telepesek. Séta a Felsővárosrész, majd az Alsóváros nagyszerű középületeinél, látogatással a Plaza Catedralon a Katedrálisnál, majd a Plaza Adelantadón: Casa de Los Capitanes palota, Ayuntamiento városháza, Convento de Santa Catalina kolostor. Rövid szemelvények Latin-Amerika gyarmatosításáról.

Átutazás Santa Cruz de Tenerife-be, a szigetek második legnagyobb metropoliszába és fővárosába (a főváros címet 4 évenkénti váltakozással közösen viseli Las Palmas városával). Közös séta az óceánparton: Castillo de San Juan Bautista – fényképezés az 1641-ben épült erőd falainál, emlékezéssel az 1797. évi brit ostrom kudarcára, s Horatio Nelson admirális jobb karjának elvesztésére. A 2003-ban átadott Auditorio de Tenerife, az ultramodern spanyol építészet csodája megtekintése (kívülről) – majd séta a Plaza Espana-ra. A különleges óceánparti tér és kikötő a híres Carnaval  (Földünk a riói karnevál utáni második legnagyobb tánc és mulattságfesztiválja) helyszíne. A 2006-ban átadott, 120 m magas Torres de Santa Cruz ikertornyok és a fontosabb modern középületek beazonosítása.  2 órás úszás a Playa de las Teresitas méltán híres, aranyhomokos strandján, majd fotózás a strand feletti kilátópontról.  Koraesti visszaérkezés a hotelbe.

Éj  El Médanóban

3. nap: 1 nap Spanyolország tetején

 Reggeli utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Teide Nemzeti Parkba.  Útközben ismertető a 3.718 m magas óriásvulkán kialakulásáról, „életének” legfontosabb öt szakaszáról. Az óceánfenéktől 7.500 m magasra tornyosuló (!) aktív vulkán 1909-ben tört ki utoljára - s ma is a világ 16 legveszélyesebb, legjobban megfigyelt tűzhányója közé sorolják (Decade Vulcano). Rövid akklimatizációs séták 1.000 m szintenként, 1 órás pihenővel 3.000 m-en. A hegyhez kötődő guancsó legendák és mesék rövid bemutatása – vázlatos ismertetővel a csak itt növő (endemikus) növényekről.

Feljutás felvonóval Spanyolország tetejére.

(Figyelem! A hőmérséklet kb. 30 ºC fokkal alacsonyabb, mint a tengerszinten – vagyis tavasziasan frissen hideg várható. Melegebb öltözet nyomatékosan javasolt!) Csoportkép készítése a Teleki zászlóval.

Visszajutás a felvonó aljához, majd rövid séták és fotószünetek a fokozatosan melegedő holdbéli tájon.

A rendelkezésre álló időtől függően látogatás La Oratava gyarmati stílusú óvárosában, a legszebb kertek és öreg magánpaloták fotózásával. Esti visszaérkezés a hotelbe.

Éj El Médanóban

4. nap: San Miguel de la Palma szigete

Délelőtti behajózás a La Palma szigetére tartó óceánjáróra. Indulás 12:00 órakor.   A La Isla Bonita (Legszebb sziget – népszerű nevén) földrajzi és természeti viszonyainak rövid áttekintése a hajón. A világűrből lándzsa alakúnak látszó földdarab a szigetek legzöldebb, legdrámaibb domborzatú – és az óceánba legmesszebb szakadt tagja. Az állandóan fortyogó belső erők, felhők feletti csillagvizsgálók és hegyekre kapaszkodó ültetvények szubtrópusi birodalma.  Megérkezés Santa Cruz de la Palma-ba, a sziget 16.000 fős fővárosába 15:00 órakor. Séta az óvárosban, történetekkel Mencey Tanausú, a szigetek guancsó királya korától – a

spanyol banán, dohány és cukornád bárók világáig, s a XVI. századi Aranykorig, amikor a város a Spanyol világbirodalom harmadik legfontosabb kereskedelmi központja volt, Sevilla és Antwerpen után. Fotózás a leghíresebb venezuelai, kubai és perui stílusú palotáknál, látogatással a Tengerészeti Múzeumban (Museo Naval), illetve a Castillo de Santa Catalina és Castillo de la Virgen erődöknél, rövid emlékezéssel Sir Frances Drakre, s a hozzá hasonló martalócokra, s tengeri kutyákra – akik anno megkísérelték a város kifosztását…

Ízelítő a sziget vadregényes északi terepeiből: Séta a Los Tilos erdőségben, a csodaszép kanyon aljában.

Éj Santa Cruz de la Palmán

5. nap: Nemes szivarok dicsérete;  Roque de los Muchachos – a csillagok kapuja

Reggeli után utazás a Caldera de Taburiente Nemzeti Park látogatóközpontjába. A 10 km átmérőjű (!) 2.000 m fölé tornyosuló, több helyütt függőleges oldalfalakkal körbevett „üst” (a caldera spanyol jelentése: üst, tál) minden vulkáni caldera névadója. Az információs központ nagyszerűen mutatja be a 2 millió évvel ezelőtt kitört, 20 km átmérőjű óriás pajzsvulkán kitörését – s annak napjainkig történő átalakulását. Látogatás Brena Altában, a Puro Palmero Múzeumban, a szivarkészítés „kincsestárában”. Ismerkedés La Palma – és Földünk szivarjaival. Üzemlátogatás a Julio szivarműhelyben, vásárlási lehetőséggel.   Felkapaszkodás a Caldera de Taburiente égi gerinceire. Könnyű túra a 2.351 m magas Pico de la Cruz vidékén, majd megérkezés a 2.426 m magas Roque de los Muchacos csúcsához, az Európai Unió, s talán Földünk legnagyobb csillagvizsgáló teleszkópjaihoz. A felhőkön, s „Földön túli” táj legnagyobb létesítményeinek fotózása (William Herschel, Gran Telescopio Canario… stb), majd a naplemente fotózása – felülről (!). Aláereszkedés a késő délutáni  órákban – koraesti érkezéssel szállásunkra.

Éj Santa Cruz de la Palmán

6. nap: A Teneguía vulkánon; Punta de Fuencaliente banánerdői

Reggeli indulás a Refugio El Pilar erdőibe. 3-4 órás séta a Pico Birigoyo vulkán környezetében, kedvünktől és erőnktől függően. Ismertető a Ruta de los Volcanes vulkáni vonulatairól, egyedi természeti értékeiről. Utazás La Palma nyugati partjain Fuencaliente de La Palma városkájába.  Bepillantás a San Antonio vulkán kürtőjébe, a Teneguía vulkán piramisának fényképezésével. Az 1949. és 1971. évi kitörések körülményeinek megismerése a látogató központban.  Aláereszkedés Fuencaliente óceánparti banán ültetvény erdőibe. Spontán látogatás egy ültetvényen – talán vásárlási lehetőséggel. Séta a Punta de Fuencaliente-fok ma is működő só-lepárlójában, illetve műemlék világítótornyánál. Rövid szabadidő La Palma lándzsájának hegyén, majd visszautazás a keleti partvidéken, esti érkezéssel szállásunkra. 

Éj Santa Cruz de la Palmán

7. nap: Hajózás Tenerifére; El Teno csodái

Rövid délelőtti utazás a kikötőbe. Elhajózás Tenerife szigetére 12:30-kor. Megérkezés Tenerifére 15:00-kor, majd utazás a sziget É-nyugati, a korábbiakban meg nem látogatott vidékére. Pihenő és séta a Los Gigantes óriás szikláinak panorámájánál, majd utazás Santiago del Teide hegyi csomópontjához. Vezetés a hajmeresztően festői szépségű Masca hegyi falujába. Rövid séta és szabadidő a falucskában, majd a szerpentinek legszebb pontjain.  Koraesti érkezés szálláshelyünkre.

Éj El Médanóban

8. nap: Átmeneti búcsú Makaronéziától…

Kijelentkezés a hotelből, majd utazás Garachico óceánparti városkájába, úszással annak hullámtörő vulkáni „fjordjában”. Látogatás Icod de los Vinos ezeréves sárkányfájánál,majda rendelkezésre álló időtől függően rövid szabadidő. Utazás a nemzetközi reptérre, megérkezés délután 15:45 órakor. Elrepülés Budapestre 17:45-kor, megérkezéssel a Liszt Ferenc repülőtérre éjszaka 23:50-kor.  

További információk

Ruházat

Figyelem! Habár utazásunk az örökkön napos, szubtrópusi nyaralóparadicsomba vezet, a 2.000 m tengerszint feletti magasságokban hidegebb is előfordulhat. Esőkabát és 1 váltás meleg ruha hozatala nyomatékosan javasolt!


Belépők

Belépők tételes felsorolása: 1./Teide Nemzeti Park és felvonó; 2./ La Laguna katedrális és kolostorok; 3./ Garachico katedrális; 4./ Punta del Cordón séta

*A repülőjegy ára 1 db 40 X 30 X 20 cm-es kézipoggyász és 1 db 20 kg tömegű feladható poggyász díját
tartalmazza.


Aktuális beutazási információk

Szabadon beutazható az uniós digitális európai igazolvánnyal, az EMA által elismert (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen/Johnson) illetve Sinopharm oltással. Ha két Szputnyik oltás után, a harmadik oltása EMA által elismert, úgy szintén szabadon utazhat be.

Amennyiben csak Szputnyik oltása van, vagy nincs beoltva, úgy 48 óránál nem régebbi antigén, vagy PCR teszttel utazhat be.


Aktuális hazautazási információk

A 10 NAP járványügyi megfigyelés alól felmentést kaphat a magyar állampolgár kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

A Liszt Ferenc repülőtéren, a 2B Terminál érkezési szintjén működő tesztközpontban a hazaérkezést követően rögtön el lehet végeztetni az első tesztet. Nem kell előre időpontot kérni, csak egy online regisztráció szükséges, mely IDE KATTINTVA elérhető. Bővebb információ

FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. 

Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

További kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink egyikén!


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.05.09. - 2022.05.16.
8 nap / 7 éj
585 000 Ft
Betelt
2022.10.10. - 2022.10.17.
8 nap / 7 éj
603 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 132.000 Ft; változhat)
 • a szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobában
 • a reggelis ellátást
 • a belépőket
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  84 500 Ft
 • Wizz Priority
  (az ár változhat)
  16 000 Ft / fő
 • 1 db 20 kg-os poggyász
  (oda-vissza; az ár változhat)
  41 000 Ft / db
 • 1 db 10 kg-os poggyász
  (oda-vissza; az ár változhat)
  24 100 Ft / db
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kiss Henrietta
+36 (1) 207 8221
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


202.000 Ft/főtől

11 nap / 10 éj
2022.07.09. - 07.19.


495.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


420.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin