Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Valencia, az ínyencek paradicsoma
379 000 Ft
/fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2022. szeptember 14-18.
 
Utazás:

repülővel
RyanAir közvetlen menetrend szerinti járattall

Elhelyezés:

4* szállodában kétágyas fürdoszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, 3 alkalommal ebéd, kóstolók 

Utazás:

repülővel
RyanAir közvetlen menetrend szerinti járattall

Elhelyezés:

4* szállodában kétágyas fürdoszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, 3 alkalommal ebéd, kóstolók 

Miért ez az út?

1. A lüktető, mediterrán Valencia a spanyol gasztronómia egyik legváltozatosabb helyszíne. A „narancs és paella földjét” átszelő folyók árterében rengeteg zöldséget és gyümölcsöt termesztenek, melyek messze földön híresek. Körutazásunk során többféle finom falatot megkóstolunk, beilleszkedve a helyi életérzésbe piacra látogatunk, és egy borászatban Bobal szőlőből készült vörösbort is iszunk.

2. Spanyolország legnagyobb gondozott parkjában élvezhetjük az épp utazásunkkor virágba boruló narancsfák szín- és illatkombinációját.

3. Az ámulatba ejtő középkori emlékek és az ultramodern építészet különleges egyvelege lenyűgöző látványt nyújt. Valencia különleges atmoszférával rendelkezik, ugyanis gazdag történelmi kincsei kiválóan megférnek az avant-garde stílusú épületekkel. A környéken pedig, amerre csak nézünk, látványos várak magasodnak, melyek közül megtekintjük Requena mór várát és az arab erőd alapjaira épült Castel del Papa Lunát.

Kislétszámú csoport, max. 15 fő!

Gasztronómiai élmények

UNESCO világörökségi helyszín

Szabadon, oltás és teszt nélkül lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest - Valencia

Találkozás kora reggel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd utazás Valenciába. Érkezés 10:15-kor Spanyolország 3. legfontosabb városába, mely különleges atmoszférával bír, ugyanis gazdag történelmi kincsei kiválóan megférnek az ultramodern, avant-garde stílusú épületeivel egyetemben. A lüktető, mediterrán Valencia a spanyol gasztronómia egyik legváltozatosabb helyszíne. A „narancs és paella földjét” átszelő folyók árterében rengeteg zöldséget, gyümölcsöt termesztenek, melyek messze földön híresek.

A csomagok felvétele után először a tengerparti negyedbe vezet utunk, a kikötő közelébe, ahol friss halból készült, gyors ebédünket fogyasztjuk el közösen, hogy ne éhesen kezdjük a város felfedezését. Ebéd után irány a központi tér, a Plaza de Ayuntamiento, ahol a városháza található több figyelemre méltó 19. századi épülettel együtt. Innen indulunk városnéző túránkra: megcsodáljuk az UNESCO világörökség részét képező Selyembörze épületét (Lonja de la Seda), mely gazdagon díszített, gótikus középkori várkastélyt ábrázol. A 15. századi építményben egykoron a híres valenciai selyemmel kereskedtek. Megnézzük a Mercado Centralt is, Európa egyik legnagyobb piacának otthont adó különleges építményét is. Tovább haladunk Plaza de la Virgen térhez és a város katedrálisához is, melyről úgy tartják, hogy 500 éven át őrizte a Szent Grált. A székesegyház egyik mellékkápolnájában egyébként ma is megtekinthető a Szent Kehely másolata. Ha van kedvünk, fellépcsőzhetünk az épület tekintélyes harangtornyába, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk a városra. Ezt követően megtekintjük Európa legnagyobb gótikus városkapujaként emlegetett Torres De Serranos-t, mely egykoron börtöncellaként is funkcionált. A program végeztével elfoglaljuk szállásunkat. Este szabad program, fakultatív vacsora, vagy séta a belváros éjszaka is nyüzsgő részén, Barrio del Carmenben, ahol rengeteg bár, kávézó, étterem és szórakozóhely található. Végül érintjük a érintjük a Cidudad de las Artes y les Ciencias városrészt, vagyis az érdekes „Művészetek és Tudományok Városa negyedet”, mely több területből álló, mesterséges vízmedencére épített  futurisztikus komplexum. Itt megtalálható többek között az Operaház, Tudományos múzeum és Európa legnagyobb Óceanáriuma is. Szállás Valenciában (4 éj) 

Szállás: Ilunion Aqua 4*

2. nap: Albufera (rizsföldek) – Requena - Bunol

Reggeli után Európa egyik leghíresebb rizstermő vidékére indulunk, az Albufera-tóhoz. Innen ered a spanyolok népszerű, nemzeti étele, a paella, melynek első készítési ideje a 15. századra nyúlik vissza. Ez egy kétfülű, lapos serpenyőben (paellában) készült egytálétel, mely a serpenyőről kapta a nevét. A klasszikus paella valenciana egyébként eredetileg csirke vagy nyúlhúsból készül, míg van ennek egy tenger gyümölcsei-s verziója is. Mi a klasszikus valenciai paellát fogjuk megkóstolni egy autentikus helyi étteremben, közös ebéd keretében. Az ebéd előtt egyébként, ha az időjárás engedi,  csónakázhatunk „a kis tengeren”, ahogy annak idején a mórok is hívták , vagy akár sétálhatunk egy kicsit a strandok királynőjének nevezett El Saler 6 km-es, kékzászlós, aranyhomokos tengerparton, ahol azúrkék a víz.  A program után Észak-nyugatra, a Requena-Utiel borvidékre tartunk, ahol már kb. 2500 éve foglalkoznak a szőlőtermesztéssel. Megnézzük Requena középkori városát: az itt magasodó mór várat, a gótikus homlokzatú, 14. századi templomokat: az Igalesia de Santa Maríát és az Iglesia des Salvadort, valamint sétálunk a város keskeny utcácskáin, megcsodálva a házak díszes csempéit. Betérünk az óváros szívében egy helyi különleges borászatba is, ahol egy pincelátogatás keretén belül 5 féle bort kóstolunk meg sajt és kolbászfalatkákkal kísérve. Helyi specialitás a Bobal szőlőből készült vörösbor. A program után visszatérünk Valenciába. Útközben megállunk a világszerte híres, őrületes La Tomatina paradicsomfesztivál helyszínén, Bunolban, ahol minden év augusztusának végén kb. 140 tonna paradicsomot dobálnak szét, és az érdekes „küzdelemre” közel 50 ezer ember kíváncsi. Itt gyors városnézés következik, majd visszaérkezünk este szállásunkra.

3. nap: Castellón de la Plana - Peníscola

Reggeli után ismét egy egész napos kiránduláson veszünk részt. Először A Valenciától északra fekvő Castellón de la Plana városát célozzuk meg a főtérrel, (Plaza Mayor), szétnézünk a központi piacon, megnézzük a Castel Vell várfalat, majd a Con Catedral de Santa Maríát,  és sétálunk az El Grao de Castillonnál. A városnézést egy közös tapas ebéddel zárjuk egy tradícionális étteremben, ahol megismerkedünk a különleges helyi specialitásokkal. Ezt követően utunk tovább folytatódik, hogy felfedezzük a „narancsligetpart” egyik legnépszerűbb tengerparti üdülővárosát, a csodaszép Peníscolát, mely megelevenedik a híres Trónok harca c. filmben is, mint forgatási helyszín. Sétálunk az óvárost körül ölelő fal  mentén, és megnézzük az arab erőd alapjaira épült várat is, a Castel del Papa Lunát, melyet egykoron a templomos lovagok is használtak. A nap végén vissztérünk Valenciába.

4. nap: Mercado Central (kóstolók) és szabad program

Ezen a napon egy kicsit megpihenünk, és „átadjuk magunkat az élvezeteknek”. Délelőtt ellátogatunk a Mercado Central-ba, avagy a központi piacra (utazás tömegközlekedéssel), mely Európa legnagyobb ételpiaca is egyben. Itt felfedezzük a kínálatot. A 20. század elején épült csarnokot gazdagon díszítik a különleges azulejos csempék. A több mint 1300 standon zöldségek, gyümölcsök, fűszerek sorakoznak minden mennyiségben, és elképesztő változatosságban kínálják magukat az ízlésesen elrendezett pultokon. Itt közösen kóstolunk a helyi, friss termékekből: friss gyümölcsök, tipikus helyi édesség, a turrón, és a kihagyhatatlan horchata, vagyis mandulatej. A délelőtti program után szabad program következik. Sétálhatunk a tavaszi napsütésben a központi nagy strandon, ahová a helyiek is járnak, a Playa de Malvarossán, vagy akár eltölthetjük az időt a Tudományok és Művészetek városnegyedben, például a lenyűgöző Óceanáriumban, ahol kb 500 tengeri faj képviselteti magát, és egy kb 70 méter hosszú csatornában tudunk végigsétálni úgy, hogy közelebbről megfigyelhessük a felettünk elúszó cápákat, delfineket vagy bálnákat. Lazíthatunk Spanyolország legnagyobb gondozott parkjában, a Turia-kertben, ahol többek között az épp akkortájt virágba boruló narancsfák között andaloghatunk.

5. nap:  Valencia – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre a Ryanair menetrend szerinti, közvetlen járatával. Landolás Budapesten dél körül. 

 

UNESCO Világörökségi helyszín:
 • Selyembörze épülete, Valencia

 

További információk

Repülőjegy

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Repülőjegy - utazás Ryanair/WizzAir járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Elsőbbségi beszállás:
Ha az utasok priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A légitársaságok szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a  légitársaság véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza. 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.09.14. - 2022.09.18.
5 nap / 4 éj
379 000 Ft
Lekérés

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a Ryanair repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal (40x20x25 cm) (melynek értéke: kb. 60 000 Ft; változhat!)
 • 4 éjszakát 4*-os szállodában, kétágyas elhelyezéssel
 • a reggelit
 • 3 alkalommal ebédet
  (1., 2., 3. napon)
 • a program szerinti kóstolókat
 • a helyszíni busz közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  8 EUR / fő
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 35 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2% 

EGYÉB KÖLTSÉGEK:

 • Egyágyas felár
  69 000 Ft
 • 20 kg-os feladható poggyász
  20 000 Ft / fő-től
 • Elsőbbségi beszállás
  2 db fedélzetre felvihető kézipoggyásszal
  15 000 Ft / fő-től
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Andrade-Varga Tímea
+36 (1) 207 8222
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 

  

10 nap / 9 éj
2022.07.15. - 07.24.


495.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2022.09.17. - 09.20.
Összesen 5 időpontban

179.900 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


349.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin