Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Kóstoljuk meg Galíciát!
440.000 Ft
/fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2022. október 4.
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal,
1 átszállással

Elhelyezés:

4*-os szállodákban, kétágyas szobában

Ellátás:

félpanzió, 1 alkalommal ebéd, kóstolók

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal,
1 átszállással

Elhelyezés:

4*-os szállodákban, kétágyas szobában

Ellátás:

félpanzió, 1 alkalommal ebéd, kóstolók

Miért ez az út?

Santiago de Compostela, Galícia tartomány fővárosa a Szent Jakab-út, a híres zarándokút végállomása. Már csak ezért is érdemes ellátogatni ebbe a természetben gazdag spanyol régióba. Ám a térség a zarándokútnál jóval többet is tartogat: zöldellő erdős völgyekkel teli tájai, a sziklákkal dacoló tenger és számtalan bájos falva elbűvöli az ide látogatót. Galícia tartomány gasztronómiáját meghatározza a tenger. A nagy hullámzás és az ár-apály miatt elismerten kitűnő minőségűek errefelé a tengeri ételek. A rias-ok (folyótorkolatok) környékén remek halakat fognak. Az éttermek kirakatában furcsa, dinoszaurusz lábra hasonlító kagylóféléket láthatunk kiállítva, amelyeket a viharban sokszor életük kockáztatásával tépik le a sziklákról a percebes-halászok. Egy másik különlegesség a navajas, vagyis a borotvakagyló, amit legtöbbször egyszerűen sós vízben gyorsan megfőzve tálalnak. Galícia legfőbb nevezetessége a pulpo a feria vagy pulpo gallego, a Spanyolország más tájain is népszerű, rézedényben főtt, jellegzetesen fatálon tálalt előétel. Apró kockákra vágva kínálják: hófehér színű, igazán gusztusos csemege melegen és hidegen is.

1. Friss tengeri herkentyűk, halak, polipok élvezete egy marisceriában (specialista étteremben).

2. Olyan, mintha Írországban vagy Skóciában járnánk, semmint Spanyolországban. A tenger nyers ereje, a sziklák szédítő magassága, a kultúrával és helyi ízekkel kiegészítve feledhetetlen élményt jelent.

3. A turisták még kevésbé fedezték fel ezt a vidéket, így elkerülhetjük a nagy tömeget.

Gasztronómiai élmények

Kislétszámú, max. 20 fős csoport

Magyar nyelvű idegenvezetéssel

Oltással, teszttel, vagy betegségen való átesettség után lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest – Santiago de Compostela

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren, utazás egy átszállással Santiago De Compostelába, Galícia tartomány fővárosába. Galíciát az itt lakók kétféleképpen jellemzik: az egyik egy színhez, míg a másik a zenéhez kapcsolódik. Galícia a félsziget legcsapadékosabb tartománya, ezért ezt a terültet a zöld jelzővel illetik nemcsak a galíciaiak, hanem az ide érkező zarándokok is. A másik jelző a dallamosságra utal, amely a beszélt nyelvet, a galíciait jellemzi. A gallego nyelv az újlatin nyelvcsaládba tartozik, amely a középkori portugál nyelvből alakult ki, és az egyszerű, földműveléssel foglalkozó nép által maradt fenn. Számos ünnepen, amiből Galíciában mintegy 7000 van, helyi csoportok népviseletben dudával és furulyával lépnek fel, amibe mi is könnyen belefuthatunk utunk során. Transzfer a szállodába, majd vacsora. (2 éj)

2. nap: Costa da Morte

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk. Costa da Morte-t, a 17 város és falu alkotta legendás területet sokáig az ismert világ végének tartották. Amellett, hogy számos zarándok végső célpontja a Szent Jakab útján, partvonala lenyűgöző sziklákkal, halászkikötőkkel és bájos tengerparti falvakkal rendelkezik. Figyelembe véve a csipkézett partvonalat és a téli hónapokban elszenvedett számos vihart, nem meglepő, hogy Costa da Morte sajnos nagyon sok hajótörés helyszíne: a part mentén kereszteket helyeztek el és több hajóroncs is van a térségben. Costa da Morte lakóinak életmódja szorosan kapcsolódik a tengerhez. Gazdaságuk a halászaton és a kagylóhalászaton alapul. A percebes-halászok életüket kockáztatva, szikláról sziklára ugrálnak, miközben kikerülik a hullámokat. Érthető módon ezeknek a falvaknak a gasztronómiája kihasználja az itt kapható halak és tenger gyümölcsei frissességét és változatosságát. Este visszatérünk a szállásra, vacsora.

3. nap: Ribeira Sacra

Spanyolország egyik legtitokzatosabb régiója, Ribeira Sacra varázslatos szurdokoknak és folyóknak, ősi kolostoroknak és az ország legjobb borainak ad otthont. A borvidék azon kevés helyek egyike Európában, ahol olyan körülmények között termesztik a szőlőt, amelyet az emberek manapság „hősi szőlőtermesztésnek” neveznek. Ez a kifejezés arra a nehézségre utal, amellyel a termelők szembesülnek a szédítő lejtőkön. A völgyfenék felett több száz méterrel, keskeny, meredek teraszokra telepítve, a borászoknak gyakran felvonórendszerre és szüretkor szinte akrobatikus képességekre van szükségük, hogy a szőlőt az útra szállítsák. Mindazonáltal ez egy olyan probléma, amellyel az itteni borászok több mint 2000 éve szembesülnek, hiszen Ribeira Sacra szőlőtermesztése a római korig nyúlik vissza.
Ellátogatunk a Ponte de Boga pincészetbe, mely a Sil folyó kanyonjait körülölelő meredek lejtőkön, teraszos táblákon terül el. Miután lépésről lépésre megismerjük a borkészítés teljes folyamatát, meg is kóstoljuk az itteni borokat és egy ízletes ebéden veszünk részt.
Ebéd után hajókázunk egyet a Sil folyón, hogy egy teljesen más perspektívából is láthassuk az akár 500 méterre a folyó fölé tornyosuló sziklákat, majd Monforte de Lemosba indulunk. A szállás elfoglalása, majd vacsora. (1 éj)

4. nap: Rias Baixas

Ezt a partvonalat sokan a paradicsomnak tekintik, és itt találhatók a rómaiak által "istenek szigeteként" ismert Cíes-szigetek is. Partvonala egyesíti a tenger kékjét és erdejeinek zöldjét Galícia tengeri hagyományaival, egy olyan területen, amely Muros és Noia torkolatától a Miño folyó torkolatáig terjed. Ez a halászok földje, és az egyik legjobb hely a kagyló élvezetére. Jó példa erre Muros, ahol régi halászlakások állnak a gótikus kúriák mellett, és az O Grove, amely minden évben a Tengeri Ételek Fesztiváljának ad otthont. A környéken fantasztikus fehérbor is készül, amelyet a nap folyamán, a későbbiekben meg is kóstolunk.
Hajóra szállva Tambo-szigetének megismerésére indulunk, mely Pontevedra torkolatának központjában található. Kerülete ovális, alakja piramis alakú, magassága 80 méter, és szinte az egész szigetet fák borítják. Vannak arra utaló jelek, hogy a már vaskorban benépesítették, mivel Castreño városának maradványai itt találhatók. A középkorban egy bencés kolostort építettek, de szolgált karantén szigetként az ide érkező hajósoknak, és katonai támaszpontként is. Megismerjük a környező vizekben tenyésztett osztrigák, fésű- és egyéb kagylófajták történetét, majd a kirándulást kagyló és ferhébor kóstolóval zárjuk.
Délután Vigoba utazunk. 1702. október 23-án, a spanyol örökösödési háború idején a Vigo-öbölben zajlott le a híres tengeri ütközet az angol-holland csapatok és a francia-spanyol flották között. A csatát "Vigo-öböli csatának" (spanyolul: Batalha de Rande) nevezik. A britek megtudták, hogy a kikötőben spanyol galleonok vannak, hallatlan gazdagsággal megrakva: csak ezüstből 3400 tonna volt, további 200 tonna aranyból, selyemből, porcelánból, gyöngyből és fűszerekből. 30 angol és 20 holland hajóból álló egyesített flotta áttörte az öböl bejáratát lezáró rönkakadályokat. Ennek az eseménynek az emlékére három hatalmas horgonyból álló emlékművet állítottak Vigóban. Gyalogos városnézésünket követően elfoglaljuk a szállást, majd megvacsorázunk (1 éj).

5. nap: Santiago de Compostela - Budapest

Reggeli után Santiago de Compostelába látogatunk, mely a nyugati kereszténység egyik legismertebb zarándokhelye. Itt találhatók idősebb Szent Jakab apostol ereklyéi, illetve sírja. Évente emberek milliói érkeznek ebbe a városba a világ minden tájáról, sokan közülük a Szent Jakab zarándokút végállomásaként. A szenthez kapcsolódó legenda magyarázatot ad a név keletkezésére is, ezen a helyen egy csillag jelezte a földi maradványokat (Campus stellae), amelyet a 9. század elején találtak meg. A sír fölé 829 körül templomot és kolostort emeltek. A városközpont az UNESCO világörökség része, tele megfizethető éttermekkel, tapas bárokkal, kávézókkal és árkádos épületekkel. Ellátogatunk a Mercado de Abastos piaccsarnokba is, ahol még megvehetjük az otthonra szánt helyi finomságokat is. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.



UNESCO Világörökségi helyszín:

Santiago de Compostela óvárosa

További információk

Várható menetrend (változhat)

Oda út:

Október 4. Budapest – Zürich 14:40-16:20
Október 4. Zürich – Santiago de Compostela 17:00-19:30

Haza út:

Október 8. Santiago de Compostela – Frankfurt 17:20-19:45
Október 8. Frankfurt – Budapest 22:05-23:40



Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.10.04. - 2022.10.08.
5 nap / 4 éj
440 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel,
  1 kézi és 1 db max 20 kg-s feladott poggyásszal (melynek értéke:
  kb. 140.000 Ft)

 • 4 éjszaka szállást
  4 csillagos szállodákban

 • a félpanziós ellátást

 • 1 alkalommal ebédet

 • a programban feltüntetett kóstolókat

 • a megadott programokat

 • 2 alkalommal hajókirándulást

 • a belépőt a Santiago de Compostela katedrálisba

 • az autóbuszos közlekedést
  a programok során
 • a helyi idegenvezetést

 • a magyar nyelvű idegenvezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  74 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Andrade-Varga Tímea
+36 (1) 207 8222
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Méhész Zsuzsanna

.mehesz_zsuzsanna.jpg

Gyermekkorában minden utazásról és felfedezésről szóló könyvet elolvasott, ami a kezébe került. Képzeletben Humboldttal vitorlázott a Kordillerákon, Almásyval autózott a Szaharában, Széchenyi Zsigmonddal kergette a zebrákat a szavannán, Howard Carterrel együtt nyitotta fel egy fáraó sírját a Királyok Völgyében és Baktay Ervinnel ült meg egy elefántot a dzsungelben. Hátizsákos felfedezőnek indult, aki élményekre vadászik. Az élmények azonban megsokszorozódnak, ha megosztjuk őket másokkal. Így lett a folyton úton lévő, felfedező kedvű könyvmolyból idegenvezető. A hagyományos látnivalók mellett szenvedélyesen keresi az egyedit, a személyeset, a különleges helyeket. Hogy ne turistának, hanem utazónak érezhessük magunkat. Ehhez egy-egy kultúrát a hétköznapjain és a konyháján keresztül is megismerünk. Két utazás közt ír, turizmust és marketinget tanít, és egy kelet-magyarországi, mesebeli kis falu, Panyola fejlesztésével foglalkozik, ahol saját fogadójában látja vendégül azokat, akik a hazai különlegességekre is kíváncsiak. Gasztronómiával és utazással kapcsolatos cikkei rendszeresen jelennek meg a Dining Guide és A Földgömb magazinokban. Nagy öröm számára, ha az írásai a nyitott szemmel való utazásra, a valódi értékek megismerésére inspirálják az olvasókat.

12 nap / 10 éj
2022.10.15. - 10.26.
Összesen 3 időpontban

959.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2022.07.17. - 07.21.


502.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin