Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Közép-Portugália kincsei
lisszaboni városnézéssel
 
349 000 Ft
/fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2022. szeptember 17.
 
Utazás:

repülővel
menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

1 éj 3*-os szállodában,
3 éj 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel
menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

1 éj 3*-os szállodában,
3 éj 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

1. A bátor portugál tengerészek és felfedezők rengeteg kincset halmoztak fel, amelyek nem csak anyagi javakban mérhetők. Tetteik eredményeit a mai korok kalandorai is élvezhetik.

2. A program az ország legszebb kulturális értékeit keresi fel, többek között a Coimbrában található, 13. századi csodálatos egyetemet, Tomárban a Krisztus-rendi lovagok egykori várát, a macskaköves szűk utcákkal teli Obidos városát, a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát, majd végül Lisszabont fedezzük fel.

3. Európa legnyugatibb pontján, a lélegzetelállító Cabo da Roca sziklapereménél pedig tekintsünk a végtelen, félelmetes óceánra, és emlékezzünk meg az egykori felfedezőkről.

 

UNESCO világörökségi helyszínek

Kulturális látnivalók

Magyar csoportkísérővel

 

Oltással, teszttel, vagy betegségen való átesettség után lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest - Porto – Coimbra- Lisszabon

Elutazás Budapestről, majd Közép-Portugália felfedezésére indulunk. Érkezés a reggeli órákban Portóba, Portugália második legnagyobb városába. Ajándék panorámás buszos városnézés után Coimbrába, az ősi egyetemi városba utazunk. Sétálunk a 13. században épült, első portugál egyetem falain belül, megtekintjük a dísztermet, a falakat díszítő híres azulejos csempéket, a Szent Mihály kápolnát, és a barokk könyvtárat, ahol közel 300.000 kötetet őriznek. Elsétálunk a közelben található Sé Nova székesegyházhoz és a Sé Velhohoz. Közös vacsora (italfogyasztás külön fizetendő) és szállás Coimbrában.

Szállás: Hotel Oslo 3*

2 . nap: Tomar – Fatima- Batalha – Alcobaça – Lisszabon

Reggeli után érkezünk Tomárba, Portugália egyik leglátványosabb helyszínére. Megtekintjük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét kerengőjéből hat ma is látogatható. Következő állomásunk Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye. Fatima misztikus hely minden hívőnek és ateistának egyaránt. A leírás szerint 1917. május 13-án volt az első „Mária jelenés”. Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér. A Nosa Senhora do Rosário bazilika megtekintése után Batalha következik. Itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Végül Alcobaça következik, ahol megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Késő este érkezünk Lisszabonba. Szállás a belvárosban, vacsora egyénileg.

Szállás: Hotel Empire Lisbon 3*

3. nap: Lisszabon

Reggeli után tömegközlekedéssel és gyalogosan városnézésre indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, majd letekintünk a városra a Szent György Vár bástyáiról. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. Délután szabad program: további lehetőség Lisszabon felfedezésére egyénileg. A város még számos látnivalót tartogat. Vegyük át a mediterrán város lüktetését. Sétáljunk le a Tejo-folyó partjára, csodáljuk meg az impozáns Praça do Comércio teret. Felszállhatunk a híres lisszaboni villamosra, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. A villamosból a város egy másik arcát is megismerhetjük. Betérhetünk egy hangulatos kávézóba is vagy látogassunk el egy múzeumba. Vacsora egyénileg.

4. nap: Lisszabon

Reggeli után tömegközlekedéssel és gyalogosan városnézésre indulunk a Belém-negyedbe. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések Emlékművét (Podrão dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jerónimos). Útközben elhaladunk a hatalmas Április 25. híd alatt és megtekintjük a túlparton álló Krisztus szobrot. Délután szabad program a város központjában. A nap végét lehetőségünk lesz megkoronázni egy hangulatos Fado-esttel (fakultatív), ahol szenvedélyes dallamok kíséretében fogyaszthatjuk el ízletes vacsoránkat természetesen portugál bor kíséretében.

5. nap: Cabo da Roca - Sintra - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd indulás Európa legnyugatibb pontjához, a lélegzetelállító Cabo da Roca-hoz. Ezután irány Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták és buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a tölcséres tornyáról híres, grandiózus királyi palotát majd ebéd után a Palácio de Pena-t. Este Lisszabonon keresztül transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre másnap hajnalban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Tomar – Krisztus kolostor
 • Coimbra – egyetem
 • Batalha – Szűz Mária templom
 • Alcobaca – Santa Maria kolostor
 • Sintra – a város és környéke
 • Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony

Fakultatív programok

Fakultatív Fado est vacsorával: 31 000 Ft / fő

További információk

Tervezett menetrend (változhat):

Oda út: WizzAir, Budapest – Portó 6:35 – 9:15
Haza út: WizzAir, Lisszabon - Budapest 21:55 – 02:30

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.

*A repülőjegy díja a program készítésekor a Wizz Air/Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.05.21. - 2022.05.25.
5 nap / 4 éj
319 000 Ft
Betelt
2022.09.17. - 2022.09.21.
5 nap / 4 éj
349 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 
  1 db. max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásszal 
  (melynek értéke:
  kb. 80 000 Ft - változhat)
 • 4 éj szállást
  3*-os szállodákban
 • a reggelis ellátást és
  1 alkalommal vacsorát
  (1. napon)
 •  a megadott programokat
 •  a helyszíni közlekedést
 •  a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 10 EUR
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 60 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  83 000 Ft-tól
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
 • Elsőbbségi beszállás kérhető (Tartalma: +1 fedélzeti poggyász 55×40×23 cm, max. 10 kg, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, elsőbbségi beszállás)
  kb. 19 000 Ft /fő
 • Feladható poggyász kérhető
  20 kg-os (a foglalás idejétől függően változhat)
  kb. 26 000 Ft/db
 • Fakultatív program
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Andrade-Varga Tímea
+36 (1) 207 8222
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

 

17 nap / 15 éj
2022.10.20. - 11.05.


1.980.000 Ft/főtől

9 nap / 7 éj
2022.10.26. - 11.03.


464.500 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
2022.10.20. - 10.25.


575.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin