Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Közép-Amerika nagykörút
Panamától Mexikóig
1 785 000 Ft
/ fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2022. november 15.
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodákban, a tengerparton helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, a tengerparton all inclusive

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodákban, a tengerparton helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, a tengerparton all inclusive

Miért ez az út?

1, Guatemala indián neve „tűzokádó hegy”, amelyre rászolgált, hiszen az ország nagy részét a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt hegyláncai uralják, melyek váltakoznak a parti síksággal és a trópusi őserdőkkel.

2, Az elképesztően gyönyörű természeti látnivalók mellé színpompás folklór is társul, hiszen egész Közép-Amerikában itt őrződtek meg leginkább az indián hagyományok. Tobzódó színek, pogány hagyományok, nyakon öntve az egykori spanyol anyaország koloniális stílusával: ez mind Guatemala, amelyet kiválóan lehet társítani egy utazáson belül a közép-amerikai földhíd országaival.

3, Honduras, El Salvador, Costa Rica bővelkednek természeti és kulturális látnivalókban, utazunk földön, vízen és levegőben, majd levezetésként megcsodáljuk Panamaváros felhőkarcolóit és a csatornán átkelő hajókat.

2022. november 15. - GARANTÁLT INDULÁS!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Több országot érintő program. (Panama, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Guatemala, Belize, Mexikó)

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Panamaváros

Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Panamavárosba, transzfer a szállodába. Szállás Panamavárosban (3 éj). Másnap egész napos városnézés, a „régi” és az "új" város bejárása.

3-4. nap: Panamaváros – San José

Reggel indulás a Panama-csatornához, hogy megcsodáljuk ezt a páratlan mérnöki alkotást és a keskeny csatornában föl-le „liftező” óriási hajókat. Ezután a közeli egzotikus állatkertbe látogatunk. Másnap repülés Costa Rica fővárosába, San Joséba. A városnézés során megnézzük a Katedrálist, a Nemzeti Színházat és az Arany Múzeumot. Szállás San Joséban (2 éj).

5-6. nap: Doka kávéültetvény – La Paz-vízesések – San Salvador

Reggeli után a Poás-vulkán Nemzeti Parkot és az oldalában található kávéültetvényt keressük fel, ahol megismerkedhetünk a zamatos costa ricai kávé termesztésével, majd a La Paz-vízesésekhez látogatunk. Másnap átrepülés San Salvadorba, ahol megnézzük a Kormányzati negyedet, a Katedrálist, a Rosario Templomot, az Archeológiai Múzeumot és az 1000 méter magasan található Planes de Renderos kilátót is. Szállás San Salvadorban (2 éj).

7-8. nap: San Salvador – Suschitoto – Suchitlan-tó – Joya De Cerén – Copan

Kirándulás a bájos Suchitotoba, majd hajókázunk a Suchitlan-tavon. Másnap Joya De Cerén-be látogatunk, melyet Pompeii-hez hasonlóan egy vulkánkitörés következtében teljesen betemetett a vulkáni hamu. 1993 óta az UNESCO Világörökségének része. Ezután hosszú buszozásra indulunk, a kora esti órákban érkezünk Copánba. Szállás Copánban (1 éj).

9-10. nap: Copan – Antigua – Flores

Reggeli után felfedezzük az UNESCO Világörökség részét képező Copán romvárosát. Az egymásba épült piramisok, templomok, teraszok és a lépcsősorral összefűzött két udvar, a csodálatos zöld tufakőből készült sztélék és a több mint 2200 hieroglifát tartalmazó lépcső a város 300 éves történetét tárja elénk. Ezután folytatjuk utunkat Guatemala felé, az esti órákban érkezés Antiguába. Szállás Antiguában (1 éj).

Másnap városnézés a két vulkán ölelésében fekvő bájos kisvárosban, Antiguában. Sétálunk a város főterén, megnézzük a San José Katedrálist, a Kapucinus templomot, a Jáde Múzeumot és a régi udvarházakat. Látogatás egy közeli makadámdió farmra, majd transzfer Guatemalaváros repterére, ahonnan Floresbe repülünk. Szállás Floresben (2 éj).

11-12. nap: Tikal – Altun-Ha

Mai napunk a szintén az UNESCO Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, melyet vadregényes őserdő vesz körül, hatalmas gyapotfák és mahagónik között tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek. Másnap folytatjuk a maja városok felfedezését, és a Belizeben található Altun Ha felé vesszük az irányt. A romterületre érkezve megtekintjük a központi teret, mely a rituális tevékenységek lebonyolítására szolgált, és négy piramisszerű építmény vette körül. Itt találták a legnagyobb, jadekőből faragott fejszobrot. A jadekő szürkés világoszöld színe az esőt és a kukoricatermést jelképezte, ami igen meghatározó volt a maják életében. Szállás Altun Ha környékén (1 éj).

13-14. nap: Altun Ha – Lamanai – Chetumal – Tulum

Az Új folyóhoz érve motoros csónakokba szállunk, útközben rengeteg vízimadarat, teknőst és krokodilt is láthatunk, miközben időnként bőgőmajmok üvöltését halljuk. Úti célunkhoz érkezve megismerkedünk Lamanai történelmével, mely közel 3000 évig folyamatosan lakott település volt. A különleges romváros feltérképezése után a mexikói határ, Chetumal felé indulunk. Szállás Chetumalban (1 éj). Másnap továbbindulunk Tulum, a Karib-tenger partján épült hajdani kereskedőváros felé. Érkezés után megnézzük a fehérhomokos part fölé magasodó sziklára épült, festői látványt nyújtó templom-együttest. Szállás a Maya Riviérán (3 éj).

Szállás: Barcelo Maya Grand Resort

15. nap Maya Riviéra

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív program: egész napos kirándulásra indulunk Chichen Itzába, mely a világ 7 új csodájának egyike. A romvárosban egyszerre ismerhető meg két kultúra is egy helyen: a maja és a tolték. A látogatás során megcsodálhatjuk a Csillagvizsgálót, az Apácazárdát, a Labdajáték teret, a Harcosok templomát és a hatalmas El Castillo piramist, aminek a tetejéhez mind a négy oldalán egyenként 91 lépcső vezet. A program zárásaként felkeresünk egy cenotét, ahol úszhatunk a kristálytiszta vízben. Ebéd útközben.

16. nap Maya Riviéra

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív programok: a délelőtt során a Yucatan-félsziget északi részének egyik különleges látnivalóját, a dzsungel közepén található Coba piramist nézzük meg. A romterületet kerékpárral vagy sétálva tudjuk felfedezni. Késő délután fakultatív látogatás az Xcaret ökoparkba showműsorral.

17-18. nap Maya Riviéra – Cancun – Budapest

Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre, érkezés a 18. napon.

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Panama – Panamaváros történelmi óvárosa
 • El Salvador – Joya de Cerén
 • Honduras – Copán
 • Guatemala – Antigua
 • Guatemala – Tikal Nemzeti Park
 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

Fakultatív programok

Chichen Itza kirándulás ebéddel: 49.500 Ft

Félnapos Coba kirándulás: 22.000 Ft

Xcaret Ökopark látogatás show műsorral (vacsora nélkül): 53.000 Ft

 

 

További információk

Tervezett menetrend:

emirates_.png

November 15. Budapest-Amszterdam 06:30-08:45 KL1972

November 15. Amszterdam-Panama City 11:20-16:25 KL757

December 1. Cancún-Amszterdam 17:00-08:20 (másnap) KL690

December 2. Amszterdam-Budapest 14:20-16:15 KL1977 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.11.15. - 2022.12.02.
18 nap / 16 éj
1 785 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 590.000 Ft)
 • 16 éjszakai szállást, a körutazás során helyi 3-4*-os szállodákban, a Maya Riviérán helyi 5* szállodában, kétágyas szobákban
 • a körutazás során reggelis ellátást, a tengerparton all inclusive ellátást a hotelben
 • a leírásban szereplő programokat
 • a helyszíni transzfereket
 • a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a kilépési illetékeket
  kb. 90 USD, helyszínen fizetendő
 • a borravalókat
  kb. 100 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár
  355 000 Ft
 • Helyszíni étkezések
  kb. 15-25 USD/fő/nap
 • Fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Hussy Bettina
+36 (1) 207 8220
Nágelová Friderika
+36 (1) 354 3997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)


Ismerje meg Közép-Amerikát!

12 nap / 10 éj
2022.10.24. - 11.04.
Összesen 5 időpontban

1.029.000 Ft/főtől

13 nap / 11 éj
2022.11.10. - 11.22.


1.165.000 Ft/főtől

15 nap / 13 éj
2022.10.03. - 10.17.
Összesen 5 időpontban

1.405.000 Ft/főtől