Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Panama
 
 
 

Covid információk:

A beutazáshoz 2 oltás vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszt kell. Ezek hiányában lehetőség van gyorsteszt készítésére a repülőtéren (50 USD). Ha a teszt pozitív, 7 nap kötelező karantén az utas költségére egy előírt hotelben. 17 éven aluli gyermekre az előírás nem vonatkozik ha felnőtt kísérővel érkezik.

Leírás:

Területe: 78 200 km²
Főváros: Panamaváros
Államforma: elnöki köztársaság
Lakosság: 3 864 170 fő (2013)
Időzóna: EST (UTC-5)
Pénznem: panamai balboa (PAB)
Nyelv: spanyol
Népcsoport: mindössze hét fő csoport maradt fenn: kuna, a guaymi, a bribri, teribe, az emberá, a wounaan és a bokotá. Minden egyes törzs megtartotta kultúráját és hagyományait. A guaymik vannak a legtöbben (125 000 fő) és a kunák rendelkeznek a legnagyobb politikai befolyással. Ezen kívül számos az ázsiai, és jelentős a Közel-Keletről és Európából származó diaszpóra.
Vallás: a lakosság 95%-a keresztény. Ezen belül 80% katolikus és 15% protestáns.

 

 

 

 

 

 

Magyar állampolgárok 90 napra vízummentesen, érvényes menettérti jegy és megfelelő anyagi fedezet felmutatásával, valamint az ország elhagyásától számított legalább három hónapig érvényes útlevél birtokában utazhatnak Panamába.

Egészségügy:

Az országban megfelelőek a higiénés viszonyok. A csapvíz, valamint a nyers zöldségek, saláták fogyasztása nem javasolt. Az országban nincs kötelező védőoltás, de ha valaki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határon az ún. sárga könyvet.

Pénz:

Hitelkártyák, utazási csekkek használata a szállodákban működik. Készpénzfizetés csak helyi valutával lehetséges, a pénzváltók és a bankok elsősorban amerikai dollárt váltanak. Fontos, hogy a régi kiadású USA dollárokat már mindenhol csak korlátozottan fogadják el. Arra is érdemes ügyelni, hogy lehetőleg ne legyen sérült a bankjegy! A szuvenír árusoknál lehet dollárral, euróval, kártyával fizetni, az éttermekben, vízárusoknál a helyi pénzt preferálják.

Telefonálás, internet elérés

Az előfizetéses mobiltelefonok működnek, a roamingolási tarifákról kérem, hogy mindenki tájékozódjon a szolgáltatójánál. Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet!

Éghajlat:

Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak.

Elektromosság

110-120 V /60 Hz, amerikai típusú csatlakozó

 

Kiemelt Panama ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

Kedves Utasunk!

A megadott keresési feltételek szerint nem található utazás

Vélemények útjainkról