Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Szentpétervár egyénileg WizzAirrel
A WizzAir járataihoz igazodva, tetszőleges időpontokban
 
145 000 Ft-tól
/fő, repülőjeggyel
2021. december 31-ig
 
Utazás:

repülés menetrend szerinti WizzAir járattal

Elhelyezés:

4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 3*+

Ellátás:

svédasztalos reggeli

Utazás:

repülés menetrend szerinti WizzAir járattal

Elhelyezés:

4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 3*+

Ellátás:

svédasztalos reggeli

Miért ez az út?

Szentpétervár a pompázatos északi „főváros" minden szegletéből árad a kultúra. Az Utazót egy pillanat alatt rabul ejti, mindenkit elvarázsol palotáival, gazdag múzeumaival, romantikus csatornáival, a Néva parttal, széles sugárútjaival. Ha pedig a fehér éjszakák idején látogatunk oda, varázslatos, szinte misztikus pillanatokban lesz részünk. Kedves Utazó, ha Szentpétervárra készül, jobb, ha tudja, és jobb, ha fel is készül rá, ha mindent akar látni, nem marad egy lélegzetvételnyi ideje sem, mert annyi a múzeum, a program, annyi attrakció várja, hogy jószerivel reggeltől estig, sőt még éjszaka is mozgásban lesz. A város alapításának 300. évfordulójára teljes egészében megújult Szentpétervár, számos műemlékkel várja az ide látogatókat. 

Egyéni utazás, már 2 főtől, nem kell a csoporthoz igazodni!

Garantált indulás a Wizzair járataihoz igazodva, tetszőleges dátumokon

A program és a szállás változtatható, egyéni igények szerint testreszabható

Részletes program

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Indulás Budapestről a kora délutáni órákban (felszállás 14:00), érkezés Szentpétervárra 17:30-kor, majd transzfer a szállodába és szállás elfoglalása. A szállás központi elhelyezésű, a Nevsky sugárúton található, amely kiváló lehetőséget ad arra, hogy akár este egy sétát tegyünk a nyüzsgő városközpontban és bepillantást nyerjünk az esti Szentpétervár magávalragadó hangulatába. Autentikus orosz éttermek, kellemes bárok hívogatnak, hogy megkóstoljuk a helyi specialitásokat. Irodánk jól ismeri a legjobb szentpétervári éttermeket, amelyekre konkrét tippeket adunk Önöknek ahhoz, hogy az utazásuk valódi gasztro hangulatban teljen. már az első naptól!

2. nap: Szentpétervár - Ermitázs

Reggeli után érdemes felkeresni a város leghíresebb látnivalóit. A szállás központi elhelyezésű, így a legtöbb múzeum elérhető metróval, vagy akár gyalogosan is.

Irodánk fakultatív program keretein belül privát városnézést ajánl gépkocsival vagy akár gyalogosan magyar nyelvű idegenvezetővel, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

Az egész utunk fénypontjaként ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. A múzeumot mindenképpen idegenvezetővel érdemes megnézni, mivel óriási tárlatról van szó, ahol a tapasztalt idegenvezetőnk a legfontosabb, legkiemelkedőbb alkotásokra hívja fel a figyelmünket!

Ermitázs a Néva partján található, nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Az esti órákban kb. 2 órás program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk, amelyet irodánktól rendelheti meg. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is, amely kicsit másként, esti fényekben mutatja be Oroszország második fővárosát. 

3. nap: Szentpétervár - Petrodvorec

A reggelit követően, hajókirándulást ajánlunk Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

Alternatív programként, fakultatív kirándulást ajánlunk magyar nyelvű idegenvezetővel Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. A program lényegében megkoronázza a szentpétervári látogatásunkat.

4. nap: Szentpétervár - Puskin – Folklór est

A reggelit követően érdemes megtekinteni Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházait, a Szent Izsák Székesegyházat és a Vérző Megváltó Templomot. A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumként épült, és a féldrágakövek remekművet képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Alternatív programként fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. Színvonalas színházi előadáshoz hasonló. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. Az előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban, jegyek beszerezhetőek irodánkban. 

5. nap: Szentpétervár - Budapest

Reggeli után még marad időnk egy sétára, egy jó kávéra a Nyevszkij sugárúton, esetleg szuveníreket vehetünk családunkat, barátainknak, ha még nem tettük meg. 12:00-ig kijelentkezés a szállodából. A bőröndünket a recepció melletti csomagszobában elhelyezhetjük díjmentesen. A jó menetrendnek köszönhetően még kényelmesen megebédelhetünk egy városi étteremben.

A délutáni órákban privát transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (felszállás 18:00). Várható érkezés 19:40.


Autóbérlés:

Egyéni autóbérlésre van lehetőség a szállodában, így az egyes városok, mint pl. Puskin viszonylag gyorsan, könnyen megközelíthető, így a városlátogatás több látnivalóval bővíthető!

Ajánlott éttermek, a helyi konyha megismerésére:
Képes izelítő éttermek ajánlataiból

ikon_i.png 

Külön utakon szeretne járni barátaival, családjával és már megvan a társasága hozzá? 

Bármely utunkat megrendelhetik személyre szabottan tetszőleges időpontban is a zárt csoport saját igényei alapján, magyar vagy helyi idegenvezetővel. Keressen minket bizalommal!

Fakultatív programok

Városnézés

A városnézés során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret.

Időtartam:

3 óra

Ára:

2 fő esetén: 27 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 22 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 18 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 14 000 Ft/ fő

 

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Városnézés Péter-Pál erőd látogatással

A városnézés során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret.

А Péter–Pál-székesegyház (oroszul: Петропавловский собор) (teljes nevén: Péter és Pál főapostolok tiszteletére szentelt székesegyház) ortodox templom Szentpétervárott, Orosz uralkodók nyughelye, építészeti műemlék Péter-korabeli barokk stílusban. A város egyik első épülete a Péter-Pál erőd volt, ami érthető is, hiszen az építkezések háborús időben kezdődtek.
Az építkezés 1712 és 1733 között zajlott, tervezője pedig a város főépítésze, Domenico Trezzini volt. A hatszögű erődítmény 1740-ig maga volt „a város”.

Időtartam:

4 óra

Ára:

2 fő esetén: 40 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 32 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 28 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 19 000 Ft/ fő

 

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Péter-Pál erőd, Szent Izsák és Vérző Megváltó székesegyházak

А Péter–Pál-székesegyház (oroszul: Петропавловский собор) (teljes nevén: Péter és Pál főapostolok tiszteletére szentelt székesegyház) ortodox templom Szentpétervárott, Orosz uralkodók nyughelye, építészeti műemlék Péter-korabeli barokk stílusban. A város egyik első épülete a Péter-Pál erőd volt, ami érthető is, hiszen az építkezések háborús időben kezdődtek.
Az építkezés 1712 és 1733 között zajlott, tervezője pedig a város főépítésze, Domenico Trezzini volt. A hatszögű erődítmény 1740-ig maga volt „a város”. Ezt követően lehetőségünk lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 2-3 órás megismerésére gyalogosan. A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Időtartam:

4 óra

Ára:

2 fő esetén: 46 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 38 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 33 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 24 000 Ft/ fő

 

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Szent Izsák és Vérző Megváltó székesegyházak

Lehetőségünk lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 2-3 órás megismerésére gyalogosan. A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Időtartam:

3 óra

Ára:

2 fő esetén: 33 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 27 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 24 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 19 000 Ft/ fő

 

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Ermitázs (tömegközlekedéssel)

Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Időtartam:

4 óra

Ára:

2 fő esetén: 29 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 21 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 18 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 14 000 Ft/ fő

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a metró jegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Ermitázs (transzferrel)

Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Időtartam:

4 óra

Ára:

2 fő esetén: 42 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 34 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 28 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 19 000 Ft/ fő

 

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Puskin (Katalin palota)

Puskin (Carszkoje Szelo), mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is.

Időtartam:

5 óra

Ára:

2 fő esetén: 60 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 49 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 39 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 31 000 Ft/ fő

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Puskin (Katalin palota) és Pavlovszk (palota és park)

Puskin (Carszkoje Szelo), mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. Az itt található gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. 

Időtartam:

7 óra

Ára:

2 fő esetén: 76 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 61 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 52 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 40 000 Ft/ fő

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Petrodvorec (Peterhof) (palota és park)

Petrodvorec, amely csupán 29 km-re fekszik Szentpétervártól. A kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a Balti - tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, melyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

Időtartam:

6 óra

Ára:

2 fő esetén: 64 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 54 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 46 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 37 000 Ft/ fő 

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

Novgorod

Ezen a napon egy egész napos fakultatív kirándulást kínálunk Oroszország egyik legősibb városába, Novgorodba. A nyüzsgő nagyvárostól, Szentpétervártól eltávolodva alkalmunk adódik a vidék hangulatát is megcsodálni. Novgorod alapítása az óorosz időkhöz kapcsolódik (több mint 1150 éves). A település a hagyományos orosz életet képviseli, óorosz építészeti stílussal, hagymakupolás templomokkal, utcákkal, piacokkal és az emberek egyediségével, melynek köszönhetően az egyszerű emberek életébe is bepillantást nyerhetünk. A város szíve a Szófia Székesegyház, melyet a XI. században építettek és az első karakterisztikus orosz templom volt. Ezen kívül, a belvárosi részen számos kolostort, templomot és székesegyházat tekinthetünk meg, illetve a skanzent, melyben a környező falvakból származó ősi fatemplomok és faházak találhatók idilli környezetben. Érkezés Szentpétervárra késő esti órákban.

(Leningrád megyén kívül eső területre a hagyományos vízum feltételei érvényesek, melynek díja: 24.000,- Ft/fő)

Időtartam:

12 óra

Ára:

2 fő esetén: 140 000 Ft/ fő

3 fő esetén: 107 000 Ft/ fő

4-6 fő esetén: 75 000 Ft/ fő

7-9 fő esetén: 52 000 Ft/ fő

 

Az árak tartalmazzák: belépőjegyeket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. 

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Szentpétervár 14:00 – 17:30 (W6 2465)
Repülési idő: 2:30
Haza út: Szentpétervár - Budapest 18:00 – 19:40 (W6 2466)
Repülési idő: 2:40

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Árak és indulás
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Ajánlatkérés
Repülőjegy ajánlatot kérek
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

Az adatait az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeljük, amit az alábbi linken olvashat el.

Köszönjük, hogy hozzájárul, hogy a megadott adatokat felhasználjuk annak érdekében, hogy a fenti kért ajánlatot megadhassuk Önnek.
AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel ( az ár változhat )
  személyenként 1 db max. 10 kg
  max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal
 • a szállást kétágyas szobában 4*-os belvárosi szállodában
 • a reggelit
 • a privát transzfert
 • a vízum ügyintézését
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Fakultatív programok
 • 1 db max. 20 kg-os feladandó bőrönd oda-vissza
  kb. 17 400 Ft/ fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


502.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


250.000 Ft/főtől

2 nap / 1 éj
tetszőleges időpont


101.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin