Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Puglia és Basilicata
különleges világa
 
495 000 Ft
/ fő, repülőjeggyel, reggelivel
2022. szeptember 11.
 
Utazás:

repülővel
WizzAir menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

4*-os szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel
WizzAir menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

4*-os szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. Két felfedezésre váró, különleges régió.

2. 8 nap, 11 város, számtalan múltat idéző emlék.

3. A kirándulások fáradalmait a különleges látnivalók és a káprázatos öblök feledtetik.

 

Kis létszámú csoport

Kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

Oltással vagy teszttel lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest – Bari – Ostuni - Brindisi

Elutazás Budapestről a WizzAir közvetlen járatával Bariba. Barit elhagyva a tengerpart mentén utazunk déli irányban. Először Ostuni városát fedezzük fel, melyet már a kőkorszakban is laktak. A fehér város egy pestis járvány következtében alakult ki, amikor is minden házat fehérre kellett festeni. Legjelentősebb épületei a 15. században épült katedrális és a Püspöki Palota. A kora esti órákban érkezünk Brindisibe. A várost közel kétezer éve alapították, és a maga korában a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. Megtekintjük a római kereskedelmi út elkészülte emlékére emelt oszlopfőt, a San Giovanni al Sepolcro templomot, és az 1143-ban épült katedrálist, végül a kikötőben található Castello Alfonsino várat. Szállás Brindisiben (5 éj).

Szállás: Hotel Orientale 3*

2. nap: Alborello – Locorotondo - Martina Franca

Először Alborelloba utazunk. Hírnevét a városképet uraló trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű, hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A városközponttól délre található a két történelmi trullo-negyed. Következő állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű a kilátás a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített város fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, itt látható a mártír Szent Györgynek szentelt templom. Innen Martina Francaba látogatunk. A barokk templomokkal, a kanyargós szűk utcákkal, a fehérre meszelt falú, díszes házakkal, és gyönyörű terekkel büszkélkedő óvárosban megtekintjük a Piazza Roma-t, a Palazzo Ducalét, majd a Basilica di San Martinot. Ezután visszaindulunk a szállásunkhoz, útközben egy vidéki gazdaságban helyi bort és tipikus pugliai termékeket kóstolunk.

3-4. nap: Brindisi – Lecce - Santa Maria de Leuca

Pihenés, fürdés a szállodában és a tengerparton. Másnap reggeli után Leccebe utazunk, melyet, „Dél Firenzéjének” is neveznek, számos barokk épülete miatt. A város a 17. században élte virágkorát. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a püspöki palotát. A déli órákban indulunk tovább az olasz csizma legdélebbi pontjára, Santa Maria de Leuca városába. Itt található egy lenyűgöző világítótorony, amelyet 1864-ben építettek. A közeli homokos strandok kiválóak és jól felszereltek, a drámaibb partszakaszok közel 30 barlanggal vannak áttörve. Fakultatív programként hajóval járhatjuk be a környéket.

5-6. nap: Brindisi - Polignano Mare - Castel del Monte

Pihenés, fürdés a szállodában és a tengerparton. Másnap reggeli után Polignano Mareba utazunk. A bájos település egy mészkőszikla tetején áll, a házak a meredek partfal szélén egyensúlyoznak, sokan a korzikai Bonifaciohoz hasonlítják a látványt. Az óváros arab, bizánci, spanyol és a normann múlt nyomait tárja fel, köztük az ősi városkát őrző négy őrtorony maradványait. A keskeny utcák között barangolva a város szülötte, Domenico Modugno dalát dúdolhatjuk: „Voláre oh, oh, cantare….”. Ezután Castel del Monteba látogatunk. Itt megtekintjük „Apulia kőkoronájaként” is nevezett, nyolcszögletű várat, melyet II. Frigyes német-római császár építtetett. A mészkőből épült vár ötvözi a nyugati várépítészet, a gótika és az iszlám jegyeit. Délután érkezünk Bariba, ahol gyalogos városnézésre indulunk. Az óvárosban megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Norman várhoz. Szállás Bariban (2 éj).

Szállás: Hotel Nicolaus 4*

7. nap: Matera – Altamura

Reggeli után Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, sziklába vájt lakásaival, belül freskókkal díszített épületeivel egyedülálló Európában. Megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot. Következő állomásunk Altamura. A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcákon, megtekintjük a 13. században épült román kori Santa Maria Assunta katedrálist. Végül megkóstoljuk a híres kenyeret is.

8. nap: Bari – Budapest

Reggeli után lesz még időnk Bari további felfedezésére, vásárlásra. Ebéd után transzfer a repülőtérre, hazautazás WizzAir járattal.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Matera óvárosa
 • Castel del Monte
 • Alberobello - „trulli" épületek

Fakultatív programok

Fakultatív 3 órás hajókázás: 15.000 Ft 

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: WizzAir
Budapest - Bari: 10:40 - 12:10  
Bari - Budapest: 12:45 - 14:15

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Wizzair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

 

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.09.11. - 2022.09.18.
8 nap / 7 éj
495 000 Ft
Betelt

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a WizzAir repülőjegyet illetékkel
  max. 40x30x20 cm-es kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft - változhat)
 • 7 éjszakát reggelivel
 • a program szerinti kóstolókat
 • az autóbusz közlekedést olasz városi adókkal
 • a magyar idegenvezetést, Materában és Lecce-ben
  a helyi idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  16 EUR / fő
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 50 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  65 000 Ft
 • Elsőbbségi beszállás kérhető
  (2 kézipoggyász fedélzeten: 1 db max. 40x30x20 cm-es és 1 db max. 55x40x 23 cm-es,
  max. 10 kg kézitáska)
  kb. 13 000 Ft / fő 
  - változhat
 • Feladható poggyász kérhető
  max. 20 kg
  kb. 20 000 Ft / db
 • Fakultatív program
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Andrade-Varga Tímea
+36 (1) 207 8222
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

4 nap / 3 éj
2022.10.29. - 11.01.


273.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2022.09.07. - 09.14.
Összesen 11 időpontban

352.000 Ft/főtől

15 nap / 13 éj
2022.06.30. - 07.14.
Összesen 4 időpontban

1.285.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin