Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
A Prosecco borvidék felfedezése
Egyéni utazással
Utazás:

egyénileg, autóval

Elhelyezés:

Agriturismo szálláson kétágyas szobában

Ellátás:

reggeli, 3 alkalommal vacsora, 3 alkalommal borkóstoló, 1 alkalommal sajt- és a borkóstoló

Utazás:

egyénileg, autóval

Elhelyezés:

Agriturismo szálláson kétágyas szobában

Ellátás:

reggeli, 3 alkalommal vacsora, 3 alkalommal borkóstoló, 1 alkalommal sajt- és a borkóstoló

Miért ez az út?

A program során az olasz gasztronómai remekeit kóstolhatjuk meg.

Az indulás időpontja az utasok által szabadon választható.

Részletes program

1. nap: Magyarország - Vittorio Veneto

Utazás autóval egyénileg Magyarországról, érkezés Vittorio Veneto-ba a délutáni órákban. A város az Alpok déli lábánál, Északkelet-Olaszországban fekszik, és leginkább arról nevezetes, hogy 1918-ban Olaszország és az Osztrák-Magyar Monarchia közötti utolsó csatának a helyszíne volt. Ez a csata vezetett végül a Monarchia bukásához. Sétáljanak a városka hangulatos, szűk kis utcácskákon kanyargó óvárosi részén, a Serravalleban, szívjanak magukba egy kis olasz életérzést és hangulatot, és ha kedvük tartja, akkor kóstoljanak meg egy-egy helyi finomságot, mint például szardíniát hagymaszósszal (Sardée in saor), vagy bigolit (ajókaszószos tészta), sopressa szalámit, vagy a pinza nevű gyümölcsös süteményt. Szállás egy agriturismoban (farmházban), este borkóstoló és vacsora.

Tervezett szállás: Al Capitello vagy Roccat

2. nap: Santa Maria apátság - Villa di Maser

A falusi reggeli elfogyasztása után a Vespák átvétele Vittorio Venetoban. (1 Vespát 2 fő vehet igénybe, a vezető részére jogosítvány szükséges.) Rövid eligazítás, majd térkép és útleírás alapján a Prosecco borvidék felfedezése egyénileg, melyhez néhány programjavaslat:
- Kirándulás Molinetto dell Crodaba, mely egy hangulatos, közel 400 éves múltra visszatekintő vízimalom. A malom egy szikla tövében bújik meg, és a 17. századi falusi építkezés tipikus példája. 1953-ban őröltek benne utoljára, ezt követően lakatlan maradt, viszont a közelmúltban egy alapos restauráláson esett át, amely az épület jellegzetességeit változatlanul megőrizte. A látogatás után sétálni lehet a Prosecco borvidék dűlői között.
- A Rolle-dombság felfedezése, ahol hangulatos szőlőültetvények között középkori várak és apátságok bújnak meg.

Délután a Vespák visszavitele Vittorio Venetoba, majd találkozás a helyi angol nyelvű idegenvezetővel. Elsőként Asolot keressük fel, mely "Treviso tartomány gyöngyszeme", illetve hegyi fekvése miatt a "Száz kilátás városa" néven is ismert. Főbb látnivalói a 12. századi Rocca kastély, az 1747-ben épült székesegyház, egy amfiteátrum és egy ősi vízvezeték maradványai. Ezt követően az UNESCO világörökségi listán szereplő Villa di Maser meglátogatása. A Maserben található gyönyörű épületet gyakran Villa Barbaroként is emlegetik, melyet 1550 körül a nemesi származású, velencei testvérek, Daniele és Marcantonio Barbaro építtetett, és akik Paolo Veronese festőt és Alessandro Vittoria szobrászt kérték fel az épület díszítésére. Esti visszaérkezés a szállásra, borkóstoló és vacsora

3. nap: Castel Brando - Santa Maria apátság - Valdobbadene

Reggelinket követően, délelőtt találkozás az angol nyelvű helyi idegenvezetővel, akivel Castel Brando-t és az Abbazia Santa Maria-t keressük fel. A Castel Brando helyén már a római korban is egy erőd állt, amely fontos védelmi célokat szolgált. A 13. században, majd ezt követően a 16. században az erőd jelentős átépítéseken esett át, melynek során egyre bővült. Jelenleg szállodaként és múzeumként üzemel. A Santa Maria apátságot egy korábbi bencés épületre emelték a 12. században. A jelenleg is látható bazilikát a ciszterci korszakban építették át. A középső hajó és a jobb kereszthajó metszéspontjából emelkedik ki a gyönyörű, négyzet alakú román stílusú harangtorony, az apátság építészeti komplexumának legrégebbi épülete. A pompás kolostor pedig 1268-ban készült el. Ebédelési lehetőség egyénileg Castel Bradoban.

Délután Valdobbadene-ben találkozás a helyi angol nyelvű túravezetővel, az e-bike-ok (elektromos kerékpár) átvétele, majd egy nem túl megerőltető, 25 km-es túra a környéken. Felfrissülés az „Osteria Senza Oste” étteremben, amely szó szerint mindig nyitva van. Nincsenek pincérek vagy felszolgálók, ez egy becsületkasszával működő kis vendéglő, ahol helyi termékeket (sajtokat, felvágottakat, lekvárokat, borokat) lehet megvenni. Az ételeket és az italokat rögtön helyben, a panoráma útra néző asztaloknál el is fogyaszthatjuk. Visszafelé megállunk egy 3 soros borkóstolóra.

4. nap: San Pietro di Felletto - Magyarország

Falusi reggelinket követően utazás San Pietro di Felletto-ba, ahol sajtkóstoló a Per Cheese bárban, majd a sajtüzem látogatása után sajt és helyi borok kóstolója. A program után hazautazás Magyarországra egyénileg.


UNESCO világörökségi helyszín:

Villa di Maser

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2023.03.16. - 2023.03.19.
4 nap / 3 éj
235 800 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 3 éjszaka szállást
  kétágyas szobában Agriturismoban
 • a reggelis ellátást
 • 3 alkalommal vacsorát
 • 3 alkalommal borkóstolót
 • 1 alkalommal sajt- és borkóstolót
 • a Vespa kölcsönzést 1 napra
  (2 fő / Vespa;
  térképpel és útleírással,
  bukósisakkal)
 • a fél napos vezetett kerékpártúrát
  (elektromos kerékpárral;
  angol nyelvű idegenvezetéssel;
  felszereléssel)
 • az angol nyelvű helyi idegenvezetést
  2 alkalommal 2 óra időtartamra
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az utazás költségét
 • a belépőket
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

  EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • BBP utasbiztosítás
   (EUB Biztosító)
   Nívó: 590 Ft/fő/nap
   Top: 790 Ft/fő/nap
   Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Andrade-Varga Tímea
+36 (1) 207 8222
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Kapcsolódó magazin