Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Norvég fjordok
Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
596.700 Ft-tól
/ fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2022. július 2-tól
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen hajóval

Elhelyezés:

1 éj Berlinben, 4*-os szállodában
7 éj MSC Poesia hajó fedélzetén

Ellátás:

Berlinben reggeli, a hajón teljes ellátás

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen hajóval

Elhelyezés:

1 éj Berlinben, 4*-os szállodában
7 éj MSC Poesia hajó fedélzetén

Ellátás:

Berlinben reggeli, a hajón teljes ellátás

Miért ez az út?

Norvégia nem csak Európa, hanem a világ egyik legszebb országa, köszönhetően bámulatos természeti adottságainak. Fedezze fel csoportos, magyar idegenvezetős hajóutunkon gigantikus fjordjait, elbűvölő kisvárosait és lenyűgöző gleccsereit!

Magyar idegenvezetéssel

Kulturális látnivalók

Az aktuális norvég beutazási feltételekről ITT tájékozódhat, a német feltételekről ITT, a dán feltételekről pedig ITT.

Részletes program

1. nap: Budapest – Berlin

Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Berlinbe. Érkezéskor belevetjük magunkat a város nevezetességeinek felfedezésébe egy buszos-gyalogos városnézés keretében, olyan látnivalókkal, mint a Brandenbugi-kapu, Reichstag épülete, a TV torony. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Warnemünde

A reggelit követően transzferbusszal utazunk Warnemünde kikötővárosba, beszállás a hajóra, ismerkedés a hajóval idegenvezetőnk kíséretében.

3. nap: Tengeren

Kikapcsolódás és szórakozás az MSC Poesia fedélzetén.

4. nap (a júliusi hajóúton): Stavanger

Szabad program, illetve fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel (min. 14 fő jelentkezése esetén): Stavanger váronézés és az Utstein kolostor. A kirándulás Stavanger északi partjaitól indul, a busz egy tenger alatti alagúton visz át, amely összeköti Norvégiát a Mosterøy-szigetekkel. Az alagútnak köszönhetően az út órák helyett 30 perc alatt megtehető. Ellátogatunk az Utstein kolostorhoz, amelyet nemrég újítottak fel és még ma is használatban van. Az apátságot Szent Lőrincnek szentelték, a 13. században épült. Továbbindulva a főút mentén Stavanger gyönyörű városába érkezünk. Gyalogosan bejárjuk a festői óvárost és megcsodáljuk Európa legjobban megőrzött faházait. A sok látnivaló mindenképp megér majd egy-egy fotót. Fontos megjegyezni, hogy a túra állóképességet igényel, hiszen a városnézés alatt 1,5 órát fogunk sétálni macskaköves utakon. Emellett mindenki gondoskodjon megfelelő ruházatról a kolostor látogatásához. Az ár étkezést nem tartalmaz. A kirándulás időtartama körülbelül 4 óra. A kirándulás nem privát, az MSC hajótársaság egyéb utasai is részt vesznek rajta, a magyar csoport részére fülhallgató biztosított, melyen keresztül hallhatják magyar idegenvezetőnk tolmácsolását.

4. nap (az augusztusi hajóúton): Bergen

Bergen egy igazi kis ékszerdoboz, melyet lenyűgöző fjordok és szigetek ölelnek körül az Északi-tenger partján. A várost 1070-ben alapították, és 1830-ig az ország legnagyobb városaként, a kereskedelem és a hajózás központja volt.

Szabad program, illetve fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel (min. 14 fő jelentkezése esetén): Bergen városi séta és fogaskerekű.
A városnézést egy sétával kezdjük a város történelmi negyedében Bryggen-ben, amely a Hanza-szövetség virágkorából származó színes faépületeiről híres és a világörökség részét képezi. Majd fogaskerekűvel felkapaszkodunk a Fløyen-hegyre, ahonnan magával ragadó kilátás nyílik a városra és a tájra. Busszal térünk vissza a kikötőbe, közben a Bergen-félsziget tájait és a városközpontot láthatjuk. A fogaskerekűnél sorok alakulhatnak ki, előfordulhat, hogy várakozni kell. A kirándulás nem privát, az MSC hajótársaság egyéb utasai is részt vesznek rajta, a magyar csoport részére fülhallgató biztosított, melyen keresztül hallhatják magyar idegenvezetőnk tolmácsolását.

5. nap: Eidfjord

A fjordokkal körbezárt festői kisváros vízesésekkel és Norvégia legnagyobb nemzeti parkjának látogató központjával büszkélkedhet.

Szabad program, illetve fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel (min. 14 fő jelentkezése esetén): Nemzeti Park látógatóközpont és a Vøring vízesés. Az Eio-folyó mentén haladunk végig buszunkkal egészen a Felső Eidfjord-tóig, melynek a túlsó végén helyezkedik el Norvégia legnagyobb nemzeti parkjának látogatóközpontja, a Hardangervidda Nature Centre. A látogatóközpont az ország legmodernebb ilyen jellegű bemutatóhelye, amely Norvégia természeti, környezeti és klimatikus adottságait mutatja be, élénk kiállításokkal, interaktív játékokkal, úttörő technológiai és vizuális effektekkel. Az egyik főbb látványossága az 5 képernyős panoráma mozi, amely Norvégia híres fjordjain, hegyein, vízesésein kalauz át. A látogatócentrumot magunk mögött hagyva buszunkkal a Måbødalen-völgy felé vesszük az irányt, ahol magas hegyek között, sokszor alagutakon át haladunk. Az út mentén néha-néha felbukkan a régi út és annak gyönyörű kőhídjai. Buszunkkal felmegyünk a szurdok tetején lévő parkolóhoz, majd lesétálunk a kilátóhoz, ahonnan megcsodájuk a Vøring vízesés kb. 180 m magas zuhatagát. Visszatérés a kikötőbe. Megjegyzés: a kirándulás időtartama körülbelül 3 óra. Az ár étkezést nem tartalmaz. A kirándulás nem privát, az MSC hajótársaság egyéb utasai is részt vesznek rajta, a magyar csoport részére fülhallgató biztosított, melyen keresztül hallhatják magyar idegenvezetőnk tolmácsolását.

6. nap: Kristiansand

Elérkezünk Norvégia legdélebbi partjaihoz a Skagerrak-tengerszoros közelében, ahol ezernyi sziget és szikla tarkítja a tájat. Partra szállunk az élénk Kristiansand városnál, amely többek között múzeumokkal, botanikus kerttel és halpiaccal várja látogatóit.

Szabad program, illetve fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel (min. 14 fő jelentkezése esetén): Időutazás a skanzenben és látogatás Høllen halászfaluban. Elhagyva a Kristiansand-et, először a szabadtéri múzeumba látogatunk el. Itt igazi időutazásban lehet részünk, láthatjuk a régi idők Norvégiáját a kb. 30 berendezett ház segítségével, melyeket ide helyeztek át az ország különböző pontjairól. Négy részből áll a múzeum, melyek jól tükrözik az ország különböző régióinak életformáit. Ezen a kiránduláson elsősorban a Setesdal vidékről származó farmházakat és a Kristiansand-ből származó régi házakat nézzük meg. Majd továbbutazunk Søgne-be, ahol megtekintjük a régi templom 17. századi reneszánsz belső dekorációját és 18. századi festményeit. Ezután egy kellemes sétát teszünk Høllen halászfaluban, megcsodálva a Søgneelva folyó menti faépületeit. Buszunkkal a partmenti úton haladva térünk vissza a kikötőbe, miközben láthatjuk a norvég családok kedvelt nyaralóhelyeit. Megjegyzés: a nyitott múzeumban egyenetlen talajon fogunk sétálni, a házakba lépcsőn lehet bejutni. Søgne templománál is van 2 lépcsőfok. A kirándulás időtartama körülbelül 3 óra. Az ár étkezést nem tartalmaz. A kirándulás nem privát, az MSC hajótársaság egyéb utasai is részt vesznek rajta, a magyar csoport részére fülhallgató biztosított, melyen keresztül hallhatják magyar idegenvezetőnk tolmácsolását.

7. nap: Oslo

Norvégia fővárosa egyben az ország legnagyobb városa, több mint ezeréves múlttal rendelkezik, a legmegfelelőbb hely a norvég kultúra és életmód megismerésére.

Szabad program, illetve fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel (min. 14 fő jelentkezése esetén): Oslo városnézés. Ezen a városnézésen egy rövid betekintést kaphatunk Norvégia gazdag kultúrájába és történelmébe. Buszunkkal áthaladunk a város főbb utcáin, terein és elhaladunk a jelentősebb épületek mellett, mint például az Opera, a Munch Múzeum és a Királyi Palota. Megállunk a Vigeland Parknál, ahol a híres norvég művész, Gusztav Vigeland csodás alkotásait láthatjuk. A több mint 150 szoborból álló gyűjtemény bemutatja a teljes emberi életciklust, a születéstől az öreg korig. A következő megállónk egy kilátónál lesz, ahol az Oslo-ra nyíló kilátásban gyönyörködhetünk. Majd Oslo modern városnegyedébe, Tjuvholmen-be megyünk, ahol kortárs stílusú épületeket láthatunk, többek között Szépművészeti Múzeum épületét, melyet a híres építész, Renzo Piano tervezett. Innen gyalogosan térünk vissza a kikötőhöz a vízpart mentén. Megjegyzés: A kirándulás időtartama körülbelül 3,5 óra. Az ár étkezést nem tartalmaz. A kirándulás nem privát, az MSC hajótársaság egyéb utasai is részt vesznek rajta, a magyar csoport részére fülhallgató biztosított, melyen keresztül hallhatják magyar idegenvezetőnk tolmácsolását.

8. nap: Koppenhága

A festői és csodás Koppenhága a kanálisok, réz-tetejű épületek és a rendezett parkok városa. A híres balti kikötőváros Európa egyik legbájosabb fővárosa, egyben a világ legrégebbi királyságának a székhelye. Az élettel teli város Michelin-csillagos éttermekkel, művészetek kavalkádjával és különleges építészetével ejti rabul látogatóit.

Szabad program, illetve fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel (min. 14 fő jelentkezése esetén): Koppenhága városnézés. Ezen a kiránduláson Koppenhága ikonikus látnivalóival ismerkedhetünk meg, melyet a város egyik legjelentősebb épületével, a Christiansborg palotával kezdünk. A Slotsholmen szigeten elhelyezkedő monumentális palotát háromszor építették újjá az idők során. Az épület nagy jelentőséggel bír az ország számára, mivel egyszerre három hatalmi szervnek ad otthont, úgymint a parlament, a miniszterelnöki hivatal és a legfelsőbb bíróság, továbbá a palota egy részét a dán királyi család is használja. A városnézés során láthatjuk a város olyan nevezetességeit is (kívülről), mint a kis hableány szobra, Amalienborg palota (a dán királyi család téli rezidenciája), a 16.századi Holmens templom, a Rosemborg kastély, a régi tőzsde épület, és a Tivoli kert. Fontos megjegyezni, hogy a túra állóképességet igényel, hiszen a városnézés alatt hosszabb sétákat fogunk tenni macskaköves utakon. Az ár étkezést nem tartalmaz. A kirándulás időtartama körülbelül 3 óra. A kirándulás nem privát, az MSC hajótársaság egyéb utasai is részt vesznek rajta, a magyar csoport részére fülhallgató biztosított, melyen keresztül hallhatják magyar idegenvezetőnk tolmácsolását. ő

9. nap: Warnemünde – Potsdam – Budapest

A reggeli kikötést követően Potsdam nevezetességeit is merhetjük meg egy buszos-gyalogos városnézés keretében. Ezután transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A csoport min. 20 fő, a magyar nyelvű fakultatív programok min. 14 fő jelentkezése esetén indulnak.

Fakultatív programok

Eidfjord - N.P. látógatóközpont és a Vøring vízesés: 31.900 Ft / fő
Koppenhága városnézés: 31.900 Ft / fő
Kristiansand - Skanzen és Høllen: 27.900 Ft / fő
Oslo városnézés: 27.900 Ft / fő
Stavanger váronézés, Utstein (csak júliusban): 32.900 Ft / fő
Bergen városi séta és fogaskerekű (csak augusztusban): 29 900 Ft/fő


Alkoholmentes italcsomag felnőtt (7 éj, MED) - Ár: 63.595 Ft / fő
Üdítők, és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása a bárokban, büfé-, és főéttermekben.
Kínálat: Alkoholmentes koktélok, üdítők, gyümölcslevek (poharanként), palackozott ásványvíz, energia italok, kávék (eszpresszó, capuccino, caffe latte, tea), fagylalt
A csomag nem érvényes a tematikus éttermekben, és a signature létesítményekben (Venchi 1978, Lavazza Coffee Shop, Jean Philipe Chocolate, Coffe, Crepes & Gelato és a Starship Club) függetlenül az ártól.

Easy italcsomag (7éj) - Ár: 88.480 Ft / fő
Korlátlan italfogyasztás a 6 EUR-t nem meghaladó italokból a bárokban, és az éttermekben (kivéve a tematikus éttermeket).

Easy PLUS italcsomag (7 éj) - Ár: 121.660 Ft / fő
A legfeljebb 8 EUR (karibi hajóutakon 9 USD) értékű italok korlátlan fogyasztása a bárokban, büfé-, és főéttermekben (karibi hajóutak esetén az MSC Ocean Cay Marine Reserve privát szigeten).
Kínálat: borok (poharanként), csapolt sörök, egyes klasszikus, és alkoholmentes koktélok, üdítők, gyümölcslevek (poharanként), palackozott ásványvíz, kávék (eszpresszó, capuccino, caffe latte, tea), valamint 10% kedvezmény a palackozott borokból.
A csomag nem érvényes a signature létesítményekben (Venchi 1978, Lavazza Coffee Shop, Jean Philipe Chocolate, Coffe, Crepes & Gelato és a Starship Club) függetlenül az ártól.

Premium italcsomag (7 éj, MED) - Ár: 107.835 Ft / fő
Korlátlan italfogyasztás a 10 EUR-t nem meghaladó italokból a bárokban, és az éttermekben (ideértve a tematikus éttermeket is; kizárólag 18 év felett foglalható)

Premium Plusz italcsomag (7 éj, MED) - Ár: 152.075 Ft / fő
Korlátlan italfogyasztás a bárokban, és az éttermekben (ideértve a tematikus éttermeket is; kizárólag 18 év felett foglalható).

További információk

Csoportlétszám

A csoport min. 20 fő, a magyar nyelvű fakultatív programok min. 14 fő jelentkezése esetén indulnak.

Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a 20 fős minimumlétszámot, úgy az alábbi kiscsoportos felárat számítjuk fel, melynek befizetése a hátralékfizetésekor esedékes.

16-19 fős létszám esetén: 9 000 Ft/fő felár
14-15 fős létszám esetén: 25 000 Ft/fő felár
10-13 fős létszám esetén egyedi ajánlatot teszünk, amely alapján eldöntheti, hogy élni kíván a felajánlott lehetőséggel, vagy eláll az utazástól.

10 fő alatt nem indul az út.

A fenti felárakat minimum létszám hiányában hátralék fizetéskor automatikusan felszámítjuk (14-19 fő esetén), kérjük szíves megértésüket.

(Amennyiben a kiscsoportos felár befizetését követően mégis elérjük a minimumlétszámot, úgy a befizetett felárat visszatérítjük).


A hajó

Hajó neve: MSC Poesia

Hajó osztály leírás: A vízparti sétány lehetővé teszi hogy mindig élvezni tudja a gyönyörű napsütést.

Hajó adatok:

Az MSC Poesia az MSC Cruises flottájának kilencedik hajója, amely 2008-ban állt szolgálatba. A 90 000 tonnás nagyhajó elegáns és elragadó berendezése kellemes, barátságos hangulatot áraszt, a személyzet kedves és segítőkész. Minden adott egy tökéletes nyaraláshoz, itt bátran átadhatja magát a gondtalan nyaralás örömének. A fedélzeten különböző szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek segítenek abban, hogy az út felejthetetlen legyen. Itt mindenki jól érezheti magát.

Épült: 2008-ban, a flotta tagja 2008 óta
Méretek: 92 627 tonna, 293,8 m hosszú, 32,2 m széles
Utasok létszáma (kétágyas elhelyezéssel) 3 223 fő
Kabinok száma: 1 275
Személyzet:1 039 fő
Sebesség: 23 csomó
Áram: 110/220 V
fedélzetek száma: 16 (13 az utasok részére)
Liftek: 13

Szolgáltatások:

SZÓRAKOZÁSI ÉS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK

A hajón napközben is többféle szórakozási lehetőségből lehet választani. Táncórákat, sportbajnokságokat, esetleg olasz nyelvleckéket, koktél szemináriumokat, bingót, és még sorolhatnánk hányféle programot szervez a hajó személyzete. Az MSC Poesián két medence van, a Coral Bay Pool egy picit nagyobb, a Cayo Levantado egy picit kisebb. Mindkét medence mellett van két jacuzzi, és saját bár. Aki sportolni szeretne, választhat minigolfot, pingpongot, illetve a sportpályán lehet focizni, kosarazni, röplabdázni, vagy teniszezni. Ha aktív pihenés helyett inkább szeretne ellazulni, esetleg felfrissülni, akkor javasoljuk, hogy keresse fel a 13. fedélzeti szinten található, 1160 négyzetméteres Aurea Spa-t, ahol különböző masszázsokkal, szaunával török fürdővel, 3 jacuzzival, valamint szépségszalonnal és edzőteremmel is várják.

Esténként a színházban – Teatro Carlo Felice – két időpontban látható a show, a vacsora időpontokhoz igazodva. A kaszinóban (Casino Royal) rulettezni, black jack-ezni, pókerezni és nyerőgépezni is lehet. Ha táncolni szeretne, akkor a fent említett bárokban, vagy az S32 diszkóban a helye. Az S32 a 14. fedélzeti szinten van, itt 23h00kor kezdődik a zene, és hajnalig tart.

A hajón több bolt is található. Ha egy kis MSC-s emléket vinne haza, akkor az MSC Logo Shop-ban talál, a Duty Free Shop-ban alkoholt és cigarettát lehet venni (az itt vásárolt alkoholos italokat a hajó személyzete megőrzi, és az út végén a kabinjába juttatja). A L'Angolo Dei Poeti ékszereket, és kiegészítőket, a Le Parfum parfümöket és kozmetikai termékeket árul; a Lo Smeraldi-ban divatékszereket, öveket, tárcákat, a Place Vendome-ban ruhákat lehet vásárolni.

CSALÁD

A 3-12 éves korosztályt az I Dinosauri várja (14. deck), ahol szakképzett személyzet biztosítja a gyerekek szórakozását, játékokat, bajnokságokat, kézműveskedéseket szerveznek. A 3-6 évesek a Mini Club-ban, míg a 7-12 évesek a Junior Club-ban találnak maguknak játékokat. A gyerekeknek külön pancsolójuk is van, valamint két játszótér van a hajón. A 13-17 éves korosztálynak külön rész biztosítanak, ahol szintén szervezett programokon vehetnek részt, pl táncórák, sportversenyek stb. De őket várja a Virtual World is, ahol videojátékokkal tudnak játszani (feláras).

A 3 év alatti gyermekeket, szüleikkel együtt, naponta kétszer egy órában várja a személyzet, közös játékra.

A hajón nincs bébiszitter szolgálat.


Belső kabin - 13 m2 (Bella, Fantastica, Wellness)
Külső kabin - 16 m2 (Bella, Fantastica, Wellness)
Balkonos kabin - 17-23 m2 (Bella, Fantastica, Wellness)

Lakosztályok:

A lakosztályban az ágy lehet szimpla és franciaágy is (igény szerint).
Légkondicionáló
Gardrób
Fürdőszoba káddal
Telefon
Felár ellenében internet hozzáférés
Minibár, széf

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.07.02. - 2022.07.10.
9 nap / 8 éj
596 700 Ft
Lekérés
2022.08.13. - 2022.08.21.
9 nap / 8 éj
626 700 Ft
Lekérés

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet Budapest – Berlin – Budapest útvonalon

 • a repülőtéri és kikötői illetéket,
  valamint a hajó
  kötelező szervíz díját
  (melynek értéke: 111.800 Ft / fő)
 • 1 éj szállást Berlinben
  4*-os szállodában,
  kétágyas szobában;
  7 éj szállást a hajón,
  kétágyas belső kabinban
  (Bella)

 • Berlinben a reggelit,
  a hajón teljes ellátást,
  a vacsorát első este

 • a hajón található szórakoztató-,
  és sportlétesítmények zömének használatát

 • a repülőtéri és kikötői transzfereket

 • a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a javasolt borravalót
  a kirándulásokon és transzfereken
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 5 EUR / nap / fő
 • az esetleges kiscsoportos felárat
  16-19 fős esetén: 9 000 Ft / fő
  14-15 fő esetén: 25 000 Ft / fő
 • az útlemondási biztosítást
   3%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Magyar nyelvű fakultatív kirándulások
 • Személyes kiadások
 • Hajó feláras szolgáltatásai
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Barancsi Zsuzsanna
+36 (1) 301 4996
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

1_(21).jpg

13 nap / 12 éj
2022.07.02. - 07.14.


870.200 Ft/főtől

13 nap / 12 éj
2022.08.11. - 08.23.


706.707 Ft/főtől

15 nap / 14 éj
2022.07.02. - 07.16.
Összesen 2 időpontban

5.115.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin