Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
475 000 Ft
/ fő, repülőjeggyel, reggelivel
2022. június 28.
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal
(repüléssel lerövidített buszút, gyors utazás)

Elhelyezés:

3-4 csillagos szállodában, 1 éj hajón

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal
(repüléssel lerövidített buszút, gyors utazás)

Elhelyezés:

3-4 csillagos szállodában, 1 éj hajón

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. A körutazás olyan, mint egy idilli koncentrátum Skandináviából. A program során nem csak a 3 skandináv fővárost, Koppenhágát, Stockholmot és Oslot ismerhetjük meg, hanem a víz szinte minden formáját tenger, vízesések, patakok, hegyi tavak és fjordok képében. Ez utóbbiak közül a leglélegzetelállítóbb a vadregényes Aurlands-fjordon való hajózás lesz.

2. A Koppenhága és Stockholm óvárosainak kikötőiben álló, színes, vidám hangulatú házak az útikönyvek kedvelt fotótémái. Érdemes egy kávézó teraszán helyet foglalni, és bámészkodni, hogy ezt a látványt az emlékeinkben is megőrizhessük.

3. A program repülős utazással is elérhető.

Magyar idegenvezetéssel

Garantált indulás

Szabadon utazható, sem oltási igazolásra, sem tesztre nincs szükség. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest - Hamburg - Lübeck 

Délben egyénileg repülnek Hamburgba. Megérkezés után a rep­téren felveszi Önöket a buszos csoport, és rövid buszos város­nézés következik az észak-német városban: kikötői negyed, belváros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is sze­repel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

2. nap: Rodby - Koppenhága - Svédország    

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Strøget, a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok ked­venc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban. 

3. nap: Stockholm 

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stanon kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota, és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel-díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétálóutcáját. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fensé­ges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

4. nap: Oslo 

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekintésé­vel kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A szomszédos hajómúzeum a vikingkorba vezet vissza bennünket. A belvárosban tett gyalogos városnézés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az egyetem épületét is. A monumentális Városháza belső tere, modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat. 

5. nap: Közép-Norvégia - Fjordi hajózás

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába, a csodaszép Tyri-fjord mentén haladunk tovább. Az út során gyönyörköd­hetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesé­sek száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leg­hosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehető­ség nyílik fakultatív programként 2 órás, mesés hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, ren­geteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 22.000,- Ft Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést láthatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű telepü­lésen lesz.

6. nap: Hardanger-fjord - Bergen

Ez a nap a vízesések napja. Reggeli után elindulva hamarosan megérkezünk a szép Twindefoss vízeséshez. Ezt követően egy kis kitérővel felkeressük Norvégia egyik legismertebb zuhata­gát, a Voringfoss vízesést. Visszatérve a főútvonalunkhoz hama­rosan a káprázatos szépségű Hardanger-fjord mentén haladva gyönyörködhetünk a tájban (fotószünet is lesz). Kicsit hosszabb időre megállunk a különleges Steinsdalfossen vízesésnél, ahol a leomló vízfüggöny mögé is besétálhatunk. A délutáni órák­ban érkezünk meg a festői fekvésű nyugat-norvégiai Bergenbe. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a belváros­sal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program keretében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot, illetve a siklóvasúttal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilátópontra. A város bőven nyújt lehetőséget a szabadidő eltöltésére. Vacsora után a központi fekvésű szálláshelyről kellemes esti sétára lehet indulni. 

7. nap: Bergen - behajózás

Reggel folytatjuk a programunkat Bergenben. Délelőtt az óvá­ros még nem látott hangulatos részeit keressük fel, illetve a szabadidő alatt emléktárgyakat is lehet vásárolni. A déli órákban megyünk ki a kikötőbe, ahonnan a kora délutáni órákban indul az óceánjáró hajónk. A tengerpart mentén, csodás fjordokat látva haladunk Stavangerig. Útközben a hajó fedélzetéről mesés fotók készíthetőek. Stavangerben is kikötünk (nem szállunk ki), majd tovább haladunk déli irányba. Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

8. nap: Hirtshals - Jelling - Németország - Budapest

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt köve­tően elvisszük Önöket a hamburgi repülőtérre, ahonnan (vár­hatóan átszállással) hazarepülnek Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

Fakultatív programok

Walhalla (repülősnél nincs)         5 €

Lübeck - Mária-templom             2 €

Stockholm - Dóm (fakultatív)     60 svéd korona

Stockholm - Királyi Palota (fakultatív)     180 svéd korona

Stockholm - Vasa Múzeum          190 svéd korona

Oslo - Fram múzeum     120 norvég korona

Oslo - Skanzen  140 norvég korona

Bergen-i felvonó (2 irány) (fakultatív)     140 norvég korona

Bergen-i felvonó (1 irány) (fakultatív)     80 norvég korona

Bergen - Hansa múzeum (fakultatív)      130 norvég korona

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db kézipoggyásszal és 1 db max. 20 kg-os feladható bőrönddel
 • a szállást 3-4 csillagos szállodákban
 • a reggeli ellátást
 • a megadott programokat
 • a Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
 • a fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a helyszínen
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  2 € + 260 norvág korona + 190 svéd korona
 • az idegenforgalmi adót

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  76 000 Ft
 • Fakultatív vacsora
  65 000 Ft
 • Fakultatív vacsora a hajón
  (1 alkalom)
  15 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Barancsi Zsuzsanna
+36 (1) 301 4996
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Kapcsolódó magazin