Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Berlin, a sokszínű
1000Art utazás
234.000 Ft-tól
/ fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2022. szeptember 29-től
Utazás:

repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal

Elhelyezés:

3*-os, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal

Elhelyezés:

3*-os, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

Berlin sokféle módon képes bemutatkozni, így aki járt már itt, annak is minden egyes új látogatás meglepetés lehet. Olyan sok mindent kínál, hogy három nap elég rövid a teljes felfedezésére: kultúra, történelem, építészet, gasztronómia, művészet, zene, éjszakai élet, shopping – minden szinten és mindenfajta érdeklődést kielégítve bárki megtalálhatja a legizgalmasabb programokat és ezek legjobb kombinációit.
Mi ezen alkalommal a kultúrára „utazunk”, így a város legjobb múzeumait, rendkívül pezsgő szellemi életét, multikulturális, fiatalos, inspiráló vonatkozásait igyekszünk megismerni – némi betekintéssel a hasonlóan sokszínű helyi gasztronómiába.

Kislétszámú csoport: max. 15 fő

Kulturális látnivalók

Magyar nyelvű idegenvezetéssel

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest - Berlin

Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal Németország fővárosába, Berlinbe. Nem is gondolnánk, milyen hatalmas városba érkeztünk, ugyanis területét tekintve kilencszer nagyobb, mint Párizs. Berlin fő „ütőere” a Spree folyó, illetve további számos hajózási csatorna szeli át, emiatt számtalan híd színesíti a városképet. Ha egyetlen német várost kellene megnevezni, amely a kultúrához mélyen kötődik, az biztosan Berlin lenne. Vibráló, életteli, fiatalos, stílusos és nagyvonalú hely. Az érkezést követően panorámás buszos városnézés, majd séta a belvárosban, a folyópart bárokkal és kávézókkal teli zöld részén. Szállás Berlin belvárosában (3 éj)

2. nap: Berlin szíve

A lehető legjobb ötlet a Mittében kezdeni a város felfedezését. A Mitte Berlin központi kerülete, itt találhatók a legismertebb látnivalók és kulturális nevezetességek. Berlin legnagyobb terén, az Alexanderplatzon indítjuk a napunkat. A jellegzetes formájú, és már messziről is jól látható Fernsehturm-ban, vagyis a Berlini tévétoronyban a reggelinkkel együtt bekebelezzük Berlin panorámáját, illetve néhány páratlan street art alkotást is. Elhaladunk a Rote Rathaus (Vörös városháza) mellett, mely nevéhez hűen, élénkvörös színben magasodik az ég felé.

Következő látványosságunk a szecessziós stílusban épült Hackesche Höfe üzletközpont és a Berlini dóm. A reneszánsz és barokk stílusjegyek szép összhangot adnak a dómnak, az előtte elterülő látványos park pedig kiemeli az épületet a környezetéből. A templomot belülről is megtekintjük, belépve rögtön megragadja a tekintetünket a hatalmas, központi kupola és a keresztelőtemplom. A dóm alagsorában számos Hohenzollern-házi uralkodó nyugszik. Egy kis pihenő, melynek során egyéni ebédelési lehetőség. Az ajánlatunk egy currywurst ebéd egy igazi múltidéző helyen. A berliniek kedvenc csemegéje, a currywurst szósz szinte mindenhez illik, de talán akkor vagyunk a leginkább autentikusak, ha kolbásszal fogyasztjuk.

Délután két izgalmas múzeum kiállításait keressük fel. Elsőként a Neues Museum-ba látogatunk el. A múzeum legfontosabb gyűjteményei az egyiptomi, valamint a német területek ős- és korai történetének leletei, a legértékesebb és legismertebb kincse pedig Nofertiti festett mészkő mellszobra. Majd a Pergamon Museum kiállításai következnek, ahol antik gyűjtemények, illetve előázsiai és iszlám művészetek kincsei láthatók. A múzeum nevét a fő látványosságáról, vagyis a Pergamoni Zeusz-oltárról kapta. Közös vacsora egy helyiek által kedvelt gasztropubban.

3. nap: Berlin lelke

Az Unter den Lindent követve jutunk ki a Bebelplatzra, ahol Berlin legkorábbi egyeteme, a Humboldt Egyetem, a Staatsoper és az Alte Bibliothek áll. Beiktatunk egy csokiszünetet, melynek során akár a saját Ritter csokoládéját is elkészítheti mindenki. Felkeressük a csokimennyországot, vagyis a Schoko Welt Ritter Sport-ot, a márka legnagyobb üzletét. Ebéd és élménypiac egy helyen (egyénileg fizetendő).

Délután szabadidő, így alkalom nyílik a város egyéni felfedezésére. Ajánlott programlehetőségek: Zsidó Múzeum vagy a világhírű Berlini Állatkert. A múzeum épülete is már egy látványos művészeti alkotás, olyan, mint egy nagy szobor, a kiállítás pedig a németországi zsidók életét és történetét mutatja be a középkortól napjainkig. Az állatkert, vagyis a Zoologischer Garten egy 35 hektáros parkban található, és 1.112 gerinces faj kb. 20 ezer egyede él benne. Hatalmas, látványos, a sok kulturális látnivaló után egy kis felüdülést jelenthet ez a program. Vacsora a Patyomkin nevű műintézményben (egyénileg fizetendő).

4. nap: Berlin – Budapest

A reggeli órákban szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal.UNESCO világörökségi helyszín:

Múzeum-sziget (Neues Museum és Pergamon Museum)

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Berlin (Brandenburg) 06:15 - 07:45
Haza út: Berlin (Brandenburg) - Budapest 08:20 - 09:45

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

A beutazási információk ITT találhatóak

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel, 1 db max. 10 kg,
  max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 45.000 Ft)

 • a szállást

 • a reggelis ellátást

 • 1 alkalommal vacsorát

 • a buszos transzfereket

 • a megadott programokat

 • a helyi, korlátlan 48 órás tömegközlekedési jegyet

 • a magyar nyelvű idegenvezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 35 EUR

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  májusi csoport
  84.500 Ft
  szeptemberi csoport
  116.000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Andrade-Varga Tímea
+36 (1) 207 8222
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

1 nap / 0 éj
2022.11.19. - 11.19.
Összesen 2 időpontban

22.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


420.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2022.10.21. - 10.24.


388.000 Ft/főtől