Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Namíbia-Botswana-Zimbabwe
körutazás  
 
2 185 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2022.11.30. - 2022.12.17.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd és 12 alkalommal vacsora (italok nélkül)

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd és 12 alkalommal vacsora (italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Dél-Afrika vadban leggazdagabb három országa a szafarik ideális helyszíne.

2. A Viktória-zuhatag látványa megkoronázása az utunknak, a világ egyik legnagyobb és legszebb vízesése ámulatba ejti látogatóit.

3. Meglátogatjuk a himbákat, ősi törzset, akik a mai napig folytatják hagyományos életvitelüket.

 

Természeti látnivalók

Afrika nagyvadjai

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Az aktuális namíbiai beutazási feltételekről ITT tájékozódhat, a botswanai feltételekről ITT, a zimbabwei feltételekről pedig ITT.

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Windhoek

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással repülés Namíbia fővárosába, Windhoek-ba. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása, szabadidő. Hangulatos welcome vacsora egy tipikus helyi étteremben. Szállás Windhoek-ben (1 éj).

Szállás: Safari Court Hotel

3. nap: Windhoek – Sesriem 

Reggeli után útnak indulunk Sesriembe, a Namíb-sivatag szívébe, ahol a vörös dűnék között vezetett dzsip szafarin csodálhatjuk a megkövesedett tájat. Szállás Sesriem térségében, majd megnézzük a csodás naplementét (1 éj).

Szállás: Namib Desert Lodge Gondwana Collection Namibia

4. nap: Sesriem - Namíb-sivatag - Swakopmund

Reggeli után irány Namíbia leghíresebb látnivalóinak egyike: Sossusvlei. A néhol 300 méter magas dűnék látványa utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz, teszünk egy rövidebb gyalogos túrát is, megismerkedünk a vörös dűnék világával közelebbről is. Megállunk a 45-ös dűnénél, illetve a Sesriem kanyonnál, majd Dead Vlei-nál, ahol olyan nagy a szárazság, hogy a növények nem tudnak elrothatdni, csak kiszáradni. Ma 900 éves feketére kövesedett fák állnak a gyorsan múló idő mementójaként. A program után utazás Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára.  Szállás Swakopmundban (2 éj).

Szállás: The Delight Swakopmund

5. nap: Swakopmund

Swakopmund egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett utcái. Délelőtt a városnéző sétánk alatt megismerkedünk a városkával, a helyi piaccal a városban élő törzsek életével, meglátogatunk egy herero családot is, és még a piacra is kilátogatunk.  A túránkat stílszerűen fekete erdő tortával is zárhatjuk egy kávéházban az Atlanti – óceán közelében. Délután szabad programunk van, ez idő alatt delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség. Aki akar helyben repülőről, a magasból is megismerkedhet a környék, az óceánpart, a sivatag szépségeivel.

6. nap: Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein

Reggeli után az óceán partvonalát követve Cape Cross (Kereszt-fok) felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A mai programunk az óceánpart ezen szakaszának a megismerése - megállunk egy zátonyra futott hajó roncsánál is - és Cape Cross felfedezése. Twyfelfontein környékére érve, ha időnk engedi még a mai napon megnézzük az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt keressük fel, ahol találkozhatunk a velwícsiával (welwitsia mirabilis), a „növényvilág kacsacsőrű emlősével” is. Szállásunk Twyfelfontein körzetében lesz (1 éj).

Szállás: Damara Mopane Lodge

7. nap: Twyfelfontein - Kamanjab

A mai napon az Ovahimba falut keressük fel, ahol meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással foglakozó helyi törzset, a hölgyek hajviseletéről és testfestéséről is híres himbákat. A falucska lakói ma mai napig őrzik a hagyományaikat, viseletüket, szokásaikat. Szállás Kamanjabnál.

Szállás: Oppi Koppi Guesthouse

8. nap: Kamanjab - Etosha Nemzeti Park

Reggeli után Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába, az Etosha Nemzeti Parkba indulunk. A táplálékbőség miatt is, az állatvilág rendkívül változatos, nagy számban élnek orrszarvúk, elefántok, zsiráfok, zebrák és a rájuk vadászó nagymacskák. A délutáni szafarink alatt könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat. Szállás az Etosha Nemzeti Park területén (1 éj).

Szállás: Okaukuejo Rest Camp / Resort

9. nap: Etosha Nemzeti Park

Kora reggel indulunk útnak, majd ebédszünet, elfoglaljuk a szállásunkat ezúttal a park keleti részén. Egy kellemes pihenő után elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Vadleseink során megnézzük, felkeressük a különböző itatókat, magaslati pontokat, a minél több élmény megszerzése érdekében. Az éjszakánkat a park területén lévő lodge - ban töltjük. A szálláshelyek mellett található egy itató, ahol számtalan állat megfordul és a naplemente csodálatos hátteret biztosít a felvételekhez. Szállás az Etosha Nemzeti Park területén (1 éj).  

Szállás: Halali Resort Camp

10. nap: Etosha Nemzeti Park – Rundu

Reggeli után útnak indulunk az Okavango felé, útközben meglátogatunk egy busman azaz szan törzset, ahol megismerkedhetünk a népcsoport kultúrájával és mindennapi életével. Szállás Runduban (1 éj).

Szállás: Taranga Safari Lodge

11. nap: Rundu – Divundu

A táj azon kevesek közé tartozik Namíbiában, ahol művelt földterületekkel is találkozunk. Útközben felkeressük a Divundu falut, ahol betekinthetünk a törzs mindennapi életébe és még a törzsi táncukat is elsajátíthatjuk.  Majd továbbutazunk az Okavango partjára, a szálláshelyünkre, Popa Falls-hoz. Érkezés után elsétálhatunk a hangulatos vízeséshez is. (Várhatóan a tesztelés az előző vagy ezen a napon fog történni). Szállás Divunduban (1 éj).

Szállás: Popa Falls Resort

12. nap: Divundu - Maun

A mai napon dél felé fordulunk Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb és különleges élőhelyeiről, állatvilágáról híres szárazföldi deltájához. A nap végén érkezés Maunba, az Okavango – delta kapujába. A városon belül a modern épületek és a hagyományos kunyhók színes kavalkádja fogad minket. Szállás Maun körzetében, a Thanalakane folyó partján (2 éj).

Szállás: Crocodile Camp

13. nap: Okavango-delta - Moremi Vadrezervátum

Reggeli után egész napos csónaktúrára (mokoro) megyünk a deltában, ahol, mint régen a felfedezők, a természetben töltjük a napunkat. Jószerencse esetén a programunk során megfigyelhetjük, ahogyan a gnú, kafferbivaly és antilop csordák legelésznek. Kis szerencsével elefántokat is láthatunk. 

14. nap: Okavango-delta – Chobe Nemzeti Park

Reggeli után a Chobe Nemzeti Parkba utazunk. Délután hajókiránduláson veszünk részt, megismerkedve a nemzeti park gazdag élővilágával. Kis szerencsével kafferbivalyokat, elefántokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk. Szállás Kasane-ban (2 éj).

Szállás: Chobe Safari Lodge

15. nap: Chobe Nemzeti Park

Kora reggel terepjárós szafarira indulunk a Chobe Nemzeti Parkban, majd délután szabadidő fakultatív programokra (várhatóan itt lesz a következő tesztelés).

16. nap: Chobe Nemzeti Park - Viktória-vízesés

Reggeli után indulás Zimbabwe-be, a határátkelés után érkezünk meg Victoria Falls üdülővárosába. A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban, A Livingstone szobortól indulva a trópusi park ösvényein sétálgathatunk, és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. A nap hátralévő részében fakultatív programok közül is választhatunk. Szállás a Viktória-vízesésnél (1 éj).

Szállás: Batonka Guest Lodge

17-18. nap: Viktória-vízesés - Budapest

Kora reggel még fakultatív programok közül választhatunk, majd a délelőtti órákban transzfer Victoria Falls repülőterére, két átszállással hazautazás. Érkezés Budapestre a 18. napon.

 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Namíbia – Dél-namíbiai dűnetenger
 • Namíbia – Twyfelfontein sziklarajzai
 • Botswana – Okavango-delta
 • Zimbabwe – Viktória-vízesés (természeti)

Fakultatív programok

Viktória-vízesés, helikopteres sétarepülés (15 perc): kb. 155 USD

Viktória-vízesés, elefánt szafari: kb. 150 USD

Rafting a Zambézi-folyón: kb. 200 USD

 

A fakultatív programok díjai a helyszínen fizetendők (változhatnak).

További információk

Tervezett menetrend (változhat):

November 30. Budapest – Frankfurt 18:35 20:20 LH1345
November 30. Frankfurt – Windhoek 21:55 09:05+1 (másnap) LH4356
December 16. Victoria Falls – Johannesburg 13:35 15:10*
December 16. Johannesburg – Frankfurt 19:40 05:30+1 (másnap) LH573
December 17. Frankfurt – Budapest 10:25 11:55 LH1336

*Victoria Falls és Johannesburg között afrikai helyi légitársasággal repülünk.

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A ültetés előzetesen csak felár ellenében kérhető. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál is jelezni/ellenőrizni. 


Fizetési határidők

Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.11.30. - 2022.12.17.
18 nap / 16 éj
2 185 000 Ft
Betelt

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 510.000 Ft)
 • 16 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállodákban
  és szafari lodge-okban,
  kétágyas szobában
 • a reggelis ellátást
 • 1 alkalommal ebédet és
  12 alkalommal vacsorát
  (italok nélkül)
 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket
 • a helyszíni közlekedést bérelt expedíciós szafari busszal
 • a nemzeti park belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a vízumdíjakat
  (Botswana ingyenes)
  Namíbia 
  kb. 81 USD (N$ 1200)
  Zimbabwe 
  kb. 55 USD
 • a borravalókat
  kb. 85 USD/fő
 • a helyi PCR tesztek költségét
  kb. 60-80 USD/fő/alkalom
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  105 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Hussy Bettina
+36 (1) 207 8220
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Nágelová Friderika
+36 (1) 354 3997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg

Ha Ön, kedves Olvasó, szeretne elutazni Afrikába - ott is Namíbiába, Botswanába, Zimbabwébe -, szinte biztos vagyok benne, szeret természetfilmeket nézni. Lehet, egyszer-egyszer már el is képzelte magát, amint ott sétál a szavannán, és biztonságos helyről figyeli a közelben legelésző zebrákat, a szinte karnyújtásnyira vonuló elefántokat, vagy a pár lépésre virgonckodó majmokat. Nos, ez a két hetes út éppen abban különleges, hogy Ön végig úgy érezheti magát, mint egy természetfilm valódi szereplője. Hihetetlenül sok élményben lesz része annak, aki vállalkozik erre az útra. Eljuthat például az Okavango folyóhoz, és egy éjszakát kint tölthet a vadonban, a delta egyik ágában. Igazi kalandban lesz része, hiszen tábori körülmények között, sátorban töltheti az éjszakát. Egy életre szóló élményt kap: a lenyugvó Nap afrikai képe semmihez nem hasonlítható, az állatok éjszakai neszei izgalmas borzongást okoznak, a kora reggel meginduló élet látványát soha nem fogja elfelejteni!

Ismerje meg Dél-Afrikát!

8 nap / 7 éj
2022.10.10. - 10.17.


603.000 Ft/főtől

9 nap / 8 éj
2022.10.24. - 11.01.
Összesen 3 időpontban

695.000 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
2022.10.20. - 10.25.


609.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin