Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London és Közép-Anglia
409 000 Ft
/fő-től, autóbusszal
2022.07.25.-08.04.
Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, 1 éj hajón

Ellátás:

reggelivel

Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, 1 éj hajón

Ellátás:

reggelivel

Miért ez az út?

Programunk 3 teljes napot Londonban tölt el, a további napokon pedig főként Anglia történelmi várait, városait és helyszíneit járjuk be.

A fülünkben még a Big Ben harang zúg, gondolatainkban a Westminster Apátságban uralkodók hosszú sora vonul a koronázásra, de szemeink előtt már Stonehenge kőtömbjei magasodnak.

Egyik ámulatból a másikba esünk, egyik történelmi korszakból a másikba ugrunk. Tegnap még a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködtünk, ma már a középkori Warwick várkastély szekrényeiben szellemek után kutatunk. Ki tudja, mit hoz a holnap, Nottingham váránál talán még Robin Hood rejtélyeibe is bepillantást nyerhetünk.

Magyar idegenvezetéssel

Garantált indulás

Nagy-Britanniába történő beutazáshoz nem kérnek se tesztet, se oltást. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Hegyeshalom – Németország

A reggeli indulás után rövid pihenők beiktatásával utazás Ausztrián keresztül a németországi tranzitszállásunkra.

2. nap: Németország – La Manche csatorna – Greenwich – London

Továbbutazás az óceánpartra, ahol kompra szállunk és áthajózunk a La Manche csatornán. Megérkezésünk után Greenwich-be megyünk, ahol séta a Világörökség részét képező parkban, melynek során kívülről láthatjuk a híres és impozáns épületeket: hajdani palotákat, a kápolnát, a csillagvizsgálót, a világot kettéválasztó „0” hosszúsági kört és a Cutty Sark vitorlás hajót. Az esti órákban érkezünk Londonba és foglaljuk el szállásunkat (4 éj).

3. nap: London

Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Ezt követően szabadprogram a belvárosban, ekkor, ha valaki szeretné, megtekinteni a várost madártávlatból, a London Eye óriáskerekének kabinjából ezt megteheti. Szállás, mint előző nap.

4. nap: London

Buszos és gyalogos program keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. A buszos városnézés után a Buckingham Palotánál szállunk ki, ahol bepillanthatunk az őrségváltásba is. A Westminster negyedben folytatjuk programunkat, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, a Big Ben óratornyát és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Továbbmegyünk a Parlament térre, következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképezhetjük a Lovastestőrség laktanyáját is. A Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha valakit inkább a National Gallery kiállítása érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órákban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk, majd sétálunk a Sohoban illetve a Kínai negyedben. Tovább sétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

5. nap: London – Windsor – London

Reggeli után egyénileg el lehet menni vásárolni az Oxford Streetre, vagy fakultatívan velünk tarthatnak a Windsor kastély megtekintésére, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Látványos park és díszes lakosztályok fogadják a látogatókat. Kastélylátogatásunk után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye (így például a Rosetti kő is) található, de a Madame Tussauds Panoptikumot is lehet választani a szabadidőben. Este visszamegyünk szállásunkra.

6. nap: Hampton Court – Winchester – Swindon

Reggeli után busszal kimegyünk VIII. Henrik mesés palotájához. A kastély kertje meseszép, ahol többszáz éves teniszpálya (a világ legrégebbi pályája) mellett egy érdekes labirintus is található. Lefényképezhetjük a világ legrégebbi szőlőtőkéjét is. Az épület szobáinak festményei, szép bútorai mellett a középkori konyha szokta még elnyerni a látogatók tetszését. Ezt követően elmegyünk Winchesterbe, rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, Swindonba (2 éj).

7. nap: Oxford – Stonehenge

Reggeli után lehet vásárolni a szálloda környéki híres bevásárló utcán, vagy eljöhetnek egy kulturális kirándulásra velünk. Oxford – Stonehenge fakultatív kirándulás. Első megállónk Oxfordban lesz, világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének otthona. Az egyetemi negyed után sétálunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Ezt követően a legendák nyomába indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és az, hogy ezt látni kell. A világon egyedülálló helyszín turisztikai megtekintését szigorú szabályok mentén engedélyezik, a borsos árú jegyeket előre meg kell vásárolnunk, így fontos, hogy időben jelentkezzen. Kora este érkezünk vissza szállásunkra.

8. nap: Stratford – Warwick – Nottingham

Továbbutazva Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

9. nap: Nottingham – York – Hull

A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujánál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készíthetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Tovább indulunk Yorkba, melynek fő látványossága a Minster, Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Lesz szabadprogram is. Délután hagyjuk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk és éjszakai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés a helyszínen).

10. nap: Rotterdam – Brüsszel – Németország

Reggel kötünk ki Rotterdamban és a belga fővárosba utazunk. Először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait: Királyi Palota, Bíróság épülete… Ezt követő sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudule székesegyházat stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost és Németország felé utazunk tovább, szállásunk Mannheim környékén lesz.

11. nap: Németország – Budapest

Reggeli után utazás – rövid pihenők beiktatásával – Magyarországra, érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

További információk

Fakultatív programok:

Windsor kastély (belépőjeggyel): 20.000 Ft
Oxford – Stonehenge fakultatív kirándulás (belépőjegyekkel): 42.000 Ft


Belépők várható árai tételesen:

London - Westminster Abbey: 24 font
London Eye: 34 font
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal): 17 font
London - Tower: 30 font
Hajózás a Temzén: 12 font
Shakespeare szülőház: 18 font
Warwick - kastély: 28 font
York - Katedrális: 12 font
Winchester kastély: 2,5 font

Több helyen lehet számítani senior/diák kedvezményre.               .

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.07.25. - 2022.08.04.
11 nap / 10 éj
409 000 Ft
Lekérés

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a leírt alapprogramot
 • a szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • a reggelis ellátást
 • a klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • a fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
 • a fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • az útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 178 GBP
EGYÉB KÖLTSÉGEK
 • Egyágyas felár
  158 000 Ft
 • Fakultatív vacsora
  (9 alkalom)
  89 000 Ft
 • Fakultatív vacsora
  (1 alkalom a hajón)
  12 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Barancsi Zsuzsanna
+36 (1) 301 4996
Szilágyi Dóra
+36 (1) 354-3999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Kapcsolódó magazin