Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      

Mexikó

Kiemelt egyéni- és körutazás ajánlataink
 

Mexikói nyaralás - felejthetetlen utazás az 1000 Út szervezésében!

Mexikói utazást keresők egy igazi pezsgő, nyüzsgő, buja, zöld, és szikrázó országot képzeljenek maguk elé. Szerencsésnek érzem magam, hiszen az elmúlt egy évben kétszer is volt alkalmam Mexikóba utazni.

Azoknak az utasainknak ajánlom kifejezetten a mexikói utazást, akik nem csak pihenni szeretnének egész nap egy homokos tengerparton - persze ennek sincs semmi akadálya - hanem kicsit bebarangolni a környezetüket. Mexikóban s Maja Riviérán tökéletesen megtalálják erre a lehetőségeket!

Mexikóban felfedezhetik a maja piramisok ősi titkait, dzsungeltúra részesei lehetnek, szebbnél szebb mexikói cenotékat látogathatnak meg az út során, melyekből rengeteget találunk Cancun és Tulum környekén. Mexikó méltán híres a csodálatos szigettúrákról vehetnek részt, ahol vízi és repülő állatok sokaságával találkozhatnak. Számos hatalmas szórakoztató és kulturális park várja az ideutazókat a természet ölelésében, összhangban az élővilággal és sajnos az az igazság, hogy képtelen vagyok elfogulatlanul írni erről a csodahelyről, próbálják ki Mexikót, higgyék el, megéri!

Egyedül utazók, családok, idősebbek, fiatal baráti társaságok, párosan utazók is meglelik Mexikóban a számukra megfelelő programot.

Mexikói nyaralást az elmúlt időszakban számos utasunknak segítettem megszervezni. Nem mindig könnyű eligazodni a sok mexikói szálloda között, ezért helyszíni tapasztalatainkra alapozva segítünk kiválasztani a legjobb szállást, amelyek között számos all-inclusive hotel is megtalálható. Minden olyan hasznos tudnivalóért fordulhat hozzám, amely segíthet a Yucatan-feszigetre tervezett utazásuk során.

A mexikói utazásoknál szintén fontos szempont a repülőjegy választása is, az aktuális COVID szabályok figyelembevételével, természetesen ebben is teljes körű segítséget biztosítunk.

Utazási tanácsok miatt pedig keressenek bátran, hiszen a fent felsorolt tevékenységeket magam is átéltem és a Yucatán-félszigeten számos népszerű üdülővárosát is volt szerencsém meglátogatni, igy többek közt: Cancun, Isla Mujeres, Tulum, Playa del Carmen de a mexikói kalandokat keresőknek akár Valladolidról is szívesen mesélek!

Mexikó Latin Amerika legjelentősebb állama több, min 6 ezer éves gazdag történelemmel rendelkezik, ahol a Tolték, Azték és Maya indián törzsek mítoszai és rituáléi fantasztikus módon egybeolvadtak a kereszténységgel. A kiváló időjárás lehetővé teszi egész évben, hogy a Csendes-óceán homokos partjain: a közismert üdülőhelyen Acapulcóban, vagy a Karib tenger fehér homokú partjain a Yukatán-félszigeten Cancún vagy a Riviera Maya üdülőközpontban töltődjünk fel. Biztosan beleszeret majd a kiváló koktélok valamelyikébe, a Coronita sörbe vagy a helyi konyha specialitásaiba. Ez a varázslatos ország ideális üdülőhely nem csupán azok számára, akik a napozást és a lustálkodást választják a gyönyörű tengerparti részeken, hanem azok számára is, akik aktív pihenésre vágynak. Az ország bővelkedik mind történelmi, mind kulturális és természeti látnivalókban. Utasaink a nyaralás során megcsodálhatják az egyedülálló inka műemlékeket, melyek régi civilizációk hagyatékai és csak Mexikóban lelhetők fel, a lenyűgöző templomokat és katedrálisokat, együtt úszhatnak a teknősökkel és rájákkal, valamint gasztronómiai kalandokon vehetnek részt. A Mexikóba utazás legkényelmesebb módja a KLM vagy az Air France járataival lehetséges. 

Dávid Lívia,
az Ön utazási tanácsadója és segítője, Mexikói utazások szakértője.
travel@1000ut.hu, +36 1 301 4991

 

Mexikó, általános információk: A nyaralóövezetek (Cancún, Tulum, Maya Riviéra) már korlátozások nélkül várják a turistákat. A turisztikai látványosságok is látogathatók.  Emellett Mexikó az üdülőhelyeken engedélyt kapott az Utazási és Turisztikai Világtanács által a „Biztonságos úticél” minősítés használatára is. Így számos szálláshelyen garantált a megfelelő higiénia.

Frissítve: 2022.12.01.

Covid információk:

Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés. Részletesebb információ IDE kattintva található.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a mexikói beutazási szabályok bármikor változhatnak!

Magyar és európai uniós állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként.

A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, oda-vissza repülőjegy. 

A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése büntetéssel jár (kb. 6000 HUF-nak megfelelő összeg) és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező.

Utazás előtt kitöltendő az alábbi formanyomtatvány: https://afac.hostingerapp.com/

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

- budapesti indulással Condor és/vagy Lufthansa Airlines, átszállással Frankfurtban  

- budapesti indulással KLM, amszterdami átszállással. 

- budapesti indulással Air France, párizsi átszállással. 

 

 

Terület: 

1 972 550 km2
főváros: Mexikóváros
államforma: szövetségi köztársaság
lakosság: 120 286 655 fő (2014)
időzóna: UTC-8 – UTC-6
pénznem: peso
nyelv: spanyol
népcsoportok: 60%-a mesztic (félvér: fehér és indián keveréke), indián 30% (nahua, maja, zapoték stb.), fehér (spanyol, európai) 9%, fekete 1%.
vallás: Az uralkodó vallás a római katolikus (a lakosság mintegy 82-83%-a kötődik ehhez a valláshoz), 9% pedig protestáns. A kisebb vallási csoportok közül a jelentősebbek: a presbiteriánus, Jehova tanúi, a hetednapi adventisták, a mormonok, az evangélikusok, a metodisták, a baptisták és anglikán, de jóval kisebb létszámban minden egyéb világvallás is képviselteti magát. A Santa Muerte (magyarul: Miasszonyunk a Szent halál) egy népi szent, akit Mexikó szerte tisztelnek.

 

 

Éghajlat: 

Mexikó éghajlatát a terület földrajzi elhelyezkedése határozza meg. A két óceán partján és azok közelében - leszámítva a Csendes-óceán északnyugati partvidékét, amely félsivatagos terület - trópusi az éghajlat, száraz (október-május) és esős évszakkal (május-október). A karibi partvidéken nagyjából az esős évszakkal esik egybe a hurrikánszezon. Az ország belsejében lévő hegyvidéken és fennsíkon mérsékelt az éghajlat, amely Mexikóvárostól északnyugat felé haladva fokozatosan sztyeppés, félsivatagos területté alakul át az ottani klimatikus viszonyok következtében. Chihuahua, Coahuila, Durango és Zacatecas államok tengertől távoli, hegyvidéki vagy sivatagi tájain a fagy sem, sőt a fagypontalatti -10, -15 fok sem ritka a téli hónapokban. 

Közlekedés: 

a fővárosban a helyi közlekedés autóbusszal, metróval és taxival történik. A buszt gyakorlatilag bárhol le lehet inteni, és a sofőrtől ugyanígy szinte bárhol kérhető, hogy álljon meg. Az autóbusz útvonalát a szélvédő mögé elhelyezett tábla mutatja, mely az útvonal által érintett fontosabb megállóhelyek, metróállomások nevét tartalmazza. Jegy, bérlet nincs, a viteldíjat a sofőrnek kell fizetni. A taxik közül, amelyiknek nincs taxiórája ajánlatos beszálláskor megalkudni a sofőrrel a viteldíjat illetően. Mexikóváros metróhálózata jó és olcsó. A kilenc vonal és a hozzájuk kapcsolódó két metró-vasút (Linea A és B), illetve a felszíni metró (tren ligero) gyakorlatilag behálózzák az egész várost. Egyes vonalakon, a csúcsforgalom idején (a reggeli és a késő délutáni órák) a férfiak, illetve a nők és a gyerekek külön vagonokban utaznak. 

Kiemelt Mexikó ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

9 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

  
GARANTÁLT

9 nap / 7 éj
2023.01.27. - 02.04.
Összesen 2 időpontban

823.000 Ft/főtől
GARANTÁLT

9 nap / 7 éj
2023.01.27. - 02.04.
Összesen 2 időpontban

873.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról

Kapcsolódó magazin