Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Magazin

Best of Dubai - 1. rész

2022. június 14.

1. Burdzs Kalifa

Dubaiban található a jelenleg a világ legmagasabb épületének számító Burdzs Kalifa (828 méter magas). A hatalmas toronyban egy hotel, luxuslakások, irodák, étterem és kilátók kerültek kialakításra. Belépődíj ellenében látogatható, a 123. és a 124. emeleten lévő kilátó a Dubaiba látogatók egyik legnépszerűbb attrakciója.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6093_6_40.jpg


2. Dubai Fountain

A Burdzs Kalifa és a Dubai Mall közvetlen közelében található a világ legnagyszerűbben megtervezett koreográfiájú szökőkútja. A fényjáték rendkívül sok látogatót vonz, a látványosság megtekinthető közvetlen közelből, vagy például egy vacsora mellett a Dubai Mall éttermének erre szolgáló részéből is. A szökőkutak fényjátéka talán az esti díszkivilágításban a leglátványosabb, érdemes a tó mellett kialakított sétányon egy padon ülve megcsodálni az előadást.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6092_9_37.jpg


3. Dubai Mall
Dubai legnagyobb bevásárlóközpontja a Dubai Mall, ahol a legnagyobb világmárkák képviseletik magukat. Az 1200 üzleten kívül rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak, ezek közül az egyik legnépszerűbb a Dubai Aquarium & Underwater Zoo.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6091_10_35.jpg


4. Dubai Miracle Garden

A Dubai „Varázs Kertben" több millió tő virágot művészien rendeztek el, amelyeket november közepétől május közepéig lehet megcsodálni. A parkban a gyerekeket mesefigurákat és minivárakat formázó kompozíciók, szabadtéri játszóház, és trambulinpark várja, míg a felnőtteket pihenő lugasok, függőágyak, kávézók és éttermek.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6090_11_32.jpg


5. Global Village

Ez a „Világfalu" Dubai külterületén található, 25 pavilonja 75 országot mutat be. A különböző országok pavilonjai az adott ország stílusában épültek fel. A létesítmény egyben egy élménypark és bevásárlóhely, ahol gyerekek és felnőttek is jól szórakozhatnak. Legfőbb attrakciók: vidámpark, kulturális előadások, cirkusz, nemzetek ételei.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6089_12_31.jpg


6. Dubai Frame

Az óváros és a modern Dubai határán álló Dubai Frame, a világ legmagasabb képkerete, amely egyben egy kilátó, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. Felső részében egy üvegpadlón sétálva láthatjuk a lábunk alatt elterülő Dubai-t, sőt még a külső lift is üveges, ezáltal menet közben is fantasztikus a kilátás.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6096_13_26.jpg


7. Atlantis Aquaventure Waterpark

A "pálmaszigeten", vagyis az Atlantis The Palm szállodaközpont területén található Aquaventure Waterpark 17 hektáron terül el, számos rekorder csúszdával és látványossággal, továbbá egy privát stranddal várja a látogatókat. Többek között az egyik különleges attrakciója, hogy úgy tervezték, soha ne kelljen kimennie a vízből annak, aki ki akarja próbálni az összes vízicsúszdát. A régió és egyben Dubai legjobb és legmodernebb víziparkja, például a Poseidon, és a Neptunus toronyból induló csúszdák magasság és gyorsaság tekintetében a világ legjobbjai közé tartoznak.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6097_14_22.jpg


8. La Mer

Dubai egyik legújabb szabadstrandja, amely biztonságos és sokoldalú tengerparti élményt kínál vízi sportokkal, valamint tengerparti vásárlási- és étkezési lehetőségekkel. Egyrészt gyönyörű homokos strandja van, másrészt egy szabadtéri bevásárlóközpont is rendelkezésre áll, üzletek és éttermek széles választékával. A strand kiváló hely a vízi sportokhoz, mivel egy öbölben található, ezért a víz csendes és nincsenek nagy hullámok. Motoros és nem motorizált sportszerek széles választékát kínálják, még Flyboarding-ozni is lehet, ami egy vízsugárral a magasba repíti a legbátrabbakat.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6098_15_19.jpg


9. Burj Al Arab

A Burj Al Arab, vagyis az „Arabok tornya", Dubai egyik ikonikus látnivalója, amelyet egy mesterséges szigetre építettek, és amely egy dagadó vitorlát formáz. Az épület világ egyetlen hétcsillagos hotelje, lakosztályaiban a világ magas rangú személyiségei és uralkodó családok tagjai vendégeskednek, és bár a lakosztályokat csak a szállóvendégek élvezhetik, de a hotel több része is nyilvános, így éttermei is, az Al Muntaha étterem 200 méter magasan került kialakításra, ahonnan csodás panoráma nyílik az öböl vízére.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6094_5_39.jpg


10. Ski Dubai

A Ski Dubait a Mall of the Emirates területén alakították ki. A 85 méter magas épületben állandó, -4 Celsius fok van. Az alpesi jellegű pályák mentén hangulatos faházak és éttermek találhatók. Itt hozták létre a világ első fedett fekete lejtőjét. A létesítmény különösen a gyermekes családok körében népszerű dubai program, de akik nem tudnak síelni, azok számára is érdekes lehetőségeket kínál: sífutás, snowboardozás, tobogánozás, szánkózás, hegymászás, jégbarlang, hegymászótornyok, kettős nyomvonalú bobpályák, szánkópályák, lökhárítós autók, játszótér.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6095_16_20.jpg


Bartos Szilvia

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


1.900.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


1.260.000 Ft/főtől

Cikkek szűrése