Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Jordánia csodái
Aqaba-i pihenéssel
520 000 Ft
/ fő, repülőjeggyel
2022.07.23. - 2022.07.31.
Utazás:

repülővel, a Wizz Air közvetlen menetrend szerinti járatával

Elhelyezés:

helyi 4-5*-os szállodákban, kétágyas szobákban; 1 éj Wadi Rumban színvonalas sátras szálláson, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Utazás:

repülővel, a Wizz Air közvetlen menetrend szerinti járatával

Elhelyezés:

helyi 4-5*-os szállodákban, kétágyas szobákban; 1 éj Wadi Rumban színvonalas sátras szálláson, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Ha kiváncsi, hogy hol forgatták a filmtörténet kultikus filmjeit, akkor Jordánia a legjobb választás. Wadi Rum sivatagi világa megjelenik többek között a Csillagok háborújában, de volt már Mars is a Túlélő c. filmben. Indiana Jones pedig Petra-ban "kereste" az utolsó keresztes lovagot.

2. Ha szeretne egy kicsit pihenni is a Vörös-tenger partján, ez az út ideális kombináció.

3. Ha szeretné látni Jordánia "Grand Canyon"-ját, ezen az úton arra is lesz lehetőség - garantáltan nem marad senki szárazon!

Kis létszámú csoport, max. 20-22 fő!

Magyar idegenvezetés

UNESCO Világörökségi helyszínek

Új program - 3 éjszaka Aqaba-i üdüléssel

Szabadon utazható, sem oltási igazolásra, sem tesztre nincs szükség. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest – Amman

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Jordánia fővárosába, Ammanba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Ammanban (1 éj).

Szállás: The Corp Amman Hotel 4* 

2. nap: Amman – Holt-tenger

Reggeli után városnézés Ammanban: citadella, Archeológiai Múzeum, római színház, Folklór Múzeum. Ezután továbbutazunk a Holt-tengerhez, amely Földünk egyik leggazdagabb, évezredek alatt kialakult természetes só forrása. Vize annyira sós, hogy nem tudunk elsüllyedni benne, könnyen lebeghetünk felszínén. Szabadidő fürdőzésre. Vacsora és szállás a Holt-tengernél (1 éj).

Szállás: Dead Sea & Spa Resort 4*

3. nap: Holt-tenger – Petra

Reggeli után szabadidő pihenésre, fürdőzésre. Kora délután a nabateusok ősi városa, a sziklába vájt Petra felé vesszük az irányt. Fakultatív program keretében lehetőségünk van ezt a varázslatos várost este is megcsodálni. Vacsora és szállás Petrában (1 éj).

Szállás: Petra Guesthouse Hotel 4* 

4. nap: Petra – Wadi Rum

Reggeli után a „rejtett város” gyalogos felfedezésére indulunk, az 1 kilométer hosszú, hatalmas sziklákkal szegélyezett, szűk kanyonban. A páratlan színekben játszó homokkő sziklafalak mindenkit ámulatba ejtenek egészen addig, amíg egy keskeny hasadékon keresztül Petra jelképe, a híres „Kincsesház” látványa elénk nem tárul. Ez a régészeti terület mindenki által ismert látnivalója. Azonban ezen kívül még számtalan lenyűgöző sziklasírt, templomot és amfiteátrumot is találhatunk itt. Másik érdekessége az út végén álló kolostor, ahova 800 lépcső vezet, így megközelítése már jóval nehezebb (felár ellenében szamárháton is lehetséges). Túránk után továbbutazunk a helyiek által "Hold völgyének" is nevezett Wadi Rumba, a Jordánia jelentős részét kitevő sivatagok legszebbikébe. Dzsipszafarink keretében megismerkedünk a vörös sivatag leglátványosabb részeivel. Este vagy reggel igény esetén fakultatív tevegelésre is lesz lehetőség. Vacsora és szállás Wadi Rumban, különleges sátras szálláshelyünkön (1 éj).

Szállás: Hasan Zawaydeh Camp

5. nap: Wadi Rum – Aqaba  

Reggeli után a Vörös-tenger partján fekvő Aqabába indulunk, mely Jordánia egyetlen tengerparti kikötővárosa, fontos kereskedelmi központ. Emellett igazi üdülőparadicsom, pálmafákkal szegélyezett tengerpartján sétálhatunk, élvezhetjük a napsütést és a Vörös-tengerben is megmártózhatunk. Vacsora és szállás Aqabában (3 éj).

Szállás: Movenpick Residences 5* 

6-7. nap: Aqaba

Szabadidő Aqabában, pihenés a tengerparton. Reggeli és vacsora a szállodában.

8-9. nap: Aqaba – Wadi Al Mujib – Amman – Budapest

Reggeli után Amman felé vesszük az irányt. Útközben megállunk egy csodálatos természeti képződménynél, a Wadi Al Mujib kanyonnál, mely Földünk legalacsonyabban fekvő természetvédelmi területének számít. A Mujib folyó 70 km hosszan, hatalmas vörös homokkősziklák közötti szűk kanyonban kanyarog, és 410 méterrel a tengerszint alatt folyik a Holt-tengerbe. A kanyontúra során garantáltan senki nem marad szárazon, a nyári melegben kellemes fürdőzésre is nyílik lehetőség. (A túra közepes nehézségű, rendszeresen kirándulóknak könnyen teljesíthető, mentőmellényt biztosítanak, váltóruha és fürdőruha javasolt, 18 év alattiak és akik nem tudnak úszni, azok nem vehetnek részt a túrán – aki nem szeretne végigmenni az oda-vissza kb. 3 km-es túrán, az menetközben is bármikor vissza tud fordulni vagy a Visitor Centerben pihenhet, kávézhat vagy sétálhat). Vizes programunk után transzfer Ammanba, búcsúvacsora egy hangulatos étteremben, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés Budapestre a 9. napon (menetrend függvényében változhat!)

 

A programok sorrendjének és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Wadi Rum sivatag
 • Petra 

 

Fakultatív programok

Petra by night: 11 000 Ft

A varázslatos táj éjszaka egészen más arcát mutatja. A körülbelül 2 órás (20:30-22:30) program során mesebeli látvány tárul elénk, ahogy a Kincstárat több ezer lámpás fénye világítja meg, miközben lágy tradicionális arab zene ringat minket szinte meditatív állapotba.  

Hajókirándulás Aqabában: 19.000 Ft

Délelőtti hajókázás a Vörös-tengeren, sznorkellezési lehetőséggel. A program kb. 2,5-3 óra hosszú. Fürdőruhát vigyenek magukkal!

A programokra minimum 10 főtől a magyar idegenvezető is elkíséri utasainkat.


Tevegelés Wadi Rumban: kb. 30 USD (jelentkezés és fizetés a helyszínen)

A sivatagi élményt egy körülbelül fél órás vezetett tevegelés teszi feledhetetlenné. 

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

wizzair-logo.jpg

Budapest - Amman  19:05  23:25   W62373 / kb. 3 óra 20 perc

Amman - Budapest  23:55  02:45 (másnap)   W62374 / kb. 3 óra 50 perc 


Repülőjegy

*A repülőjegy díja a Wizz Air honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő, az ár változhat. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron vásárolja meg. A kiállítást követően a jegyek nem visszatéríthetők és nem módosíthatók. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

 

Aktuális beutazási információk

Március 1-től a jelenlegi információk szerint nem szükséges se oltási igazolás, se előzetes PCR teszt a beutazáshoz, és már helyszíni tesztet sem végeznek érkezéskor, amennyiben nincs semmilyen COVID-19 megbetegédesre utaló tünet. Szúrópróbaszerűen továbbra is végezhetnek tesztet, amennyiben a betegség tüneteit észlelik valakin.


Aktuális hazaérkezési információk

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:

http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!


Fizetési határidők

Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.07.23. - 2022.07.31.
9 nap / 7 éj
520 000 Ft
Foglalás
2022.08.20. - 2022.08.28.
9 nap / 7 éj
520 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal (melynek érteke: kb. 70 000 Ft*)
 • 6 éjszakai szállást helyi 4-5*-os szállodákban, 1 éjszakát Wadi Rumban színvonalas sátras szálláshelyen, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást
  (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a megadott programokat
 • a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a vízumügyintézést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a borravalókat
  kb. 50 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  130 000 Ft
 • 20 kg feladható poggyász költsége (változhat)
  kb. 29 000 Ft-tól/poggyász
 • Wizz Priority (+1 db 10 kg-os kézipoggyász, elsőbbségi beszállás, ingyenes repülőtéri utasfelvétel)
  kb. 17 500 Ft-tól/fő
 • Ülőhely foglalás
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Hussy Bettina
+36 (1) 207 8220
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)