Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Alpok kincsei
Ausztria, Németország és Svájc
 
137 500 Ft
/fő, autóbusszal, reggelivel
5 időpontban
 
Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. Az Alpok szerelmeseként két alpesi országban is átélhetjük Babits Mihály szavait: Sötétzöld völgyek, jégmező, harapni friss a levegő.

2. A program során 7 alpesi várost ismerhetünk meg Ausztriában és Svájcban.

3. Hajózunk a grandiózus Rajna-vízesésnél, megtekintjük a virágszigetet a Bódeni-tavon, vagyis Mainaut, a Swarovski Kristályvilág pedig káprázatos fényjátékkal varázsol el minket.

Magyar csoportkísérő

Európai sláger út

Oltással, teszttel, vagy betegségen való átesettség után lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) - Budapest - Hegyeshalom - Gmunden - Hallstatt 

Reggel indulás Ausztriába. Felső-Ausztriában lekanyarodunk a sztrádáról, továbbiakban a Salzkammerguti-tavak között vezet utunk. Gyönyörködünk a hegyek és a tavak szép, harmonikus látványában. Megállunk Gmundenben, a Traunsee tó északi végében, ahol a Traun folyó kilép a tóból. Rövid séta kereté­ben megnézzük a főteret és a barokk plébániatemplomot, ahol a messze földön híres Schwanthaler-féle Háromkirályok szobor­csoport a főoltár. A kisváros maga is egy gyöngyszem. Délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb kisvárosának ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökségnek is része. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templom­dombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a hallstatti tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna is, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. Programunk után közeli szálláshelyünkre utazunk.

2. nap: Kufstein - Swarovski - Innsbruck

A délelőttöt a Tirol kapujának is nevezett Kufstein városában töltjük. Sétálunk a gyors folyású Inn partján, a főtér és a város­háza megtekintése után felvonó repít minket a várba. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban. A Császár-toronyban beren­dezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sor­sán. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. A kufsteini tartózkodásunk végén pedig élvezhetjük a Hősök orgonájá­nak hangjait. Folytatva utunkat, egy különlegességet keresünk fel, a Swarovski Kristálymúzeumot. A gyár mellett egy érdekes, interaktív kiállítást alakítottak ki. A kristályok különleges kom­pozíciója ámulatba ejti az embert. Nagyszerűen használták ki a művészek a kristályok fényhatásra bekövetkező csillogását. A kiállítás végén vásárlási lehetőség is lesz. Pár kilométer meg­tétele útán máris Tirol tartományi székhelyén, Innsbruckban ismerkedhetünk meg a történelmi emlékekben gazdag óvá­ros szépségeivel. A sok látványosság közül a Habsburg család által építtetett vár (Hofburg), a Hofkirche, az Aranytetős ház, a közelében lévő várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca vagy éppen a Diadalív; mind-mind megannyi élmény. Szállás Innsbrucknál.

3. nap: Konstanz - Mainau - Stein am Rhein

Vorarlberg tartományon keresztül utazva érjük el a Bodeni-tavat. Ez a tó 3 országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. A tó déli részét haladva érkezünk meg, még a délelőtti órákban, Konstanzba, a híres zsinati helyszínre. Séta a mozgalmas főut­cán. Festett falú házak sorát és a városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrá­list, melynek rotundája is különleges. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Bodeni-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töl­tünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után továbbutazunk, hogy a bájos Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Bodeni-tóból. Megcsodáljuk az évszázados épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságot tükröző bájos, festett falú polgárházak sora. Szállás a svájci határ közelében, Németországban.

4. nap: Schaffhausen - Rajna-vízesés - Zürich 

Reggeli után egy érdekes helyet keresünk fel. Donaueschingenben, a Fürstenberg kastély parkjában található az a medence, ahonnan eredeztetik a Dunát. Egy tábla is utal arra, hogy ez a Duna forrása. Németországot elhagyva visszautazunk Svájcba, annak is a híres óragyártási központját, Schaffhausent keres­sük fel. Egy kellemes séta keretében felfedezhetjük szép díszkút­jait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehető­ség a folyón a vízesés közelében lévő sziklához. Folytatva utun­kat és rövid buszozás után érjük el Zürichet, a gazdag világvárost. Megtekintjük az óvárost; többek közt a Chagall-ablakokkal díszí­tett Fraumünster templomot, a híres bankokkal és üzletekkel öve­zett Bahnhofstrasse-t, a monumentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sor­ban a hangulatos Zürichi-tó partját. A várost elhagyva lenyűgöző hegyek és tavak mentén érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

5. nap: Salzburg - Hegyeshalom - Budapest 

A mai délelőttöt már Salzburgban, a templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelke­zik. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. Sétánk mottója: Mozart és a „Muzsika hangja”. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kert­jeiével vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épü­lete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják észak Rómájának Salzburgot. Látjuk még távolról a város fölé magasodó Hohensalzburg várát is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb külön­legességet is rejteget. Városnézés után hazaindulás. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Fakultatív programok

Belépők
Csontkápolna (Hallstatt)2 €
Kufsteini vár11,5 €
Swarovski Kristályvilág17 €
Hofkirche (Innsbruck)5 €
Mainau17 €
Mainau - busz2 €
Rajnai vízesés - hajózás20 CHF
Fraumünster - templom5 €
Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.06.13. - 2022.06.17.
5 nap / 4 éj
137 500 Ft
Betelt
2022.07.14. - 2022.07.18.
5 nap / 4 éj
137 500 Ft
Betelt
2022.07.31. - 2022.08.04.
5 nap / 4 éj
137 500 Ft
Betelt
2022.09.05. - 2022.09.09.
5 nap / 4 éj
137 500 Ft
Betelt
2022.10.06. - 2022.10.10.
5 nap / 4 éj
137 500 Ft
Betelt

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a leírt alapprogramot
 • a szállást 3-4 csillagos szállodákban
 • a reggelis ellátást
 • a klímás, turistautakra
  tervezett autóbusszal történő utazást
 • a fix ülőhelyet az autóbuszon (foglaláskor választható)
 • a fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • az útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • helyszínen fizetendő belépők
  kb.: 20 CHF + 60 €

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • Fakultatív vacsora
  27 000 Ft
 • Egyágyas felár
  34 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Szilágyi Dóra
+36 (1) 354-3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

3 nap / 2 éj
2023.04.14. - 04.16.
Összesen 3 időpontban

105.000 Ft/főtől

1 nap / 0 éj
2023.04.22. - 04.22.
Összesen 5 időpontban

27.000 Ft/főtől

3 nap / 2 éj
2023.09.01. - 09.03.


117.900 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin