Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
New York, a kultúra fővárosa
1000 Art utazás
698.000 Ft
/ fő, repülőjeggyel, reggelivel
2022. október 4.
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással;
a helyszínen helyi közlekedéssel és bérelt busszal 

Elhelyezés:

3*-os szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással;
a helyszínen helyi közlekedéssel és bérelt busszal 

Elhelyezés:

3*-os szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

New York, ahogyan még nem látta. A Nagy Alma kulturális-művészeti vonatkozásait, különlegességeit fedezzük fel ezen az úton, bennfentes idegenvezetéssel. Nem csak múzeumokba és galériákba jutunk el, hanem olyan helyekre, melyeket leginkább New York lakói vagy csak a várost jól ismerők látogatnak. Különleges negyedek, nagyszerű történetek, inspiráló helyszínek, valódi, minőségi idő – ahogyan utazni érdemes! Ilyen még nem volt!

 

Kulturális látnivalók

Magyar nyelvű idegenvezetéssel

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest – New York City

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással New York City-be.

2. nap: New York City - A sokszínűség nyomában.

New York az USA legnépesebb városa, emellett a világ egyik legjelentősebb üzleti központja. 1624-ben holland telepesek alapították a várost az Atlanti-óceán nyugati partjára, a Hudson folyó torkolatába. A várost Új-Amszterdamnak nevezték el, majd 1664-ben angol fennhatóság alá került, ekkor keresztelték át a mai nevére. A 19. században a bevándorlók hajói itt kötöttek ki, sokan nem is mentek tovább, hanem a városban találták meg a jövőjüket, emiatt vált New York ennyire sokszínűvé. A mai napon ezen bevándorlók nyomába eredünk: városrészek és történelmi események kapcsolatát fejtjük fel. Tenement házak, ahol az első bevándorlócsoportok éltek, és amelyek azóta fogalommá váltak. Ezek tipikusan a Lower East Side-on található bérházak, amelyek bár nagyon szűken és zsúfoltan lettek kialakítva, ám mivel a bérleti díjak is igen kedvezők voltak, ezért a bevándorlók többségének ez volt az első lehetőség, ahol a városban élhettek. Felkeresünk sok szimbólumot, idegenvezetőnk beavatja utasainkat a város keletkezéstörténetébe sok manhattani helyszínnel és egy nem mindennapi múzeumi sétával. Másképp, és nem a tömegbe olvadva. Este fakultatív operaelőadás a Metropolitan Operában (népszerű rövid nevén: a Met-ben) egy pohár pezsgővel.

3. nap: New York City - Mindig magasabbra!

A felhőkarcoló kifejezést először a 19. században használták, amikor New Yorkban és Chicagóban megjelentek az első, a környezetükből jelentősen kiemelkedő magas épületek. A mai napon a város sziluettjének történetét ismerhetjük meg: építészeti séta a felhőkarcolók nyomán. Hogyan laktak régen és most? Mi a titka a Vasalóháznak, amely egy háromszögletű telken, az Ötödik sugárút és a Broadway találkozásánál épült fel, és amely formája után kapta a ragadványnevét? Hogy készült a híres építőmunkások fotója? Hogyan tűnik el a szemünk előtt az a New York City, amit a filmekből ismerhetünk? Csak itt jellemző megoldások, rejtett titkok, finom falatok, piacok, közösségi megoldások és egy minden ízében mai, kortárs múzeum. Napunkat Belső-Manhattan ikonikus épületei között töltjük el.

4. nap: New Yorker

Ezen a napon nagyvilági elemek keverednek a feketék, latínók és kelet-európaiak történeteivel. Egy alapos séta után koktél a Central Parkban. Mivel már rengeteg filmben és tévésorozatban láthattuk, emiatt a világ egyik leghíresebb parkja. Manhatten szívében, 3,41 km²-en terül el, és bár természetesnek tűnik, valójában egy gondos tervezés eredménye, több mesterséges tó, rengeteg sétány, két korcsolyapálya és egy vadaspark is található itt. Majd látogatás a Metropolitan Museum of Art-ban, mely a Central Park mellett található. A létesítmény az ország egyik legnagyobb művészeti gyűjteményével rendelkezik, és egyike a világ leglátogatottabb múzeumainak. Kollekciójuk széles spektrumon ível át, többek között: Amerika-, ókori Kelet, Egyiptom, Ázsia-, Európa művészete; középkori fegyver-, páncél-, illetve hangszergyűjtemény. A kiemelt látványosságokat vezetett túra során tekintjük meg. Egy minden szempontból formabontó katedrális és magyar vonatkozásai, majd harlemi séta és igény szerint ebéd egy világhírű afroamerikai-skandináv gyökerű étteremben. Harlem eredetileg egy holland falu volt, amelyet 1658-ban alapítottak, nevét a hollandiai Haarlem városáról kapta. A 20. századi nagy népvándorlás idején kezdtek erre a területre nagy számban érkezni afroamerikai lakosok. Este fakultatív programként élő jazz vagy moderntánc-előadás.

5. nap: Brooklyn Bagel

Már megint a hollandok! A mai napon Brooklyn városrészt járjuk be, amely 1898-ig önálló város volt, és a hollandok által alapított kis településből, Breuckelenből fejlődött ki. Felkeressük a Szatmár zsidók városrészét, útközben bagelkóstoló füstölt lazaccal, és felfedezhetjük egy különleges, még ma is zárt világ és életforma elemeit. Fakultatív látogatás a Brooklyn Museumban (jelentkezés és fizetés a helyszínen). A múzeum méretét tekintve New York harmadik legnagyobb múzeuma, és nagyjából 500 000 tárgyat tartalmazó művészeti gyűjteménnyel rendelkezik. A kollekció jelentős területei közé tartoznak a régiségek, különösen az egyiptomi leletek. Majd kóstoló egy igazi meglepetéshelyen. Délután szabad program, melynek során alkalom adódik a város egyéni felfedezésére.

6. nap: New York – Budapest

Hazautazás Budapestre repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

Légitársaság: Air France

Oda út: Budapest - Párizs 06:00 - 08:25, Párizs - New York 11:20 - 13:50
Haza út: New York - Párizs 23:50 - 13:15 (érkezés másnap!), Párizs - Budapest 16:45 - 18:55

 

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os bőrönddel (melynek értéke:
  kb. 197.000 Ft, változhat!)

 • a szállást 3*-os szállodában

 • a reggelis ellátást

 • a megadott programokat

 • a szükséges transzfereket

 • a magyar nyelvű idegenvezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az ESTA engedély díját
  13.000 Ft

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  359 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Andrade-Varga Tímea
+36 (1) 207 8222
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
A körutazás idegenvezetője:

Méhész Zsuzsa

mehesz_zusa.jpg

Gyermekkorában minden utazásról és felfedezésről szóló könyvet elolvasott, ami a kezébe került. Képzeletben Humboldttal vitorlázott a Kordillerákon, Almássyval autózott a Szaharában, Széchenyi Zsigmonddal kergette a zebrákat a szavannán, Howard Carterrel együtt nyitotta fel egy fáraó sírját a Királyok Völgyében és Baktay Ervinnel ült meg egy elefántot a dzsungelben. Hátizsákos felfedezőnek indult, aki élményekre vadászik. Az élmények azonban megsokszorozódnak, ha megosztjuk őket másokkal. Így lett a folyton úton lévő, felfedező kedvű könyvmolyból idegenvezető. A hagyományos látnivalók mellett szenvedélyesen keresi az egyedit, a személyeset, a különleges helyeket. Hogy ne turistának, hanem utazónak érezhessük magunkat. Ehhez egy-egy kultúrát a hétköznapjain és a konyháján keresztül is megismerünk. Két utazás közt ír, turizmust és marketinget tanít, és egy kelet-magyarországi, mesebeli kis falu, Panyola fejlesztésével foglalkozik, ahol saját fogadójában látja vendégül azokat, akik a hazai különlegességekre is kíváncsiak. Gasztronómiával és utazással kapcsolatos cikkei rendszeresen jelennek meg a Dining Guide és A Földgömb magazinokban. Nagy öröm számára, ha az írásai a nyitott szemmel való utazásra, a valódi értékek megismerésére inspirálják az olvasókat.