Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Albánia legszebb vidékei
Körutazás, garantált indulással
 

Albánia legszebb vidékei

Albánia (Shqipëria), „A sasok földje”, sok útleírás szerint Európa egyetlen egzotikus országa. Viszonylag kicsiny területen, de egyedülálló természeti változatossággal, s a legendák koráig visszavezető kulturális örökséggel.

Mediterrán nyugati határait két tenger (Adria-tenger és Jón-tenger) festői partvidékei övezik, de itt hullámzik a Balkán-félsziget legnagyobb tava, a Skodra-tó és az UNESCO világörökségi Ohridi-tó is. Kontinens felőli oldalán mindenhol égig emelkedő, máig vad hegyvidékek nyújtózkodnak, mint pl. az Albán-Alpok vagy a Korab (2.751 m).

Néprajzi sokfélesége pazar (katolikus, mohamedán, ortodox), históriája pedig az ókori Illír királyságoknál is régebbi, írott idők előtti korokban gyökerezik. Védett műemléki negyedeiben ókori illír, görög-római, középkori velencei vagy oszmán-török emlékekkel, amik ma mind-mind UNESCO világörökségi „kincsestárak”, mint pl. Butrint, Berat, vagy Gjirokaster.

A semmihez sem hasonlítható, kivételes hangulatú Albánia – ami helyenként „törökösebb”, mint Anatólia, vagy „olaszosabb”, mint maga Itália. Shqipëria, ahol a legillatosabb a mediterrán bor, ahol a legaranyszínűbb az érő narancs, s ahol legédesebb a frissen tálalt reggeli füge vagy helyben facsart gránátalma.  S talán a „legtürkizebb” a lágy Jón-tenger kékje!

 

Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés. Részletesebb információ IDE kattintva található.

Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Albániába. Az utazáshoz használt dokumentumnak a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie. Vízum nem szükséges. 

Kiemelt Albánia ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
2023.05.14. - 05.21.
Összesen 4 időpontban

435.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról