Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Zimbabwe


Zimbabwe (Az ország nevének eredete a sona nyelv zezuru dialektusából származik: „dzimba woye” = „tiszteletreméltó házak”-at jelent.)

Régebbi nevén Dél-Rhodéziát „Afrika büszkeségének” szokták becézni. A vaskorban ez volt Afrika déli részének egyetlen jelentős civilizációja. Az ország területe az emberiség egyik legrégibb települése, melynek lakói a busmanok voltak. Masvino közelében, a Kyle-tó partján találjuk a régészet egyik nagy rejtélyének tartott Rejtélyek Templomát, azaz Nagy Zimbabwe várát, ami vélhetőleg a sona nép királyi rezidenciájaként szolgált kb. K.u. 300-tól, és amit Sába királynőjének vagy Mwali istenkirály palotájának tartottak sokáig.
A későbbi bantu birodalmat az európai hódítók vették birtokukba – akiket az ország gazdag nyersanyag készlete és főleg aranya vonzott erre a helyre. A Brit Dél-afrikai Társaság vezetője az angol Cecil John Rhodes szemet vetett Zimbabwe ásványkincseire és még az országot is magáról nevezte el.
Ez az ország büszkélkedhet Afrika legismertebb természeti szépségével, Földünk legszélesebb és egyik legszebb vízesésével, a Viktória-vízeséssel. A levegőben szétszóródott vízcseppeken megtörő napsugarak ragyogó szivárványíveket rajzolnak az égre. A magasba feltörő ködpára miatt az itt lakó törzs Mosi-oa-Tunyának, azaz „Mennydörgő füst”-nek nevezte el az 1.7 km hosszú és 128 m magas vízesést, melyeket ma Afrika szerte csak Vic Falls-ként emlegetnek. A fátyolként lebegő párában David Livingstone nyomdokaiba lépve csodálhatjuk ezt a természeti tüneményt. Az ő példáját követve gyönyörködhetünk a Zambézi folyón hajózva a vízilovakkal, krokodilokkal, ezernyi madárfajával festőivé varázsolt naplementében, miközben egy kellemes koktélt szürcsölve hallgatjuk a nagy folyó csobogását.

Zimbabwe vadrezervátumairól és nemzeti parkjainak gazdag állatvilágáról is híres. A szavannás területeken ma is gazdagon tenyészik Afrika déli részének sokszínű állatvilága: oroszlánok, leopárdok, elefántok, zebrák, zsiráfok, vadkutyák és antilopok, melyekre – állatbarát módon – fényképezőgépünk lencséjével vadászhatunk!

Afrika varázsa csodálatos környezetben!

Magyar állampolgárok részére vízumra van szükség a Namíbiában, Botswana-ban és Zimbabwe-ben való tartózkodáshoz. Turistaként legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár mindhárom  országban.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés után még legalább további 6 hónapig érvényes. Az útlevélben minimum 3 üres oldalpárnak kell lennie a vízumok elkészítéshez.

A vízumokkal kapcsolatos teendők részleteit utazási irodánk indulás előtt kb. 40 nappal közli.

Valuta:

Az amerikai dollár (USD) vagy az euró (EUR) kivitele ajánlott. A pénzváltók és bankok kizárólag 2006. után kiadott, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Namíbiában a namíbiai dollár (NAD, kb. 25 Ft), Botswanában a pula (BWP, kb. 30 Ft), Zimbabwéban az amerikai dollár (USD) a hivatalos fizetőeszköz.

Ajánlott költőpénz:

500-700 USD + fakultatív programok árai.

Szállások:

Szállásaink hangulatos, színvonalas hotelekben és a nemzeti parkok terletén lévő szafari lodge-okban lesznek, 2 ágyas szobákban.

Étkezés és ivóvíz:

Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit. További étkezésekre a szállások éttermeiben lesz lehetőség.

Közlekedés:

Utazásunk során egy kényelmes utastérrel rendelkező expedíciós járművet használunk közúti közlekedésre és a szafarik során. Az állatlesek során sétahajókkal és motorcsónakokat is használunk.

Biztosítás:

Felhívjuk a figyelmet, hogy az utazáson kizárólag poggyász- és balesetbiztosítással lehet részt venni.

Oltások:

Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz. A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosával.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.

Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Ajánlott gyógyszerek:

Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó.

Időjárás:

A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen. Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.

Időeltolódás:

+1 óra

Kommunikáció

Mindhárom országban beszélnek angolul.

Mobiltelefon

A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, ám a hálózat 1800 MHz-en működik.

Elektromos áram

A csatlakozó aljzatokról itt talász információt: http://kropla.com/electric2.htm

Közbiztonság

Utazásunkat helyi partnercég bevonásával szervezzük. Az utazás útvonala és a programok helyszínei a nagyvárosoktól távol esnek. 

Kiemelt Zimbabwe ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

18 nap / 16 éj
2021.11.30. - 12.17.

1.705.000 Ft/főtől