Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Zanzibár
1 PCR teszttel utazható
 

Frissítve: 2021.09.18.

Jelenleg aktuális beutazási szabályok:

2021. május 4-től egy előzetesen kitöltött online nyilatkozattal (ezen a linken: https://afyamsafiri.moh.go.tz/ )

és 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni Tanzániába. Ezen felül a helyi hatóságok érkezést követően gyorstesztet végeztetnek, melynek költsége 25 USD, a helyszínen fizetendő. 

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

  • bécsi indulással Ethiopian Airlines, átszállással Addis Ababában (odaúton kérnek egy 72 órás negatív PCR tesztet)
  • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Dohában (odaúton kérnek egy 72 órás negatív PCR tesztet)
  • budapesti indulással Turkish Airlines, átszállással Isztambulban (odaúton kérnek egy 72 órás negatív PCR tesztet)
  • budapesti indulással Emirates/Fly Dubai, átszállással Dubaiban (jelenleg odaúton és visszaúton is a gépindulástól számított 72 órán belül készített negatív PCR teszt szükséges. A teszt költsége helyszínen: kb. 100 USD. Az alábbi kórház tesztjét fogadja el a légitársaság: Mnazi Mmoja Hospital. Tanzánia kórházak listájáról, kollegáinktól érdeklődhet.)

 

Jelenleg aktuális információk Magyarországra történő hazautazáskor:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal, mi megtaláljuk rá a választ és a megoldást!

További információk ITT találhatóak.
Magyar Konzuli tájékoztatás ITT érhető el.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

Felhvíjuk szíves figyelmüket, hogy beutazási szabályok bármikor változhatnak! 

 _______________________________

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál! 

Az útlevélnek a vízum kiadásakor az útlevélnek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie.

Tanzániába belépéskor nemzetközi repülőtereken és kikötőkben is kiállítanak egyszeri beutazásra szóló vízumot. A zanzibári repülőtéren szükséges a kb.50 USD/fő vízumot megvásárolni.

A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincsen szükség.

Érkezéskor minden turistának ki kell tölteni egy ún. Traveler's Surveillance Form űrlapot, amit be kell mutatni (ezt vagy a gépen vagy a kiszállást követően kapják).

A helyi hatóság szúrópróbaszerűen vagy COVID-19 gyanú esetén egészségügyi ellenőrzés alá vetheti az érkezőket. Előzetes, itthon készített negatív PCR tesztre nincs szükség a beutazáshoz.

Az országból repülővel történő kilépéskor 25 USD/fő kilépési illetéket (airport service charge, departure tax) kell fizetni, a díjat sok légitársaság már beépítette a repülőjegyének árába.

 

Hivatalos nyelv: angol és a szuahéli

Idő: Az idő eltolódás nyáron +1 óra, télen +2 óra. Klasszikus „jetlag”-től nem kell tartani. A nap hossza kb. 12 óra.

Gyógyszerek és oltás: Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Kötelező oltást nincs előírva. Szúnyogok elleni javasolt védekezés a riasztószer és a hosszú ujjú felső. Malária ellen nincs védőoltás, ellene gyógyszerrel lehet védekezni. Tanzánia területén előfordulhat a betegség, így ha szeretnének gyógyszert szedni, egyeztessenek a háziorvosukkal, a gyógyszer vényköteles. A megelőzés a fontos, így szúnyogriasztó, szúnyogháló, stb. szükséges. Sárgalázzal fertőzött területről érkezve kérhetik az oltást igazoló okmányt. Utazás előtt egyeztessen háziorvosával és/vagy Nemzetközi Oltóközponttal (Budapest, Váci út 70, 1132, https://oltokozpont.hu/ ).

Műanyag: 2019. június 1-től Tanzánia betiltja a műanyag zacskók használatát. A tilalom a Tanzániába érkező turistákra is vonatkozik, akiket arra kérnek, a csomagolásnál kerüljék a műanyag szatyrok használatát, amit a belépési pontoknál ellenőrizni fognak. A tilalom nem vonatkozik azokra a „ziploc” zacskókra, amikbe a folyadékokat lehet pakolni a repülési előírások szerint.

Pénznem, váltás, bankkártya használata, borravaló: Amerikai dollár (2006 utáni, sérülés- és firkamentes címletű USD) az általánosan elfogadott fizetőeszköz, így ezt érdemes hozni, melyet a helyi TSH-ra (Tanzániai Shilling) lehet váltani, de nem szükséges. 1 TSH = kb. 0,13 HUF. Az árakat dollárban is feltüntetik. Szigeten szinte csak Stone Town-ban található bankautomata, ezért készpénzzel készüljenek. Bankkártyával többnyire csak a hotelekben lehet fizetni. Sofőröknek, helyi idegenvezetőknek, londinernek, takarítónőnek illik adni borravalót. Ezért érdemes felkészülni kis címletű bankjegyekkel.

Ivóvíz: Csapvíz nem fogyasztható, palackozott vizet használjanak még fogmosásra is (!), mely szinte mindenhol kapható.

Telefon, internet: Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet! Kártya független mobiltelefonba vásárolható helyi SIM kártya, ami olcsón beszerezhető (pl.: reptéren vagy kérjük helyi idegenvezetőnk, hotel alkalmazottjainak segítségét). Az előfizetéses mobiltelefonok az országban működnek, a roamingolási tarifákról tájékozódjon a szolgáltatójánál.

Elektromosság: 230 V, 50 Hz. Csatlakozó és aljzat D, G. Az elektromos konnektorok angol szabványúak (háromlábú), adapter szükséges. Előfordul áramszünet, legtöbb szálloda erre fel van készülve és ilyenkor generátorral kapcsolják az áramellátást. Hordozható töltőt érdemes vinni.

Dagály,apály és az óceán: A sziget strandjaira jellemző az árapály jelenség, amelyet a Hold és a Nap vonzásának befolyása okoz. Északi részen a fürdőzést nem felétlenül befolyásolja ez a természetes jelenség. Ha éppen fürdőzni nem is tudnánk, egy érdekes tengerparti séta során az óceán számos kis teremtményét megcsodálhatjuk. Az ár és apály kb. 6 óránként váltakozik. A low tide (apály) és high tide (dagály) időpontja pontosan kivan számolva, erről kérdezhetjük a helyieket, megnézhetjük előre az interneten (vagy a szállodák többsége is feltüntetni a strand információs tábláján). Keleti és déli partokon a víz sekélyebb, így valamennyivel melegebb mint az északi strandokon.

Előrejelzés: https://www.tide-forecast.com/locations/Zanzibar-Tanzania/tides/latest

Cápa veszély nincs, medúzák előfordulhatnak. Vízi cipő használata javasolt.

Hasznos applikációk: Tide ChartsOfficial Tanzania Tourism

Szafari: Zanzibári üdülésünket érdemes Tanzániai szafarival kiegészíteni. Utazás a szárazföld és sziget között belsőjárattal. Fedezze fel Arusha, Lake Manyara vagy a Serengeti nemzeti park egyikét. Látogasson el a hihetetlen Ngorongoro vulkanikus kráterébe. A vadles kihagyhatatlan és fantasztikus élmény! Kérje, kollégáink ajánlatát elő- vagy utótartózkodásra. Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel csoportos programunkat ITT tudják megtekinteni.

Öltözködés: Napszemüveg, sapka használata javasolt az erős napsütés ellen. Emellett könnyű, nyári öltözetet. A muszlim vallás miatt az utcán ne viseljenek nagyon kihívó ruhadarabokat, nőknél a hosszú szoknya és fedett vállas felső ruházat az elvárt viselet.

Infrastructure tax: A szállodákban kijelentkezéskor úgynevezett „infrastructure tax”-ot kell fizetni. Mértéke kb. 1 $/fő/nap.

Biztonság: Az alapvető biztonsági előírásokat vegye figyelembe, éjszaka ne sétáljon egyedül, sok pénzt, illetve ékszereket szintén nem ajánlott magunkkal vinni. Értékeit helyezze el a hotel széfjében. Portyázó majmok ellen hálószobánk ablakát ill. ajtaját zárjuk. Holminkat ne hagyjuk felügyelet nélkül.

 

Kiemelt Zanzibár ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

390.000 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

390.000 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

490.000 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

520.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin