Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Srí Lankai vízum tudnivalók

A Sri lankai vízumról

Turista vagy üzleti célból érkező magyar állampolgárok 30 napra érvényes vízumot igényelhetnek kizárólag az Elektronikus Utazási Felhatalmazási Rendszerben (ETA) a következő weboldalon:www.eta.gov.lk/slvisa/

Az ETA rendszerben történt bejelentkezést követően kapott hivatkozási számmal tudják majd felvenni a vízumot a colombói nemzetközi repülőtéren.

Belépéskor a vízumfelvétel a magyar állampolgárok számára csak a colombói nemzetközi repülőtéren lehetséges.A vízumdíj 35 USD. A nemzetközi repülőtéri tranzitálás vízummentes.



 ikon_i.png

Fontos tudni!
Javasoljuk, ha valamely kiskorú felnőtt kíséretében ugyan, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazik, a szülő/szülők közjegyző előtt tegyen/tegyenek angol nyelvű nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a kiskorú külföldre utazásához hozzájárulnak.

 

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Eszter
+36 (1) 301 4996

Srí Lanka - vízumhoz szükséges dokumentumok:

 

  • útlevél fényképes oldala szkennelve
  • repülőjegy foglalás

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Eszter
+36 (1) 301 4996

 

A Sri Lankai vízum árai

 

Sri Lanka turista vízumügyintézési időVízumdíjügyintézési díj
Normál1-2 munkanap35 €6 000 Ft 
Sürgősnincs sürgősség-




 

 

 

 

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Eszter
+36 (1) 301 4996

 

 

 

 

 

Javasoljuk, ha valamely kiskorú felnőtt kíséretében ugyan, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazik, a szülő/szülők közjegyző előtt tegyen/tegyenek angol nyelvű nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a kiskorú külföldre utazásához hozzájárulnak. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy egyből angolul elkészíteni. A nyilatkozathoz célszerű csatolni a szülő/szülők útlevelének másolatát, melyen a szülő aláírása a nyilatkozaton szereplő aláírással megegyező és összevethető.

 

Hosszabb távú tervezett tartózkodás esetén is rövid távú vízumot kell kérvényezni és már Srí Lanká-n beadni a tartózkodási engedély iránti kérelmet a Bevándorlási Hivatalhoz (ld. feljebb). Tartózkodási engedélyt négy kategóriában lehet kérvényezni: munkavállalói, befektetői, vallási, tanulói

A rövid távú vízumok meghosszabbítását a colombói bevándorlási hivatal (Department of Immigration and Emigration Tel: 0094-11-597511) végzi.

Hosszabb távú tervezett tartózkodás esetén is rövid távú vízumot kell kérvényezni és már Srí Lanká-n beadni a tartózkodási engedély iránti kérelmet a Bevándorlási Hivatalhoz (ld. feljebb). Tartózkodási engedélyt négy kategóriában lehet kérvényezni:

Munkavállalói, Befektetői, Vallási, Tanulói.