Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Kazahsztáni vízum tudnivalók

A kazah vízumról

 

Vízum turista célú beutazás esetén: 30 naptári napot nem meghaladó tartózkodásra NEM szükséges vízum. A 30 napot meghaladó tartózkodáshoz vízum beszerzése szükséges, melyben irodánk tud segíteni.

A határon történő vízumfelvételre, valamint on-line vízumigénylésre nincs lehetőség.

szolgálati és diplomata útlevéllel rendelkezők számára nem szükséges vízum kiállítása a Kazah Köztársaságba.

Többszöri belépésre jogosító üzleti vízumot a konzulátus abban az esetben adhat ki, ha a kazahsztáni meghívó fél hivatalos meghívólevelét a Kazah Köztársaság Külügyminisztériuma jóváhagyta, regisztrációs számmal ellátta.

 

 ikon_i.png

Fontos tudni!
Vízum turista célú beutazás esetén: 30 naptári napot nem meghaladó tartózkodásra NEM szükséges vízum

 

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Kovács Eszter
+36 (1) 301 4996

A Kazah vízumhoz szükséges iratok

 

Alapdokumentumok

  • Vízumkérdőív (a kérelmező saját kezű aláírásával)
  • Gépelt hivatalos nyilatkozat, amely kötelezően tartalmazza a következő információkat: az utazó személyes adatai (szül. hely, szül. idő, útlevél száma, érvényességi ideje), az utazás célja (helység, meghívó cég adatai, tárgyalások témája stb.), vízum kérelmezett időtartama, szállás helye, illetve egyéb fontos, az utazással kapcsolatos információ.
  • Útlevél. Az útlevélnek az utazás időtartamán túlmenően hat hónapig kell érvényesnek lennie, valamint lennie kell legalább két üres oldalnak, ahova a vízum elhelyezhető.
  • Az útlevél másolata (az első oldal, ahol az alapvető adatok vannak).
  • 1 db. színes igazolványkép.
  • Szállásfoglalás és repülőjegy másolata
  • Meghatalmazás (honlapunkról kinyomtatható)

 

Többszöri belépés esetén

Utasaink a fent említett regisztrációs számmal a birtokukban hétköznap, a konzuli fogadóórák idején, telefonon érdeklődhetnek, hogy mikor kérvényezhetik személyesen a vízumot. Ebben az esetben a következő dokumentumokra van szükség:

  • Vízumkérdőív (a kérelmező saját kezű aláírásával)
  • Meghatalmazás (honlapunkról kinyomtatható)
  • Útlevél. Az útlevélnek az utazás időtartamán túlmenően hat hónapig kell érvényesnek lennie, valamint lennie kell legalább két üres oldalnak, ahova a vízum elhelyezhető.
  • Az útlevél másolata (az első oldal, ahol az alapvető adatok vannak).
  • 1 db színes igazolványkép.
  • Szállásfoglalás és repülőjegy másolata.
  • Hivatalos meghívólevél (másolat)

 

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Kovács Eszter
+36 (1) 301 4996

 A kazah vízum árai

 

Kazah turista vízumügyintézési idővízumdÍjügyintézési dÍj
Egyszeri belépésre jogosító vízum7 munkanap25 000 FtA vízumdíj tartalmazza
Kétszeri belépésre jogosító vízum7 munkanap30 000 FtA vízumdíj tartalmazza
Háromszori belépésre jogosító vízum7 munkanap35 000 FtA vízumdíj tartalmazza
Éves, többszöri belépésre jogosító vízum7 munkanap65.000 FtA vízumdíj tartalmazza
Meghívólevél éves, többszöri belépéshez 7 munkanap65.000 FtA vízumdíj tartalmazza
Két évre szóló, többszöri belépésre jogosító vízum7 munkanap90 000 FtA vízumdíj tartalmazza
Turista, egyszeri belépésre jogosító vízum7 munkanap20 000 FtA vízumdíj tartalmazza
Turista, kétszeri belépésre jogosító vízum7 munkanap25 000 FtA vízumdíj tartalmazza
Turista, háromszori belépésre jogosító vízum7 munkanap28 000 FtA vízumdíj tartalmazza
Tranzitvízum7 munkanap20 000 FtA vízumdíj tartalmazza




 

  

 

 ikon_i.png 

A fenti díjak tartalmazzák a konzuli díjat és az ügyintézési díját is.

Az előre befizetett vízumdíjakat a konzuli osztálynak nem áll módjában visszatéríteni.

 

  

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Kovács Eszter
+36 (1) 301 4996

 KÖZLEMÉNY

A Kazah Köztársaság Kormánya 2015. június 26-i 483. sz., „A Kazah Köztársaság Kormánya 2012. január 21-i 148. sz. kormányrendelete módosításáról és kiegészítéseiről” rendelete értelmében az Ausztrália, Magyarország, az Olasz Köztársaság, Monaco Hercegsége, a Belga Királyság, a Spanyol Királyság, a Holland Királyság, a Norvég Királyság, a Svéd Királyság, Malajzia, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, az Amerikai Egyesült Államok, a Német Szövetségi Köztársaság, a Finn Köztársaság, a Francia Köztársaság, a Svájci Államszövetség és Japán állampolgárai vízummentességet élveznek az államhatár átlépését követő 15 naptári napig a 2015. július 16-tól 2017. december 31-ig tartó időszakban.

A feltüntetett időszakban a felsorolt államok érvényes diplomata útlevéllel, szolgálati útlevéllel és magánútlevéllel rendelkező állampolgárai a nemzetközi forgalom számára megnyitott államhatár átlépését követő 30 napon belül vízum nélkül jogosultak többszöri beutazásra, kiutazásra és tranzit utazásra a Kazah Köztársaság területén. Ez esetben a látogatások száma korlátlan.

A felsorolt államokból érkező külföldi állampolgárok regisztrációja közvetlenül a kazahsztáni határátkelő pontokon történik a Köztársaság területére való belépéskor.

A Kazah Köztársaság területén való tartózkodás ideje alatt a fent említett országok állampolgárainak az ország törvényeinek értelmében nincs joguk munka-, hittérítő-, valamint egyéb fizetett tevékenységet folytatni.

A Kazah Köztársaság belügyi szervei a Kazah Köztársaság területén 15 naptári napot meghaladó tartózkodás üzleti célból történő meghosszabbítására irányuló kérelem benyújtása esetén a törvényben meghatározott módon adnak ki harminc napos egyszeri belépésre jogosító üzleti vízumot a felsorolt államok állampolgárai részére.

A Kazah Köztársaság Külügyminisztériuma a felsorolt országok állampolgára befektetői státuszát igazoló, beruházásokkal meghatalmazott szervek kérelmének meglétekor a törvényben rögzített rendben adja ki az egyszeri belépésre jogosító kilencven napos, illetve a többszöri belépésre jogosító három évre szóló befektetői vízumot.

 

STATEMENT

In accordance with the Resolution of the Government of the Republic of Kazakhstan No. 483 dated "26" June 2015 "On amendments and additions to the Decree of the Government of the Republic of Kazakhstan of January 21, 2012 No. 148 „citizens of Australia, Hungary, the Italian Republic, the Principality of Monaco, the Kingdom of Belgium, the Kingdom of Spain, the Kingdom of the Netherlands, the Kingdom of Norway, the Kingdom of Sweden, Malaysia, the United Arab Emirates, Singapore, the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, United States of America, Federal Republic of Germany, the Republic of Finland, the French Republic, the Swiss Confederation and Japan are exempt from visa requirements for up to 15 calendar days from the moment of crossing the state border for the period from July 16, 2015 to December 31, 2017.

Within this time, the holders of valid diplomatic, service and ordinary passports of the above countries can repeatedly enter, leave and transit through the territory of the Republic of Kazakhstan without a visa for up to 30 days from the moment of crossing the state border, open to international traffic. The number of visits to our country is unlimited.

Registration of foreign citizens of these contries will be made directly at the Kazakhstan border crossing points at their entrance to the territory of the Republic.

During their stay in the territory of the Republic of Kazakhstan, nationals of these countries do not have the right to implement any work, to be engaged in missionary as well as other paid activity in accordance with the laws of the country.

The internal affairs bodies of the Republic of Kazakhstan in case of applying by the citizens of the above countries for an extension of stay in the territory of the Republic of Kazakhstan for more than fifteen calendar days for business objectives, in accordance with the legislation, shall issue single-entry visas on the category "business" for a period of up to thirty calendar days.

Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Kazakhstan, in case of a request by the authorized body on investments, confirming the status of investor of the citizens of the above countries, in accordance with the legislation, shall issue single-entry visas on the category "investor" for up to 90 days, and multiple-entry visas for up to 3 years.

 

 

 

 LETÖLTHETŐ: Vízumkérőlap