Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Iráni vízum tudnivalók

 Az iráni vízumról

Vízum turista célú beutazás esetén: Vízum beszerzése szükséges.

Vízum egyéb célú beutazás esetén: Vízum beszerzése szükséges.

 

A vízumfelvételnek két típusa van:

Első a Budapesti Konzulátuson történő vízumigénylés,

 

A másik lehetőség a reptéri vízumfelvétel Iránban:

Amennyiben az utazó nem rendelkezik az útlevelében már érvényesített vízummal csak visa code-al, akkor a tranzit zónába érkezve először egy külön erre a célra létesített ablaknál úgynevezett Health Security Plan-t kell vásárolnia 15 dollár értékben (egy másik, máshol lévő ablaknál fizetve azt).  Ezzel lehet azután a vízum átvevésére szolgáló másik ablaknál sorban állni, ahol 60 euro ellenében és a visa code bemutatására adják ki a vízumot. A határ átlépésére szolgáló ablakhoz csak ez után lehet menni, ahol ismét sorban állás következik. Mindezeken átmenni akár 1-2 óráig is eltarthat, ha éppen több érkező járat van.

 

Ezt a megoldást akkor javasoljuk, ha kevés az idő az ügyintézésre itthon!
--------------------------------------------------------------------------------------

 

Mindkét típushoz szükség van visa code-ra, amelyet irodánk csak abban az esetben tud igényelni, ha a szállásukból min. 2 éjszakát nálunk foglalnak.

Egyéb esetekben az iráni üzleti partnerük tud segíteni a visa code beszerzésében!

 

Az útlevélnek legalább még további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Online vízumigénylésre nincs lehetőség. Van lehetőség sürgősségi ügyintézésre, ennek díja a vízumdíj 50 százaléka. Irán jellemzően nem tranzit-ország. Kilépéskor repülőtéri/kilépési illetéket nem kell fizetni.

Az Irán területén való jogosulatlan túltartózkodás napi kb. 30USD pénzbírságot von maga után.

A vízumigénylő útlevelében nem lehet izraeli pecsét!

 Felhívjuk az Iráni Iszlám Köztársaságba utazók figyelmét a helyes vízumtípus kiválasztásának fontosságára. Az országban médiatevékenység kizárólag érvényes sajtóvízum birtokában megengedett, amely az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetségén kérvényezhető. Ennek hiányában végzett bárminemű újságírói tevékenység bírósági eljárást vonhat maga után!

 

 ikon_i.png

Fontos tudni!
A vízumigénylő útlevelében nem lehet izraeli pecsét!

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

 

 

Az iráni vízumhoz szükséges dokumentumok 

 

Budapesti Konzulátuson történő vízumigénylés, amelyhez a következőkre van szükség:

  • Útlevél, amely a hazaút dátumához képest 6 hónapig érvényes eredetiben (elég a beadás napja előtt behozni)
  • Kitöltött, kinyomtatott, elektronikus vízumkérdőív: https://evisatraveller.mfa.ir/en/request/apply/
  • 2 db igazolványkép (3,5*4,5 cm , világos hátterű hivatalos igazolványkép)

Itt az útlevelek leadásra kerülnek a konzulátuson. A normál ügyintézési idő 1 hét, de lehet sürgősséget is kérni felár ellenében.

 

Ami a visa code igényléshez szükséges:

  • Scannelt útlevél
  • Scannelt igazolványkép
  • Kitöltött információs lap (Letöltés)
  • Szállásvisszaigazolás -  Csak abban az esetben tudunk visa code-ot igényelni, amennyiben min. 2 éjszaka szállást irodánkon keresztül foglalnak!

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

 Az iráni vízum árai

 

Visa code:

A vízumigényléshez szükség van az Iráni Külügyminisztérium által kiadott visa code-ra, ez irodánkban igényelhető:

 

Visa Codeügyintézési időÁr
Normál3-5 munkanap50 EUR
Sürgős Nincs sürgősség-

 

 

 

 ikon_i.png 

Amennyiben irodánkon keresztül igényli a visa code-ot, annak díja: 50 euro, feltétele: min. 2 éjszaka szállásfoglalás Iránban.


 

 

Budapesti Konzulátuson történő vízumigénylés

Iráni VÍZUmÜgyintézési idővízumdíjÜgyintézési díj
Normál7 munkanap60 EUR6000 Ft
Sürgős1-2 munkanap90 EUR9000 Ft




 

 

 

 

 

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

Iránba magyar állampolgárok az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége által kiadott vízummal utazhatnak be. Az utazni szándékozóknak szükséges legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel, retúr repülőjeggyel, pénzügyi fedezettel, rendelkezniük.

Ha az Iránba utazók 5000 USD vagy ezen felüli összeget szeretnének külföldi valutában bevinni az országba, bejelentési kötelezettségük van és érkezéskor a repülőtéren (határon) egy külön nyomtatványt, valuta behozatali nyilatkozatot kell kitölteniük. Az országból történő kiutazás alkalmával a repülőtéren (határon) be kell mutatni ezt a nyilatkozatot, valamint – amennyiben a kivinni szándékozott összeg a bejelentettnél kevesebb - pénzváltási nyugtával igazolni kell a különbözet átváltását.

 

 ikon_i.png

Fontos tudni!

 Izraeli bélyegző nem lehet az útlevélben!

 

 

Ügyfélfogadás az iráni konzulátuson

Iráni Iszlám Köztársaság Nagykövetsége Budapest

Cím: Budapest, Stefánia út 97, 1143
Telefonszám: (1) 460 9260
Nyitva tartás: 
 
csütörtök9:00–13:00
péntek9:00–13:00
szombatZárva
vasárnapZárva
hétfő9:00–13:00
kedd9:00–13:00
szerda9:00–13:00