Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Belorusz vízum tudnivalók

A belarusz vízumról

A belorusz minisztertanács, a koronavírus fertőzés megfékezése érdekében a következő határozatot hozta: 2020. március 28-tól azoknak a személyeknek, akik olyan országokból érkeztek Belaruszba, ahol koronavírus eseteket regisztráltak, az érkezés időpontjától számított 14 naptári napig karanténban kell maradniuk otthon, és ezen időszak lejárta előtt nem léphetik át újra a belorusz határt. Az elszigetelt személyekre vonatkozó magatartási szabályokat az egészségügyi minisztérium fogja meghatározni. A rendelet alól kivételt képeznek: hivatalos küldöttségek vezetői és tagjai, diplomáciai képviseletek és a konzulátusok Belaruszban vagy külföldön akkreditált tagjai, nemzetközi szervezetek és azok képviseleteinek tagjai és ezen személyek akkreditált családtagjai, nemzetközi közúti áruszállításban részt vevő járművek vezetői, repülőgépek személyzete, belvízi szállítóhajók személyzete, nemzetközi vasúti forgalomban dolgozó mozdonyvezetők és a vonatok személyzete. Kivételt képeznek továbbá azok a külföldiek, akik hazatérési célból átutaznak Belaruszon keresztül.

Vízum turista célú beutazás esetén:


Maximum 30 naptári napig terjedő időszakra nem kell vízum, akkor ha a be- és kilépés a Minszki Nemzetközi Repülőtéren (MSQ) keresztül történik. A beutazás feltételei magyar állampolgárok számára:  érvényes útlevél, minimum 10.000 € fedezetű, a Belarusz Köztársaságban is érvényes utasbiztosítás, valamint bizonyítható megfelelő anyagi fedezet az ott-tartózkodásra (napi 2 bázis – jelenleg 46 BYN). Bővebb információkért kérjük, hogy forduljanak a Belarusz Köztársaság budapesti nagykövetségéhez

A "Belavezsszkaja Puscsa", valamint az “Augusztovi csatorna” parkokba történő látogatáshoz vízum beszerzése nem szükséges, amennyiben az ott tartózkodási időtartama nem haladja meg a 10 napot. A parkokba csak meghatározott határátkelőhelyeken keresztül történő belépés és egyéb feltételek fennállása esetén engedélyezett a vízummentes beutazás.

 

 

 ikon_i.png

Fontos tudni!

A Minszki Nemzetközi Repülőtéren történő reptéri tranzitáláskor nincs szükség tranzitvízumra a nemzetközi járattal történő továbbutazás esetén, amennyiben az ország területén való tartózkodás nem haladja meg a 24 órát és az utas nem hagyja el a repülőtéri tranzitzónát. Ez esetben azonban Oroszország belföldnek számít. Oroszországból Belaruszba történő beutazás esetén orosz és belorusz vízum beszerzése is szükséges!

Regisztráció:

Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy a belépésnél migrációs kártyát kell kitölteniük. Az öt munkanapot meghaladó tartózkodás esetén kötelező a Belügyminisztérium Állampolgársági és Migrációs Főosztályának lakóhely szerinti (városi/kerületi) kirendeltségén történő bejelentkezés (a szállodák automatikusan végzik). Az Állampolgársági és Migrációs Főosztály az illetékes a vízumok esetleges meghosszabbításával, szükség esetén kiutazó vízum kiállításával összefüggő kérdésekben is.

 

 

A belarusz vízum egyszeri, kétszeri vagy többszöri beutazásra jogosít, melyet a rajta feltüntetett időpontig lehet felhasználni.

Rövid idejű (maximum 30 napos) tartózkodásra jogosító vízum igénylése (magán-és üzleti vízum)

Az EU tagállamok állampolgárai (azaz a magyar állampolgárok is) és sok más állam állampolgárai hagyományos útlevéllel maximum 30 napos időtartamra egyszerűsített a vízumigénylés. Bővebb információért kérjük, forduljon ügyintézőnkhöz!

Rövid idejű (maximum 30 napos) tartózkodásra jogosító turista vízum

 • 10 napnál hosszabb turista célú látogatáshoz minden esetben szükséges egy belarusz utazási iroda vagy szervezet kérelme (meghívólevél). A meghívólevél minta megtalálható a Belarusz Konzulátus hivatalos honlapján. 10 napnál kevesebb kinntartózkodás esetén hivatalos szállodai visszaigazolás (nem Booking.com-os!) elegendő.

Szolgálati (üzleti) vízum

A szolgálati vízum 31-től 90 napos kinttartozkódásra jogosít, megszerzéséhez a külföldi állampolgár fel kell, hogy mutasson egy meghívólevelet egy a Belarusz Köztársaság területén hivatalosan bejegyzett jogi személytől. A meghívólevél a meghívó fél fejléces papírján íródjon, és tartalmaznia kell a látogató nevét, személyes adatait, útlevelének adatait ill. a látogatás célját és időtartamát. A meghívólevelet a meghívó szervezet cégszerűen írja alá és lássa el pecséttel. A hatóságok a telefaxon érkezett meghívókat is elfogadják. Többszöri beutazásra szóló szolgálati (üzleti) vízum szerezhető be, az előírt dokumentumok bemutatása mellett (kérelem, meghívólevél, útlevél másolata).

Magáncélú vízum 30 napnál hosszabb tartózkodásra

Beszerzéséhez a külföldi állampolgár fel kell, hogy mutasson egy meghívót, melyet a Belarusz Köztársaság egy lakosának kérésére a helyi útlevél- és vízumhivatal állít ki. Ebben az esetben a meghívólevél eredetijét kell bevinni a nagykövetségre [konzulátusra]. Telefaxon küldött másolatokat nem fogadnak el. Többszöri beutazásra szóló magáncélú vízumot a többszöri beutazásra szóló meghívó eredetijének felmutatása mellett lehet beszerezni.

Tranzit vízum

A tranzit vízum kiadásának alapja lehet azon országba való beutazáshoz szükséges érvényes vízum, amelybe a kérelmező a Belarusz Köztársaság területén keresztül utazik.(A belarusz vízum a célország által kiadott vízum időtartalmához igazodik, amely nem lehet több 1 évnél).

Amennyiben a célországba való utazáshoz nem szükséges vízummal rendelkezni, úgy a tranzit vízum kiadásának más alapja is lehet, többek között már meglévő vonatjegy, repülőjegy, buszjegy bemutatása vagy azok foglalásáról szóló igazolás.

Csoportos vízum 5 fő felett

Csoportos vízum igénylése esetében egy valakit ki kell nevezni csoportvezetőnek. Ebben az esetben a vízumot nem ragasztják be az útlevélbe. Fontos, hogy a csoport minden tagjának együtt kell átlépnie a határt be-és kiutazáskor is! Szükséges beadni az útlevelet + a kitöltött vízumkérdőívet + meghatalmazást + 1 fényképet + bizonyos esetekben meghívólevelet.

A Minszki Repülőtéren történő vízumigénylés

A Minszki Nemzetközi Reptéren is lehetőség van a vízumfelvételre. A vízumkérelmekhez kapcsolódó támogató dokumentumokat rövid tartózkodásra jogosító vízumkérelmek esetében a tervezett érkezést legalább 3 munkanappal, a hosszabb tartózkodásra jogosító vízumkérelmek estében a tervezett érkezést legalább 5 munkanappal megelőzően meg kell küldeni a Külföldiek Beutazási Igazgatóságára (cím: 220054, г. Минск, территория Национального аэропорта «Минск», управление по вопросам въезда иностранцев главного консульского управления Министерства иностранных дел Республики Беларусь (УВВ ГКУ МИД); telefonszám:+375 (17) 279 20 58). Közeli hozzátartozó halála, illetve súlyos megbetegedése esetén a vízumkérelemhez szükséges dokumentumok a repülőtérre történt érkezéskor is benyújthatóak.

A vízumdíjak a repülőtéren történó vízumigénylés esetén jóval magasabbak (kb. háromszor drágább).Pl. az egyszeri rövid időtartamú vízum ára 180 EUR.

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

A vízumkérelemhez minden esetben szükséges:

 

 • Érvényes eredeti útlevél. Az útlevélnek az országból való kilépés dátumához képest még több, mint 90 napig érvényesnek kell lennie, és abban minimum 2 szemközti üres oldalnak kell lennie.
 • Hiánytalanul kitöltött, és a kérelmező által saját kezű aláírásával ellátott vízumkérőlap. Fontos, hogy a 2 oldalból álló vízumkérdőív kinyomtatása 1 lapra történjen (kétoldalas formában)!
 • Biztosítási kötvény másolata
 • A kérelmező saját kezű aláírásával ellátott meghatalmazása (honlapukról letölthető)
 • 1 db színes, hivatalos, fényképész által készített igazolványkép*
 
Ezen kívül  a kérelmezett vízum típuától függően szükséges: meghívólevél/hivatalos szállodai visszaigazolás/egyéb dokumentumok.

 

*Az igazolványképre vonatkozó követelmények:

 • fénykép mérete: 3,5 х 4,5 cm, színes;
 • teljes szembenézeti arckép;
 • a háttér egynemű világos legyen;
 • magas szintű élesség;
 • ráncok és festék/tinta nyomok nélkül;
 • a megfelelő fényképen a fej a fotó 70-80%-át tölti ki (a fejméret 3,5 cm)
 • 6 hónapnál nem régebben készült fénykép.

 

 ikon_i.png

Fontos tudni!
A konzulátuson csak a fenti követelményeknek megfelelő fotókat fogadják el!

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991A belorusz vízum árai

 

belorusz turista vízumügyintézési idővízumdÍj, ügyintézéssel
Normál / Tranzit vízum (B) /1, 2, többszöri5 munkanap27 000 Ft
Sürgős / Tranzit vízum (B) /1, 2, többszöri2 munkanap53 000 Ft
Normál / Rövid (legfeljebb 90 napos) tartózkodásra5 munkanap27 000 Ft
Sürgős / Rövid (legfeljebb 90 napos) tartózkodásra2 munkanap53 000 Ft
Normál / Csoportos vízum (tranzit, turista)5 munkanap7 000 Ft
Sürgős / Csoportos vízum (tranzit, turista)2 munkanap13 000 Ft
 

 

 

 

Amennyiben meghívólevélre is szükség van a vízumhoz, annak külön díja van.

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

Regisztráció

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a Belarusz Köztársaságba érkező külföldi állampolgárok kötelesek regisztráltatni magukat a regisztrációs szerveknél (a Belarusz Köztársaság Külügyminisztériuma, a Belarusz Köztársaság Belügyminisztériuma alá tartozó szerv, szálloda) a beutazás szabályai és törvénye szerint, amennyiben a törvény 22. cikke azt másként nem szabályozza.

 


 

ikon_i.png  A vízumkérő lapokat és meghatalmazásokat mindenkinek saját kézzel kell kitöltenie, aláírásoknak meg kell egyezniük.

 


 

Ünnepnapok a Belarusz Köztársaságban:

Március 8

Április 20,21

Május 1,9, 14

Július 3

November 7

December 25

Január 1,7

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön moszkvai átszállással repül Minszkbe, akkor orosz tranzit vízum szükséges!

 

 

 LETÖLTHETŐ: Vízumkérőlap magyar
 
LETÖLTHETŐ: Meghatalmazás

 

 

 

A belarusz vízumról

A belorusz minisztertanács, a koronavírus fertőzés megfékezése érdekében a következő határozatot hozta: 2020. március 28-tól azoknak a személyeknek, akik olyan országokból érkeztek Belaruszba, ahol koronavírus eseteket regisztráltak, az érkezés időpontjától számított 14 naptári napig karanténban kell maradniuk otthon, és ezen időszak lejárta előtt nem léphetik át újra a belorusz határt. Az elszigetelt személyekre vonatkozó magatartási szabályokat az egészségügyi minisztérium fogja meghatározni. A rendelet alól kivételt képeznek: hivatalos küldöttségek vezetői és tagjai, diplomáciai képviseletek és a konzulátusok Belaruszban vagy külföldön akkreditált tagjai, nemzetközi szervezetek és azok képviseleteinek tagjai és ezen személyek akkreditált családtagjai, nemzetközi közúti áruszállításban részt vevő járművek vezetői, repülőgépek személyzete, belvízi szállítóhajók személyzete, nemzetközi vasúti forgalomban dolgozó mozdonyvezetők és a vonatok személyzete. Kivételt képeznek továbbá azok a külföldiek, akik hazatérési célból átutaznak Belaruszon keresztül.

Vízum turista célú beutazás esetén:


Maximum 30 naptári napig terjedő időszakra nem kell vízum, akkor ha a be- és kilépés a Minszki Nemzetközi Repülőtéren (MSQ) keresztül történik. A beutazás feltételei magyar állampolgárok számára:  érvényes útlevél, minimum 10.000 € fedezetű, a Belarusz Köztársaságban is érvényes utasbiztosítás, valamint bizonyítható megfelelő anyagi fedezet az ott-tartózkodásra (napi 2 bázis – jelenleg 46 BYN). Bővebb információkért kérjük, hogy forduljanak a Belarusz Köztársaság budapesti nagykövetségéhez

A "Belavezsszkaja Puscsa", valamint az “Augusztovi csatorna” parkokba történő látogatáshoz vízum beszerzése nem szükséges, amennyiben az ott tartózkodási időtartama nem haladja meg a 10 napot. A parkokba csak meghatározott határátkelőhelyeken keresztül történő belépés és egyéb feltételek fennállása esetén engedélyezett a vízummentes beutazás.

 

 

 ikon_i.png

Fontos tudni!

A Minszki Nemzetközi Repülőtéren történő reptéri tranzitáláskor nincs szükség tranzitvízumra a nemzetközi járattal történő továbbutazás esetén, amennyiben az ország területén való tartózkodás nem haladja meg a 24 órát és az utas nem hagyja el a repülőtéri tranzitzónát. Ez esetben azonban Oroszország belföldnek számít. Oroszországból Belaruszba történő beutazás esetén orosz és belorusz vízum beszerzése is szükséges!

Regisztráció:

Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy a belépésnél migrációs kártyát kell kitölteniük. Az öt munkanapot meghaladó tartózkodás esetén kötelező a Belügyminisztérium Állampolgársági és Migrációs Főosztályának lakóhely szerinti (városi/kerületi) kirendeltségén történő bejelentkezés (a szállodák automatikusan végzik). Az Állampolgársági és Migrációs Főosztály az illetékes a vízumok esetleges meghosszabbításával, szükség esetén kiutazó vízum kiállításával összefüggő kérdésekben is.

 

 

A belarusz vízum egyszeri, kétszeri vagy többszöri beutazásra jogosít, melyet a rajta feltüntetett időpontig lehet felhasználni.

Rövid idejű (maximum 30 napos) tartózkodásra jogosító vízum igénylése (magán-és üzleti vízum)

Az EU tagállamok állampolgárai (azaz a magyar állampolgárok is) és sok más állam állampolgárai hagyományos útlevéllel maximum 30 napos időtartamra egyszerűsített a vízumigénylés. Bővebb információért kérjük, forduljon ügyintézőnkhöz!

Rövid idejű (maximum 30 napos) tartózkodásra jogosító turista vízum

 • 10 napnál hosszabb turista célú látogatáshoz minden esetben szükséges egy belarusz utazási iroda vagy szervezet kérelme (meghívólevél). A meghívólevél minta megtalálható a Belarusz Konzulátus hivatalos honlapján. 10 napnál kevesebb kinntartózkodás esetén hivatalos szállodai visszaigazolás (nem Booking.com-os!) elegendő.

Szolgálati (üzleti) vízum

A szolgálati vízum 31-től 90 napos kinttartozkódásra jogosít, megszerzéséhez a külföldi állampolgár fel kell, hogy mutasson egy meghívólevelet egy a Belarusz Köztársaság területén hivatalosan bejegyzett jogi személytől. A meghívólevél a meghívó fél fejléces papírján íródjon, és tartalmaznia kell a látogató nevét, személyes adatait, útlevelének adatait ill. a látogatás célját és időtartamát. A meghívólevelet a meghívó szervezet cégszerűen írja alá és lássa el pecséttel. A hatóságok a telefaxon érkezett meghívókat is elfogadják. Többszöri beutazásra szóló szolgálati (üzleti) vízum szerezhető be, az előírt dokumentumok bemutatása mellett (kérelem, meghívólevél, útlevél másolata).

Magáncélú vízum 30 napnál hosszabb tartózkodásra

Beszerzéséhez a külföldi állampolgár fel kell, hogy mutasson egy meghívót, melyet a Belarusz Köztársaság egy lakosának kérésére a helyi útlevél- és vízumhivatal állít ki. Ebben az esetben a meghívólevél eredetijét kell bevinni a nagykövetségre [konzulátusra]. Telefaxon küldött másolatokat nem fogadnak el. Többszöri beutazásra szóló magáncélú vízumot a többszöri beutazásra szóló meghívó eredetijének felmutatása mellett lehet beszerezni.

Tranzit vízum

A tranzit vízum kiadásának alapja lehet azon országba való beutazáshoz szükséges érvényes vízum, amelybe a kérelmező a Belarusz Köztársaság területén keresztül utazik.(A belarusz vízum a célország által kiadott vízum időtartalmához igazodik, amely nem lehet több 1 évnél).

Amennyiben a célországba való utazáshoz nem szükséges vízummal rendelkezni, úgy a tranzit vízum kiadásának más alapja is lehet, többek között már meglévő vonatjegy, repülőjegy, buszjegy bemutatása vagy azok foglalásáról szóló igazolás.

Csoportos vízum 5 fő felett

Csoportos vízum igénylése esetében egy valakit ki kell nevezni csoportvezetőnek. Ebben az esetben a vízumot nem ragasztják be az útlevélbe. Fontos, hogy a csoport minden tagjának együtt kell átlépnie a határt be-és kiutazáskor is! Szükséges beadni az útlevelet + a kitöltött vízumkérdőívet + meghatalmazást + 1 fényképet + bizonyos esetekben meghívólevelet.

A Minszki Repülőtéren történő vízumigénylés

A Minszki Nemzetközi Reptéren is lehetőség van a vízumfelvételre. A vízumkérelmekhez kapcsolódó támogató dokumentumokat rövid tartózkodásra jogosító vízumkérelmek esetében a tervezett érkezést legalább 3 munkanappal, a hosszabb tartózkodásra jogosító vízumkérelmek estében a tervezett érkezést legalább 5 munkanappal megelőzően meg kell küldeni a Külföldiek Beutazási Igazgatóságára (cím: 220054, г. Минск, территория Национального аэропорта «Минск», управление по вопросам въезда иностранцев главного консульского управления Министерства иностранных дел Республики Беларусь (УВВ ГКУ МИД); telefonszám:+375 (17) 279 20 58). Közeli hozzátartozó halála, illetve súlyos megbetegedése esetén a vízumkérelemhez szükséges dokumentumok a repülőtérre történt érkezéskor is benyújthatóak.

A vízumdíjak a repülőtéren történó vízumigénylés esetén jóval magasabbak (kb. háromszor drágább).Pl. az egyszeri rövid időtartamú vízum ára 180 EUR.

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

A vízumkérelemhez minden esetben szükséges:

 

 • Érvényes eredeti útlevél. Az útlevélnek az országból való kilépés dátumához képest még több, mint 90 napig érvényesnek kell lennie, és abban minimum 2 szemközti üres oldalnak kell lennie.
 • Hiánytalanul kitöltött, és a kérelmező által saját kezű aláírásával ellátott vízumkérőlap. Fontos, hogy a 2 oldalból álló vízumkérdőív kinyomtatása 1 lapra történjen (kétoldalas formában)!
 • Biztosítási kötvény másolata
 • A kérelmező saját kezű aláírásával ellátott meghatalmazása (honlapukról letölthető)
 • 1 db színes, hivatalos, fényképész által készített igazolványkép*
 
Ezen kívül  a kérelmezett vízum típuától függően szükséges: meghívólevél/hivatalos szállodai visszaigazolás/egyéb dokumentumok.

 

*Az igazolványképre vonatkozó követelmények:

 • fénykép mérete: 3,5 х 4,5 cm, színes;
 • teljes szembenézeti arckép;
 • a háttér egynemű világos legyen;
 • magas szintű élesség;
 • ráncok és festék/tinta nyomok nélkül;
 • a megfelelő fényképen a fej a fotó 70-80%-át tölti ki (a fejméret 3,5 cm)
 • 6 hónapnál nem régebben készült fénykép.

 

 ikon_i.png

Fontos tudni!
A konzulátuson csak a fenti követelményeknek megfelelő fotókat fogadják el!

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991A belorusz vízum árai

 

belorusz turista vízumügyintézési idővízumdÍj, ügyintézéssel
Normál / Tranzit vízum (B) /1, 2, többszöri5 munkanap27 000 Ft
Sürgős / Tranzit vízum (B) /1, 2, többszöri2 munkanap53 000 Ft
Normál / Rövid (legfeljebb 90 napos) tartózkodásra5 munkanap27 000 Ft
Sürgős / Rövid (legfeljebb 90 napos) tartózkodásra2 munkanap53 000 Ft
Normál / Csoportos vízum (tranzit, turista)5 munkanap7 000 Ft
Sürgős / Csoportos vízum (tranzit, turista)2 munkanap13 000 Ft
 

 

 

 

Amennyiben meghívólevélre is szükség van a vízumhoz, annak külön díja van.

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

Regisztráció

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a Belarusz Köztársaságba érkező külföldi állampolgárok kötelesek regisztráltatni magukat a regisztrációs szerveknél (a Belarusz Köztársaság Külügyminisztériuma, a Belarusz Köztársaság Belügyminisztériuma alá tartozó szerv, szálloda) a beutazás szabályai és törvénye szerint, amennyiben a törvény 22. cikke azt másként nem szabályozza.

 


 

ikon_i.png  A vízumkérő lapokat és meghatalmazásokat mindenkinek saját kézzel kell kitöltenie, aláírásoknak meg kell egyezniük.

 


 

Ünnepnapok a Belarusz Köztársaságban:

Március 8

Április 20,21

Május 1,9, 14

Július 3

November 7

December 25

Január 1,7

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön moszkvai átszállással repül Minszkbe, akkor orosz tranzit vízum szükséges!

 

 

 LETÖLTHETŐ: Vízumkérőlap magyar
 
LETÖLTHETŐ: Meghatalmazás

 

 

 

bezárás
# EZERNYI ÉLMÉNY
ELŐLEG ÉS KOCKÁZAT NÉLKÜL
EXTRA KEDVEZMÉNNYEL


Az utóbbi időszak eseményei miatt megértjük,
hogy nehezebb a jövőt tervezni,
különösen, ha utazásról van szó.
Sokan szeretnének utazni,
ezért ebben a gyorsan változó világban megkönnyítjük a döntésüket.

Érezzék magukat biztonságban és jelentkezzenek őszi utazásainkra kockázatmentesen
igény esetén most előleg befizetése nélkül* foglalhatják le
saját szervezésű csoportos körútjainkat,
ráadásul most extra kedvezményt adunk.

A kedvezmény mértéke
az alapárból (repülőjegy nélküli részvételi díj) 5%,
törzsutasok esetén: 7%

A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható,
július 31-ig történő foglalásokra érvényes.

*Az ajánlat csak a 2020. június 1. után beérkezett új foglalásokra érvényes, visszavonásig.

Utazási időszak: 2020. szeptember 1 - december 15. között

További részletek