Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Algériai vízum tudnivalók

Az algériai vízumról

 

Az algériai vízumot az útlevélbe pecsételik.

Beutazási feltételek:
Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba:

Magánútlevél: IGEN  
ELVÁRT ÉRVÉNYESSÉGE:3 HÓNAP  
Ideiglenes útlevél:NEM  
Személyi igazolvány:NEM  
Ideiglenes személyi igazolvány:NEM  
Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok:NEM úti okmányok  
Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):NEM

 

 
 

 

ikon_i.png

Fontos tudni!
Minden olyan személynek, aki nem algériai állampolgár, és nem rendelkezik Algériában bevándorlási státusszal, vízumra van szüksége.

Nem magyar állampolgároknak a vízumkérelem elbírálásához igazolniuk kell magyarországi státuszukat.

A vízum díját a kérelem beadásakor készpénzben kell megfizetni, mely összeg a vízum megadása illetve elutasítása esetén sem jár vissza.

Vízum egyéb célú beutazás esetén: Vízumkérelem benyújtásában az adott ország külképviselete illetékes:

Algériai Demokratikus és Népi Köztársaság Nagykövetsége Budapest
Cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 27 
Telefon: +36 1 200 6860 
Fax: +36 1 200-6781 
E-mail: ambalbud@t-online.hu

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

 

Az algériai vízumhoz szükséges dokumentumok

 

- Útlevél, melynek érvényessége 3 hónappal meghaladja az igényelt vízum érvényességét

- 3 példányban hiánytalanul kitöltött vízumigénylő lap (Honlapunkról is letölthető)

- Meghívó levél Algériából

/Meghívólevél, amely tartalmazza a meghívó fél részletes adatait.Látogatói vízumhoz a polgármester által hitelesített meghívólevélre, valamint részletes szállásigazolásra (az utazási iroda igazolása vagy egyéni utazás esetén az előre kifizetett szállásfoglalás) van szükség.Családi látogatás esetén a rokoni kapcsolat fennállását bizonyítani kell./

- 3 db igazolványkép

- Utasbiztosítás/ Egészségügyi biztosítás (a tartózkodás teljes időtartamára):  a sürgősségi orvosi ellátás, valamint az egészségügyi okból történő hazaszállítás költségeire legalább 30.000 € összegű fedezetet nyújtó utasbiztosítás szükséges.

- Retúr repülőjegy foglalás visszaigazolás, vagy repülőjegy másolat

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

Algériai Vízum turista célú beutazás esetén: 

 

 

algériai vízum áraiügyintézési idővízumdíjÜgyintézési díj
Normál15 nap20 500 Ft10 000 Ft 
 

 

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

"Franciaország Maliban történt katonai beavatkozását követően Algériában is megnőtt a terrortámadások lehetőségének veszélye és a külföldi érdekeltségek vagy állampolgárok elleni megtorló támadások és emberrablás valószínűsége. A nehezen ellenőrizhető déli, délkeleti sivatagi és félsivatagi határszakaszokon rendszeresek a terrorcsoportok átszivárgási kísérletei, melyek jelentős algériai kapacitásokat kötnek le.

A közigazgatási intézmények, a nyugati érdekeltségek, valamint a külföldiek által látogatott éttermek, kávézók lehetnek elsődleges célpontok, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy terrortámadás az egész ország területén bármikor, bárhol előfordulhat. A terrorista csoportokkal folytatott fegyveres összeütközések miatt – a fővárosban és a nagyobb tengermelléki városokban is – mindennaposak az ellenőrzések. Az elmúlt években az utak mentén lévő ellenőrző pontokat robbanóanyag-kereső berendezésekkel látták el, és növelték a rendőri és katonai járőrök számát. A fontosabb középületeknél fémkereső kapuk működnek. A külföldi diplomaták Algír megye területét csak előzetes engedély birtokában, biztonsági kísérettel hagyhatják el. Szigorúan tilos katonai és biztonsági szempontból fontos létesítmények fényképezése. Kábítószer birtoklása, illetve az azzal való kereskedés rendkívül szigorú büntetőjogi megítélés alá esik.

Az Al Kaida az Iszlám Maghrebben (AQMI) és más terrorista csoportok jelenléte, valamint a különböző törzsi függetlenségi harcok miatt a Száhel-övezet (Mauritánia, Mali, Niger) és Algériának ezen országokkal határos déli országrésze ugyancsak különösen fenyegetett térségnek minősül, ahol az emberrablás veszélye kiemelten magas. Romlott a biztonsági helyzet Tunézia déli területein, s ez a határ algériai oldalán intenzívebb katonai jelenlétet eredményezett. Szilárd központi hatalom hiányában Líbia részéről a határvédelem nem megoldott, ami szintén kihat Algéria délkeleti országrészének biztonsági helyzetére. Az algériai rendvédelmi szervek rendszeresen hajtanak végre terroristaellenes és bűnüldöző akciókat ezen országrészekben, a Malival határos térség pedig az ottani események miatt határvédelmi műveleti térségnek tekinthető, megerősített algériai katonai jelenléttel.

Javasoljuk, hogy az algériai utazást tervező állampolgárok vegyék figyelembe fenti körülményeket, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, továbbá beutazásuk esetén a hatóságok által bevezetett intézkedések kapcsán mutassanak kellő toleranciát és megértést. A beutazást megelőzően kérjük, hogy nagykövetségünkön tájékozódjon az aktuális biztonsági helyzetről. Emellett részletes tájékoztatást kérhet telefonon is, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kék vonalán: 06-40-200-391. Írja fel a nagykövetség és a konzulátus címét és elérhetőségeit, hogy szükség esetén könnyen kapcsolatba léphessen velünk. Utazás előtt az online adatlap kitöltésével regisztráljon, hogy szükség esetén értesíthessük!"

Házikedvencek beutazása:

További információt a NÉBIH oldalán talál: http://portal.nebih.gov.hu/-/kedvtelesbol-tartott-allatok-utaztatasara-vonatkozo-tajekoztato

Munkavállalás:

A hosszabb idejű munkavállalási vízumhoz szükséges előzetes munkavállalási engedélyt (APT: Autorisation Provisoire de Travail) a munkaadó vállalatnak kell beszereznie az algériai hatóságoktól. További információért kérjük keresse fel a budapesti algériai nagykövetséget.

Vám:

17 évnél idősebb utas vámmentesen behozhat az országba 200 db cigarettát és 1 liter szeszes italt. Értékes elektronikai eszközök (hordozható számítógép, stb.) bevitelét a vámnyilatkozaton jelezni kell.

Magyar rendszámú gépkocsi beléptetése lehetséges, de az adminisztratív eljárás jelentősen megnöveli a határon a várakozási időt. A belépés közúton csak Tunézia felől, komphajóval Algír, Oran és Annaba kikötőiben lehetséges.

A bevihető külföldi fizetőeszközök mennyisége nincs korlátozva, de behozatalukat jelezni kell. Algériai dínárt az országból kivinni tilos, algériai állampolgárok előzetes engedéllyel maximum 7500,- EUR készpénzt vihetnek ki az országból.

Professzionális kamerák, valamint távcsövek, optikai berendezések beviteléhez előzetes engedély, nem kifejezetten magáncélú film-és videofelvételekhez előzetes forgatási engedély szükséges. Kérdéses esetekben tanácsos előzetes konzultáció az algériai nagykövetséggel Budapesten.

Utazás az országon belül, szállások

A beutazóknak számolniuk kell azzal, hogy megfelelő mennyiségű készpénzzel (jellemzően EUR, USD) rendelkezzenek, mert a nemzetközi pénzkiadó automata (ATM) rendszerek nem működnek, a bankkártyákat is csak néhány nagy szálloda fogadja el. Algériai Dínárt (DZD) váltani a nemzetközi repülőtéren található irodában, nagyobb szállodákban, vagy a nagyvárosokban található bankokban lehet.

Bár a meghívólevélben az algériai partnernek kötelezettséget kell vállalnia a meghívottakról való gondoskodásról a teljeskörű utas- és balesetbiztosítás megkötése minden esetben javasolt.

A rendvédelmi szervek a gépjárműveket (különös tekintettel a teherjárművekre) az utakon sűrűn felállított ellenőrző pontokon átvizsgálják. A hatóságok tiltják a külföldiek átutazását azokon a délkeleti, keleti, nyugati és déli területeken, ahol nem tudják szavatolni biztonságukat. A belföldi légi közlekedés biztonságos, amennyiben halaszthatatlanul utaznia kell országon belül mindenképpen repülőgéppel utazzon.

Algírban és Oránban vannak a nemzetközi nagy szállodaláncoknak (Sofitel, Hilton, Sheraton) szállodái. Az árak ezen luxuskategóriában megegyeznek ugyanezen szállodák európai áraival; 200-300 euró/éjszaka a kétágyas szoba reggelivel. Az északi országrész más nagyvárosaiban (Tlemcen, Mostaganem, Bejaja, Setif, Constatnine, Annaba) is több négy- és ötcsillagos szálloda van, kevésbé ismert márkanevekkel. A szobaárak 50 és 100 eurónak megfelelő dinár között mozognak éjszakánként, reggelivel. Egyes nagyvárosokban vannak (a francia Accor csoporthoz tartozó) középkategóriás Ibis, illetve Novotel szállodák is 45-60 euró közötti áron éjszakánként reggelivel.

Számtalan olcsó, 10-15 eurónak megfelelő szállásajánlat is létezik, de azok tisztaságáról, biztonságáról és a szolgáltatások minőségéről nem vagyunk meggyőződve. A nagyvárosokon kívül kevés a megbízható szálloda, így amennyiben feltétlenül szükséges megbízható helyi utazási iroda által szervezett, vagy a meghívó által biztosított szállást javasolunk.

Munkaidő, üzletek, bankok nyitvatartása

Algériában a hivatalos munkaidő heti 40 óra, vasárnaptól csütörtökig. A hétvégi szabad és pihenőnap péntek és szombat.

Az állami vállalatoknál a munkaidő általában reggel 8-tól délig és délután 13-tól 16.30-ig tart. A bankok reggel 8:30-tól délig és délután 13-tól 15.30-ig vannak nyitva. Az üzletek általában fél hatig tartanak nyitva. Egyes kiemelt élelmiszerboltok és benzinkutak este tízig is nyitva tarthatnak, de hivatalosan, rendszeresen éjjel-nappal nyitva tartó üzletről nem tudunk.

Pénteken az éttermek kivételével minden hivatal, üzlet és szolgáltató zárva tart. Egyes boltok és szolgáltatók szombaton rövidített nyitva tartással üzemelnek.

Ünnepek

Algériában különbséget tesznek az állami és a vallási ünnepek között. Az állami ünnepek a Gergely naptár szerint minden évben ugyanazon a napon vannak. A vallási ünnepek viszont a hold tevékenységéhez kapcsolódnak, így évente más-más időpontban vannak. Egyedi döntés alapján a fizetett ünnepnapok és a rendes hétvégi szabad és pihenőnap között gyakran hidat képeznek és így nem ritka egy-egy ünnepnap körül a 4- 5 napos hosszú hétvége.

A böjthónap, a Ramadán idején az élelmiszer-hozzáférhetőség esetenként nem kielégítő, a boltok nyitva tartása kiszámíthatatlan.

Az éttermek, kávézók nap közben zárva tartanak, kizárólag az esti időszakban nyitnak ki,- ez alól kivételt képezhetnek a nemzetközi hotel-láncok éttermei, kávézói. Kérjük a Ramadán-időszak alatt Algériában tartózkodókat, közterületen tartózkodjanak étel-ital fogyasztásától, ill. dohányzástól, mert ez zavarhatja a böjtölést végző helyi lakosokat.

Ramadán idején számos szórakozási lehetőség és kulturális program várja az érdeklődőket, melyek szintén az esti órákban kezdődnek. A böjthónap 2015-ben várhatóan július 17-19 között zárul.

Közegészség, egészségügyi helyzet:

Védőoltások, közegészségügy

Különleges védőoltások nem kötelezőek, malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott. Általánosan előforduló megbetegedések: hasmenés, hepatitisz “A”. Nyáron esetenként járványos megbetegedések is előfordulnak. Számolni kell azzal, hogy az orvosi ellátás a fővároson és a nagyobb városokon kívül nem kielégítő.

 

Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?algeria

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

 

 LETÖLTHETŐ: Vízumkérőlap

 

 

 

 

 

 

 

Az algériai vízumról

 

Az algériai vízumot az útlevélbe pecsételik.

Beutazási feltételek:
Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba:

Magánútlevél: IGEN  
ELVÁRT ÉRVÉNYESSÉGE:3 HÓNAP  
Ideiglenes útlevél:NEM  
Személyi igazolvány:NEM  
Ideiglenes személyi igazolvány:NEM  
Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok:NEM úti okmányok  
Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):NEM

 

 
 

 

ikon_i.png

Fontos tudni!
Minden olyan személynek, aki nem algériai állampolgár, és nem rendelkezik Algériában bevándorlási státusszal, vízumra van szüksége.

Nem magyar állampolgároknak a vízumkérelem elbírálásához igazolniuk kell magyarországi státuszukat.

A vízum díját a kérelem beadásakor készpénzben kell megfizetni, mely összeg a vízum megadása illetve elutasítása esetén sem jár vissza.

Vízum egyéb célú beutazás esetén: Vízumkérelem benyújtásában az adott ország külképviselete illetékes:

Algériai Demokratikus és Népi Köztársaság Nagykövetsége Budapest
Cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 27 
Telefon: +36 1 200 6860 
Fax: +36 1 200-6781 
E-mail: ambalbud@t-online.hu

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

 

Az algériai vízumhoz szükséges dokumentumok

 

- Útlevél, melynek érvényessége 3 hónappal meghaladja az igényelt vízum érvényességét

- 3 példányban hiánytalanul kitöltött vízumigénylő lap (Honlapunkról is letölthető)

- Meghívó levél Algériából

/Meghívólevél, amely tartalmazza a meghívó fél részletes adatait.Látogatói vízumhoz a polgármester által hitelesített meghívólevélre, valamint részletes szállásigazolásra (az utazási iroda igazolása vagy egyéni utazás esetén az előre kifizetett szállásfoglalás) van szükség.Családi látogatás esetén a rokoni kapcsolat fennállását bizonyítani kell./

- 3 db igazolványkép

- Utasbiztosítás/ Egészségügyi biztosítás (a tartózkodás teljes időtartamára):  a sürgősségi orvosi ellátás, valamint az egészségügyi okból történő hazaszállítás költségeire legalább 30.000 € összegű fedezetet nyújtó utasbiztosítás szükséges.

- Retúr repülőjegy foglalás visszaigazolás, vagy repülőjegy másolat

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

Algériai Vízum turista célú beutazás esetén: 

 

 

algériai vízum áraiügyintézési idővízumdíjÜgyintézési díj
Normál15 nap20 500 Ft10 000 Ft 
 

 

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

"Franciaország Maliban történt katonai beavatkozását követően Algériában is megnőtt a terrortámadások lehetőségének veszélye és a külföldi érdekeltségek vagy állampolgárok elleni megtorló támadások és emberrablás valószínűsége. A nehezen ellenőrizhető déli, délkeleti sivatagi és félsivatagi határszakaszokon rendszeresek a terrorcsoportok átszivárgási kísérletei, melyek jelentős algériai kapacitásokat kötnek le.

A közigazgatási intézmények, a nyugati érdekeltségek, valamint a külföldiek által látogatott éttermek, kávézók lehetnek elsődleges célpontok, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy terrortámadás az egész ország területén bármikor, bárhol előfordulhat. A terrorista csoportokkal folytatott fegyveres összeütközések miatt – a fővárosban és a nagyobb tengermelléki városokban is – mindennaposak az ellenőrzések. Az elmúlt években az utak mentén lévő ellenőrző pontokat robbanóanyag-kereső berendezésekkel látták el, és növelték a rendőri és katonai járőrök számát. A fontosabb középületeknél fémkereső kapuk működnek. A külföldi diplomaták Algír megye területét csak előzetes engedély birtokában, biztonsági kísérettel hagyhatják el. Szigorúan tilos katonai és biztonsági szempontból fontos létesítmények fényképezése. Kábítószer birtoklása, illetve az azzal való kereskedés rendkívül szigorú büntetőjogi megítélés alá esik.

Az Al Kaida az Iszlám Maghrebben (AQMI) és más terrorista csoportok jelenléte, valamint a különböző törzsi függetlenségi harcok miatt a Száhel-övezet (Mauritánia, Mali, Niger) és Algériának ezen országokkal határos déli országrésze ugyancsak különösen fenyegetett térségnek minősül, ahol az emberrablás veszélye kiemelten magas. Romlott a biztonsági helyzet Tunézia déli területein, s ez a határ algériai oldalán intenzívebb katonai jelenlétet eredményezett. Szilárd központi hatalom hiányában Líbia részéről a határvédelem nem megoldott, ami szintén kihat Algéria délkeleti országrészének biztonsági helyzetére. Az algériai rendvédelmi szervek rendszeresen hajtanak végre terroristaellenes és bűnüldöző akciókat ezen országrészekben, a Malival határos térség pedig az ottani események miatt határvédelmi műveleti térségnek tekinthető, megerősített algériai katonai jelenléttel.

Javasoljuk, hogy az algériai utazást tervező állampolgárok vegyék figyelembe fenti körülményeket, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, továbbá beutazásuk esetén a hatóságok által bevezetett intézkedések kapcsán mutassanak kellő toleranciát és megértést. A beutazást megelőzően kérjük, hogy nagykövetségünkön tájékozódjon az aktuális biztonsági helyzetről. Emellett részletes tájékoztatást kérhet telefonon is, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kék vonalán: 06-40-200-391. Írja fel a nagykövetség és a konzulátus címét és elérhetőségeit, hogy szükség esetén könnyen kapcsolatba léphessen velünk. Utazás előtt az online adatlap kitöltésével regisztráljon, hogy szükség esetén értesíthessük!"

Házikedvencek beutazása:

További információt a NÉBIH oldalán talál: http://portal.nebih.gov.hu/-/kedvtelesbol-tartott-allatok-utaztatasara-vonatkozo-tajekoztato

Munkavállalás:

A hosszabb idejű munkavállalási vízumhoz szükséges előzetes munkavállalási engedélyt (APT: Autorisation Provisoire de Travail) a munkaadó vállalatnak kell beszereznie az algériai hatóságoktól. További információért kérjük keresse fel a budapesti algériai nagykövetséget.

Vám:

17 évnél idősebb utas vámmentesen behozhat az országba 200 db cigarettát és 1 liter szeszes italt. Értékes elektronikai eszközök (hordozható számítógép, stb.) bevitelét a vámnyilatkozaton jelezni kell.

Magyar rendszámú gépkocsi beléptetése lehetséges, de az adminisztratív eljárás jelentősen megnöveli a határon a várakozási időt. A belépés közúton csak Tunézia felől, komphajóval Algír, Oran és Annaba kikötőiben lehetséges.

A bevihető külföldi fizetőeszközök mennyisége nincs korlátozva, de behozatalukat jelezni kell. Algériai dínárt az országból kivinni tilos, algériai állampolgárok előzetes engedéllyel maximum 7500,- EUR készpénzt vihetnek ki az országból.

Professzionális kamerák, valamint távcsövek, optikai berendezések beviteléhez előzetes engedély, nem kifejezetten magáncélú film-és videofelvételekhez előzetes forgatási engedély szükséges. Kérdéses esetekben tanácsos előzetes konzultáció az algériai nagykövetséggel Budapesten.

Utazás az országon belül, szállások

A beutazóknak számolniuk kell azzal, hogy megfelelő mennyiségű készpénzzel (jellemzően EUR, USD) rendelkezzenek, mert a nemzetközi pénzkiadó automata (ATM) rendszerek nem működnek, a bankkártyákat is csak néhány nagy szálloda fogadja el. Algériai Dínárt (DZD) váltani a nemzetközi repülőtéren található irodában, nagyobb szállodákban, vagy a nagyvárosokban található bankokban lehet.

Bár a meghívólevélben az algériai partnernek kötelezettséget kell vállalnia a meghívottakról való gondoskodásról a teljeskörű utas- és balesetbiztosítás megkötése minden esetben javasolt.

A rendvédelmi szervek a gépjárműveket (különös tekintettel a teherjárművekre) az utakon sűrűn felállított ellenőrző pontokon átvizsgálják. A hatóságok tiltják a külföldiek átutazását azokon a délkeleti, keleti, nyugati és déli területeken, ahol nem tudják szavatolni biztonságukat. A belföldi légi közlekedés biztonságos, amennyiben halaszthatatlanul utaznia kell országon belül mindenképpen repülőgéppel utazzon.

Algírban és Oránban vannak a nemzetközi nagy szállodaláncoknak (Sofitel, Hilton, Sheraton) szállodái. Az árak ezen luxuskategóriában megegyeznek ugyanezen szállodák európai áraival; 200-300 euró/éjszaka a kétágyas szoba reggelivel. Az északi országrész más nagyvárosaiban (Tlemcen, Mostaganem, Bejaja, Setif, Constatnine, Annaba) is több négy- és ötcsillagos szálloda van, kevésbé ismert márkanevekkel. A szobaárak 50 és 100 eurónak megfelelő dinár között mozognak éjszakánként, reggelivel. Egyes nagyvárosokban vannak (a francia Accor csoporthoz tartozó) középkategóriás Ibis, illetve Novotel szállodák is 45-60 euró közötti áron éjszakánként reggelivel.

Számtalan olcsó, 10-15 eurónak megfelelő szállásajánlat is létezik, de azok tisztaságáról, biztonságáról és a szolgáltatások minőségéről nem vagyunk meggyőződve. A nagyvárosokon kívül kevés a megbízható szálloda, így amennyiben feltétlenül szükséges megbízható helyi utazási iroda által szervezett, vagy a meghívó által biztosított szállást javasolunk.

Munkaidő, üzletek, bankok nyitvatartása

Algériában a hivatalos munkaidő heti 40 óra, vasárnaptól csütörtökig. A hétvégi szabad és pihenőnap péntek és szombat.

Az állami vállalatoknál a munkaidő általában reggel 8-tól délig és délután 13-tól 16.30-ig tart. A bankok reggel 8:30-tól délig és délután 13-tól 15.30-ig vannak nyitva. Az üzletek általában fél hatig tartanak nyitva. Egyes kiemelt élelmiszerboltok és benzinkutak este tízig is nyitva tarthatnak, de hivatalosan, rendszeresen éjjel-nappal nyitva tartó üzletről nem tudunk.

Pénteken az éttermek kivételével minden hivatal, üzlet és szolgáltató zárva tart. Egyes boltok és szolgáltatók szombaton rövidített nyitva tartással üzemelnek.

Ünnepek

Algériában különbséget tesznek az állami és a vallási ünnepek között. Az állami ünnepek a Gergely naptár szerint minden évben ugyanazon a napon vannak. A vallási ünnepek viszont a hold tevékenységéhez kapcsolódnak, így évente más-más időpontban vannak. Egyedi döntés alapján a fizetett ünnepnapok és a rendes hétvégi szabad és pihenőnap között gyakran hidat képeznek és így nem ritka egy-egy ünnepnap körül a 4- 5 napos hosszú hétvége.

A böjthónap, a Ramadán idején az élelmiszer-hozzáférhetőség esetenként nem kielégítő, a boltok nyitva tartása kiszámíthatatlan.

Az éttermek, kávézók nap közben zárva tartanak, kizárólag az esti időszakban nyitnak ki,- ez alól kivételt képezhetnek a nemzetközi hotel-láncok éttermei, kávézói. Kérjük a Ramadán-időszak alatt Algériában tartózkodókat, közterületen tartózkodjanak étel-ital fogyasztásától, ill. dohányzástól, mert ez zavarhatja a böjtölést végző helyi lakosokat.

Ramadán idején számos szórakozási lehetőség és kulturális program várja az érdeklődőket, melyek szintén az esti órákban kezdődnek. A böjthónap 2015-ben várhatóan július 17-19 között zárul.

Közegészség, egészségügyi helyzet:

Védőoltások, közegészségügy

Különleges védőoltások nem kötelezőek, malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott. Általánosan előforduló megbetegedések: hasmenés, hepatitisz “A”. Nyáron esetenként járványos megbetegedések is előfordulnak. Számolni kell azzal, hogy az orvosi ellátás a fővároson és a nagyobb városokon kívül nem kielégítő.

 

Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?algeria

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991

 

 LETÖLTHETŐ: Vízumkérőlap