Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Vendégségben a sokszínű
Keleti Kárpátok népeinél
 
149.900 Ft
/fő
2019. augusztus 17.
 
Utazás:

19 - 26 személyes autóbusszal

Elhelyezés:

autentikus falusi vendégházban, panzióban

Ellátás:

falusi reggeli, vacsora

Utazás:

19 - 26 személyes autóbusszal

Elhelyezés:

autentikus falusi vendégházban, panzióban

Ellátás:

falusi reggeli, vacsora

Miért ez az út?

Kivételes találkozás Kárpátalján innen és túl a szívből jövő, természetes vendégszeretettel és az eredeti ízekkel.

10-15 fő

Garantált indulás

jellegzetes helyi ételek

Részletes program

1. nap: Budapest - Záhony – Ungvár – Munkács

Reggel autóbusszal indulunk Budapestről, hogy átszeljük Magyarország keleti felét. Határátlépés után Ungvár felé vesszük az irányt, ahol először meglátogatjuk az óvárosi rész  nevezetességeit: történelmi vár, skanzen, séta a  belvárosban. Városnézés után betérünk egy hangulatos Medovij Kraj nevezetű kávézóba, ahol a mézkóstolás és mézzel ízesített kávé elfogyasztása közben kedvünkre vásárolhatunk a helyi méz-különlegességekből. Vacsora, szállás Munkácson.
Szállás: Hotel Langer Cservona Hora

2.nap: Munkács – Beregszász – Huszt – Visk

Reggeli után a gazdag történelmi múlttal rendelkező Munkács városával ismerkedünk. Elsőként a Zrinyi Ilona által ismertté vált 68 méter magas sziklára épült Rákócziak várával ismerkedünk (10perces könnyű emelkedő). Városi sétánk során betérünk a nagy múltú család Fejér-ház néven számon tartott nyári rezidencia udvarába, ahol Munkács város díszpolgárának Munkácsy Mihálynak mellszobra található.  Beregszentmiklóson egy misztikus várban kalauzolnak bennünket, amely a helyi pletykák szerint Zrínyi Ilona és Thököli Imre  szerelmi fészke volt a házasságuk előtti időszakban.   Következő megállónk Beregszász, ahol városnézés közben megkóstoljuk a frissen sütött cseburekit, a kvászt és a helyi kiváló süteményeket. Huszt vadregényes romvárához utazunk tovább (1,5km középnehéz emelkedő). Este hagyományos, helyi vacsorával fogadnak minket füstölt csülkös paszuly levessel és túrósbatyuval és finom helyi törkölypálinkával. Szállás Visken, falusi vendégházakban.
Szállás:  http://www.viskiturizmus.hu/  

3.nap:Visk- Técső  – Rahó – Kőrösmező

Az autentikus vendégház kínálta hagyományos parasztreggeliben lesz részünk, ami össze sem vethető a szállodák büféasztalával. Visken a mesebeli festett mennyezetű református templomot, haranglábot és kopjafaegyüttest tekintjük meg. A Tisza felső folyása mentén haladva helyi történeteket hallunk a csempészetről, az illegális pálinkafőzésről és a soha be nem fejezett hatalmas házakról. A nap folyamán megismerkedünk a hegyi pisztráng halfajtának az életmódjával, egy családi pisztrángtenyésztő területen a sajátkezüleg kifogott halat megsütjük, megkóstoljuk a házilag ütött olajat, és hegyi gyógynövényteával oltjuk szomjunkat. Délután egy felejthetetlen dzsippes túra keretében jutunk el a Tisza eredetéhez, a gyönyörű fenyves erdők világába (1,5km könnyű túra). Szállás és vacsora Kőrösmezőn.
Szállás: Hotel Yasinya 

4.nap: Kőrösmező – Kosziv

A gyönyörűséges Verhovina – a pásztorok földje – ezen a vidéken máig hagyományosan készül a juhsajt. Megismerkedünk a pásztorok életmódjával, megkóstoljuk az általuk készített termékeket. A magasan fekvő területről nagyszerű kilátás nyílik a Kárpátok legmagasabb ormaira, emiatt az itt készített javak minősége egyedülálló. Ebédre megízleljük a pásztorok kedvenc ételeit: erdei gombából készült levest és a rakott puliszkát hagyományos kovászolt, kemence kövön sütött kenyér kíséretében. Kosziv művészeiről és kézműveseiről, valamint országosan ismert kézműves piacáról ismert. Délután vásárlási lehetőség a helyi kézművesek termékeiből. Vacsora és szállás Koszivban.
Szállás:  Panzió Zatyshny

5.nap: Kosziv – Kolomya – Kőrösmező

Galícia legfestőibb városába, Kolomyába utazunk. A városnézés keretein belül megtekintjük a néprajzi múzeumot, a hímes tojás múzeumot, megismerkedünk a város német vonatkozású emlékeivel, helyi ételeivel. Rövid pihenőt tartunk Jaremcsén, a hegyi városkában, a hucul kirakodó vásárban, ahol szinte harapni lehet a levegőt. Erdei ösvényekkel szabdalt, fenyőfákkal körbevett rönkházak, ez a hucolok vidéke. A napi menüben szerepel egy német eredetű házi hússal töltött tészta, a homoktövis tea és az uzvár. Szállás Kőrösmezőn.
Szállás: Hotel Yasinya

6.nap Kőrösmező – Rahó -  Nagyszőlős – Beregszász-Budapest

Reggeli után, elsőként a Fehér- és a Fekete Tisza összefolyását csodálhatjuk meg,  ha nem zavaros a folyó vize gyönyörű látvány a világos és a sötét színű víz találkozása. Técsői megállónk során a híres fakazettás mennyezetű református templomba látogatunk, tiszteletünket tesszük a Kossuth szobor előtt és Hollósy Simonra emlékezünk, aki festőiskolát hozott létre a településen. Folytatva utunkat Nagyszőlősön  Bartók Béla gyermekkori emlékeit elevenítjük fel, aki 3 évig élt a városban, valamint megemlékezünk Perényi Zsigmondról az 1848 -as szabadságharc mártírjáról, aki a vidék szülöttje és kultúra pártolója volt. A napi menüben szerepel a térségben oly kedvelt  pelmenyi kóstoló- a húsos derelye. A program befejeztével  a beregsurányi határátkelőnél hagyjuk el Kárpátalját, érkezés Budapeste a késő esti órákban.

Unesco világörökségi helyszinek:

A Kárpátok fatemplomai ("tserkva") (kulturális/2013)

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.08.17. - 2019.08.22.
6 nap / 5 éj
149 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállás rendkívül hangulatos, autentikus falusi vendégházakban és panzióban, gazdag helyi reggelivel, vacsorával
 • 2 alkalommal ebéd (3, 4. nap)
 • minden nap gazdag kóstolók, gourmet séták költsége
 • kárpátaljai magyar nyelvű idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó
  10 Eur/fő (helyszinem fizetendő)

Egyéb költségek:

 • Belépők: 
  15 Eur/fő
 • Egyágyas felár
  45.000 Ft/fő

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Nagy Sándor

nagy_sandor-karpatalja.jpg

Az utazni vágyók nagy többsége a sokak által ismert és kedvelt turisztikai látványosságokról álmodozik, melyeket nap mint nap reklámoznak a világhálón. Én ehelyett olyan helyre invitálom Önöket, amely nem kap nagy nyilvánosságot,  sokan akkor terveznek ide utazást, amikor bejárták a világ legismertebb turisztikai desztinációit. A mi kis ékszerdobozunk- Kárpátalja- számtalan  magyar és egyetemes  történelmi múltat idéző emlékhellyel és emlékművel rendelkezik -  munkácsi vár,  huszti várrom, técsői fakazettás mennyezetű templom, Európa közepe és még sorolhatnánk. Természeti adottságai is kimagasló értékeket képviselnek  a Kárpát-medencében-itt ered a Tisza, Rahónál találkozik a Fehér és Fekete Tisza, itt magasodik a 2061m magas Hoverla,mely Ukrajna legmagasabb pontja. Utazásunk során megismerkedünk a szomszédos Ivano-Frankivszk megye egyik legérdekesebb népcsoportjával- a huculok életmódjával,  hagyományaival.

Nem füstölgő üzemeket fogunk látni, nem  a nagyvárosi zaj forgatagában lesz részünk, a fő szerepet a vidéki vendégszeretet, a tiszta hegyi levegő és a gasztro élmények veszik át.

A térség multikulturális jellegének köszönhetően nagyon gazdag gasztronómiai kultúrával  rendelkezik. Bár egy ország határain belül fogunk mozogni utunk során, mégis gasztronómiai kalandozásunk igen változatos lesz, ami helyenként több nemzet ízvilágát ötvözi.

 A síkvidéki magyarok és  a hegyvidéki huculok  életvitelüket, hagyományaikat, hagyományos nemzeti  ételeiket tekintve merőben eltérnek egymástól, ebből szeretnék ízelítőt adni a velem utazóknak.

Célom, hogy útitársaim   felejthetetlen  élményekkel térjenek haza, és örömmel gondoljanak vissza az utazás során  eltöltött időre, a keleti Kárpátok népei által őrzött hagyományos életmódra,  épített és természeti örökségének értékeire.

 

5 nap / 4 éj
2020.05.16. - 05.20.

319.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2020.04.30. - 05.05.

259.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2020.05.08. - 05.11.

209.000 Ft/főtől