Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Vendégségben a sokszínű Keleti Kárpátok népeinél
 
 
129.900 Ft
/fő
2018. augusztus 15., szeptember 19., október 17.
 
Utazás:

19 - 26 személyes autóbusszal

Elhelyezés:

autentikus falusi vendégházban, panzióban

Ellátás:

falusi reggeli, vacsora

Utazás:

19 - 26 személyes autóbusszal

Elhelyezés:

autentikus falusi vendégházban, panzióban

Ellátás:

falusi reggeli, vacsora

Miért ez az út?

Kivételes találkozás Kárpátalján innen és túl a szívből jövő, természetes vendégszeretettel és az eredeti ízekkel.

 

10-15 fő

Garantált indulás

 

jellegzetes helyi ételek

Részletes program

1.nap: Budapest – Beregszász – Huszt – Visk

Reggel autóbusszal indulunk Budapestről, hogy átszeljük Magyarország keleti felét. Beregszászon a városnézés közben megkóstoljuk a frissen sütött cseburekit, a kvászt, a házilag ütött olajat és a kiváló süteményeket. Nagyszőlősön Bartók Béla-gyermekkori emlékeit elevenítjük fel, majd innen Huszt vadregényes romvárához utazunk tovább. A várhegyre jutva kinyílik előttünk a Tisza völgyének káprázatos panorámája. Visken a mesebeli református templomot tekintjük meg, majd este hagyományos, helyi vacsorával fogadnak minket: kakukkfüves borscslevessel és faszénen sült saslikkal, mellé az elengedhetetlen fekete kenyér jár. Szállás Visken, falusi vendégházban.

2.nap: Técső – Aknaszlatina –Rahó – Polianica

Az autentikus vendégház kínálta hagyományos paraszt reggeli össze sem vethető a szállodák büféasztalával. Kirándulunk a Tisza felső folyása mentén, megtekintve a pompás, kazettás mennyezetű técsői református templomot. Aknaszlatinán helyi történeteket hallunk a csempészetről, az illegális pálinkafőzésről és a soha be nem fejezett, hatalmas házakról. Európa közepén a környék helytörténeti emlékei közt kortyolunk kárpáti gyógynövényteát. Délután egy felejthetetlen dzsipes túra keretében jutunk el a Tisza eredetéhez, a gyönyörű fenyves erdők világába.  A Tatár-hágón átkelve érkezünk meg Polyanicára. Szállás, vacsora Polianicána Vlad panzióban.

3. nap: Verhovina – Kosziv

Reggeli után a gyönyörűséges Verhovinára utazunk - a pásztorok földje, ezen a vidéken máig hagyományosan készül a juhsajt. Megismerkedünk a pásztorok életmódjával, megkóstoljuk az általuk készített termékeket. A magasan fekvő területről nagyszerű kilátás nyílik a Kárpátok legmagasabb ormaira, az ukrán és a román oldalon is. A vidék, amit meglátogatunk, tiszta levegőjű és érintetlen, emiatt az itt készített javak minősége egyedülálló. Ebédre megízleljük a pásztorok kedvenc ételeit: erdei gombából készült levest és a rakott puliszkát. Kosziv művészeiről és kézműveseiről ismert, valamint országosan ismert kézműves piacáról. Megismerkedünk a helyi meseterek különleges munkáival. Az egyik elbűvölő, hegyi faluban pedig a hagyományos, kovászolt, a kemence kövén sütött kenyér készítésének módjával. Mindezt kivételes, sehol máshol nem tapasztalható vendégszeretettel kínálja a szívélyes gazda. Vacsora és szállás Koszivban a Hotel Bayka szállodában.

4. nap: Kosziv - Kolomya - Jaremcse - Tatár-hágó - Kőrösmező

A reggeli elfogyasztása után a méltán híres, koszivi kézműves piacra látogatunk, ahol mindenki kedvére vásárolhat a szebbnél-szebb termékekből. Innen Galícia legfestőibb városába, Kolomyába utazunk. A városnézés keretein belül megtekintjük a néprajzi múzeumot, a hímes tojás múzeumot, megismerkedünk a város német vonatkozású emlékeivel, ételekkel melyeket a régi német családok honosítottak meg a vidéken.  Közben rövid pihenőt tartunk Jaremcsén, a hegyi városkában, ahol szinte harapni lehet a levegőt. Erdei ösvényekkel szabdalt, fenyőfákkal körbevett rönkházak ez a huculok vidéke. A napi menüben szerepel a varenyiki, vagyis házi, töltött tészta és uzvar (aszalt gyümölcsökből készült ital). A Tatár-hágón keresztül érkezünk vissza Kárpátalja területére, közben betérünk Ukrajna legnagyobb és legkedveltebb síparadicsomába Bukovelre, ahol megismerkedhetünk az igazi hucul népi építészettel és ételekkel. Vacsora és szállás Kőrösmezőn a Jaszinya panzióban.

5.nap: Kőrösmező - Beregszentmiklós - Munkács

A Keleti-Kárpátokból leereszkedve Beregszentmiklóson egy misztikus, különleges várban kalauzol minket maga a várúr, többek között Zrínyi Ilona egykori hálószobájában. Majd a gazdag történelmi múlttal rendelkező Munkács zárja a napot: séta a várban, valamint a városközpontban (Fejér-ház, Munkácsy Mihály emlékek). Napközben gazdagon kóstolunk: áfonyás teát, aszalt gyümölcsöket, havasi mézet, csupa olyan  Hotel Ametisztben. 

6. nap: Munkács - Ungvár – Beregsurány - Budapest

Reggeli után Ungvár óvárosának látnivalóival és remek piacával ismerkedünk meg, ahol a halak, rákok és a kaviár minden megjelenési formájával találkozhatunk. Mézes sütemény-kóstolása a Medovij kraj kávézóban. Majd az elmaradhatatlan vásárlás következik. Csupa jellegzetes és nagyon finom holmi: szárított erdei gomba, remek mézek, csokoládék végtelen választékban, ízesített halva …és még sorolhatnánk. Opcionális ebéd egy remek kolibában, vagyis rendkívül hangulatos rönkházban. Történelmileg úgy alakult, hogy Kárpátalján sok nemzetiség él, emiatt a helyi konyha egyedi, és sok olyan ételt tartalmaz, mely az ukrán, magyar, orosz, szlovák, román, zsidó ízvilágot ötvözi, emiatt különlegesen ízletes. A határátlépés után irány Budapest. Érkezés az esti órákban. 

Unesco világörökségi helyszinek:

A Kárpátok fatemplomai ("tserkva") (kulturális/2013)

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2018.08.15. - 2018.08.20.
6 nap / 5 éj
129 900 Ft
Betelt
2018.09.19. - 2018.09.24.
6 nap / 5 éj
129 900 Ft
Betelt
2018.10.17. - 2018.10.22.
6 nap / 5 éj
129 900 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállás rendkívül hangulatos, autentikus falusi vendégházakban és panzióban, gazdag helyi reggelivel, vacsorával
 • 2 alkalommal ebéd
 • minden nap gazdag kóstolók, gourmet séták költsége
 • kárpátaljai magyar nyelvű idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítás
  1,5% (kötelező)
 • Idegenforgalmi adó
  10 Eur/fő (helyszinem fizetendő)
 • Belépőket

Egyéb költségek:

 • BBP Biztositás
  565 Ft/fő/naptól
 • Egyágyas felár
  20.800 Ft/fő

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

5 nap / 4 éj
2019.07.16. - 07.20.

358.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2019.05.13. - 05.17.

293.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2019.04.27. - 04.30.

199.500 Ft/főtől