Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Kijev - Odessza hajóút
 
395 000 Ft
/fő + repülőjegy, teljes panzióval
2019. május 22-től
 
Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal; az oda úton közvetlen járattal, a haza úton átszállással

Elhelyezés:

a hajón, mely kb. 3*-os szállodának felel meg, kétágyas twin (külön álló ágyas) kabinokban

Ellátás:

teljes panzió

Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal; az oda úton közvetlen járattal, a haza úton átszállással

Elhelyezés:

a hajón, mely kb. 3*-os szállodának felel meg, kétágyas twin (külön álló ágyas) kabinokban

Ellátás:

teljes panzió

Miért ez az út?

 

1. Az utazás során nem csak a két ukrán várost, Kijevet és Odesszát ismerhetjük meg, hiszen a hajó csodálatos természeti és kulturális látnivalókban gazdag tájakon halad keresztül.

2. Az idősebb korosztály számára sem megerőltető a program, mivel a látnivalók közötti időszakban kényelmesen pihenhetnek a hajó fedélzetén. 

3. A különleges hangulatú Pecserszka Lavra, vagy ahogy a helyiek röviden emlegetik, Lavra, az UNESCO kulturális világörökségének a része.

 

A kijevi városnézés 2 világörökségi helyszínt érint.

Kulturális látnivalók

Természeti látnivalók az út folyamán

Garantált indulás

Részletes program

1.nap: Budapest - Kijev

Elutazás Budapestről Kijevbe a késő délutáni órákban. Érkezés után transzfer a hajóra, a kabinok elfoglalása. Kapitányi üdvözlő koktél, majd vacsora.

2. nap: Kijev - városnézés

A reggeli követően városnézésre invitáljuk Önöket, melynek során Kijev történelmi városrészében bemutatjuk a leghíresebb felhőkarcolókat, majd a Sevcsenko bulvár végén a Győzelem térre érkezünk, ahol a Kijevi Cirkusz épülete és a Hős város tiszteletére emelt obeliszk látható. Ebéd után fakultatívan megtekinthetjük a Szent Szófia székesegyházat mely a Kijevi Rusz államként való elismerésének megerősítéseként épült. Szintén fakultatívan az ukrán skanzent kereshetjük fel. Este fakultatívan lehetőség adódik egy esti hajókázásra a Dnyeperen, folklór műsorral. Este vacsora a hajón.

3. nap:Kijev - Pecserszka Lavra

Reggeli után fakultatívan egy igazi kulturális program következik: a Pecserszka Lavra (Kijevi Barlangkolostor) felfedezésére indulunk. Az ortodox barlangkolostor a Dnyeper partján fekszik. A Kijevi Rusz időkben az ortodox egyház egyik fontos központja volt. Az ukrán ortodox egyház (Moszkvai Patriarchátus) fejének, Volodimir metropolitának a székhelye. A lavra jelöli a legmagasabb státuszt az ortodox férfi kolostorokban. Az ortodox keresztények úgy hiszik, hogy a Kijevi Pecserszka Lavra a második legfontosabb vallási zarándokhely Jeruzsálem után. Az eredeti kolostort kb. ezer évvel ezelőtt földalatti barlangokban alapították. A világ különböző pontjairól érkező zarándokok ezrei imádkoznak a szent relikviák előtt és olyan csodákat tapasztalnak meg, melyeket a tudomány nem tud megmagyarázni. Az ereklyéket évszázadok óta őrzi a barlangok félhomálya, mindenféle balzsamozás nélkül. 1990-ben a Lavra egyedülálló épületegyüttesét az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Ebéd, majd fakultatívan az ukrán nemzeti kórus koncertje. 18.00-kor kihajózás. Vacsora a hajón.

4.nap: Kihajózás

Ezen a napon a Dnyeper folyón Odessza felé haladunk. A nap folyamán ismerkedés az ukrán történelemmel, kultúrával, konyhával, illetve ukrán nyelvórákat vehetünk. Reggeli, ebéd és vacsora a hajó fedélzetén.

5.nap: Zaporizzsja

Reggeli a hajón, majd 9.00-kor érkezés Zaporizzsjaba, az ukrán kozákok városába. A város neve leginkább az itt gyártott Zaporozsec autókról ismert, melyeket 1975-től 1998-ig gyártottak. A város széles főutcája, a Szobornyij proszpekt mentén moszkvai hangulatú, régi épületek sorakoznak, a házsorok között egy-egy park bújik meg. A városnézés során a Kozák Dicsőség múzeumát is felkeressük. Ebéd, majd fakultatívan egy Kozák Show-t tekinthetünk meg. 17:00-kor továbbindulás. Vacsora a hajó fedélzetén.

6.nap: Herszon

Reggeli a hajón, majd 8:00-kor érkezés Herszonba, a jelentős ukrán kikötővárosba. A Fekete-tenger és a Dnyeper folyó fontos kikötője, melyet II. Katalin cárnő parancsára alapítottak. A Herszon név egy ókori görög kolóniából, kherszonészoszból ered, amely mintegy 2500 évvel ezelőtt a Krím-félsziget délnyugati részén alakult. Hajókirándulás a Dnyeper-deltához, melynek során kikötünk egy hagyományos halászfaluban, ahol a helyiek vendégül látnak minket. 14:00-kor továbbhajózás. Vacsora a hajó fedélzetén.

7.nap: Vilkove

Reggeli a hajón, majd 09:00-kor kikötünk Vilkovében, melyet az „Ukrán Velencének” is neveznek. A település a Fekete-tenger partvidékén, a Duna-delta ukrajnai részén, közvetlenül a román–ukrán határ mentén fekszik. A települést 1746-ban ide menekült kozákok alapították. A város lakossága manapság is őrizik és megtartják a régi hagyományaikat és vallási rítusaikat. Minden családnak van egy saját kis hajója, mely a legfontosabb közlekedési eszköz a településen. A városnézés során egy sétát teszünk a hangulatos csatornák között, szép hidakon átkelve. Felkeressük a Szent Miklós ortodox templomot. Ebéd, majd fakultatív hajókirándulás a Duna-deltában. 16:00-kor továbbhajózás. Vacsora a hajó fedélzetén.

8.nap: Odessza - városnézés

Reggeli a hajón, majd 9:00-kor érkezés Odesszába, a „Fekete-tenger gyöngyszemébe”. A mediterrán hatású várost 1794-ben Nagy Katalin cárnő alapította, az Orosz Birodalom fontos kikötővárosa volt. Épületei francia és olasz hatásúak, a belváros megőrizte a 19-20. század építészeti stílusát és a cári hangulatot. Érkezés követően buszos városnézés következik, melynek során többek között megtekintjük a Patyomkin lépcsőt és a promenádot. Az Operaház a város egyik jelképe, az 1820-as években épült neoklasszicista stílusban, és Európa egyik legszebben díszített ilyen jellegű épülete. Ebéd, majd fakultatívan megtekinthetjük a Szépművészeti múzeumot. Este fakultatívan egy balett vagy opera előadáson vehetünk részt. Vacsora a hajó fedélzetén.

9.nap: Odessza

Reggeli a hajón. Szabadnap a városban vagy fakultatívan az odesszai templomok programon vehetünk részt. A városban gyönyörű keresztény székesegyházak, zsinagóga és egy mecset is található. Ebéd, majd fakultatívan buszos kirándulás Bilhorod-Dnyisztrovszkijba. Itt található Ukrajna legnagyobb vára, melyet a 13-15. században építettek. Vacsora a hajó fedélzetén.  

10.nap: Odessza - Budapest

Reggeli a hajón. Transzfer a repülőtérre, hazautazás kijevi átszállással menetrend szerinti járattal Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Pecserszka Lavra
 • Szent Szófia székesegyház

Fakultatív programok

Kijev Szent Szófia székesegyház: 12.500 Ft

Kijev, Ukrán skanzen: 11.500 Ft

Kijev esti hajózás a Dnyeperen: 16.500 Ft

Kijev Pecserszka Lavra: 13.000 Ft

Kijev ukrán nemzeti kórus koncertje: 13.500 Ft

Zaporizzsja kozák show: 12.000 Ft

Vilkove hajókirándulás a Duna-deltában: 17.500 Ft

Odessza Szépművészeti múzeum: 9.500 Ft

Odessza balett vagy opera előadás: 24.000 Ft

Odesszai templomok: 11.500 Ft

Odessza kirándulás Bilhorod-Dnyisztrovszkijba: 20.000 Ft

További információk

Menetrend (tájékoztató jellegű)

Légitársaság: Ukrán Nemzeti Légitársaság

Odaút: Budapest – Kijev 15:45 – 18:25

Visszaút: Odessza – Kijev 07:00 – 08:00, Kijev – Budapest 14:10 – 14:55

Előleg

A repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.

Útlemondási biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 1,5%

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a hajón a szállást kétágyas (twin) kabinokban
 • a teljes panziós ellátást
 • a megadott programokat
 • a szükséges transzfereket
 • az angol nyelvű idegenvezetést (más, idegen nyelvű vezetéseket előre egyeztetni szükséges)
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel
  kb. 60.000 Ft-tól, mely személyenként 1 db 7 kg-os kézipoggyászt és 23 kg-os feladandó bőröndöt tartalmaz. 
 • az útlemondási biztosítást
  1,5%
 • a BBP biztosítást
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Kapusztina Natalia
+36 (1) 301 4997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Odesszát

 

5 nap / 4 éj
2020.08.19. - 08.23.
Összesen 3 időpontban

196.500 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK