Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

A felfedezésre váró Kijev
Fakultatív túra Csernobilba
 
97.000 Ft-tól
/ fő + repülőjegy, reggelivel
2019. augusztus 17.
 
Utazás:

repülővel, közvetlen menetrend szerinti,
Ukraine International Airlines járattal

Elhelyezés:

kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Ukraina Hotel 4*

Ellátás:

svédasztalos reggeli

Utazás:

repülővel, közvetlen menetrend szerinti,
Ukraine International Airlines járattal

Elhelyezés:

kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Ukraina Hotel 4*

Ellátás:

svédasztalos reggeli

Miért ez az út?

1. A magyar utazók számára még felfedezetlen város, de Kijev mára már sokkal gazdagabb látnivalókban, mint amire számíthatnak. Mint az orosz városok anyja, elegáns és európai.

2. A különleges hangulatú Pecserszka Lavra, vagy ahogy a helyiek röviden emlegetik, Lavra, az UNESCO kulturális világörökségének a része.

A kijevi városnézés 2 világörökségi helyszínt érint.

Magyar nyelvű idegenvezetéssel.

2019. augusztus 17. - GARANTÁLT INDULÁS!

Részletes program

1. nap: Budapest - Kijev, városnézés

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal. Indulás Kijevbe 11:00-kor, érkezés 13:40-kor. Indulás a városnézésre. Első állomás a Szent Vlagyimir Székesegyház, majd onnan továbbbuszozunk az Arany kapuhoz, az egyik leghíresebb kijevi építészeti látványossághoz, a város egykori bejáratához. A Nemzeti Operaház épületével folytatjuk, a főváros egyik legcsodálatosabb neoreneszánsz épületével. Következő megállónk a Szent Szófia tér. A régmúlt idők krónikái alapján, 1039-ben éppen itt, a városon kívüli területen Bölcs Jaroslav herceg legyőzte a nomád besenyőket, akik több mint 100 éven keresztül fosztogatták Kijev városát. A téren megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján szereplő  Szent Szófia Székesegyházat, mely a Kijevi Rusz államként való elismerésének megerősítéseként épült, a templomot belülről is megcsodáljuk. Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk az arany kupolás Szent Mihály-székesegyházat, amely 2008-ban ünnepelte a 900. évfordulóját. A Vlagyimir-domb a következő megállónk, ahol a legenda szerint 482-ben a négy testvér (Kiy, Shcheck, Horiv és nővérük Lybid) alapította a várost. Lesétálunk az Andrejevszkij lejtőn, amely Kijev legrégebbi és legszeretettebb utcája, és amelyet ma a "Kijevi Montmare"-nak neveznek. Az utcában rengeteg kis kézműves árus, boltocska és kávézó van. Az öreg dombok között megtekintjük a Szent András templomot, mely a barokk géniusz, Bartolomeo Rastrelli remekműve. Majd Oroszlánszívű Richárd kastélya és a Bulgakov ház mellett elhaladva leérünk Podilba, az óváros kereskedőközpontjába. Továbbhaladunk a Nemezetek barátsága boltív felé, az emlékművet 1982-ben építették Oroszország és Ukrajna uniós évfordulójának tiszteletére. Innen csodálatos kilátás nyílik a Dnyeper folyóra. A városnézés végén lehetőségünk nyílik a város főutcájának, a Krescsatnyiknak a megtekintésére, valamint felkeressük a híres Majdan teret (Függetlenség tér). Bejelentkezés a szállodába. Szállás Kijevben.

2. nap: Kijev: Pecserszka Lavra, A második világháború történelme nemzeti múzeum

Reggeli után fakultatív kirándulás keretében egy igazi kulturális program következik, a Pecserszka Lavra (Kijevi Barlangkolostor) felfedezésére indulunk. Az ortodox barlangkolostor a Dnyeper partján fekszik. A Kijevi Rusz időkben az ortodox egyház egyik fontos központja volt. Az ukrán ortodox egyház (Moszkvai Patriarchátus) fejének, Volodimir Onufrij metropolitának a székhelye. A lavra jelöli a legmagasabb státuszt az ortodox férfi kolostorokban. Az ortodox keresztények úgy hiszik, hogy a Kijevi Pecserszka Lavra a második legfontosabb vallási zarándokhely Jeruzsálem után. Az eredeti kolostort kb. ezer évvel ezelőtt földalatti barlangokban alapították. A világ különböző pontjairól érkező zarándokok ezrei imádkoznak a szent relikviák előtt és olyan csodákat tapasztalnak meg, melyeket a tudomány nem tud megmagyarázni. Az ereklyéket évszázadok óta őrzi a barlangok félhomálya, mindenféle balzsamozás nélkül. 1990-ben a Lavra egyedülálló épületegyüttesét az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Folytatva utunkat fakultatív program keretében A második világháború történelme nemzeti múzeumba invitáljuk utasainkat. Akár autóval, vonattal, repülővel vagy hajóval közelítjük meg az ukrán fővárost, nem kerülheti el a figyelmünket a nemesen magasodó Anyaföld szobor, amely a Nagy Honvédő Háború Múzeumának része. A szobor egy női alakot ábrázol, mely kardot és pajzsot tart a kezében, és amelyet egy 40 méteres kúp alakú talapzatra emeltek. A teljes szobor magassága 62 méter az aljától a kard hegyéig, a talapzattal együtt összesen mintegy 102 méter magas. A gigantikus alkotás a szovjet Jevgeny Viktorovics Vucsetics keze nyomát viseli magán. A múzeum kiállításának fő témája a második világháború, fókuszálva az ukrán vonatkozásokra, és az ország hozzájárulására a náci diktatúra legyőzésében. A létesítmény Ukrajna legnagyobb múzeuma, területét és jelentőségét is tekintve, a gyűjtemény csaknem 300 ezer kiállítási tárgyat tartalmaz. A délutáni órákban fakultatív hajókirándulásra nyílik lehetőségünk a Dnyeperen, melynek során új szemszögből csodálhatjuk meg Kijev városát. Az este a szórakozásé, fakultatívan egy folklór műsorral egybekötött négyfogásos vacsorán vehetünk részt az Opanas étteremben, ahol vodkakóstoló keretében 3 féle vodkát ízlelhetünk meg. Szállás Kijevben.

3. nap: Csernobil túra

Reggeli után szabadidő Kijev lenyűgöző városában vagy fakultatív programként indulás Csernobilba, a 30 km-es lezárt zóna felé. Dytyatky ellenőrzőpontnál lépünk be a területre, továbbhaladva megérkezünk Csernobilba, ahol pillanatnyilag kutatók és munkások laknak, illetve rendszeres megállója a turistacsoportoknak. A csernobili atomerőmű valójában nem Csernobil városában van, csupán erről a névről vált híressé. Megállunk egy emlékműnél, amelyet a csernobili áldozatok emlékére emeltek. Ezután meglátogatjuk a Csernobili Interinform irodát, ahol részletes tájékoztatót kapunk a katasztrófa utáni eseményekről, a kitelepítésről, a legveszélyesebb helyekről és egyéb technikai adatokról. Folytatjuk utunkat a 30 km-es lezárt zónában, megállunk a híres 4-es reaktor mellett, amellyel elértük programunk „legzártabb" pontját, itt helyi munkásokkal találkozhatunk. Ezt követően meglátogatunk egy információs pavilont, ahol dokumentumfilmet nézhetünk meg a kitelepítésről és a kitelepítő munkásokról, illetve különböző fotókat és maketteket láthatunk. Megmutatjuk azt az erdőrészt ("vörös erdő"), amely a legnagyobb dózisú sugárzást kapta, ennek következtében egy része elhalt, a másik részre pedig vörös színű lett. Az erdő egy sávját kutatási célból a mai napig meghagyták. Most következik utazásunk egyedi, extrém része. Meglátogatjuk Pripjaty városát, amelyet csak "szellemvárosként" emlegetnek. Pripjaty város a belarusz–ukrán határ közelében, Csernobil városától 16 km-re északra fekszik. Jelenleg egy elhagyatott település, mivel az atomerőmű 1986-os felrobbanása után a város teljes lakosságát evakuálták. A településen főleg a csernobili atomerőműben dolgozó munkások és a családjaik éltek, kb. 49.400 lakos. Mivel a kitelepítés után nyilvánvalóvá vált, hogy Pripjatyban egyhamar nem folytatódhat az élet, így nem foglalkoztak a szovjet jelképek eltávolításával sem. A mai napig fellelhető a 15 emeletes házakon a szovjet címer, a villanyoszlopokon a sarló és kalapács motívum. A látvány lélegzetelállító és egyben ijesztő. Mindenhol szürke beton és rozsda, lommá vált egykori berendezési tárgyak éktelenkednek. Az épületeket lassan benövi a gaz, a természet átvette az irányítást mindenhol. Ebédszünetet tartunk (garantált minőségű ételekből). Folytatjuk az utunkat Csernobil városába, a városnézés folytatása. Mielőtt kilépünk az ellenőrzőkapun, sugármérővel megvizsgálnak bennünket. Esti visszaérkezés Kijevbe. Szállás Kijevben.

4. nap: Kijev - Budapest

A reggeli hidegcsomagjaink felvétele után korai transzfer a repülőtérre. Közvetlen, menetrend szerinti járattal hazaindulás Budapestre 9:25–kor, érkezés 10:10–kor.

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Szent Szófia Székesegyház
 • Pecserszka Lavra

 

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat. A program igény szerint hosszabbítható, egyéni lekérés alapján.

Fakultatív programok

Pecserszka Lavra, A második világháború történelme nemzeti múzeum

Pecserszka Lavra

A Pecserszka Lavra ortodox barlangkolostor, lavra Kijevben, a Dnyeper partján. A Kijevi Rusz idejében az ortodox egyház egyik fontos központja volt. Az ukrán ortodox egyház fejének, Volodimir metropolitának a székhelye. A lavra jelöli a legmagasabb státuszt az ortodox férfi kolostorokban. Az ortodox keresztények úgy hiszik, hogy a Kijevi Pecserszka Lavra a második legfontosabb vallási zarándokhely Jeruzsálem után. A világ különböző pontjairól érkező zarándokok ezrei imádkoznak a szent relikviák előtt és olyan csodákat tapasztalnak meg, melyeket a tudomány nem tud megmagyarázni. A Pecserszka Lavrát két kolostor alkotja: a Felső Lavra és az Alsó Lavra. A Felső Lavra területe állami tulajdonban van, az ott található épületek többségében múzeumoknak és kiállítótermeknek adnak helyet. Az Alsó Lavra a Moszkvai Patriarchátus fennhatóságát elismerő ukrán ortodox egyház tulajdonában van, a területén lévő épületek vallási és egyházi célokat szolgálnak. Területe két részre oszlik: a Közeli Barlangok és a Távoli Barlangok.

https://lavra.ua/en/

A második világháború történelme nemzeti múzeum

A múzeum kiállításának fő témája a második világháború, fókuszálva az ukrán vonatkozásokra, és az ország hozzájárulására a náci diktatúra legyőzésében. A létesítmény Ukrajna legnagyobb múzeuma, területét és jelentőségét is tekintve, a gyűjtemény csaknem 300 ezer kiállítási tárgyat tartalmaz. A múzeum része a világháború hőseinek emlékére emelt Anyaföld szobor, mely az ukrán főváros legmonumentálisabb alkotása.

Ár: 12 500 Ft/fő

Hajókirándulás a Dnyeperen

A Dnyeper Európa 4. leghosszabb folyója Kelet-Európában. A Pripjaty (a Dnyeper mellékfolyója) mentén, annak torkolatától mindössze 20 km-re, található a Csernobili atomerőmű. A hajókirándulásunk során új szemszögből csodálhatjuk meg Kijev városát.

Ár: 8 900 Ft/fő

 
Csernobil túra

Csernobilban napjainkban kutatók és munkások laknak, illetve rendszeres megállója a turistacsoportoknak. Az atomerőmű valójában nem Csernobil városában van, csupán erről a névről vált híressé. Megmutatjuk azt az erdőrészt ("vörös erdő"), amely a legnagyobb dózisú sugárzást kapta, ennek következtében egy része elhalt, a másik részre pedig vörös színű lett. Meglátogatjuk Pripjaty városát, amelyet csak "szellemvárosként" emlegetnek. Pripjaty város a belarusz–ukrán határ közelében, Csernobil városától 16 km-re északra fekszik. Jelenleg egy elhagyatott település, mivel a csernobili atomerőmű 1986-os felrobbanása után a város teljes lakosságát evakuálták. A túra során ebédszünetet tartunk (garantált minőségű ételekből).

Ár: 35 000 Ft/fő

 

Folklór vacsora vodkakóstolóval

Folklór műsorral egybekötött négyfogásos vacsora, ahol vodkakóstoló keretében 3 féle vodkát ízlelhetünk meg. A program helyszínét az Opanas étterem biztosítja.

Az étterem honlapja: http://www.opanas.ua/en/

Ár: 12 000 Ft/fő

 

A fakultatív programokon a minimum létszám 10 fő, kivéve a Csernobil-túrát, ahol min. 14 fő jelentkezőtől érvényesek az árak.
A Csernobil túrára a jelentkezési határidő legkésőbb 2 hónappal indulás előtt lehetséges. 18 éven aluliak ezen a programon nem vehetnek részt. Útlevélmásolat leadása a hivatalos engedélyekhez kötelező.

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Ukraine International Airlines
Oda út: Budapest - Kijev 11:00 - 13:40
Haza út: Kijev - Budapest 09:25 - 10:10


Szállás

Kétágyas, fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Ukraina Hotel, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a város szívének főterén, a Krescsatyikon (Függetlenség tér) helyezkedik el.

 

Beutazás

Az országba való beutazáshoz legalább 3 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.08.17. - 2019.08.20.
4 nap / 3 éj
97 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a szállást reggelivel
 • a transzfereket
 • a városnézést a Szent Szófia Székesegyházzal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Repülőjegyet illetékkel 
  személyenként 
  1 db max. 7 kg kézipoggyászt
  és személyenként 1 db 
  max. 23 kg-os feladandó bőröndöt 
  49.000 Ft
 • Útlemondási biztosítás
  1,5 %

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Félpanzió igényelhető
  21.000 Ft / 3 alkalom
  Folklór esten való
  részvétel esetén:
  14.000 Ft / 2 alkalom
 • Egyágyas felár 
  38.000 Ft / 3 éj
 • BBP biztosítás
 • Fakultatív programok
  - Pecserszka Lavra
  - Hajókirándulás a Dnyeperen
  - Csernobil túra, Pripjaty város látogatásával
  - Folklór vacsora vodkakóstolóval
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Balogh Orsolya
+36 (1) 301 4991
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője

Meskó Marianna

1000ut_mesko_mariann2.jpg

Ismerje meg Kijevet

15 nap / 14 éj
2020.07.30. - 08.13.

855.000 Ft/főtől

12 nap / 11 éj
2020.06.17. - 06.28.

335.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2019.12.30. - 01.03.

115.000 Ft/főtől