2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Üdülés Szardínia szigetén

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Olaszország
Régió:SzardíniaHelység:Szardínia
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Történelmi emlékek, világörökségi látnivalók, tengerparti üdülés csodás kombinációja. Kristálytiszta öblök, mediterrán környezet, aktív kikapcsolódás.

Utazás: repülővel

Napok száma: 8 nap / 7 éjszaka

Indulási időpont: 2017. június 20., 27., július 4.

1. nap: Budapest – Alghero – Bosa – Arborea (150 km)
Reggel transzfer Pozsonyba, majd elutazás a 12:10 órakor a Ryanair járatával. Érkezés Algheroba 14:15 órakor, majd tovább utazás Arborea-ba. Útközben rövid pihenő Bosaban. A Temo folyó partján épült város, színes házaival, pálmafás, folyóparti sétányával képeslapra illő. A város fölött álló középkori várból szép kilátás nyílik. A hangulatos séta után dél felé haladunk, szállásunk felé. A késő délutáni órákban érkezünk Arboreaba ahol három éjszakát töltünk el egy 4*-os tengerparti szállodában. Este szabadprogram, fürdőzési  lehetőség  a homokos tengerparton és a szálloda medencéiben..

2. nap: Arborea

Szabadnap, pihenés a szállodában és a tengerparton.

 

3. nap: Szabadnap, pihenés a szállodában és a tengerparton.

Fakultatívprogram: Arborea – Caglirai - Barumini – Arborea  (240 km)

Pihenés a tengerparton - aki viszont látni szeretné Cagliari óvárosát, és Szardínia egyetlen Unesco Világörökségi részét, az tartson velünk.

Kora  reggel indulás Cagliariba, a sziget fővárosába. Séta a bástyákkal körülvett óvárosban, ahol megtekintjük a római kori amfiteátrum romjait, a katedrálist és az Elefánt tornyot. A városnézés után rövid szabad program. A hangulatos fővárost elhagyva Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Su Nuraxi Nuraghet, lakó komplexumát tekintjük meg, mely 1997-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsőkön keresztül. Az izgalmas és titokzatos múltat magunk mögött hagyva, a késő délutáni órákban érünk vissza Arboreaba.

4.nap: Arborea - Nuraghek völgye – Alghero (180km)

Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Észak felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először egy érdekes, sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Nekropolisz di San Andrea Priut. Ezután rövid pihenő a románkori Borutta-i S. Pietrodi Sorres bazilikánál, majd a sziget egyik legszebb, középkori műemléke,a toszkán stílusban épült Saccargia bazilika zárja a régi korok látnivalóit. Ezt követően a késő délutáni órákban érkezünk Algheroba, a sziget legszebb városába, ahol 4 éjszakát töltünk el egy belváros és tengerpart közeli 4*-os szállodában.

5. nap: Alghero

Délelőtt közös városnézés Algheroban. A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot. Ezt követően szabadprogram vagy fakultatív programként kirándulás a híres Grotto di Nettuno cseppkőbarlanghoz, melyet a város központjából hajóval közelítünk meg.  A látványos hajózás és a lenyűgöző barlang felejthetetlen élményt nyújt.

6.nap:  Szabadnap, pihenés a szállodában és a tengerparton.

Fakultatív kirándulás: Costa Smeralda (Smaragd part) – Maddalena sziget – Castelsardo (350 km)

Aki pihenni szeretne, az élvezheti a napsütést, a homokos tengerpart közelségét.
Ha szeretné felfedezni a Smaragd part szépségeit, Szardínia legszebb öbleit, és a Maddeléna szigetet, az tartson velünk egy egész napos kirándulásra, sok látnivalóval!

Kora reggel átszeljük a szigetet keleti irányban. Első állomásunk Porto Cervo, a világhírű Smaragd part központja. Itt még az is előfordulhat, hogy egy világhírű sztár jön velünk szembe! Ezután a tengerpart legszebb öblei mentén haladunk Palau felé, Rövid kitérőt teszünk Szardínia egyik híres látványosságához a Capo d Orso szikla alakzathoz, amely egy medvét formázó gránitszikláról kapta a nevét. Innen csodálatos kilátás tárul elénk.

A kitérő után visszamegyünk Palauba, majd áthajózunk a La Maddalena szigetre. Innen busszal folytatjuk utunkat Caprera szigetre, ahol meglátogatjuk a híres hadvezér, Garibaldi szülőházát. Indulásig van idő egy fürdésre a sziget egyik türkizkék öblében. A kora délutáni órákban visszahajózunk Palau-ba, majd a festői fekvésű, hangulatos kisvárosba, Castelsardoba utazunk. A tenger fölé magasodó sziklaszirten épült városból csodálatos panoráma nyílik. Az óváros szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Az esti órákban érkezünk vissza Algheroba

7. nap: Alghero

Szabadnap, pihenés a szállodában és a tengerparton.

8. nap: Alghero – Budapest

Reggel még kihasználhatjuk az időt egy utolsó fürdőzésre vagy ajándékvásárlásra, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás 14:40 órakor Pozsony felé, majd transzfer Budapestre.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

terület:301 318 km2
főváros: Róma
államforma: köztársaság
lakosság: 60 233 948 fő (2013)
időzóna: UTC+1, UTC+2
éghajlat: Igazi mediterrán éghajlatot csak délen találunk: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék. Az Appenninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon száraz kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, a csapadék eloszlása egyenletes. Az Adria partján közepes csapadék, erős ÉK-i szél (bóra) jellemző. A Liguri- és Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.
nyelv: olasz
népcsoportok: szárd (2%), rétorománok (1%), tiroliak (0,5%).
vallás: keresztény: 54 millió fő - ebből katolikus 52 millió fő, protestáns 700 000 fő, ortodox keresztény 700 000 fő, egyéb keresztény 500 000 fő, iszlám: 850 000 fő, buddhista: 110 000 fő, hindu: 75 000 fő, szikh: 70 000 fő, zsidó: 45 000 fő, pogány: 15 000 fő, vallás nélküli: 4 millió fő.

3. nap:  Arborea–Caglirai–Barumini–Arborea: 30 EUR/fő + belépők
6. nap:  Palau–Costa Smeralda–Maddalena sziget–Castelsardo: 35 EUR/fő+hajójegy+belépők

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.07.04 2017.07.11 8 nap / 7 éj Program szerint 216 500 Ft

Az ár tartalmazza

 

A részvételi díj tartalmazza:

 

• 3 éjszaka Arboreaban, 4*-os szállodában félpanzióval
• 4 éjszaka Algheroban, 4*-os szállodában büfé reggelivel
• légkondicionált autóbusz közlekedés Szardínián
• magyar idegenvezető

Külön fizetendő

 

A részvételi díj nem tartalmazza / fakultatív költségek:

• repülőjegy Pozsony–Alghero–Pozsony között, illetékkel, 1 db kisméretű kézipoggyásszal, irányár: 60.000 Ft/főtől (változhat)
• Feladható bőrönd: kb 20.000 Ft/db (23 kg)
• BBP biztosítás: 4.400 Ft/fő
• útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)
• idegenforgalmi adó: 18 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
• Belépők: kb. 30 EUR/fő
• fakultatív vacsora: 95 EUR/fő/7 nap (helyszínen fizetendő)

Fakultatív kirándulások:
3. nap:  Arborea–Caglirai–Barumini–Arborea: 30 EUR/fő + belépők
6. nap:  Palau–Costa Smeralda–Maddalena sziget–Castelsardo: 35 EUR/fő+hajójegy+belépők


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte