2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Toszkána - Cinque Terre legjava

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Olaszország
Régió:OlaszországHelység:Olaszország
Utazás:AutóbusszalEllátás:Program szerint

Az utazás során Toszkána legszebb városait és műemlékeit láthatjuk, majd eltöltünk két felejthetetlen napot a színpompás Cinque Terre apró falvaiban és a közeli Portofinoban

Utazás: autóbusszal (kifelé fakultatívan repülővel)
Indulási időpontok: 2017. július 2., július 26.. 
Napok száma: 7 nap / 6 éjszaka

1.nap  Budapest – Bologna  (850 km)
Reggel indulás Budapestről, utazás Szlovénián keresztül. Érkezés aBolognai repülőtérre a délutáni órákban. Itt csatlakozhatnak a repülővel érkezőutasok (Wizz Air 11:25-12:50 h),majd a Bologna-i szállásra utazunk.

2. nap  Firenze –Siena  (180 km)
Reggeli utánutazás Toszkána fővárosába, a reneszánsz bölcsőjébe. Sesto Fiorentinobólvonattal közelítjük meg a belvárost. 4 órás,közös városnézés helyiidegenvezetővel. Megtekintjük a középkori városházát, a dómot a keresztelőkápolnával, a Santa Croce templom sírhelyeit (Michelangelo,Galilei), a Medicikápolnát Michelangelo szobraival, majd a híres Piti Palotát.Visszafeléátsétálunk a híres Ponte Vecchio hídon, majd délutánig szabad program. EzutánSiena környéki szállásunkra utazunk (1 éj).

3. nap  Siena – San Gimignano – Volterra - Pisa (160km)
Reggeli utánToszkána legszebb városába, Sienába utazunk. A város híres műemléke a dóm, már1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikuskeveredése jellemzi. Siena főterének legszebb épülete a Palazzo Pubblico. Ateret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a KilencekKormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagolta. Rövidszabadprogram,majd utazás a közeli San Gimignanoba. A„Tornyok városában”tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori  építészet emlékei, avárosfal, és a 15 lakótorony, melyek a város nevezetességei mind a mai napig.Legismertebb műemlékei a Collegiata katedrális,a Szent Agostino temploma és a városháza. Innen Volterrába utazunk és megtekintjük a13. század elején épült városházát, mely Toszkána egyik legrégebbike.
Az etruszk emlékekben gazdag ókori város utcáit hatalmas kockakövekbőlépítették. A város központja, Itália egyik legszebb középkori terének tartott,Piazza del Priori. Itt található az 1208 és 1254 között épült Palazzo deiPriori impozáns tömbje. A városháza közelében magasodik a volterrai Dóm.Volterrából Pisába utazunk, de közben megállunk Lajaticoban, és megtekintjük aTeatro del Silenzio szabadtéri színpadot, ahol minden évben Andrea Bocellikoncertezik, gyönyörű környezetben. A kora esti órákban érkezünk Pisaba,szállásunkra. (1 éj)


4. nap Pisa – Lucca– La Spezia (100 km)

Reggeli utánfelfedezzük Pisa óvárosát. Innen a Csodák teréhez sétálunk, ahol megtekintjük a11. sz-i Dómot, és a román stílusban épült Battisterot. Akinek kedve van,megmászhatja a híres Ferdetorony csigalépcsőit, és fentről is megcsodálhatja ahíres teret (előre váltott jeggyel!).
Pisaból avárosfallal körülvett Lucca-ba utazunk.Szűk, kanyargós utcákon sétálvajutunk el a belvárosba, a San Michele in Foro 11. sz.-i román templomhoz.Ezután a híres operaszerző, Puccini szülőházát, majd a San Martino katedrálisttekintjük meg. Rövid pihenő, majd Torre del Lago településhez utazunk, aholmeglátogatjuk Puccini villáját, ami ma múzeum. Ezután pihenő a tengerparton,majd La Speziaba utazunk, következő szállásunkra (3 éj).

5. – 6. nap  Cinque Terre feldedezése – 2rendkívül színes nap
Reggeli utánManarolaba utazunk, hogy felfedezhessük a Cinque Terre varázslatos világát.Első állomásunk Manarola, egyike a világ legszínesebbnek tartott vásosainak, afestői táj szépsége és a mediterrán hangulat mindenkit elvarázsol. Innenátvonatozunk Riomaggioreba (amennyiben a felújítás alatt álló,Manarola-Riomaggore között húzódó "Szerelem ösvényt"időközbenmegnyitják, az utat 30 perces séta során tesszük meg, a tenger fölött húzódópanoráma úton). Rövid séta a kis településen, majd áthajózunk Vernazzába, aCinque Terre gyöngyszeméhez. A hajókázás során a tenger felől ismegcsodálhatjuk a színpompás településeket. Vernazzában megtekintjük a SantaMargarita templomot és a Belforte tornyot, ahonnan csodálatos kilátás nyílik avárosra. Délután vonattal utazunk tovább Monterossoba. A települést szőlővel ésolívával beültetett dombok, és kristálytiszta öblök jellemzik. Óvárosa a tengerfelett kiemelkedő várának romjairól vált híressé. Itt megtekintjük az Aurora tornyot.Kora este vonattal utazunk vissza La Speziaba.
Második napon
a Cinque Terretávolabbi, inkább már Liguria-i területeit keressük fel.
Autóbusszal utazunk Rapalloba, megcsodáljuk a pálmafás tengerpartot, majdhajóra szállunk és a tenger felől közelítjük meg a térség legszebb települését,Portofinot. Festőien színes házai magával ragadóak. Felsétálunk a templomhoz,ahonnan a kis település még szebb arcát mutatja, előtérben a kristálytiszta,leírhatatlanul kék tengerrel. Szűk sikátorok között sétálunk, majd egy kávézóteraszán élvezzük a felejthetetlen látványt. Ezután hajóval kelünk át a közeliSan Fruttuosoba, ahol megtekintjük a 10. sz.-ban épült ősi apátságot.Szabadprogramként fejest ugorhatunk az égszínkék tengerbe. Délutánvisszahajózunk Rapalloba, majd vonattal tovább Chiavariba, itt található apartszakasz legszebb temploma. Este érkezünk vissza szállásunkra.

7. nap  La Spezia - Budapest
Reggeli utánelindulunk hazafelé. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre azesti órákban.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

terület:301 318 km2
főváros: Róma
államforma: köztársaság
lakosság: 60 233 948 fő (2013)
időzóna: UTC+1, UTC+2
éghajlat: Igazi mediterrán éghajlatot csak délen találunk: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék. Az Appenninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon száraz kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, a csapadék eloszlása egyenletes. Az Adria partján közepes csapadék, erős ÉK-i szél (bóra) jellemző. A Liguri- és Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.
nyelv: olasz
népcsoportok: szárd (2%), rétorománok (1%), tiroliak (0,5%).
vallás: keresztény: 54 millió fő - ebből katolikus 52 millió fő, protestáns 700 000 fő, ortodox keresztény 700 000 fő, egyéb keresztény 500 000 fő, iszlám: 850 000 fő, buddhista: 110 000 fő, hindu: 75 000 fő, szikh: 70 000 fő, zsidó: 45 000 fő, pogány: 15 000 fő, vallás nélküli: 4 millió fő.

* Belépők: 30-40 Eur/fő
* Pisa: transzfer busz 6 EUR, Ferdetorony 17 EUR, Kápolna 6 EUR, Katedrális 2 EUR, 
* Siena: Dóm 6 EUR, Palazzo 7,5 EUR
* Firenze: Santa Croce 5 EUR, Dóm kupolája 8 EUR,
* Vernazza: Belforte torony 3 EUR

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Autóbusszal 2017.07.02 2017.07.08 7 nap / 6 éj Program szerint 159 800 Ft
Autóbusszal 2017.07.26 2017.08.01 7 nap / 6 éj Program szerint 159 800 Ft

Az ár tartalmazza

• 1-1 éjszaka Bolognaban, Sienaban és Pisaban 3*-os szállodákban reggelivel
• 3 éjszaka La Speziaban 3*-os szállodában reggelivel
• légkondicionált autóbusz közlekedés olasz (Siena, Pisa) városi adókkal
• magyar idegenvezető, Firenzében 4 órás városnézés helyi vezetővel

Külön fizetendő

• BBP biztosítás: 3.850 Ft/fő
• Útlemondási biztosítás: 1,5%
• Idegenforgalmi adó: 15 Eur/fő (helyszínen fizetendő!)
• Fakultatív repülőjegy odafelé Bp-Bologna között (Wizz Air), irányár illetékkel, kisméretű kézipoggyásszal: 20.000Ft-tó/fő (változhat)
• Cinque Terre csomag: 50 Eur/fő / 2 nap


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte