Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Kiemelt ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

9 nap / 8 éj
2022.02.18. - 02.26.
Összesen 2 időpontban

1.074.000 Ft/főtől

13 nap / 12 éj
2022.07.10. - 07.22.
Összesen 4 időpontban

10.258.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj

Összesen 3 időpontban

382.000 Ft/főtől
GARANTÁLT

6 nap / 5 éj
2022.02.06. - 02.11.
Összesen 2 időpontban

552.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról

Körutazás Vietnámban üdüléssel a tengerparton 

Nagyon jó volt. Minden úgy volt, ahogy ígérték, mindig minden busz, hajó, kishajó, kinti idegenvezető időben érkezett, az ellátás, a programok, a történelmi ismertetők – szóval minden profi volt. A szállások, az ételek szintén kitűnőek voltak. Külön köszönet az idegenvezetőnek – Andinak – azért, mert emberileg is nagyon barátságos, de földrajzilag-történelmileg is nagyon felkészült volt. A HALONG-BAY-i hajós szállás (szálloda), és a MUI-NE-i bamboo-village felejthetetlen. 
Köszönjük!

R. S. és neje, 2017. november

Atomjégtörővel az Északi-sarkra

Kedves Gorszkij Jaroszlav Úr!

Mindenekelőtt nagyon köszönöm az Északi-sarkra atomjégtörővel történt utazásom szervezése során tett fáradozásait. Az út nagyon jól sikerült minden szempontból. Az utazásom előkészítése alapján mondom, hogy az 1000 Út Utazási Iroda és munkatársai a szakma legjobbjai közé tartoznak, és világszínvonalú munkát végeznek. Egy fantasztikus utazás egy fantasztikus területre, amelyet kevesünknek van alkalmunk meglátogatni. Az egyedülálló természeti adottságokat a precíz és mindenre kiterjedő szervezés tette felejthetetlenné. Köszönöm Poseidon, köszönöm 1000 Út!
Hamarosan találkozunk…

Egy kedves Utasunk, 2014. augusztus

Csillagtúra Izlandon

Kedves Bettina!

Az Izlandon szervezett csillagtúra rendkívül élménydús, természeti látnivalókban kimagaslóan jó volt. A kitelepült idegenvezető profi módon szervezte, hogy a szűk időbe minél több program bele férjen. Aki szereti teljes mértékbe kitölteni a rendelkezésre álló órákat, az hatalmas élménnyel lesz gazdagabb egy izlandi körutazás után. A szálloda nagyon jó helyen lett kiválasztva, a Kék Lagúna helyetti újabb, ezáltal még jobb, semmihez nem hasonlítható élményfürdőzés maga egy igen kellemes kaland, a 4D-s moziról nem is beszélve. Mindenképpen érdemes "Iceland"-ra ellátogatni.

László és Bea, 2021. szeptember

Csillagtúra Izlandon 

Nagyon jól szervezett út volt. Sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak. A Kék lagúna helyett a SKY Lagúnát választotta a csoport, mely összehasonlítva az előbbivel sokkal látványosabb volt. Csak egy korlát választott el bennünket az ÓCEÁNTÓL, míg a másik oldalon a működésben lévő vulkán kráteréből kicsapódó lángokat is látthattuk. Bejártuk a fekete homokos partot, ahol a bazaltoszlopok, a vízből kiemelkedő sziklák és az óceán hatalmas hullámai felejtette velünk a ruháinkat áztató esőt. A "Nagy" gleccsernél is végig áztunk, hisz erre jól felkészültünk az Önök előzetes tájékoztatása alapján, csak úgy mint a gejzír kitöréseknél, a geotermikus mezőket bejárva. A hatalmas vízesések szivárvánnyal ékesítve és a gleccser folyó zuhataga megérdemelte a videózást. Kényelmes  buszozással jutottunk el a kőzetlemezekhez és az Észak-Amerikát és Eurázsiát összekötő kis hídhoz. A lávamezőket, mély tavakat, színes domboldalakat gyalog közelítettük meg. Egy 3D-s film megtekintésével betekinthettünk Izland múltjába is. Láttuk felülről az évszakok váltakozását, a Sarki fényt, a templomokat, melyek közül a közel 40 évig épűlő nagy templomohoz elsétáltunk egy másik alkalommal. Nem hagyhattuk ki a HARPÁT sem, mely szinte "MÁSA" a budapesti Művészeti palotának, tervezőjük is azonos. Erky Gergely kinti képviselőjük összefogta a "CSAPATOT" és ügyelt arra is, hogy a jellegzetes ételekből is kapjunk betekintést, s ezt mindíg időben tette. A Szálloda is minden igényt kielégítő volt.

 

H. Károlyné, 2021. szeptember

Csillagtúra Izlandon

Kedves Krisztina és 1000 út!

 

Az Izlandi utazás nagyon jó volt, a magyar idegenvezető Horváth Gábor pedig külön dicséretet érdemel, egy tájékozott, lelkes, nagyon kedves fiú.

Köszönjük a szervezést.

E.R.Á. és E.R. 2021. szeptember

Csillagtúra Izlandon

Kedves Bettina,

Összességében remek útunk volt: jó szervezés, készséges, bőséges információt nyújtó idegenvezető, kellemes útitárasak. Köszönet mindenkinek:

István és Zsuzsa

 

István és Zsuzsa, 2021. szeptember

Az Aurora borealis titkai

Kedves Angéla,

az út remek volt. A programok nagyon szórakoztatóak voltak, sikerült gyönyörű északi fényt látni, és mindezt nyugodt tempóban, kapkodás nélkül, kellő mennyiségű szabad idővel és pihenéssel körítve. A kutyaszán és a hótalpazás is élvezetes volt. Hó ugyan nem esett, de ennek ellenére az egész úgy volt jó ahogy volt.

M. János és V. Krisztina, 2018. február

Az Aurora borealis titkai

Kedves Angéla!

Nagyon-nagy élmény volt látni az Aurora borealist! Főként úgy, hogy már nem reménykedtünk az időjárás miatt ennek még a lehetőségében sem.
Gőgös Norbert fantasztikus tudásával, felkészültségével ismét elkápráztatott. Összekovácsolta a kétszeres létszámú csoportot, nemcsak csoportvezetőként, hanem "emberségből" is kiváló! Úgy intézte az utazótársak kórházi ellátását, hogy a programokban mi ezt észre sem vettük.
Dr. Karancsi Zoltán magával ragadó természetföldrajzi mini előadásai tovább színesítették a látottakat. Én, idegenvezetőknek választom azon útjait, ahol még nem voltam. Ezután is elsőszámú idegenvezetőm maradt Gőgös Norbert!
Egyébiránt főként Norbert idegenvezetése és feljésültsége ragadott magával, mint ahogy írtam. (Mongólia is nagyon jó volt Ákossal. Madagaszkár már nem váltott ki belőlem elégedettséget.) Földrajzos egyik végzettségem miatt még inkább élvezem Dr. K.Z. lelkes szakmai kiegészítéseit.
Nagyon nagy elvárásaim vannak az idegenvezetőkkel kapcsolatban (országjárás-vezetőként is van képesítésem). Ezért is "pártoltam" át Önökhöz. Csak olyan utakra megyek más szervezésben, ami Önöknél nincs.

H.I., 2018. február

Az Aurora borealis titkai

Kedves Angéla!

Nagyon jól éreztem magam. A szobatársammal is kijöttem. A társaság is jó volt, sokat nevettem, jól éreztem magam. A szálloda jó volt, az ékezés is bőséges volt. Az idegenvezetővel is meg voltam elégedve.

K.M., 2018. február

Az Aurora borealis titkai

Kedves Kovács Angéla!

Az út fantasztikus volt, sokkal többet kaptam, mint amit vártam. 

Nem hiszem, hogy a magyar utazóközönséget meg lehet változtatni, de mivel nagyon sokat utaztam angol irodákkal, van egy szerény javaslatom - el lehet-e érni, hogy a kisbuszokban ne foglalt hely legyen, hanem legalább egy nap kétszer változtatni kelljen az ülésrendet. Meglehetősen kellemetlen a hátsó ülésre bemászni, lendületből és felhúzódzkodással és ez meglehetősen fárasztó, plane ha valakinek nem tökéletes a térde és nincs kidudoródó karizma. Az idegenvezetők előtt kalapot le, vezetni a szokatlan útviszonyok mellett!

V. Erzsébet, 2019. február

Az Aurora borealis titkai

Kedves Angéla!

Nagyon meg voltam elégedve az úttal, Norbert rendkívül tájékozott idegenvezető, s amellett higgadtan tudta a társaság összes kérdését megválaszolni.

Utasvélemény,2019.február

Az Aurora borealis titkai

2020.02.05-10-ig voltunk Norvégiában egy csodás, felejthetetlen kiránduláson. A sok programhoz az időjárás is velünk volt! A múzeum látogatások ideje alatt gyönyörűen havazott, ez jól jött a hótalpas sétához és a kutyaszános kiránduláshoz. Aztán a majdnem felhőtlen égboltnak köszönhetően csodálhattuk meg a Lyngen-alpok haltalmas havas hegyeit, az Ulls-fjord partvidékét, Kvaloya és Hillesoya szigetek be nem fagyott partjait, Sommaroy halászfalvát. Idegnevezetőnk Lerner Balázs figyelmességének köszönhetően még egy rénszarvas futtatáson is részt vehettünk. De hab a tortán, hogy a sarki fényt kétszer is láthattuk. Köszönöm az élményt.

 

Albertus Adrienn 2020. február

Az Aurora borealis titkai

Kedves Andrea! 

A körutazás nagyon tetszett, minden program nagyon jó volt! Mégegyszer köszönet, hogy az iroda figyelembe vette a kérésünket, és fakultatív programként bekerült a rénszarvas etetés :) 

A napi programok nagyon jól voltak elosztva, nem kellett sehová és sehol sem rohanni, volt idő mindig megnézni, amit szerettünk volna. 

Balázstól minden infot, segítséget megkaptunk, az is tetszett, hogy pár időpont a sofőrrel egyeztetve módosult, hogy jobban kihasználjuk az időt, és pl. meg tudjuk nézni a rénszarvas versenyt a városban, amit az utazásunk ideje alatt tartottak. 

A szállás is tökéletes volt!

És köszönöm szépen a kis szülinapi üzenetet is! :)

Üdvözlettel, K.É.

K.É. 2020. február

Az Aurora borealis titkai

Kedves Andrea!

Köszönöm megkeresését, nagyon szívesen reagálok az út kapcsán, mert fantasztikus volt!! Az elképzelésemhez képest úgy érzem, még többet is kaptam, így nagyon jó szívvel ajánlom ezt az utat bárkinek! Minden program (a leírás szerinti és a fakultativok is) nagyon élménydúsak voltak, ezáltal azt hiszem ezen a rövid úton is minden téren sikerült megismerni, átélni és felfedezni Norvégiát, az északi fényt, az embereket, és a kultúrát is. Balázs kiváló idegenvezetőnk volt, kedves, felkészült, rugalmas, és maximálisan segítőkész! Ezúton is köszönöm az általa készített képeket, és természeten hozzájárulok azok közléséhez. 

Nagyon örülök, hogy ezt az utat választottam, javaslom, hogy még sokáig legyen a kínálatunkban, hogy mások is átélhessék azt amit én. 

Köszönöm mégegyszer a sok segítséget és együttműködést! 

Üdvözlettel:

S. Gabriella 2020. február

Az Aurora borealis titkai

Kedves Andrea!

Köszönjük  az érdeklődést. Nagyon szép és jó élményekkel tértünk haza. A tempó nagyon feszített volt, de ez nem negatív kritika, inkább pozitív, mert amit lehetett ki tudtuk hozni az ott tartózkodásból az Önök szervezésének köszönhetően. Még egy nap jól jött volna, mert akkor bálna lesre el tudtunk volna még menni, és lett volna egy szabad délutánunk a hazaút előtt.

Balázs nagyon rugalmasan állt a csoporthoz. Az általa készített képeket és a munkáját ezúton is szeretnénk megköszönni. A rólunk készült képeket nyugodtan használhatják.

Üdvözlettel:

Pásztor házaspár

Kedves Szilvia!

Nagyon jól sikerült a feröeri  utunk.  Jó volt a szálláshely, a reggelik bőségesek voltak. Gőgös

Norbert jó idegenvezetőenek és gépkocsivezetőnek bizonyult. A  programban szerepeltek egy kivételével teljesültek. Mykenes-szigetre nem tudtunk átmenni, mert a viharos idő miatt nem indult a komp. Ezt azonban Norbi kompenzálta egy másik programmal. Az első nap tanúi

lehettünk a Grindadrap (bálnaölés) eseményének is.

Üdvözlettel: dr. B. Sándor

dr. B. Sándor

Kedves Szilvia!

Örülök, hogy részt vehettem ezen az utazáson, s ezúton köszönöm Önnek még egyszer fáradozásait. Igen, nagyon vártam, s mindenkinek csak javasolni tudom a szigetek meglátogatását, mivel számomra hihetetlen természeti szépségekben való gyönyörködést nyújtott, s hiszem másoknak is ilyen élményekben volt/van/lehet része. 

Üdvözlettel:

B. Ilona

B. Ilona

Kedves Szilvia!

Most éppen "irigykedem" az ott lévő csoportra, bármikor nagyon szívesen visszamennék. Mindennel meg voltam elégedve, amire az "1000 út utazási irodá"-nak volt ráhatása. ( Meg persze azzal is, amire nem.) Számomra megfelelt a szállás, a napi programok jók voltak, az idegenvezetés pedig a "szokásos", mivel még csak Gőgös Norbert útjain voltam Önökkel.

Szeretnék még irodájukkal utazni!

Üdvözlettel:
Zs. B. Zsuzsanna

Zs.B. Zsuzsanna, 2017. május

Feröer-szigetek

Most éppen "irigykedem" az ott lévő csoportra, bármikor nagyon szívesen visszamennék. Mindennel meg voltam elégedve, amire az "1000 út utazási irodá"-nak volt ráhatása. (Meg persze azzal is, amire nem.) Számomra megfelelt a szállás, a napi programok jók voltak, az idegenvezetés pedig a "szokásos", mivel még csak Gőgös Norbert útjain voltam Önökkel.
Szeretnék még irodájukkal utazni!

Zs. B. Zsuzsanna, 2017. május

Feröer-szigetek

Az augusztus 3-8-a közötti Feröer-szigetek körutazás csodálatos volt. A programok, a szállás, az idegenvezető, az időjárás, az utitársak mind hozzájárultak ahhoz, hogy azt mondtuk mindannyian "életre szóló" élmény volt. Az idegenvezető kedvessége, gondossága külön köszönetet érdemel. Elnézést kérek, hogy a tatárföldi utazásról nem írtam, de csak ismételni tudnám, hiszen valamennyi útja az Irodának kiváló volt. Köszönettel, üdvözlettel!

V. Judit. 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Szilvia!

Kissé megkésve válaszolunk kérésére. Az utazás nagyon jól sikerült, várakozásunknak megfelelően sok csodát és szépet láttunk, sok hegyet megmásztunk, nagyon jól éreztük magunkat, még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Az idegenvezetés profi, Gergő nagyon aranyos és segitőkész volt. Köszönünk mindent. Mindannyiuknak jó munkát és jó egészséget kívánunk!

J. család, 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Bartos Szilvia!

A feröer-szigeteki körutazás kellemes volt. A szigetek csodálatosak és a programban igyekeztek minél többet láttatni ebből. A szállás egyszerü, de tiszta és csendes volt. Az idegenvezetőnk, Gergő kedves, nyugodt és segítőkész. Jól tájékozódott és biztonságosan vezetett.

K.né B. V. és férje, 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Krisztina!

Már vagy 35 éve tervezem, hogy elmegyek a Feröer-szigetekre. Vonzottak a képek, amelyeket a festői tájairól, meredek bérceiről, megmászásra sarkalló sziklaszirtjeiről, boldog birkáknak otthont nyújtó mélyzöld domboldalairól, az aranyos lundákról akkortájt láttam. Nem csalódtunk, és ebben a jó szervezés, a remek útitársak és idegenvezető mellett a zömmel napfényes,  egy rövid szemerkélést leszámítva esőmentes időjárás is szerepet játszott. Kérték, hogy vigyünk magunkkal két esőkabátot, esőnadrágot, vízálló bakancsot. Beszereztük, vittük, de szerencsére nem volt szükség rájuk. Ugyanakkor sapkát sajnos nem vittem, ami az időnként erős szél miatt nagyon kellett volna. A fák nem takarják el a kilátást (mert nincsenek), ezáltal a táj formái még markánsabban mutatkoznak meg, találkoznak a tenger hullámaival. Mindennapra jutott egy kirándulás és számtalan természeti szépség. A kirándulások útvonala lehetővé tette, hogy mindenki kedve, fizikuma szerinti mértékben teljesítse a célt. Idegenvezetőnk gondosan tájékoztatott, odafigyelt, segített, és biztos kézzel vezette kisbuszunkat. A szállás a vendégházban egyszerű volt, de megfelelt, a reggeli kifogástalan volt.

S.Gy. és M.M., 2019. augusztus

Feröer-szigetek körutazás

Kedves Krisztina!

Az út csodás volt, Gergő az idegenvezetőnk maximális felkészültséggel és türelemmel vezetett minket, a túrák és a programok is mind jól sikerultek.
Hálás köszönet a szervezésért!

U. Gabriella, 2019. augusztus

A Spitzbergák - A jégvilág

Kedves Angéla!

Az úttal maximálisan meg voltam elégedve. Az egyik legnagyobb élményem ez az utazás, aktív pihenés volt. Tökéletes volt a szállás, étkezés, az idegenvezető is, a program összeállítása is. Többet kaptam mint amire számítottam. Szerencsénk volt az idővel, az állatok megjelenésével (láttunk jegesmaci családot, rengeteg rozmárt, fókát és rénszarvasokat). Szóval lenyűgöző volt minden. Csak ajánlani tudom.

K.Mónika,2018.március

A Spitzbergák, a jégvilág

Kedves Angéla!

Megtisztel bennünket kérdésével, amelyre szívesen és őszintén válaszolunk, és amely nem nehéz, mert a programmal és a lebonyolítással egyaránt teljesen elégedettek voltunk.A tervezett program teljesen megvalósult, annak szerkezete és időzítése jó. Lerner Balázs idegenvezető remek választás volt, kitűnően felkészült, rokonszenves ember, aki felmerült rendkívüli helyzetben is a tökéletesen teljesített. Persze a pozitív összképet az is erősíti, hogy az időjárás a kedvünket kereste, egy rövid félnapot leszámítva mínusz 20 fokban is sütött a nap, csodás fényviszonyok voltak. És persze az is, hogy láttunk jegesmedvét és rozmárokat. Az út március végi időzítése ideális lehetőséget adott az igazi téli, jeges táj megtapasztalására, a motoros szánozás és kutyaszánozás kipróbálására, már hosszú világosság közepette. A szállás is megfelelt, izgalmasak voltak az expedíciós ebédek, jó hangulatúak voltak a közös vacsorák és sörözések. Az idegenvezetővel együtt 10 fős csapat ideális méret, az összetétel nagyon jól sikerült. Bár orrunk többünknek kicsit lefagyott, 10 nap múltán ez már csak egy érdekes emlék élmény. A fényképek, filmek jól sikerültek, reméljük hamarosan sikerül egy olyan filmet összeállítanunk, amelyet a YouTube-n megoszthatunk. Köszönjük a mintaszerű tájékoztatást és szervezést Önnek is. Talán legkifejezőbb élményünk érzékeltetésére, hogy több mint 30 nagyobb utunkat összevetve, a Spitzbergák, a jég világa út azon három között van, amelyet a legkülönlegesebbnek ítélünk.

És hogy következő utazásunkat is az 1000 úttal tesszük, júniusban Korzikába és Szardíniába.

S.Gy, 2018.március

A Spitzbergák, a jégvilág

Kedves Angéla !

Az út szuper volt!!! Szállás nekem megfelelt. A túrázáshoz a barlangig, ami fantasztikus, csupán kitartás kell, a továbbmenethez már kell a kondi. Csak hárman mentünk fel. A kilátás onnan...

A motoros szán programok hibátlanok annak, aki nem beszari és van némi erő a kezében. Utas nélkül a legjobb és ha nem fagy le az ember orra. A kutyusok felejthetetlenek, össze-vissza nyaltak... 
Lerner Balázs nagy tudású, figyelmes, udvarias vezető. Ne engedjék el, szerintem bármilyen utat el tud vezetni. Fiatal, energikus, megkedveltem.
A hideg elviselhető volt, a társaság csapattá vált.

K.J, 2018. március

Alaszka, az óriások vadonja

Kedves Angéla!

Szerencsésnek érzem magam, hogy eljuthattam Alaszkába. Várakozáson felüli élményekben volt részem. Ez egyrészt a program összeállítójának, másrészt az iroda utasokkal való kapcsolattartásának is köszönhető. Ami az idegenvezetést illeti arról csak elismeréssel lehet szólni. Gőgös Norbi kitűnő, szuper idegenvezető. Lelkes, fáradhatatlan, segítőkész. Ahogy csinálja abból látszik, hogy a munkája a hobbija is. A természet csodáinak meg- és bemutatása mellett a történeti, történelmi ismeretek átadására is figyelmet fordított. Mindig együtt volt a csapattal, akkor is mikor egy kicsit húzós "medve kalandban" volt részünk. Akik szeretik a természetet, a vad, de magával ragadó hegyeket - amelyek egy-egy területen a zöld szín megszámlálhatatlan változataiban pompáztak, máskor hófödte csúcsokkal díszelegtek - a gleccsereket, a vízeséseket, a vadon világát, annak Alaszkába el kell menni.
Ismerőseimnak nyugodt szívvel tudom ajánlani az utat.

 

Dr. M. E., 2017. augusztus

Alaszka, az óriások vadonja

Kedves Angéla!

Alaszka gyönyörű volt.
Norbert minden tekintetben kiváló túravezetőnk volt.
Az időjárás nem mindig kedvezett nekünk és az állatok is rejtőzködtek, de sok más élmény és érdekesség kárpótolt.
Lenyűgözőek a méretek, a színek, a folyók, hegyek, gleccserek, növényvilág. A virágok csodaszépek.
Köszönöm!

P. Éva, 2019. július

Alaszka, az óriások vadonja

Kedves Angéla!

 Ismételten szeretnénk megköszönni Önnek és Krisztinának a két utunk (Észak-nyugati átjárók és az Alaszka programok) közötti négy szabad napunk remek megszervezését és hogy gördülékenyen ment minden.
Az Ön szervezésébe tartozó Alaszka utunk is remekül sikerült.
Alaszka már évek óta szerepelt a bakancslistánkon, de halogattuk, mert mit is lehet ott látni. A meghirdetett  program gazdagsága és Gőgös Norbert idegenvezető személye volt az indok, hogy az 1000 út irodát választottuk. Norbi most is hozta a formáját, mind az információk, mind a programok teljesítése során. Az időjárás is a kedvünkben járt. Amikor utaztunk, néha esett az eső, de a kajakozás, a repülés és a hegyi túrák során mindig szép időnk volt. Ez persze fokozta az út élményét. Fantasztikus emlék marad az úszó jégtáblák közötti kajakozás, amikor mellettünk hasadtak, szakadtak többfelé a gyönyörű kék jégtömbök. A McKinley repülési lehetőségnél Norbi megállapodott a társasággal, hogy csak akkor repülünk és fizetünk, ha érdemes felszállni. Napi kapcsolatban állt velük, de a társaság is rendes volt, mert nem a pénz volt a lényeg, hanem a biztonság és a látvány lehetősége. Mindez meghozta az eredményt. Csoda látványban volt részünk, elmondani nem lehet, meg kell nézni.
Norbi a túrázni nem akaró vagy nem tudó utastársakra is igyekezett tekintettel lenni, és olyan helyen álltunk meg, ahol akár a látvány, akár a pihenési lehetőség kárpótolta a társakat. Az út során egyet hiányoltunk, hogy nem láttunk természetes közegben medvét csak az állatmenedék központban, ott is csak feketét. A barna medve nagyon szégyellős volt, rejtőzködött. Ez természetesen nem a szervezés és idegenvezetés hibája. Ilyen a természet.
Mi személy szerint szerencsésebbek voltunk, mert a kanadai utunk során mindkettőhöz volt szerencsék, többször is, eléggé közelről.
Összességében nagyon szép és jó volt az alaszkai út, a kis városkáival és természeti szépségeivel.
Köszönjük és további jó munkát kívánunk!

Ilona és Zoltán, 2019. július

Eszkimók között Grönland hómezőin

Kedves Angéla! A Grönland út nagyon szép volt, remek idegenvezetőnkkel, Norbival és a kedves útitársakkal. Az időjárás ugyan nem fogadott bennünket kegyeibe, hiszen a jéghegyek közötti hajókázás elmaradása mellett a Kangerlussuaq és Ilulissat közötti repülőutat is háromszor kellett megtennünk, hogy egyszer odaérjünk. A nagy hideg nem volt váratlan, erre készültünk, az időjárás gyors változása, hirtelen romlása volt, amivel nem volt szerencsénk. Kiemelem a kutyaszánozás élményét és a Gleccserfjord felé tett kirándulásunkat, amelyek mindig felejthetetlenek maradnak. A váratlan kulináris élményeket is kiemelten említeném: pézsmatulok „tatárbeefsteak” (sajnos életben nem jött össze a találkozás), lepényhal, bálna előétel, hótarisznyarák (snow crab), stb. Jó ötlet volt az egész napos Koppenhága program. Az út során rengeteget tanultam, amelyet külön köszönöm Gőgös Norbertnek, aki ismereteit, tapasztalatait megosztja, kérdéseinkre felkészülten válaszol. Üdvözlettel

Sallai Gyula és Máthé Mária, 2019. március

Eszkimók között Grönland hómezőin
Kedves Angéla!Gröndland a legemlékezetesebb útjaim között rangos helyet foglal el. Nagyon tetszett ez a miénktől eltérő világ, már voltam jeges helyen, de ennyi jeget még nem láttam egyszerre. Mindennel elégedett voltam. Az időjárás miatt maradt el a hajóút, amiről nem tehetünk. Az időjárás miatt támadt egy kis kaland, amikor nem tudott a gép leszállni Iluslissatban, de mindenki zokszó nélkül megoldotta. Köszönettel:

Á., 2019. március

Eszkimók között Grönland hómezein

Kedves Angéla! Köszönöm levelét. Az út nagyon érdekes látványos volt. Norbert fantasztikus idegenvezető először de nem utoljára utaztam vele. A hideget nehezen bírtam de nem bántam meg. Az út különleges. Ajánlani tudom. Bár részemről melegebb helyekre megyek majd. Szép napot!

Ildikó, 2019. március

Eszkimók között Grönland hómezőin 

Kedves Angéla!

A grönlandi utunk összességében nagyon jó volt, természetesen köszönhető ez Gőgös Norbertnek, az idegenvezetőnek, aki nagyon felkészült és plusz kirándulásokat is beiktatott, természetesen fakultatív módon.
Üdvözlettel: I. és Z.

I.és Z, 2019.március

Eszkimók között Grönland hómezőin

Kedves Angéla!
Grönlandra eljutni nagy vágyam volt, ami teljesült ezzel az úttal. Az időjárás ugyan még kicsit megtréfált minket , így a jéghegyek közötti hajózás sajnos elmaradt, ennek ellenére fantasztikus jeges csodákat láttunk. Ott nagyon éreztem, hogy milyen kicsi porszem is az ember a természetben. Itthon sajnos már nincsenek igazi telek, ezen az úton ezt pótolhattuk kicsit.

Zs,2019.március