Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Thaiföld

Jelenleg aktuális beutazási információk:

Thaiföldi hatóságok fokozatosan nyitják meg az országot a turisták előtt 2020.október végétől, viszont szigorú feltételek között mivel a kormányzat szeretné megőrizni az ország biztonságát. Budapesti nagykövetségén lehet turistavízumot csináltatni.

Egyszeri belépéses turistavízum: érvényessége 90 nap, belépéskor 60 napos pecsétet kap, amit az országon belül meg lehet hosszabbítani szükség esetén újabb 30 nappal.

A vízum igényléséhez:

- Az igénylőnek megfelelő anyagi háttere van szüksége. Bankszámlán az elmúlt 6 hónapban jogszabály szerint 500.000 baht, vagy ennek megfelelő forint, USD, vagy EUR ( kb.5 millió forint).

- Visszagazolás 15 éjszakás tartózkodásról a kiválasztott karantén hotelben és a teljes összeg befizetetéséről szóló igazolás.

- Visszagazolás a kiválasztott thaiföldi szálláshelyről és a teljes összeg befizetetéséről szóló igazolás, ahol a karantén után kíván tartózkodni a látogató.

- Thaiföldi tartózkodás teljes idejére egészségügyi biztosítással kell rendelkezni, amely a biztosítja a COVID 19-el kapcsolatos megbetegedéseket is (min. 100.000 USD értékben / tartózkodás).

- Repülőjegy visszaigazolás (amely teljes egészében rendezett a légitársaság felé pénzügyileg).

- Igazolás, amely repülésre alkalmasnak és egészségesnek ítéli meg az utazót (Fit-to-Fly Health Certificate) indulás előtt 72 órában kiállított.

- Negatív Covid PCR teszt, szintén 72 órán belül készült.

A követség által kiadott dokumentumokkal megkezdhető a Thaifödlre való utazás. Indulás előtt kötelezően letöltendő a Thailand Plus Applikáció.

Érkezéskor a repülőtéren egészségügyi ellenőrzés alá vetik az utasokat:

-          COVID-19 fertőzés gyanújával előre meghatározott kórházba szállítják a látogatót.

-          COVID-19 tünetmentesen érkezőnek pedig 14 napos karantén kötelezettséget írnak elő.*

*A karantén szállodába előzetesen kell foglalást készíteni (a hotelek a thai kormány által jóváhagyott szálláshelyek, saját költségre). Mindegyik hotel együttműködik egy kiválasztott kórházzal.

Karantén szálloda típusok:

Alternative State Quarantine (ASQ) - Bankok és környékén találhatóak.

Alternative Local State Quarantine (ALSQ) vagy másnéven Alternative Local Quarantine (ALQ) - Thaiföld területén, kivéve bankok és környéke (pl. Phuket, Pattya).

Előírások közé tartozik, hogy ezek a „karantén csomagok” a 15 éjszaka tartózkodáson túl:

-          napi 3 étkezést

-          ingyenes Wi-Fi-t,

-          egyirányú transzfert a repülőtérről a szállodába

-          a hét minden napján 24 órában nővéri szolgálatot (napi kétszeri testhőmérséklet és egészségügyi ellenőrzést) biztosítson továbbá két COVID-19 vizsgálatot végezzen a helyszínen a karantén különböző napjain (általában a karantén 5. és 13. napján kerül sor.) Ha a vendégnek 37,5 fokos vagy annál magasabb láza van, kórházba szállítják.

A szállodák különféle extra szolgáltatásokat is kínálhatnak a csomagjaikban, mint például ingyenes üdvözlő minibár (alkohol nélkül), jógaszőnyeg, extra étkezés (pl. délutáni tea), ingyenes konzultáció orvosokkal stb.

Thaiföldre gyógykezelés céljából érkező külföldi (és kísérője) úgy nevezett alternatív kórházi karanténban szállásolhatók el. Alternative Hospital Quarantine (AHQ) vagy Hospital Quarantine (HQ).

 

Jelenleg aktuális hazaérkezési információk:

A 10 NAP járványügyi megfigyelés alól felmentést kaphat a magyar állampolgár kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Frissítve: 2020.11.18.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

 

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak

Sawadee!

Thaiföld, “A szabadok országa”, egyedi bájával Délkelet-Ázsia minden színét és izgalmát képes egyben nyújtani. A thai emberek híresek az idegenekkel szemben kinyilvánított barátságosságukról és vendégszeretetükről.

Évezredes kultúrát őrző buddhista szentélyek, ősi kolostorok, nyüzsgő piacok, a forgalomban hazardírozó tuk tuk-ok, felhőkarcolók, korallzátonyok, homokos tengerpartok, csendes halászfalvak, vízesések és még számtalan életre szóló élményt ígérő látnivaló összpontosul a „mosoly országában”.

Thaiföld gazdag történelmének köszönhetően rengeteg vallási és kulturális látnivalóval csábít. Bangkok gyönyörű templomainak meglátogatása, mint a Wat Pho és a Smaragd Buddha vagy az Arany Buddha szentélye, kötelező program, a királyi palota bejárásához fél nap sem elég. Mindenképpen tegyünk kirándulást a Bangkoktól nem messze található híres Damnoen Saduak úszópiachoz is, a csónakban sütött padthai garantáltan felejthetetlen élmény lesz.

Thaiföldön több történelmi látnivaló található, mint bármely más dél-kelet-ázsiai országban. Tökéletes hely azok számára, akiket vonz a múlt, a romok, templomok és elhagyott városok. Ayutthaya és Sukothai, az ország hajdani fővárosai UNESCO védelem alatt állnak, romterületük igazi csemege a régmúlt kedvelőinek.

Aki autentikus élményekre vágyik, irány észak, ahol a helyi népcsoportokat látogathatuk meg, többek között a híres zsiráf nyakú padaung nőket is. A hűvösebb éghajlattal rendelkező Chang May városa bájos, tele ősrégi teakfából készült templomokkal és látványos éjszakai piaccal. Innen már nincs messze a híres-hírhedt „Aranyháromszög”, ahol, ha kedvünk tartja, az ópium múzeum után áthajókázhatunk a Mekongon keresztül Laoszba egy kis kígyópálinka kóstolóra.
Az ország területének negyedét monszun- és esőerdők borítják, 66 nemzeti parkja az ország területének 11 %-át fedi le. A közös elefántfürdetés egy vadrezervátumban, látogatás egy orchideafarmon vagy a Lopburi városába beköltözött majmok kíváncsiskodása életre szóló élményt nyújthatnak.

A világhírű, thai konyhát, a thai masszázst, a thai boxot még nem is említettük...

Az aktív programok után érdemes megpihenni az ország képeslapra illő szigeteinek egyikén luxushotelban vagy bungallóban és a tengernek hódolni. A kristálytiszta vízben játszadozó, millió színben pompázó halak, a korallerdők furcsa lakói sokáig az emlékeink között maradnak az utazás után is.

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál! 

Az útlevélnek a beutazást követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Magyar állampolgároknak repülővel történő érkezés esetén 30 napig, szárazföldi határátkelés esetén pedig évente kétszer 30 napig vízummentes a tartózkodás.

Népesség, nyelv:

Thaiföld népessége közel 70 millió fő, területe több mint ötször nagyobb hazánknál. A hivatalos nyelv a thai, de emellett még az angolt is sok helyen beszélik. A lakosság legnagyobb része buddhista.

Időzóna:

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +5 óra. Thaiföldön nincs óraátállítás.

Pénzváltás, árak

A helyi fizetőeszköz: Thai Baht (THB), 1 THB = kb. 10 Ft.
A nemzetközi valutákat a legnagyobb bankokban váltják. Előnyben részesítik az USD és az EUR beváltását, főként készpénzformában.

Visa és MasterCard típusú kártyákat elfogadják a főbb bankokban, vendéglátóhelyeken, nagyobb boltokban és színvonalas éttermekben. A hétköznapi terepen ajánlatosabb készpénzben fizetni. Nem szokás borravalót adni, de a magasabb színvonalú éttermekben felszámolhatnak 10% szervíz díjat. Indulás előtt javasoljuk, hogy jelentsék be az utazás tényét a magyar bankjuknál, nehogy biztonsági megfontolásból letiltsák a kártyájukat.

Utcai árusoknál bevett szokás az alkudozás, de ne legyünk túl rámenősek, mert az visszatetszést kelthet.

A taxisokkal, tuktukosokkal mindig előre állapodjunk meg az árban és pontosan tisztázzuk a részleteket indulás előtt.

Időjárás

Észak-déli irányban elnyúló ország lévén nehéz megmondani, hogy mi az odautazás optimális időzítése. Függ attól, hogy hová utazunk és milyen céllal. December, január környékén a klíma kevésbé csapadékos, és nincs durva hőség. Március és május közötti időszakban nem ritka a 35-40 fokos hőmérséklet. Június-augusztus is jó időszak Thaiföld meglátogatásához, mert bár előfordulhat csapadék, a levegő meleg és kevesebb a turista. Szeptemberben és októberben sok az eső. A tengerparti nyaralás szempontjából nem árt tudni, hogy ugyanabban a hónapban más a csapadék mennyisége a nyugai Andaman-tengeren lévő oldalon (Phket, Phi Phi, Krabi stb.) és más a keleti Thai (Sziámi)-öböl oldalon (Ko Samui, Ko Phangan stb.).

Ivóvíz, egészségügyi ellátás, utasbiztosítás

A csapvíz sehol sem iható! A jégkockák az elit éttermekben és bárokban is csapvízből készülhetnek, ezért ezt se fogyasszák! Kizárólag palackozott ásványvizet igyanak, az innivaló esetében mindig ellenőrizzék, hogy az ital nem „utántöltött”-e, vagyis a kupakja vagy a záró fedele nem sérült-e. Csak megfelelő színvonalú éttermekben, frissen készült sütött/főtt ételeket fogyasszanak, ebben idegenvezetőnk is a segítségükre lesz. Kerüljék az utcán való étkezést.

A rossz élelmiszerbiztonság és a sokhelyütt fertőzött víz következtében a különböző hasmenéses fertőzések elterjedtek. Továbbá az erősen fűszeres ételek is okozhatnak gyomorpanaszokat.

Hasmenés elleni gyógyszer, lázcsillapító hozatala ajánlott. Tipp: este és reggel 1-1 korty whisky vagy pálinka, a gyümölcsöket fogyasztás előtt hámozzák meg, fogat is csak palackos ásványvízzel mossanak, étkezések után szénsavas üdítőital fogyasztás is segítheti az emésztést. A szállodákban a higiénia kifogástalan, az utcán azonban sok kívánnivalót hagy maga után. Javasoljuk itthonról vinni a drogériákban kapható „higikendőt” és/vagy fertőtlenítő folyadékot. (Néhány mostanában forgalmazott kézfertőtlenítő folyadék 110 ml-es flakonban van, így ha azt a kézipoggyászban viszik, akkor elveszik a biztonsági ellenőrzésnél – nem a benne lévő folyadék mennyisége számít, hanem a flakon/üveg űrtartalma.)

Feltétlenül javasoljuk, hogy betegség, baleset-, poggyászbiztosítás nélkül ne induljanak el.

Elektromosság

Elektromos átalakítóra szükség van. A hálózati feszültség: 220 Volt.

Telefonálás, internet

A szállodák, kávézók, éttermek, múzeumok nyilvános tereiben általában ingyenes wifi található, van ahol a szobában is ingyenes, de van ahol fizetős, ezekről érkezéskor az idegenvezető minden esetben tájékoztatást nyújt.

Telefonálás haza, csak olyan elmentett telefonszámokat tudnak hívni, amelyben a hazai telefonszámok az alábbiak szerint vannak elmentve: +36 20 vagy 30 vagy 70. Érdemes helyi SIM kártyát vásárolni, amihez van internet használat is, de ezeket csak kártyafüggetlen telefonban tudják használni. Fontos: kártyás készülékek esetében nem alkalmasak roaming szolgáltatásra, tehát sem kimenő hívást sem fogadást nem tudnak bonyolítani.

Fényképezés

A helyi emberek és szerzetesek számtalan témát kínálnak megörökítésre, kérjük a megkérdezésük nélkül közeli képet ne készítsenek róluk. A helyi emberek barátságosak, kedvesek, együttműködőek, de egy kéréssel tiszteljük meg őket.

Közbiztonság

A közbiztonság alapvetően jó, a thaiok mosolygós, kedves emberek. A tömeg miatt az értékeire mindenki fokozottan ügyeljen. Mindig biztonságos helyen tartsák magunknál az összes hivatalos iratunkat, bankkártyákat és valutát. A szállodákban is tartsák elzárva a bőröndöket és használják a szoba széfet.

Sok helyi kínál különböző “ingyenes” szolgáltatásokat a turistáknak (városnézés, tuk-tukozás): ezeket udvariasan utasítsuk el, mert ezek során biztosan vásárolnunk kell valamit.

Hagyományok, viselkedési szabályok

A thai emberek nagyon kedvesek, szó szerint a mosoly országa Thaiföld. Nyitottak, segítőkészek. A királyi családot nagyon tisztelik és szeretik, így kerüljük a bíráló megjegyzést és tiszteljünk minden olyan tárgyat, amin a király szerepel, a bankjegyeket is beleértve.

A buddhista szentélyekbe való belépéshez szerény, vállat és térdet takaró öltözet szükséges. Figyeljünk arra, hogyha leülünk, akkor a talpunk ne nézzen a Buddha szobor felé, inkább térdeljünk vagy törökülésben üljünk. Nem szabad megérinteni sem a szerzeteseket, sem a személyes tárgyaikat.

A legjobb árat alkudozás során mindig kedvességgel és mosollyal érhetjük el.

Ruhaviselet

Az öltözködésben nyáriasan készüljünk, de 1 garnitúra meleg pulóverre, nadrágra is szükség lehet. Az erős napsütés miatt napszemüveg, naptej, sapka, könnyű hosszúujjú ruha, ajakír hozatala ajánlott. Az esetleges hirtelen esőzés miatt érdemes egy esőkabátot is bepakolni.

A kolostorokba, templomokba cipő nélkül és a vállat, térdet takaró ruházatban lehet belépni. Nyugodtan hozhatnak magukkal nedves törlőkendőt, hogy le tudják tiszítani a talpukat.

Oltások

Kötelezően előírt védőoltás nincs.

Választható, esetleg javasolt oltások: hepatitis A és B, tífusz, veszettség, gyermekbénulás. Malária elleni gyógyszer javasolt. Ez ügyben vegyék fel a kapcsolatot a Nemzetközi Oltóközponttal, kérjék ki a tanácsukat.

Elérhetőségük: 1138 Budapest, Váci út 174. Telefon: 06-1-465-3809.

Konzulátus:

Park Ventures Ecoplex 14th Floor (Unit Nos. 1401, 1411-1412)
57 Thanon Witthayu (Wireless Road), Lumpini, Pathumwan
Bangkok 10330

Telefon: 00-66-2-118-9600
E-mail: mission.bgk@mfa.gov.hu
Honlap: https://bangkok.mfa.gov.hu

Kiemelt Thaiföld ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

15 nap / 12 éj
2021.03.05. - 03.19.

632.500 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

165.000 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

200.000 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
2022.05.13. - 05.22.

161.000 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

135.500 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin