Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Thaiföld

Frissítve: 2021.12.05.

A 2021.nov.1-től érvényes "Test and Go" program Thaiföldön, a "Thailand Pass".

A feltételeknek megfelelő, biztonságos (zöld, legfeljebb narancssárga, nem vírusvariáns) országokból érkező, teljes körűen beoltott utazók belépése (01.11.21-től).

Előfeltétel:

- A 63 jogosult ország bármelyikéből érkező utazóknak az elmúlt 21 egymást követő napot a felsorolt biztonságos ország egyikében kell eltölteniük.

- Az utasoknak a COVID-19 elleni teljes védőoltásban kell részesülniük legalább 14 nappal az utazás előtt. A jóváhagyott vakcinákból a vegyes oltások is megengedettek. Kérjük, vegye figyelembe az oltások között eltelt időre vonatkozó részletes előírásokat.

Thailand Pass FAQs - ก ระ ทร วงการ ต ◌่างประเทศ (mfa.go.th) DOKUMENTÁCIÓ a 7.pont alatt.

Azoknak az utasoknak, akik felgyógyultak a Covidból, a gyógyulást követő 3 hónapon belül be kell oltatniuk magukat és erről be kell mutatniuk az igazolást.

A 12 év alattiak oltás nélkül is beutazhatnak az országba gyámjuk kíséretében.

A feltételek a következők, illetve a következő dokumentumok szükségesek a belépéshez:

- Útlevél (még legalább 6 hónapig érvényes)

- Oltási igazolás QR-kóddal (digitális oltási bizonyítvány kinyomtatva)

- Egészségbiztosítás, beleértve a COVID-19-et is,

legalább 50 000 USD fedezettel (angol nyelvű igazolás közvetlenül a biztosítótól).

A thaiföldi állampolgároknak nincs szükségük biztosításra.

- A repülőtér és a szálloda közötti transzfernek az érkezést követő 2 órán belül meg kell történnie, amelyet SHA plus tanúsítvánnyal rendelkező szolgáltatónak kell végeznie, és előre le kell foglalni. Az SHA plusz minősített szállást QR-kóddal kell igazolni (a partner küldi a foglalás után)

A partnereink által kínált valamennyi szolgáltatás tanúsítvánnyal rendelkezik.

- Szállásfoglalás legalább egy éjszakára (és annak visszaigazolása) egy "SHA plus" minősítésű szállodában (a szálloda legfeljebb 2 óra transzferidőre lehet a nemzetközi érkezési repülőtértől). Körutazásra induló utasok esetében további 1 éjszakai tartózkodás szükséges.

Az utasoknak addig kell a szállodai szobában maradniuk, amíg a végleges negatív teszteredmény meg nem érkezik. Addig nem lehet személyes kapcsolatot létesíteni olyan személyekkel, akik más módon léptek be az országba, vagy már ott tartózkodnak.

- Negatív PCR-teszt (1 évesnél idősebb gyermekek esetében is) legkésőbb 72 órával az indulás előtt (angol nyelven).

- A közvetlenül az érkezést követő RT-PCR COVID-19 teszt elvégzéséhez időpontfoglalás-igazolás

(1 éves kortól gyermekek számára is). A vizsgálatot előre ki kell fizetni.

Továbbá kap egy gyorstesztet az önvizsgálathoz (ATK), amelyet a tartózkodás 6. vagy 7. napján vagy a tünetek megjelenésekor kell elvégezni, és az eredményt fel kell tölteni a MorChana App-ra (magyarázatot lásd alább).

A PCR és az önvizsgálat ára kb. THB 2.000-3.000/fő.

Érkezés Phuket repülőtérre: A PCR-tesztet a repülőtérre érkezéskor végzik el, és online foglalható és fizethető a https://www.thailandpsas.com / oldalon. A jelenlegi ár 2400 THB.

Ezt követően a transzfer közvetlenül a lefoglalt szállodába történik.

Érkezés Bangkok és Koh Samui repülőterére: A transzferre közvetlenül az érkezés után kerül sor (max. 2 órán belül). A lefoglalt szállodától függően a PCR-tesztet vagy egy útba eső kórházban, vagy a szállodába érkezéskor végzi el szakképzett egészségügyi személyzet.

PCR-teszt kb. THB 2,000 - THB 3,000. További értesítésig a foglalást és annak visszaigazolását a partnerünk intézi.

A Hua Hin/Cha Am, Rayong/Koh Samet, Koh Chang, Chiang Mai városokba utazóknak a Thaiföldre érkezést követő első éjszakára szállodai csomagra van szükségük Bangkokban.

Kérjük, mindig vegye figyelembe a légitársaság hatályos előírásait is!

További információk a Thailand Pass-ról: Thailand Pass FAQs - ก ระ ทร วงการ ต ◌่างประเทศ (mfa.go.th)

A Thaiföldre érkezés előtt:

 • Online regisztráció „Thailand Pass“ https://tp.consular.go.th/.
 • Checklista a Thailand Pass-hoz
 • Útlevélmásolat (ami még legalább 6 hónapig érvényes) scan, pdf vagy fotó
 • Oltásigazolás QR Code-dal (digitalis oltási igazolás) scan, pdf vagy fotó
 • Egészségbiztosítás, beleértve a COVID-19-et is, legalább 50 000 USD fedezettel (angol nyelvű igazolás közvetlenül a biztosítótól) scan, pdf vagy fotó
 • Szállásfoglalás visszaigazolása SHA plus minősítéssel rendelkező szállodába (legalább 1 éjszaka) (voucher)
 • Az érkezéskor kötelező RT-PCR COVID-19 teszt időpontjának és fizetésének igazolása (nyugta- receipt).
 • Negatív PCR-Test 72 órával az indulás előtt (angolul). (Az eredményt induláskor és belépéskor be kell mutatni.)

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a belépési engedély megadása, a dokumentumok benyújtását követően 7 munkanapig is eltarthat. Kérjük, időben kezdje meg regisztrációját!

Belépés és tartózkodás

Felhívjuk figyelmét, hogy a belépéskor minden szükséges dokumentumot be kell mutatni fizikailag, azaz nyomtatott formában.

Érkezés előtt vagy érkezéskor az utazóknak le kell tölteniük a MorChana alkalmazást a GPS nyomkövetéshez (nincs szükség adatmennyiségre a helyszíni követéshez) és a PCR teszt eredményének továbbításához. Ez feltétlenül szükséges, ha nem tartja be, magas büntetésre számíthat. A mobiltelefonnal nem rendelkező utazóknak érkezéskor fel kell venniük a kapcsolatot a hatóságokkal.

Ezenkívül van egy rövid állapotfelmérés is, amelyet a belépéskor automatikusan elvégeznek.

(Hőmérséklet mérés.)

Ezen túlmenően a helyszínen való tartózkodás során a hatósági védőintézkedéseket szigorúan be kell tartani. A napi életben számos korlátozására kell számítani. A nyilvános helyeken és a szállodában kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A szokásos higiéniai és távolság tartási szabályok érvényesek.

Új intézkedések és rendelkezések bármikor lehetségesek.

Thaiföldre vonatkozó jelenlegi szabályozás:

Szigorúan be kell tartania a DMHTTA óvintézkedéseit: D - Távolságtartás, M - Maszk viselése, H - Kézmosás, T - Hőmérséklet-ellenőrzés, T – COVID-19 teszt.

Jelenleg aktuális információk Magyarországra történő hazautazáskor:

Személyforgalomban Magyarország területére egy 2020. szeptember 1-én, kedden életbe lépő kormányrendelet értelmében csak magyar állampolgárok léphetnek be, akik kötelesek a belépéstől számított 10 napos időtartamra hatósági házi karanténba vonulni. A hazatérő utasok abban az esetben mentesülhetnek a karantén alól, amennyiben Magyarországon legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt – eredményét tartalmazó okirattal igazolják, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetükben a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható. A rendelet hatálya nem terjed ki arra a személyre, aki a  Magyarországra való belépés során hitelt érdemlően igazolja, hogy a  határátlépésre jelentkezés napját megelőző 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen átesett.

- aki a határátlépés során a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az ezen ország által a részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Biztosítás:

 • BBP - utasbiztosítást továbbra is tudunk kötni az ország besorolásától függetlenül. 

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal, mi megtaláljuk rá a választ és a megoldást!

További információk ITT találhatóak.
Magyar Konzuli tájékoztatás ITT érhető el.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

Felhvíjuk szíves figyelmüket, hogy beutazási szabályok bármikor változhatnak! 

 _______________________________

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

 • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
 • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
 • Ajánlatainkat személyre szabjuk
 • Legkedvezőbb árgarancia
 • Kedvező menetrend és repülőjegyárak

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál! 

Az útlevélnek a beutazást követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Magyar állampolgároknak repülővel történő érkezés esetén 30 napig, szárazföldi határátkelés esetén pedig évente kétszer 30 napig vízummentes a tartózkodás.

Népesség, nyelv:

Thaiföld népessége közel 70 millió fő, területe több mint ötször nagyobb hazánknál. A hivatalos nyelv a thai, de emellett még az angolt is sok helyen beszélik. A lakosság legnagyobb része buddhista.

Időzóna:

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +5 óra. Thaiföldön nincs óraátállítás.

Pénzváltás, árak

A helyi fizetőeszköz: Thai Baht (THB), 1 THB = kb. 10 Ft.
A nemzetközi valutákat a legnagyobb bankokban váltják. Előnyben részesítik az USD és az EUR beváltását, főként készpénzformában.

Visa és MasterCard típusú kártyákat elfogadják a főbb bankokban, vendéglátóhelyeken, nagyobb boltokban és színvonalas éttermekben. A hétköznapi terepen ajánlatosabb készpénzben fizetni. Nem szokás borravalót adni, de a magasabb színvonalú éttermekben felszámolhatnak 10% szervíz díjat. Indulás előtt javasoljuk, hogy jelentsék be az utazás tényét a magyar bankjuknál, nehogy biztonsági megfontolásból letiltsák a kártyájukat.

Utcai árusoknál bevett szokás az alkudozás, de ne legyünk túl rámenősek, mert az visszatetszést kelthet.

A taxisokkal, tuktukosokkal mindig előre állapodjunk meg az árban és pontosan tisztázzuk a részleteket indulás előtt.

Időjárás

Észak-déli irányban elnyúló ország lévén nehéz megmondani, hogy mi az odautazás optimális időzítése. Függ attól, hogy hová utazunk és milyen céllal. December, január környékén a klíma kevésbé csapadékos, és nincs durva hőség. Március és május közötti időszakban nem ritka a 35-40 fokos hőmérséklet. Június-augusztus is jó időszak Thaiföld meglátogatásához, mert bár előfordulhat csapadék, a levegő meleg és kevesebb a turista. Szeptemberben és októberben sok az eső. A tengerparti nyaralás szempontjából nem árt tudni, hogy ugyanabban a hónapban más a csapadék mennyisége a nyugai Andaman-tengeren lévő oldalon (Phket, Phi Phi, Krabi stb.) és más a keleti Thai (Sziámi)-öböl oldalon (Ko Samui, Ko Phangan stb.).

Ivóvíz, egészségügyi ellátás, utasbiztosítás

A csapvíz sehol sem iható! A jégkockák az elit éttermekben és bárokban is csapvízből készülhetnek, ezért ezt se fogyasszák! Kizárólag palackozott ásványvizet igyanak, az innivaló esetében mindig ellenőrizzék, hogy az ital nem „utántöltött”-e, vagyis a kupakja vagy a záró fedele nem sérült-e. Csak megfelelő színvonalú éttermekben, frissen készült sütött/főtt ételeket fogyasszanak, ebben idegenvezetőnk is a segítségükre lesz. Kerüljék az utcán való étkezést.

A rossz élelmiszerbiztonság és a sokhelyütt fertőzött víz következtében a különböző hasmenéses fertőzések elterjedtek. Továbbá az erősen fűszeres ételek is okozhatnak gyomorpanaszokat.

Hasmenés elleni gyógyszer, lázcsillapító hozatala ajánlott. Tipp: este és reggel 1-1 korty whisky vagy pálinka, a gyümölcsöket fogyasztás előtt hámozzák meg, fogat is csak palackos ásványvízzel mossanak, étkezések után szénsavas üdítőital fogyasztás is segítheti az emésztést. A szállodákban a higiénia kifogástalan, az utcán azonban sok kívánnivalót hagy maga után. Javasoljuk itthonról vinni a drogériákban kapható „higikendőt” és/vagy fertőtlenítő folyadékot. (Néhány mostanában forgalmazott kézfertőtlenítő folyadék 110 ml-es flakonban van, így ha azt a kézipoggyászban viszik, akkor elveszik a biztonsági ellenőrzésnél – nem a benne lévő folyadék mennyisége számít, hanem a flakon/üveg űrtartalma.)

Feltétlenül javasoljuk, hogy betegség, baleset-, poggyászbiztosítás nélkül ne induljanak el.

Elektromosság

Elektromos átalakítóra szükség van. A hálózati feszültség: 220 Volt.

Telefonálás, internet

A szállodák, kávézók, éttermek, múzeumok nyilvános tereiben általában ingyenes wifi található, van ahol a szobában is ingyenes, de van ahol fizetős, ezekről érkezéskor az idegenvezető minden esetben tájékoztatást nyújt.

Telefonálás haza, csak olyan elmentett telefonszámokat tudnak hívni, amelyben a hazai telefonszámok az alábbiak szerint vannak elmentve: +36 20 vagy 30 vagy 70. Érdemes helyi SIM kártyát vásárolni, amihez van internet használat is, de ezeket csak kártyafüggetlen telefonban tudják használni. Fontos: kártyás készülékek esetében nem alkalmasak roaming szolgáltatásra, tehát sem kimenő hívást sem fogadást nem tudnak bonyolítani.

Fényképezés

A helyi emberek és szerzetesek számtalan témát kínálnak megörökítésre, kérjük a megkérdezésük nélkül közeli képet ne készítsenek róluk. A helyi emberek barátságosak, kedvesek, együttműködőek, de egy kéréssel tiszteljük meg őket.

Közbiztonság

A közbiztonság alapvetően jó, a thaiok mosolygós, kedves emberek. A tömeg miatt az értékeire mindenki fokozottan ügyeljen. Mindig biztonságos helyen tartsák magunknál az összes hivatalos iratunkat, bankkártyákat és valutát. A szállodákban is tartsák elzárva a bőröndöket és használják a szoba széfet.

Sok helyi kínál különböző “ingyenes” szolgáltatásokat a turistáknak (városnézés, tuk-tukozás): ezeket udvariasan utasítsuk el, mert ezek során biztosan vásárolnunk kell valamit.

Hagyományok, viselkedési szabályok

A thai emberek nagyon kedvesek, szó szerint a mosoly országa Thaiföld. Nyitottak, segítőkészek. A királyi családot nagyon tisztelik és szeretik, így kerüljük a bíráló megjegyzést és tiszteljünk minden olyan tárgyat, amin a király szerepel, a bankjegyeket is beleértve.

A buddhista szentélyekbe való belépéshez szerény, vállat és térdet takaró öltözet szükséges. Figyeljünk arra, hogyha leülünk, akkor a talpunk ne nézzen a Buddha szobor felé, inkább térdeljünk vagy törökülésben üljünk. Nem szabad megérinteni sem a szerzeteseket, sem a személyes tárgyaikat.

A legjobb árat alkudozás során mindig kedvességgel és mosollyal érhetjük el.

Ruhaviselet

Az öltözködésben nyáriasan készüljünk, de 1 garnitúra meleg pulóverre, nadrágra is szükség lehet. Az erős napsütés miatt napszemüveg, naptej, sapka, könnyű hosszúujjú ruha, ajakír hozatala ajánlott. Az esetleges hirtelen esőzés miatt érdemes egy esőkabátot is bepakolni.

A kolostorokba, templomokba cipő nélkül és a vállat, térdet takaró ruházatban lehet belépni. Nyugodtan hozhatnak magukkal nedves törlőkendőt, hogy le tudják tiszítani a talpukat.

Oltások

Kötelezően előírt védőoltás nincs.

Választható, esetleg javasolt oltások: hepatitis A és B, tífusz, veszettség, gyermekbénulás. Malária elleni gyógyszer javasolt. Ez ügyben vegyék fel a kapcsolatot a Nemzetközi Oltóközponttal, kérjék ki a tanácsukat.

Elérhetőségük: 1138 Budapest, Váci út 174. Telefon: 06-1-465-3809.

Konzulátus:

Park Ventures Ecoplex 14th Floor (Unit Nos. 1401, 1411-1412)
57 Thanon Witthayu (Wireless Road), Lumpini, Pathumwan
Bangkok 10330

Telefon: 00-66-2-118-9600
E-mail: mission.bgk@mfa.gov.hu
Honlap: https://bangkok.mfa.gov.hu

Kiemelt Thaiföld ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

385.500 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

394.000 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

409.500 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

412.500 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

415.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin