Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Tanzánia
Beutazáskor nem kérnek PCR tesztet.
 

 Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál! 

További információk:
http://www.1000ut.hu/tajekoztato_a_koronavirusrol

A fővárosDar es Salaam, de a kormányzati központ Dodoma. Tanzánia az Indiai-óceán partján, Kenya és Mozambik között fekszik, területe tízszer akkora, mint Magyarországé.

1964-ben egyesült Zanzibárral, neve is erre utal: Tan + Zan + a latinos „ia” képző.

A lakosság száma meghaladja a negyvenegy milliót. Hivatalos nyelv az angol és a szuahéli.

Tizennégy nemzeti park található az országban, ebből kettő a Világörökség része (Szerengeti, Ngorongoro). Sehol máshol a Földön nem látható ennyi gnú, zebra és antilop - és a Tanzániára jellemző síkságok megkönnyítik a vadvilág szemlélését. Elefánt-, bivaly-, víziló- és csimpánz állománya is a világ legnagyobbjai közé tartozik.

Zanzibár két szigetből áll: Unguja és Pemba. Székhelye és legnagyobb városa: Zanzibar város. Az Unguja szigeten fekvő Zanzibár város régi központja és idegenforgalmi attrakciója „Mji Mkomwe” (óváros), amit sokan az angol nevén ismernek (Stone Town), mely a Világörökség része. Jellemző fűszernövényei a fekete bors, a szegfűszeg, a kardamom, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér.

 

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál! 

Az útlevélnek a tervezett hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Tanzániába történő belépéskor vízum szükséges: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő). A megérkezést követően egy belépési űrlapot szükséges kitölteni. A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincs szükség. Zanzibáron kilépési illeték fizetendő: 40 USD/fő (helyszínen fizetendő).

 

Oltás: Sárgaláz elleni oltási könyvet a határon kérhetik, malária elleni gyógyszer szedése javasolt. Ez ügyben kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a Országos Epidemiológiai Központtal (1097 Bp., Gyáli út 2-6. - új nevén Albert Flórián út 3/a, Tel.: 06-1-476-1364). A gyógyszert az utazás kezdete előtt már el kell kezdeni szedni. Egyéb gyógyszereket ajánlott magunkkal vinni. Kizárólag palackozott vizet fogyasszanak.

Időjárás/Öltözködés: A hőmérséklet egész évben kb. 25-35 °C. Március és május vége közé esik az esős időszak. Könnyű, nyári öltözetet, a szafari túrákra melegebb ruházatot érdemes vinni. A muszlim vallás miatt az utcán ne viseljenek nagyon kihívó ruhadarabokat, nőknél a hosszú szoknya és fedett vállas felső ruházat az elvárt viselet.

Közbiztonság: Általános biztonsági szabályok vannak érvényben, drága ékszereket felesleges az utazásra magukkal vinni, a fényképezőgépüket és videokamerájukat ne hagyják őrizetlenül. Este kísérő nélkül ne sétáljanak az elhagyatottabb utcákon.

Szafari túrák: A túrák zöme földúton közelíthető meg, készüljenek arra, hogy a ruháik porosak lesznek. A túrákra innivalót feltétlenül vigyenek magukkal. Melegebb ruházatot is készítsenek be, mert a reggeli és esti órákban hűvösre fordul az idő, kényelmes és zárt cipő, fejfedő javasolt. Az állatokat nyitott tetejű kocsiból figyelhetik meg, az autóból a túra alatt a vezető engedélye nélkül kiszállni tilos.

Kiemelt Tanzánia ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

13 nap / 10 éj
2021.06.07. - 06.19.
Összesen 3 időpontban

1.555.000 Ft/főtől