Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Segítséget nyújtunk abban, hogy az utazás elérhető és problémamentes legyen. Információinkat a helyszíni partnereinktől kapjuk, hogy még pontosabb információkkal lássuk el Önöket. 

 

Országok beutazási követelményei

 

Kanári-szigetek
Nem kérnek tesztet. Az országba légi vagy vízi úton történő beutazáskor minden beutazónak szükséges kitöltenie egy formanyomtatványt (Formulario de Control Sanitario), amelyet az országba történő belépéskor az egészségügyi ellenőrzés során kell bemutatni.

 

Szállás ajánlataink

Zanzibár
Qatar légitársasággal való utazás esetén nem kérnek tesztet a beszállás előtt így teszt nélkül utazhatunk.

Szállás ajánlataink

 

 

Kuba
Nem kérnek tesztet, viszont fakultatív programokon nem lehet részt venni.

 

Szállás ajánlataink

 

 

Mexikó
Nem kérnek tesztet.

 

Szállás ajánlataink

 

 

Dominika
Nem kérnek tesztet, de a beutazóknak a repülőtereken szigorú egészségügyi ellenőrzésen kell átesniük.

 

Szállás ajánlataink

 

Dubai
Szabad beutazás
Indulás előtt 72 óránál nem régebbi, NEGATÍV PCR tesztet kérnek az Emirates repülőn, beszállás előtt.

Szállás ajánlataink

Maldív-szigetek
Indulás előtt 72 óránál nem régebbi, NEGATÍV PCR tesztet kérnek a repülőn beszállás előtt és a helyszínen.

Szállás ajánlataink

Madeira
72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet  felmutató utasok szabadon beléphetnek a Tartomány területére, az evvel nem rendelkezők érkezéskor a helyszínen végezhetik el a tesztelést - ebben az esetben otthonukat avagy a tartózkodásukra szolgáló szállást a teszteredmény megérkezéséig nem hagyhatják el (kb. 6 óra). A tesztelni nem kívánó utazók számára kéthetes karantén kötelező.

Szállás ajánlataink

 

** A beutazási szabályok naponta változhatnak. Bővebb információkért keressék munkatársainkat a + 36 1 207 8226-os telefonszámon vagy a travel@1000ut.hu  e-mail címen. **

 

Hazaérkezés utáni hatósági házi karantén alóli mentesítéshez szükséges kérvény benyújtásának menete.

 

Utazni szeretne de nem akar karanténba kerülni a hazaérkezés után?! Az alábbi lépésekkel könnyen mentesülhet a karantén alól.


Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni.


A házi karantén alóli mentesítéshez szükséges kérvényt az alábbi formában lehet benyújtani:
        - E-mailben
        - Kézbesítő segítségével (családtag, ismerős)
        - Ügyfélkapu segítségével (E-papír)


1. lépés

A kérvény illetékköteles, díja 3.000 Ft, amelyet a Magyar Államkincstár felé kell megfizetni (számlaszám: 10032000-01012107; közlemény rovatba tüntesse fel, hogy „KÉRELEM”) (befizethet Ön vagy családtagja, vagy más személy)

2. lépés

A mintavétel céljából szükséges felvenni a kapcsolatot a kijelölt intézményekkel, amelynek tételes listája az alábbi linken tekinthető meg: https://www.nnk.gov.hu/index.php/mintavetel-celjabol-felkeresheto-intezmenyek

3. lépés

Az elkészült eredmények az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) felületén keresztül vagy e-mailben kerülnek kiküldésre.

4. lépés

A kérvényben az alábbi dokumentumokat mindenképpen csatolni szükséges:
- Az ideiglenes intézkedés során kiállított dokumentum (határátlépés során)
- 3.000 Ft-os illeték befizetéséről szóló igazolás
- Negatív PCR típusú koronavírus-teszt eredmények ( 2 db, 48 órás különbséggel).


További részletes információkért a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos oldalára javasolt ellátogatni www.nnk.gov.hu

A fenti ügyintézésben kérésre segítséget nyújtunk.

 

Üzleti utazás 

Az üzleti, illetve gazdasági célú utazásra vonatkozó rendelkezések

10/A. § (1) Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.

Az itt elérhető hivatalos dokumentumsablont javasoljuk kitölteni a mentességhez. 

(2) Ha a magyar állampolgár Magyarországra történő belépése során az (1) bekezdés szerinti indok igazolásának hitelességével kapcsolatban a belépéskor kétség merül fel, a 2–4. § szerint kell eljárni, azaz vizsgálat alá kell vetnie magát a magyar állampolgárnak és 10 nap karanténba kell vonulnia. Kérelmére  engedélyezheti a járványügyi hatóság a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Ha a két alkalommal elvégzett molekuláris biológiai vizsgálat - SARS-CoV-2 PCR teszt - igazolja, hogy a karanténban elhelyezett személy szervezetében a SARS-CoV-2 koronavírus a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható, a karantént előíró rendelkezés alól a karantént elrendelő határozat kiadására illetékes járványügyi hatóság felmentést ad.

 

Felhívjuk utasaink figyelmet arra, hogy a cikkben felsorolt információk hiteles forrásból származnak, ugyanakkor idővel elavulhatnak. Kérjük, utazástervezéskor mindig tájékozódjon az aktuálisan hatályban lévő szabályozásokról, úgy a célországban, mint Magyarországon érvényes szabályokról és ezeknek megfelelően mérlegeljen.

Beutazási feltételekről való tájékozódáshoz a Magyar Konzuli Szolgálat hivatalos felületét javasoljuk, ahol országonként megtalálható minden hatályban lévő szabály, korlátozás és ajánlás.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/besorolasok