Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szudán, Nílus, piramisok
és a fekete fáraók sivatagi birodalma - Garantált indulás!
 
575 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.02.14. - 2019.02.26.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátrakban, núbiai vendégházakban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátrakban, núbiai vendégházakban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

Miért ez az út?

1. Szudán ókori emlékei csak az egyiptomi műemlékekhez mérhetőek, de némely tekintetben azokon is túltesznek. Kevesen tudják, de Szudánban több piramis található mint Egyiptomban.

2. Ez az utazás más mint a többi, vendégházakban, táborokban alszunk, felettünk a csillagos ég, körülöttünk a sivatag, néhány év múlva már szállodák kényelmes ,de egyhangú, és semleges világa várja majd az utasokat.

3. Mert Afrikában talán sehol sem ilyen kedvesek és vendégszeretőek a helyi lakosok.

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Khartoum

Elutazás menetrend szerinti járattal átszállással. Érkezés a késő esti órákban, városnézés a Kék és Fehér - Nílus találkozásánál alapított fővárosban Khartoum-ban, felkeressük a Nemzeti és a Néprajzi Múzeumot, valamint látogatást teszünk Omdurma-ban, ahol megnézzük Mohammaed Ahmed Mahdi mauzóleumát, a programvégeztével a Khalifa házát, és a souk-ot a bazárt is felkeressük. Éjszaka Khartoumban (2 éj). 

Szállás:  Assaha Hotel 3* 

3. nap: Khartoum – Bajuda sivatag - Hkhandag - Dongola - El Seliem

Elhagyva a fővárost elutazunk kora reggel a Bajuda sivatagon át az ország közepe felé. Útközben megnézzük a Khandag erődöt.  Napi utazás: kb. 530 km. Éjszaka El Seliem faluban (1 éj).

4. nap: El Seliem - Dongola - Tajab - Sesibi – Soleb  

Napfelkeltekor gyönyörködünk a sivatag szépségében, reggel megnézzük a helyi piacot, és utazunk tovább, útközben megállunk egy kávéra egy vendégszerető családnál, majd megérkezünk Sesibi-be.   Ez után, az egyik legszebb, hanem a legszebb egyiptomi templomhoz, Ehnaton templomához Soleb - be. Szállás tradicionális núbiai vendégházban (1 éj).

5. nap: Soleb – Jebel - Dosha - Sadenga - Sai-sziget - Abri - Kosha  

Napkeltekor készítünk néhány képet a soleb-i Ámon templomokról, majd első megállónk Dosha-ban lesz, III. Tutmozisz templománál. A Sai – szigetre hajóval jutunk el, megtekintjük a város vályogtéglás házait, erődjét.   Sesibi-nél lesz, Ehnaton egyiptomi fáraó egykori városánál. Átkelve a Nílus partjára Abrinál, a szállásunk Kosha-ban lesz. Szállás: Kosha - ban núbiai stílusú vendégházban. (1 éj).

6. nap: Kosha - Abri - Koyeka - Harmadik-zuhatag - Sebu - Tombos   

Reggeli után utazunk rövid 20 percenyi távolságra Abriba érkezünk, megnézzük a helyi piacot. Innen folytatjuk tovább az utunkat Tombos felé. Az utunk mentén megcsodáljuk a szépen festett és dekorált núbiai házakat. Megnézzük a Nílus Harmadik zuhatagát, és délután érkezünk Tombosba, ahol a szikla faragásokat keressük fel. Majd a szálláshelyünkre utazunk. Napi utazás: kb. 180 km. Szállás: Tombos - ban núbiai stílusú vendégházban. (1 éj).

7. nap: Tombos - Kerma – Kawa  

Reggel megnézzük a I. Tutmozisz győzelmi szteléjét, majd Kerma-ba utazunk, a közel 4500 éves az egykori kermai uralkodók fővárosába. A régészeti területen megnézzük az agyagtéglákból készült különleges defuttákat, Kheopsz fáraó piramisa után a második legnagyobb építményeket a kontinensen, valamint a 7 fekete fáraó szobát is. a napot. A napot Kawa-ban fejezzük be. Szállás: sivatagi sátortáborban a Kawa-i oázisban (1 éj). 

8. nap: Kawa - Ó-Dongola - Núbiai sivatag – Karima

Reggeli után Ó-Dongolába utazunk a VII-XIV. század közötti keresztény Makuria királyság központjába. A romterületre érkezés után meglátogatjuk a Tróntermet, templom és kolostor romokat. A programvégeztével a Núbiai sivatagon keresztül jutunk el a szálláshelyünkre Karima közelébe. Szállás: núbiai vendégházban (2 éj).   

9. nap:  Karima - Kőerdő - Jebel Barkal

Reggel El Kurru-ba látogatunk, ahol piramis alatt található káprázatosan díszített 2 sírkamrát (Tanut Ahami és Kalahata királynő) nézünk meg. A nap végén felkeressük a karimai „kőerdőt” is, ahol megkövesedett ősi fák maradványai találhatóak a sivatag homokjában. A Jebel Barkal-i , Ámon templom megtekintése után, napnyugta előtt felmegyünk a Jebel Barkal homokkő magaslatára, ahonnan gyönyörűen látható, a sivatag, a Nílus, és az alattunk elterülő ókori romterület is. 

10. nap: Karima - Nuri piramisok - Gazali - Bajuda sivatag - Meroe

Reggeli után látogatást teszünk a Karima- i piacon, mely a maga valóságában, mutatja meg számunkra a szudáni emberek hétköznapi életét, termékeit, vásárlási szokásait, majd átkelve a Níluson felkeressük Nuri piramisait, Szudán legrégebbi ilyen épületeit, Taharqa uralkodó temetkezési helyét., Keresztülvágunk a Bajuda sivatagon, hogy felkereshessük Szudán leghíresebb látnivalóit az UNESCO Világörökségi listán szereplő Meroe – i piramisokat. Megállunk egy nomád családnál, és találkozhatunk Hassania nomádokkal is.  Éjszaka komfortos sátortáborban Meroe-ban, a piramisok közelében (2 éj).

11. nap: Meroe - Shendi - Mussawarat - Naga

A délelőtt egy részét Meroeben töltjük. A meroe-i Király Nekropolisz alig néhány kilométerre található a Nílustól. Megnézzük a piramisokat akár gyalogosan, akár teveháton felkeresve, majd a Nílus partján fekvő egykori királyi város emlékeit látogatjuk meg. Musawwarat El Sufra-ban megnézzük az Elefánt és Az Oroszlán templomokat. Ezt követően Nagaban állunk meg, ahol az Apedemak templomot látogatjuk meg. Közelében található a görög hatást magán tükröző Kioszk amelyet szintén felkeresünk. Éjszaka Naga-ban komfortos sátortáborban (1 éj).

12-13. nap: Naga - Hatodik-zuhatag – Khartoum - Budapest

Reggel elhagyva a sivatagot Khartoum felé utazunk. Hajóval felkeressük a Nílus, Hatodik –zuhatagát, majd folytatjuk az utunkat tovább. Érkezés után vacsora, majd a menetrendtől függőn transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 13. napon. 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Gebel Barkan és Napatan régió
 • Meroe régészeti terület

További információk

Várható menetrend (változhat):

Február 14. Budapest – Isztambul  13:35 – 17:35  TK1034

Február 14. Isztambul – Karthoum  21:35 – 00:50 (másnap) TK680   

 

Február 26. Karthoum – Isztambul  01:45 – 07:10   TK681  

Február 26. Isztambul – Budapest  08:25 – 08:30  TK1035 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.02.14. - 2019.02.26.
13 nap / 10 éj
575 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátortáborban, núbiai vendégházakban
 • reggelit és vacsorát Khartoum-ban, Khartoum-on kívül teljes ellátást.
 • a helyszíni közlekedést, légkondícionált terepjárókkal 
 • megadott programokat és belépőjegyeket
 • magyar idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyet és illetékeket
  kb. 190 000 Ft
 • a borravalókat 
  kb. 5 USD/nap/fő
 • vízum díjat
 • útlemondási biztosítást 
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • egyágyas felár 
  77 000 Ft
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Rokolya Péter
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője

 rokolya_peter_id.vezeto.jpg

Rokolya Péter

referens – csoportkísérő – idegenvezető

Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmánya –  a „Világjáró” Jelky András kalandjai – alapján már akkor szerettem utazni, amikor még alig lehetett. Minden évben találkoztam a szoborral így soha nem felejtettem el, nemcsak hajózni, utazni is kell! Végül a sport, és később a munkám révén megvalósult az álmom. Munkám és hobbym következtében számtalan országba, minden lakott földrészre eljutottam, de az egyik legnagyobb szerelem Ázsia, az ázsiai kultúra és azon belül India lett. Vallom utazni úgy érdemes, hogy minden érzékszervünk kapjon valamit az adott országból, ha megnézünk minden megnézhetőt, megkóstolunk minden megkóstolhatót, meghallgatunk minden meghallgathatót, persze ha lehet, tapintunk, és szaglunk is. De a legfontosabb, hogy ezeken felül a léleknek is adjunk valami pluszt, valami különlegeset. Erre törekszem az idegenvezetői munkám során is, amikor hazajövünk, ne csak azt mondhassuk el, igen voltunk abban az országban, hanem jártunk is ott.

8 nap / 7 éj
2019.03.17. - 03.24.

335.000 Ft/főtől

13 nap / 10 éj
2019.04.12. - 04.24.

579.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2019.03.24. - 03.31.

425.000 Ft/főtől