Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szudán, Nílus, piramisok
és a fekete fáraók sivatagi birodalma 
 
790 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2020.10.29. - 2020.11.10.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti Turkish Airlines járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3*+-os szállodákban, kétágyas szobákban, egyszerű núbiai vendégházakban és sátortáborban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti Turkish Airlines járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3*+-os szállodákban, kétágyas szobákban, egyszerű núbiai vendégházakban és sátortáborban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

Miért ez az út?

1. Szudán ókori emlékei csak az egyiptomi műemlékekhez mérhetőek, de némely tekintetben azokon is túltesznek. Kevesen tudják, de Szudánban több piramis található, mint Egyiptomban.

2. Ez az utazás más, mint a többi, mert vendégházakban, táborokban alszunk, felettünk a csillagos ég, körülöttünk a sivatag. Néhány év múlva már szállodák kényelmes, de egyhangú, és semleges világa várja majd az utasokat.

3. Mert Afrikában talán sehol sem ilyen kedvesek és vendégszeretőek a helyi lakosok.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Kartúm

Elutazás menetrend szerinti járattal átszállással Kartúmba, Szudán fővárosába. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Kartúmban (2 éj). Másnap városnézés a Kék és Fehér-Nílus találkozásánál alapított fővárosban Kartúmban, felkeressük a Nemzeti Múzeum különleges és értékes régészeti kiállítását, valamint a Köztársasági Palota Múzeumát. Csónakba szállva felkeressük a Kék és Fehér-Nílus találkozását. Délután látogatást teszünk Omdurma-ban, ahol megnézzük Mohammaed Ahmed Mahdi mauzóleumát, hagyományos és ajándék üzletekben is gazdag helyi bazárt és a híres péntek délutáni szufi táncot.

Szállás:  Assaha Hotel 3* 

szudan_nilus_.jpg
3. nap: Bajuda sivatag - Hkhandag - Dongola - El Seliem

Elhagyva a fővárost kora reggel terepjáróra váltjuk az autóbuszunkkat és a Bajuda sivatagon át az ország közepe felé indulunk. Útközben fotószüneteket tartunk (pl. termeszvárak). Megnézzük a Nílus partján álló, a Mameluk dinasztia időszakában épített Khandag erődöt.  Napi utazás: kb. 530 km. Szállás El Seliem faluban (1 éj).

4. nap: El Seliem - Dongola - Tajab - Sesibi – Soleb  

Napfelkeltekor gyönyörködünk a sivatag szépségében, reggel megnézzük a helyi piacot, majd tovább utazunk. Útközben megállunk egy kávéra egy vendégszerető családnál, majd megérkezünk Sesibi-be. Ezután megnézzük Ekhnaton, Átonnak dedikált templomát Sesibi-ben. Végállomásunk az egyik legszebb, hanem a legszebb egyiptomi templom, a III. Amenhotep által épített temploma Soleb-ben. A napnyuhtát a templom romjai között csodáljuk meg. Szállás tradicionális núbiai vendégházban, a templom közelében (1 éj).

szudan_1000_ut_4_nap_naplemente.jpg

5. nap: Dosha - Sai-sziget - Abri - Kosha  

Napkeltekor készítünk néhány képet a soleb-i Ámon templomról, majd első megállónk Jebel Dosha-ban lesz, III. Tutmozisz sziklakápolnájánál. A következő megállónk Sadengánal lesz, ahol Tiye-nek, III. Amenhotep feleségének a temploma található. Sadenga temetőjében találkozunk először vályog piramisokkal. A Sai-szigetre csónakkal jutunk el, megtekintjük a város vályogtéglás házait, erődjét. A XVI. században épült erődben, a korábbi korok hasznosnak vélt építőanyagait, hieroglifákkal ellátott kőtömböket, keresztény templomok köveit mind felhasználták. Átkelünk a Níluson Abrinál. Az idő függvényében este meglátogatunk egy helyi énekest is Koshaban. Szállás Abri-ban, núbiai stílusú vendégházban (1 éj).

6. nap: Abri  - Harmadik-zuhatag - Tombos   

Reggeli után megnézzük a helyi piacot. Innen folytatjuk az utunkat Tombos felé. Rövid megállót teszünk Koyeka faluban egy muszlim szent ember sírjánál. Az utunk mentén megcsodáljuk a szépen festett és dekorált núbiai házakat. Megnézzük a Nílus Harmadik zuhatagát, és délután érkezünk Tombosba, ahol a szikla faragásokat keressük fel. Napi utazás: kb. 180 km. Szállás Tombus-ban, núbiai stílusú vendégházban (1 éj).

7. nap: Tombos - Kerma – Kawa  

Reggel megnézzük a I. Tutmozisz győzelmi szteléjét, a csodatévő és „gyermekszaporító” ledöntött szobrot, majd Kerma-ba utazunk, a közel 4500 éves az egykori kermai uralkodók fővárosába. A régészeti területen megnézzük az agyagtéglákból készült különleges, 19 méter magas defuttát, Kheopsz fáraó piramisa után a második legnagyobb építményt a kontinensen, valamint a múzeum gazdag kiállítása közül a híres 7 fekete fáraó szobát is. A napot Kawa-ban fejezzük be. Szállás sivatagi sátortáborban a Kawa-ban (1 éj). 

8. nap: Kawa - Ó-Dongola – Karima

Reggeli után Ó-Dongolába utazunk a VII-XIV. század közötti keresztény Makuria királyság központjába. A romterületre érkezés után meglátogatjuk a templom és kolostor romokat. A program végeztével a Núbiai sivatagon keresztül jutunk el a szálláshelyünkre Karima közelébe. Szállás núbiai vendégházban (2 éj).   

szudan_1000_ut.jpg

9. nap:  Karima - Kőerdő - Jebel Barkal

Reggel Kurru-ba látogatunk, ahol piramis alatt található káprázatosan díszített 2 sírkamrát (Tanut Ahami és Kalahata királynő) nézünk meg. A nap végén felkeressük a karimai „kőerdőt” is, ahol megkövesedett ősi fák maradványai találhatóak a sivatag homokjában. A Jebel Barkal-i , Ámon és Mut templom megtekintése után, napnyugta előtt felmegyünk a Jebel Barkal 100 méter magas és 200 méter széles homokkő magaslatára, ahonnan gyönyörűen látható a sivatag, a Nílus, és az alattunk elterülő ókori romterület, valamint a piramisok is. 

10. nap: Karima - Nuri piramisok - Bajuda sivatag - Meroe

Reggeli után látogatást teszünk a Karima-i piacon, mely a maga valóságában mutatja meg számunkra a szudáni emberek hétköznapi életét, termékeit és vásárlási szokásait. Átkelve a Níluson felkeressük Nuri piramisait, Szudán legrégebbi ilyen épületeit, Taharqa uralkodó temetkezési helyét. Megnézzük a Gazali-völgyben található keresztény kolostor maradványait is. Keresztülvágunk a Bajuda sivatagon, hogy felkereshessük Szudán leghíresebb látnivalóit, az UNESCO Világörökségi listán szereplő Meroe-i piramisokat. Idő függvényében megállunk egy nomád családnál, és találkozhatunk Hassania nomádokkal is. Szállás komfortos sátortáborban Meroe-ban, a piramisok déli csoportja közelében (1 éj).

szudan_1000_ut_piramis.jpg

11. nap: Meroe - Mussawarat El Sufra - Naga

A délelőtt egy részét Meroeben töltjük. A meroe-i Király Nekropolisz alig néhány kilométerre található a Nílustól. Felkeressük a piramisokat akár gyalogosan, akár teveháton, majd a Nílus partján fekvő egykori királyi város emlékeit látogatjuk meg. Musawwarat El Sufra-ban megnézzük az Elefánt és az Oroszlán templomokat. Ezt követően Nagaban állunk meg, ahol az Apedemak templomot és Oroszlán templomot látogatjuk meg, valamint a közelében található, római hatást magán tükröző Kioszkot keressük fel. Szállás Naga-ban komfortos sátortáborban (1 éj).

12-13. nap: Naga - Hatodik-zuhatag – Kartúm - Budapest

Reggel elhagyva a sivatagot Khartoum felé utazunk. Hajóval felkeressük a Nílus Hatodik-zuhatagát, majd folytatjuk az utunkat. Érkezés után vacsora, majd a menetrendtől függőn transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 13. napon. 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Jebel Barkan és Napatan régió régészeti helyszínei
  • Meroe régészeti terület

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

turkish_logo.png

Február 14. Budapest - Isztambul 13:35 - 17:35  TK1034 / kb. 2 óra  
Február 14. Isztambul - Kartúm 21:35 - 00:50(másnap)  TK 680 / kb. 4 óra 15 perc
Február 26. Kartúm - Isztambul 01:45 - 07:10  TK 681 / kb. 4 óra 25 perc
Február 26.Isztambul - Budapest 08:25 - 08:30  TK1035 / kb. 2 óra 5 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.    

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.10.29. - 2020.11.10.
13 nap / 10 éj
790 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
  • nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 195.000 Ft)
  • a szállást helyi 3*+-os szállodákban, kétágyas szobákban, egyszerű núbiai vendégházakban és sátortáborban
  • reggelit és vacsorát Kartúmban, Kartúmon kívül teljes ellátást
  • helyszíni közlekedést légkondicionált terepjárókkal
  • megadott programokat és belépőjegyeket
  • nemzeti park belépőket
  • magyar idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
  • a borravalókat 
    kb. 60 USD/fő
  • vízum költsége
    25 000 Ft
  • útlemondási biztosítást 
    1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • egyágyas felár 
    105 000 Ft
  • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 

Ismerje meg Szudánt!

 

12 nap / 10 éj
2021.01.15. - 01.26.


1.335.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2020.09.13. - 09.20.
Összesen 3 időpontban

321.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2020.11.01. - 11.12.


880.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK