Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szudán, Nílus, piramisok
és a fekete fáraók sivatagi birodalma 
 
575 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.10.31. - 2019.11.12.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátrakban, núbiai vendégházakban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátrakban, núbiai vendégházakban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

Miért ez az út?

1. Szudán ókori emlékei csak az egyiptomi műemlékekhez mérhetőek, de némely tekintetben azokon is túltesznek. Kevesen tudják, de Szudánban több piramis található, mint Egyiptomban.

2. Ez az utazás más, mint a többi, mert vendégházakban, táborokban alszunk, felettünk a csillagos ég, körülöttünk a sivatag. Néhány év múlva már szállodák kényelmes, de egyhangú, és semleges világa várja majd az utasokat.

3. Mert Afrikában talán sehol sem ilyen kedvesek és vendégszeretőek a helyi lakosok.

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Kartúm

Elutazás menetrend szerinti járattal átszállással Kartúmba, Szudán fővárosába. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Kartúmban (2 éj). Másnap városnézés a Kék és Fehér - Nílus találkozásánál alapított fővárosban Kartúmban, felkeressük a Nemzeti és a Néprajzi Múzeumot, valamint látogatást teszünk Omdurma-ban, ahol megnézzük Mohammaed Ahmed Mahdi mauzóleumát. A program végén a Khalifa házát, és a bazárt is felkeressük.

Szállás:  Assaha Hotel 3* 

3. nap: Bajuda sivatag - Hkhandag - Dongola - El Seliem

Elhagyva a fővárost elutazunk kora reggel a Bajuda sivatagon át az ország közepe felé. Útközben megnézzük a Khandag erődöt.  Napi utazás: kb. 530 km. Szállás El Seliem faluban (1 éj).

4. nap: El Seliem - Dongola - Tajab - Sesibi – Soleb  

Napfelkeltekor gyönyörködünk a sivatag szépségében, reggel megnézzük a helyi piacot, majd tovább utazunk. Útközben megállunk egy kávéra egy vendégszerető családnál, majd megérkezünk Sesibi-be. Ezután, a következő úti célunk az egyik legszebb, hanem a legszebb egyiptomi templom, Ehnaton temploma Soleb-ben. Szállás tradicionális núbiai vendégházban (1 éj).

5. nap: Dosha - Sai-sziget - Abri - Kosha  

Napkeltekor készítünk néhány képet a soleb-i Ámon templomokról, majd első megállónk Dosha-ban lesz, III. Tutmozisz templománál. A Sai-szigetre hajóval jutunk el, megtekintjük a város vályogtéglás házait, erődjét. Átkelünk a Níluson Abrinál. Szállás Kosha-ban, núbiai stílusú vendégházban (1 éj).

6. nap: Kosha - Abri  - Harmadik-zuhatag - Tombos   

Reggeli után rövid utazás után Abriba érkezünk, ahol megnézzük a helyi piacot. Innen folytatjuk az utunkat Tombos felé. Az utunk mentén megcsodáljuk a szépen festett és dekorált núbiai házakat. Megnézzük a Nílus Harmadik zuhatagát, és délután érkezünk Tombosba, ahol a szikla faragásokat keressük fel. Napi utazás: kb. 180 km. Szállás Tombos-ban, núbiai stílusú vendégházban (1 éj).

7. nap: Tombos - Kerma – Kawa  

Reggel megnézzük a I. Tutmozisz győzelmi szteléjét, majd Kerma-ba utazunk, a közel 4500 éves az egykori kermai uralkodók fővárosába. A régészeti területen megnézzük az agyagtéglákból készült különleges defuttákat, Kheopsz fáraó piramisa után a második legnagyobb építményeket a kontinensen, valamint a 7 fekete fáraó szobát is. A napot Kawa-ban fejezzük be. Szállás sivatagi sátortáborban a Kawa-i oázisban (1 éj). 

8. nap: Kawa - Ó-Dongola – Karima

Reggeli után Ó-Dongolába utazunk a VII-XIV. század közötti keresztény Makuria királyság központjába. A romterületre érkezés után meglátogatjuk a Tróntermet, a templom és kolostor romokat. A program végeztével a Núbiai sivatagon keresztül jutunk el a szálláshelyünkre Karima közelébe. Szállás núbiai vendégházban (2 éj).   

9. nap:  Karima - Kőerdő - Jebel Barkal

Reggel El Kurru-ba látogatunk, ahol piramis alatt található káprázatosan díszített 2 sírkamrát (Tanut Ahami és Kalahata királynő) nézünk meg. A nap végén felkeressük a karimai „kőerdőt” is, ahol megkövesedett ősi fák maradványai találhatóak a sivatag homokjában. A Jebel Barkal-i , Ámon templom megtekintése után, napnyugta előtt felmegyünk a Jebel Barkal homokkő magaslatára, ahonnan gyönyörűen látható a sivatag, a Nílus, és az alattunk elterülő ókori romterület is. 

10. nap: Karima - Nuri piramisok - Bajuda sivatag - Meroe

Reggeli után látogatást teszünk a Karima-i piacon, mely a maga valóságában mutatja meg számunkra a szudáni emberek hétköznapi életét, termékeit és vásárlási szokásait. Átkelve a Níluson felkeressük Nuri piramisait, Szudán legrégebbi ilyen épületeit, Taharqa uralkodó temetkezési helyét. Keresztülvágunk a Bajuda sivatagon, hogy felkereshessük Szudán leghíresebb látnivalóit, az UNESCO Világörökségi listán szereplő Meroe-i piramisokat. Megállunk egy nomád családnál, és találkozhatunk Hassania nomádokkal is. Szállás komfortos sátortáborban Meroe-ban, a piramisok közelében (1 éj).

11. nap: Meroe -Mussawarat El Sufra - Naga

A délelőtt egy részét Meroeben töltjük. A meroe-i Király Nekropolisz alig néhány kilométerre található a Nílustól. Felkeressük a piramisokat akár gyalogosan, akár teveháton, majd a Nílus partján fekvő egykori királyi város emlékeit látogatjuk meg. Musawwarat El Sufra-ban megnézzük az Elefánt és az Oroszlán templomokat. Ezt követően Nagaban állunk meg, ahol az Apedemak templomot látogatjuk meg. Majd a közelében található, a görög hatást magán tükröző Kioszkot keressük fel. Szállás Naga-ban komfortos sátortáborban (1 éj).

12-13. nap: Naga - Hatodik-zuhatag – Kartúm - Budapest

Reggel elhagyva a sivatagot Khartoum felé utazunk. Hajóval felkeressük a Nílus Hatodik –zuhatagát, majd folytatjuk az utunkat. Érkezés után vacsora, majd a menetrendtől függőn transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 13. napon. 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Jebel Barkan és Napatan régió régészeti helyszínei
 • Meroe régészeti terület

További információk

Várható menetrend (változhat):

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.02.14. - 2019.02.26.
13 nap / 10 éj
575 000 Ft
Betelt
2019.10.31. - 2019.11.12.
13 nap / 10 éj
575 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 11 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátortáborban, núbiai vendégházakban
 • reggelit és vacsorát Khartoum-ban, Khartoum-on kívül teljes ellátást.
 • a helyszíni közlekedést, légkondícionált terepjárókkal 
 • megadott programokat és belépőjegyeket
 • magyar idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyet és illetékeket
  kb. 195 000 Ft
 • a borravalókat 
  kb. 60 USD/fő
 • vízum költsége
  20 000 Ft
 • útlemondási biztosítást 
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • egyágyas felár 
  77 000 Ft
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Lakatos Gabriella
+36 (1) 207 8220
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

 

Ismerje meg Szudánt!

 

9 nap / 6 éj
2019.08.13. - 08.21.

695.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2019.05.26. - 06.02.

370.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2019.09.29. - 10.06.

475.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin