Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szudán, Nílus, piramisok
és a fekete fáraók sivatagi birodalma - Garantált indulás!
 
575 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.02.20. - 2019.03.03.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátrakban, núbiai vendégházakban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátrakban, núbiai vendégházakban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

Miért ez az út?

1. Szudán ókori emlékei csak az egyiptomi műemlékekhez mérhetőek, de némely tekintetben azokon is túltesznek. Kevesen tudják, de Szudánban több piramis található mint Egyiptomban.

2. Ez az utazás más mint a többi, vendégházakban, táborokban alszunk, felettünk a csillagos ég, körülöttünk a sivatag, néhány év múlva már szállodák kényelmes ,de egyhangú, és semleges világa várja majd az utasokat.

3. Mert Afrikában talán sehol sem ilyen kedvesek és vendégszeretőek a helyi lakosok.

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Khartoum

Elutazás menetrend szerinti járattal átszállással. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Khartoumban (2 éj). Másnap városnézés a Kék és Fehér - Nílus találkozásánál alapított fővárosban Khartoum-ban, felkeressük a Nemzeti és a Néprajzi Múzeumot, valamint látogatást teszünk Omdurma-ban, ahol megnézzük Mohammaed Ahmed Mahdi mauzóleumát, a programvégeztével a Khalifa házát, és a souk-ot a bazárt is felkeressük Este egy tradicionális Nuba birkózás mérkőzésre látogatunk.   

Szállás:  Assaha Hotel 3* 

3. nap: Khartoum – Dongola

Elhagyva a fővárost elutazunk kora reggel a Bajuda sivatagon át az ország közepe felé Ó-Dongolába, a VII-XIV. század közötti Makuria királyság központjába. A romterületre érkezés után meglátogatjuk a Tróntermet, templom és kolostor romokat. Szállás Ó-Dongola-ban, sátortáborban (1 éj).

4. nap: Dongola – Soleb  

Napfelkeltekor gyönyörködünk a sivatag szépségében, majd utazunk tovább, útközben megállunk egy kávéra egy vendégszerető családnál, majd megérkezünk az egyik legszebb, hanem a legszebb egyiptomi templomhoz Soleb-be. Szállás tradicionális núbiai vendégházban (1 éj).

5. nap: Soleb – Sesibi – Tombos  

Napkeltekor készítünk néhány képet a soleb-i templomokról, majd első megállónk Sesibi-nél lesz, Ehnaton egyiptomi fáraó egykori városánál. Átkelve a Nílus keleti partjára, meg nézzük a 3. zuhatagát, majd Sebu-nál a híres sziklarajzokat. A nap végén Tombosban megnézzük a fekete fáraók szobrait köztük Taharqa-ét. Szállás Tombosban núbiai stílusú vendégházban. (1 éj).

6. nap: Tombos – Kerma   

Reggeli után utazunk Kerma-ba a közel 4500 éves az egykori kermai uralkodók fővárosába. A régészeti területen megnézzük a agyagtéglákból készült különleges defuttákat, Kheopsz fáraó piramisa után a második legnagyobb építményeket a kontinensen, valamint a 7 fekete fáraó szobát is. Szállás Kerma-ban núbiai vendégházban. (1 éj).

7. nap: Kerma – Napata – Jebel Barkal  

Napfelkelte előtt felmegyünk a Jebel Barkal homokkő magaslatára, ahonnan gyönyörűen látható, a sivatag, a Nílus, és az alattunk elterülő ókori romterület. Délután El Kurru-ba látogatunk, ahol egy piramis alatt található káprázatosan díszített sírkamrát nézünk meg. A nap végén felkeressük a karimai „kőerdőt” is, ahol megkövesedett ősi fák maradványai találhatóak a sivatag homokjában. Napnyugta és szállás Jebel Barkalban núbiai vendégházban (2 éj).

8. nap: Jebel Barkal – Karima

Reggeli után látogatást teszünk a Karima- i piacon, mely a maga valóságában, mutatja meg számunkra a szudáni emberek hétköznapi életét, termékeit, vásárlási szokásait. Délután teszünk egy hajókirándulást a Níluson, majd felkeressük Nuri piramisait, Szudán legrégebbi ilyen épületeit, Taharqa uralkodó temetkezési helyét.

9. nap:  Jebel Barkal – Meroe

A mai napon átkelve a Níluson, keresztülvágunk a Bayuda sivatagon hogy felkereshessük Szudán leghíresebb látnivalóit az UNESCO Világörökségi listán szereplő Meroe – i piramisokat. Megállunk egy nomád családnál, és találkozhatunk Hassania nomádokkal is.  Szállás komfortos sátortáborban Maroe-ban (2 éj). 

10. nap: Meroe

Egész napunkat Meroeben töltjük. A meroe-i Király Nekropolisz alig néhány kilométerre található a Nílustól. Megnézzük a piramisokat akár gyalogosan, akár teveháton felkeresve, majd délután a Nílus partján fekvő egykori királyi város emlékeit látogatjuk meg. 

11-12. nap: Meroe – Naga – Khartoum - Budapest

Reggel útra kelünk, először Musawwarat El Sufra-ban megnézzük az Elefánt és Az Oroszlán templomokat. Ezt követően Nagaban állunk meg, ahol az Apedemak templomot látogatjuk meg. Közelében található a görög hatást magán tükröző Kioszk amelyet szintén felkeresünk. Este érkezünk Khartoum-ba. A programunk zárásaként a keringő derviseket látogatjuk meg. A menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 12. napon. 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Gebel Barkan és Napatan régió
 • Meroe régészeti terület
Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.02.20. - 2019.03.03.
12 nap / 10 éj
575 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátortáborban, núbiai vendégházakban
 • reggelit és vacsorát Khartoum-ban, Khartoum-on kívül teljes ellátást.
 • a helyszíni közlekedést, légkondícionált terepjárókkal 
 • megadott programokat és belépőjegyeket
 • magyar idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyet és illetékeket
  kb. 190 000 Ft
 • a borravalókat 
  kb. 5 USD/nap/fő
 • útlemondási biztosítás 
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • egyágyas felár 
  77 000 Ft
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Rokolya Péter
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője

 rokolya_peter_id.vezeto.jpg

Rokolya Péter

referens – csoportkísérő – idegenvezető

Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmánya –  a „Világjáró” Jelky András kalandjai – alapján már akkor szerettem utazni, amikor még alig lehetett. Minden évben találkoztam a szoborral így soha nem felejtettem el, nemcsak hajózni, utazni is kell! Végül a sport, és később a munkám révén megvalósult az álmom. Munkám és hobbym következtében számtalan országba, minden lakott földrészre eljutottam, de az egyik legnagyobb szerelem Ázsia, az ázsiai kultúra és azon belül India lett. Vallom utazni úgy érdemes, hogy minden érzékszervünk kapjon valamit az adott országból, ha megnézünk minden megnézhetőt, megkóstolunk minden megkóstolhatót, meghallgatunk minden meghallgathatót, persze ha lehet, tapintunk, és szaglunk is. De a legfontosabb, hogy ezeken felül a léleknek is adjunk valami pluszt, valami különlegeset. Erre törekszem az idegenvezetői munkám során is, amikor hazajövünk, ne csak azt mondhassuk el, igen voltunk abban az országban, hanem jártunk is ott.

8 nap / 7 éj
2019.03.17. - 03.24.

335.000 Ft/főtől

13 nap / 10 éj
2019.04.12. - 04.24.

579.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2019.03.24. - 03.31.

425.000 Ft/főtől