Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szaúd-Arábia
A rejtélyes sivatagi ország
 
1 470 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2021.10.22. - 2021.11.02.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Ez a titokzatos ország, Szaúd-Arábia, hosszú ideig zárva tartotta a kapuit a turisták előtt, így igazán különleges úti cél, főképp azoknak, akik már a világ szinte minden táján jártak.

2. Az ország legfőbb kincsei, Mekka a Kába-kővel és Medina városa sajnos továbbra is rejtve marad azok számára, akik nem muszlim hívők, de szerencsére az UNESCO világörökségi helyszíneket így is bejárhatjuk.

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Újdonság!

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Rijád

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Rijádban (2 éj). Másnap Rijád felfedezésére indulunk. Először az Abdul-Aziz, Szaúd-Arábia első királyáról és megalapítójáról elnevezett Történelmi Központban megnézzük a legfontosabb régészeti leleteket, kéziratokat, festményeket és szobrokat, majd a világörökségi helyszínre, a főváros nyugati részén található Turaif, Dir’ijah régészeti terültre látogatunk. Az Al-Masmak erődben, mely a 18-19. században a Szaudi-dinasztia politikai és vallási központja volt, ma a Nemzeti Történeti Múzeum működik. Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a szállodába.

3-4. nap: Rijád – Al Ahsa

Vonattal Al Ahsába utazunk, ahol a világ egyik legnagyobb természetes oázisa található. Először az Al Qarah-hegy oldalában lévő barlangokat nézzük meg, majd egy fazekasműhelyben megismerhetjük, hogy készültek a régi agyagedények, majd a múzeumba is ellátogatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Al Ahsában (2 éj). Másnap megnézzük az Ibrahim Palotát, mely az oszmán birodalom idején a helyőrség székhelye volt, manapság pedig már múzeumként működik. Ezután az Almolla házba és Al-Ahsa első iskolájába látogatunk. Megnézzük a Jawatha mecsetet, majd dzsipekkel sivatagi szafarira indulunk. Vacsora egy helyi étteremben.

5-6. nap: Al Ahsa – Dzsidda

Reggeli után az 1915-ben épült Souq Alqaisaria piacra látogatunk, ahol a hangulatos kis boltokban ajándékokat és helyi termékeket vásárolhatunk. Transzfer a repülőtérre, elutazás Dzsiddába. Vacsora és szállás Dzsiddában (2 éj). Másnap az óváros felfedezésére indulunk a Vörös-tenger partján épült kikötővárosban, amely kereskedelmi jelentősége mellett a Mekkába igyekvő hívők utolsó állomása a szent város előtt. Megnézzük a Nasif házat, majd az Abdul Raouf Khalil Múzeumot, ahol az Oszmán Birodalom és a Szaudi-dinasztia emlékei mellett európai leleteket is láthatunk. Ezután megnézzük a páratlan szépségű, Fahd királyról elnevezett szökőkutat, mely 312 m magasra lövi ki a tengervizet és ezzel a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. Vacsora egy helyi étteremben.

7-8. nap: Dzsidda – Hail

Reggeli után a Művészeti Múzeumba látogatunk, majd rövid szabadidő a Vörös-tenger partján. Transzfer a repülőtérre, elutazás Hailba. A város a környék régészeti lelőhelyein feltárt közel tízezer éves sziklarajzoknak köszönhetően felkerült a világörökségi listára. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Hailban (2 éj). Másnap délelőtt megnézzük az egyszerű kőkalapácsok segítségével sziklába vájt képeket, melyek jól ábrázolják, hogyan éltek az elődeink több ezer évvel ezelőtt. Látogatás a Hail Múzeumban. Délután a 11. század végén épült A’Aref kastélyba látogatunk, majd a 19. század elején épített Barzan palotába. Vacsora egy helyi étteremben.

9-10. nap: Al Ula – Madáin Szálih

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Al Ulába. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Al Ulában (2 éj). Másnap délelőtt séta Al Ula óvárosában, majd megnézzük a különleges sziklaképződményt, az Elefánt sziklát. Délután a nabateusok városába, a Petrához hasonló sziklasírokkal és templomokkal tarkított Mádáin Szálih világörökségi helyszínre látogatunk. A régészeti területen 111 darab sírhely található, melyek közül 94 Petrához hasonló díszített homlokzattal rendelkezik. Esténket a sivatagban töltjük, ahol sólyombemutatóval és tradicionális táncokkal fűszerezett igazi beduin vacsora vár ránk.

11-12. nap: Al-Ula – Rijád – Budapest

Reggeli után látogatás az Al Hijaz vasútállomásra, mely a hajdani oszmán vasútvonal fontos állomása volt a Damaszkuszt és Medinát összekötő útvonalon. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés a 12. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Turaif régészeti terület
 • Al-Ahsa oázis
 • Dzsidda történelmi része, Mekka kapu
 • Hail régió sziklarajzai
 • Madáin Szálih régészeti terület

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.10.23. - 2020.11.03.
12 nap / 10 éj
1 470 000 Ft
Lekérés
2021.10.22. - 2021.11.02.
12 nap / 10 éj
1 470 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyeket illetékekkel (melynek értéke: kb. 210.000 Ft)
 • az elhelyezést helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a vonatjegyet
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal és dzsipekkel
 • a megadott programokat a szükséges belépőkkel
 • az ajándék SIM kártyát érkezéskor
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a vízumot
  kb. 40 000 Ft
 • útlemondási biztosítás 
  1,5%
 • borravaló 
  kb. 110 USD/fő

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  160 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Szaúd-Arábiát!

9 nap / 7 éj
2020.10.03. - 10.11.
Összesen 2 időpontban

535.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2020.12.22. - 12.26.


514.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2020.10.17. - 10.24.
Összesen 2 időpontban

372.000 Ft/főtől