Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szilveszter Srí Lankán
tengerparti pihenéssel
 
465 000 Ft
/fő + repülőjegy
2018.12.27.-2019.01.07.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

körutazás alatt helyi 3-4* és 5*-os szállodákban, az óceánparton 5* szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, szilveszteri vacsorával, italok nélkül)

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

körutazás alatt helyi 3-4* és 5*-os szállodákban, az óceánparton 5* szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, szilveszteri vacsorával, italok nélkül)

Miért ez az út?

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Tengerparti pihenéssel

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Colombo - Negombo

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára. Másnap a reggeli órákban érkezünk meg, majd Negombóba indulunk. Útközben városnézés Colombóban, a sziget legnagyobb városában. Autóbusszal bejárjuk a város legfőbb látnivalóit. Pettah a város szíve, itt nincs olyan termék, ami ne lenne kapható a bazárban. A Fort városrész gyarmati stílusú épületei a holland és portugál gyarmatosítók korát idézik, mára a bankárok és kereskedők elegáns központja lett. A város buddhista és hindu templomai több száz éves múlttal büszkélkedhetnek, köztük a jól ismert Gangaramaya templom is, ahol számos ülő Buddha szobrot láthatunk, melyek az Indonéziában található Borobudur templom együttes mintájára épültek. A templom múzeumában a világ minden tájáról láthatunk Buddha szobrokat, köztük a sziget legkisebb Buddha szobrát is. További látnivalók: Seema Malakaya templom, Városháza, híres Khan Óratorony, úszópiac, egykori Holland Kórház épülete, ami ma éttermek és boltok sokasága. Szállás Negombóban (1 éj).

Szállás: Grandeeza 5* 

3. nap: Negombo – Pinnawala – Sigiriya

Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően tovább utazunk Sigiriyába, ahol a világ egyik csodájaként is emlegetett erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A fellegvár megtekintése után transzfer a szállodába. Szállás Sigiriyaban (1 éj).

Szállás: Camellia Resort & Spa 3* 

4. nap: Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy

Reggeli után Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez indulunk. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Ezután folytatjuk utunkat Matele irányába, útközben megállunk egy fűszerkertben, ahol egy frissítő tea után megismerkedünk a különböző egzotikus fűszerekkel, növényekkel és az azokból készíthető számtalan termékkel. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, ahol ellátogatunk a helyi piacra. Napunkat a Sri Lanka zenei és tánc kultúráját bemutató show műsor megtekintésével zárjuk. Szállás Kandy-ben (1 éj).

Szállás: Royal Kandyan 4* 

5. nap: Kandy – Peredeniya – Waskaduwa

Reggeli után Kandy legfőbb látnivalóját, az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Templomát látogatjuk meg, ahol Buddha fog ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Srí Lankára, majd az akkori fővárosban, Anuradhapurában helyezték el. A Szent Fog végül Kandy-be került. Ezután utazunk tovább Peradeniyaba, ahol megállunk a Királyi Botanikus Kertnél. Ez Ázsia botanikai csodája, melyet először egy szingaléz király építtetett magának, majd a britek 147 hektárosra bővítettek. Itt minden Ázsiában honos növény megtalálható, különleges fákat és szebbnél-szebb virágokat láthatunk. A séta után utazás az óceánpartra Waskaduwába. Szálláshely elfoglalása után szabadidő. Este szilveszteri gálavacsora. Szállás Waskaduwában (6 éj).

Szállás: Club Hotel Waskaduwa 5*

6-10. nap: Waskaduwa

Szabadidő az óceánparton.

11-12. nap: Waskaduwa – Colombo – Budapest

Menetrendtől függően transzfer a colombói repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 12. napon.

 

UNESCO világörökségi helyszínek
 • Sigiriya ősi romjai
 • Dambulla Arany Temploma
 • Kandy Szent Városa

 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

További információk

Várható menetrend (változhat):

december 27. Budapest-Doha 16:25 - 23:55 QR 200
december 28. Doha-Colombo  01:00 - 08:45 QR 656


január 6. Colombo-Doha     20:20 - 23:30 QR 655
január 7. Doha-Budapest    01:15 - 05:20 QR 201

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállást helyi 3-4*-os szállodákban, az óceánparton helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • félpanziós ellátást, szilveszteri vacsorát (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel
  kb. 300 000 Ft
 • vízum
  kb.13 000 Ft
 • borravalók
  kb. 5 USD/fő/nap
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  279 000 Ft
 • all inc. felár (7 napra)
  115 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Angéla
+36 (1) 302 2962
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg
A világ egyik legkülönlegesebb országát, a könnycsepp alakú kicsiny szigetet az Indiai óceán öleli körbe. Ahogy mondani szoktam, Srí Lankán minden megtalálható, amire egy utazó vágyakozhat. Több ezer éves történelmének egyik különleges emléke Sigirya ősi sziklavára, ahova mindenképpen érdemes felmászni. Sosem fogom elfelejteni Anuradhapura ragyogóan hófehér sztupáját és az érzést, hogy maradnék, és csak üldögélnék, miközben elmerengenék e különleges kis ország múltján. Kandyben őrzik Buddha fogát, ezért évszázadok óta jelentős zarándokhely. A közeli hegyekben pedig zöldellő teaültetvényeken termesztik a világ legfinomabb teáját. Felejthetetlen élmény végignézni az elefántfürdetést, amint a menhelyen élő állatok a közeli folyóhoz sorjáznak és élvezettel lubickolnak a hűs vízben. Srí Lanka neve szingaléz eredetű, „sugárzó, fénylő ország”. Aki ellátogat ide, része lesz ebben ragyogásban.

Ismerje meg Srí Lankát!