Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Az istenek földje
- Kerala és Srí Lanka
 
 
 
495 000 Ft
/fő + repülőjegy
2017.10.05. - 2017.10.18
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

félpanzió, 3 napon teljes ellátás a hajón

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

félpanzió, 3 napon teljes ellátás a hajón

Miért ez az út?

1. Dél - India a hinduizmus emlékeinek tárháza, India igazi arca.

2. A két ország különleges világa, gazdag látnivalói életre szóló élményeket kínálnak.

3. Látványosságokat kiegészítik a különleges ételek, és a fűszerek, amelyekről híres India és Sri Lanka, az út során nem csak a termesztésüket nézhetjük meg, főzhetünk velük és meg is kóstolhatjuk azokat. 

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Részletes program

 1-2. nap: Budapest - Cochin

Indulás Budapestről a délutáni órákban. Éjszaka a repülőgépen. Érkezés Cochin (Kochi) nemzetközi repülőterére másnap, érkezéstől függően transzfer a szállodába. A szálláshely elfoglalása. Rövid pihenő után indul városnéző programunk. A gyarmati múlt emlékei, és a sokszínűség, amely először feltűnik a városnézésünk során. Először a Mattancherry Holland Palotát nézzük meg, majd a Zsinagógát és ezt követően India legrégebbi keresztény templomát a Szent Ferenc templomot. A programunk zárásaként elmegyünk és megnézzük a régi kínai halászhálókat, a vállalkozóbb kedvűek akár segíthetnek is a halászoknak. Esti programunk Kathali tradicionális tánc show. Éjszaka Cochinban (1 éj).

SzállásRadisson Blu Kochi 4*

3. nap: Kumarakom

Reggeli után utazunk tovább Kumarakomba, Keralába. Tradicionális lakóhajóra szállunk, amelyek régi rizsszállító hajók modern változatai és ma a pihenést a kikapcsolódást szolgálják. A hajókkal bejárjuk a belső csatornák vidékét, ebéd a hajón. Egy képeskönyv megelevenedő lapjain érezhetjük magunkat a trópusi táj, a régi kikötők, pálmafák, a vízpartról látható helyiek nyüzsgő élete, a folyó nyugalma, jáde zöld vize, béke, pihenés, ez Kerala. Éjszaka Kumarakomban (1 éj).

Szállás: Eastend Lakesong Resort 3*

4. nap: Kumarakom – Periyar

Reggelit követően utazunk tovább Periyar – ba. Délután 1 órás elefánt programon veszünk részt, fürdetés, etetés és azt is megnézzük, miként dolgoznak, segítenek a legnehezebb munkákban is ezek a hatalmas, nagyon szerethető állatok, természetesen fotózás is része a programnak.  Éjszaka Periyarban (1 éj).

Szállás: Cardamom County 4*

5. nap: Periyar – Madurai

Reggeli után utazunk Madurai-ba érkezés után a szálláshely elfoglalása, rövid pihenés után kezdődik a programunk.   Megnézzük a Sri Meenakshi-Sundarewar templomot valamint a thirumalai Nayak Mahal Palotát, ezt követően riksával utazunk a Maiamman Teppakula-ig, és megnézzük a Gandhi Múzeumot is. Este részt veszünk egy különleges árati ceremónián, amely garantáltan sokakat megérint majd. Éjszaka Madurai-ban (1 éj).

Szállás: GRT Hotels Madurai 3* 

6. nap: Madurai – Chennai

Reggel vonatra szállunk és kipróbálva India jellegzetes közlekedési eszközét jutunk el Chennai-ba régi, Madrasba. Érkezés után utazás a szállodába. Később rövid városnéző túrára indulunk, megnézzük a Szent György Erőd Múzeumát, a Szent Tamás templomot és a Marina partot.   Éjszaka Chennai-ban (1 éj).

Szállás: The Residency Hotel 3*

7. nap: Chennai – Colombo

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és elutazunk Sri Lankába, Colombo-ba. majd a tengerparti szállásunkra, indulunk. A nap folyamán pihenési lehetőség az óceánparton, egyénileg barangolhatunk a halászfaluban. A délután folyamán egy séta keretében fedezzük fel Negombo-t, a hollandok által épített csatorna partjára települt halászfalut. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét és megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Szállás Negombo-ban (1 éj).

Szállás: Palm Village Hotel 3*

8. nap: Hendala-Pinnawala-Dambulla-Sigiriya

Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Sigiriyaban (1 éj).

Szállás: Fresco Water Villa 4*

9. nap: Dambulla - Sigiriya - Matale – Kandy

Reggeli után a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A fellegvár megtekintése után folytatjuk utunkat Matele irányába, útközben megállunk egy fűszerkertben, ahol egy frissítő tea után megismerkedünk a különböző egzotikus főszerekkel, növényekkel és az azokból készíthető számtalan készítménnyel. A napi programot a Kandy piacon zárjuk. Esti programunk, Ázsia csodájának, Sri Lankának zenei, és tánc kultúráját bemutató show megtekintése. Éjszaka Kandy-ben (1 éj).

Szállás: Senani Hotel 3*

10. nap: Kandy-Peredeniya-Nuwara Eliya

Délelőtt utazunk tovább Peradeniyaba, útközben megállunk a Királyi Botanikus Kertben, amelyet Ázsia botanikai csodája. Minden, ami Ázsiában növény virág, fa itt megtalálható. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Éjszaka Nuwara Eliyaban (1 éj).

Szállás: Stamford Star Hotel 3*

11. nap: Nuwara Eliya-Kitulgala –Bentota

Reggeli után utazás Kitulgulába. Kitulgula arról is híres, hogy itt forgatták a Híd a Kwai folyón című filmet, és itt van Sri lanka egyik legjobb rajting és túra lehetősége. A bátrabbak vállalkozóbb kedvűek raftingolhatnak (falkultatív program) a kevésbé bátrak túrázhatnak a trópusi őserdő ösvényein. A program végeztével utazás az óceán partra Bentotaba. Éjszaka Bentotaban (2 éj).

Szállás: Hibiscus Beach Hotel & Villa 3*

12. nap: Bentota-Galle-Bentota

Reggelit követően továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Délután pihenés az óceánparton. Szállás Bentota–ban.

13-14. nap: Bentota-Colombo-Budapest

Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Majd elhagyjuk a szállásunkat, és városnézésre indulunk Colombo–ba. A városnézést követően szabadprogram és vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Polonnaruwa ősi romjai
 • Sigiriya ősi romjai
 • Dambulla Arany Temploma
 • Kandy Szent Városa
 • Galle óvárosa és erődrendszere

Fakultatív programok

Elefántozás: kb. 15 USD/fő, a helyszínen fizetendő

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátást, a 3. napon teljes ellátást a hajón
 • a megadott programokat belépőkkel a meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást
 • helyszíni közlekedést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel
  kb. 275 000 Ft
 • vízumok
  kb. 39 000 Ft
 • útlemondási biztosítást
  1,5%
 • borravalókat
  kb. 5 USD/nap

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítást
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • további étkezések, italok díját
 • egyágyas felár
  170 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Semptei Mária
+36 (1) 301 4993
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Sri Lankát

10 nap / 7 éj
2020.11.07. - 11.16.
Összesen 3 időpontban

505.000 Ft/főtől

16 nap / 13 éj
2020.10.18. - 11.02.


1.030.000 Ft/főtől
bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK