Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Andalúz ízek,
borok, élmények
 
318 400 Ft
/fő + repülőjegy
2018. október 27.
 
Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli, 2 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli, 2 alkalommal vacsora

Részletes program

1. nap: Budapest – Malaga

Elutazás Budestről 16:15 h-kor a WizzAir menet rendszerinti járatával. Érkezés Malagaba 19:50 h-kor, majd transzfer a szállodába.

2. nap: Malaga - Cordoba (160 km )

Reggeli után félnapos városnézés, Costa del Sol legnagyobb városában, Malagában.
Sétánk során megtekintjük a római színházat, a csodálatos, jó állapotban fennmaradt  Alcazaba Mór erődöt, amely a 8. században épült. Végigsétálunk a malagai „Váci utcán”, majd megnézzük a lenyűgöző La Manquita Katedrálist.
Délután indulunk tovább Cordobába.  A város igazi hangulatát akkor érezhetjük át, ha elmerülünk a város esti forgatagában is, ezért a szállás elfoglalása után, kora este autóbusszal bemegyünk az óvárosba, majd fakultatív séta a hangulatos (Judéria) zsidó negyedben, melynek jellegzetes, belső virágos udvarait, fehérre meszelt, cserepes virágokkal díszített házait és a kovácsoltvas kapukat örökre az emlékezetünkbe zárjuk.
Fakultatív vacsora egy általunk kiválasztott Patio udvarban. Szállás Cordobaban.

3. nap: Cordoba - Sevilla (150 km )

Délelőtt városnézés a gazdag múltra és történelemre visszatekintő, egykori muszlim kalifátus fővárosában. Városnézésünket a mesés Mezquita (Nagyboldogasszony Mecset és Székesegyház) megtekintésével kezdjük, amely túlzás nélkül állíthatjuk, Spanyolország egyik ékköve. A Mezquita páratlan szépségét leírni lehetetlen. A kétíves, 856 oszlopból álló mecset, 987-ben érte el mai formáját. Belső átalakítások eredményeként 1236-ban egy ”kápolnát„ építettek bele, ezzel is erősítve a hely monumentalitását. A Muzquita hajdanán a mekkai nagymecset és a jeruzsálemi Sziklamecset után a harmadik legnagyobb szent hely volt.
A Mezquita után megtekintjük az Alcazar de los Reyes erődöt és a körülötte lévő színpompás kerteket, a lépcsőzetes szökőkutakkal és halas tavakkal.
Sétánkat a Palacio Viana épület együttes megtekintésével zárjuk, amely a legszebb példája a római és arab építészeti hagyományoknak. A 12 csodálatos udvart magába foglaló épületet a 20. század elejéig gazdag arabok és zsidók lakták.
A délutáni órákban indulunk tovább, így az estét már Andalúzia fővárosában, Sevillában tölthetjük.
Este szabadprogram, séta Sevillában, amely pezsgő éjszakai életével hamisíthatatlan mediterrán hangulatot áraszt.

4. nap: Sevilla – Jerez – Puerto de Santa Maria (120 km)

Délelőtti városnézésünket az Alcázar palota negyed megtekintésével kezdjük, ahol egy mór erőd, udvarok, kertek, sétányok várnak felfedezésre. Az épület 1987-óta az Unesco Világörökség része. Sétánk során megtekintjük a Szent Mária Katedrálist, amely ma a világ 3. legnagyobb temploma, de építése idején (1511) még a legnagyobbnak számított.  Az arannyal gazdagon díszített belső térben Spanyolország legnagyobb templomhajója található. A katedrális harangtornya, a 105 m magas Giralda, Sevilla szimbóluma. A katedrálisban nyugszik egy négy alakos síremlék alatt Kolumbusz Kristóf. Megtekintjük a híres 12000 férőhelyes Real Maestranza arénát, majd a Torre del Oro 13. századi katonai őrtornyot. Városnézésünket a Spanyol tér megtekintésével zárjuk, amelyet a világ legszebb terei között tartanak számon.
Kora este érkezünk Jerez környékén található szállásunkra. A közös vacsora keretében megkóstoljuk a híres Sherryt. A sherry elnevezés Jerez városának régi, arab nevéből, a Sheresh-ből származik. 

5. nap:  Puerto Santa Maria - Jerez

Mai napunkat a Sherry háromszög Jerez – Sanlúcar de Barrmeda - El Puerto de Santa Maria felfedezésével kezdjük.  Rövid séta Yerezben a mór, iszlám emlékek felfedezése, majd látogatást teszünk az egyik leghíresebb, 1772-ben alapított Bodegas Osborne családi birtokon, amely egy ikonikus pincészet Spanyolországban. A látogatás során betekintést nyerünk a Sherry borkészítés folyamatába, amely a solera/criadrea érlelési rendszerben történik, ahol a hordósorokból kisebb részeket kivéve, azokat az alatta lévő hordóba áttöltve tulajdonképpen egalizálják (öregítik) a borokat. Éppen ezért a Sherry esetében nem beszélhetünk évjáratokról. A kóstolt borban így előfordulhat kis mértékben 10-20-30 éves bor is.
A hordókat nem töltik tele, így egy élesztőréteg alakul a felszínén (flor), amely a sherry-nek különleges, száraz ízt kölcsönöz.
A kóstolást egy a legjobb, 100%-os Ibériai sonkaválogatással tesszük harmónikussá.
Rövid pihenő, majd látogatást teszünk egy oliva farmon, ahol kóstoláson veszünk részt.
Délután ellátogatunk az Edmunto Grant által 1841-ben alapított pincészetben, ahol a régi pincészet teraszán három bort Amontillado, Pedro Ximenezt és zárásként egy 10-15 éves krém Sherryt kóstolunk meg, amely Oloroso és Pedro Ximenez vagy Moscatel bor házasításóból készül.
Este fakultatív látogatás egy Flamenco estre, amelynek Jerez a hazája.

6. nap:  Jerez - Ronda

Délelőtt látogatást teszünk az 1835-ben alapított Gonzalez Byass Moncloa birtokán. Itt három bort egy Finca Moncloa, Coleccian Barricas, és egy Tintilla de Rota bort kóstolunk, amelyeket amerikai és francia tölgyfa hordókban érleltek.
Dél körül érkezünk a William Humbert birtokra, amelyet Sir Alexander Williams, a sherry termékek nagyszerű szakértője alapított 1877-ben. Látogatást teszünk a pincészetben, majd egy rövid andalúz lovas bemutatón veszünk részt. Ezt követően jabugo sonkát, sajtot és tortillát kóstolunk négy kiváló Sherry bor kiséretében.
Délután indulunk Rondába a Sierre de Grazelema természetvédelmi területen keresztül.  Útközben megállunk a Payoyo sajtkészítő üzemnél. A látogatás során sajtkóstoláson veszünk részt.  Este érkezünk Rondába, majd szabadprogram. Szállás Rondában.

7. nap  Ronda

Ronda Andalúzia egyik különleges, rejtett gyöngyszeme. A várost és környékét már 25-30000 évvel ezelőtt is lakták. Erről a közelben található barlang rajzok tanúskodnak. A város fekvése a 130 m magas El Tajo kanyonnal mesébe illő. Lenézve a 120 m magas Puento Neuvo hídról páratlan kilátás tárul elénk. A híd lábánál található kis kilátónál egy maradandó emlékképet készíthetünk magunkról és a város jelképének számító 1787-ben épült hídról.
Ronda másik nevezetessége az 1784-ben épült és Spanyolország első bikaviadal arénája a Plazo de Toros. Az aréna a maga mérnöki pontosságával, 136 boltíves oszlopával csodálatos látványt nyújt.
Sétánk során megtekintjük az Arab fürdőt, és a Santa María la Mayor templomot is.
A városnézést követően szabadprogram, majd délután látogatást teszünk a 7 km-re található Bodega Morosanto pincészetnél  amely a Sierra de las Nieves lábánál a rondai borút mentén található. Itt 4 kiváló bort kóstolunk meg oliva olaj és kis falatkák kiséretében.
Este látogatást teszünk a Bodega Dona Felisa pincészetnél, és egy andalúz tapas vacsora keretében a pincészet három borát kóstoljuk meg.

8. nap Ronda - Malaga

Délelőtt a rondai borút egyik tradicionális pincészetét, a Bodega Cortijo Los Aquilares pincészetet látogatjuk meg. Itt három, Pino Noir, Merlo, Syrah, Peti Verdo, Tempranillo házasításából készült bort kóstolunk meg.  Andalúziai kirándulásunkat a pince legszebb borának kóstolásásval zárjuk: Pago del Espino. Kora délután érkezünk Malagába. A hazautazásig szabadprogram.
Transzfer a repülőtérre, majd elutazás a Wizz Air 20:30 h- kor induló járatával. Érkezés Budapestre 23:50 h-kor.

Unesco Világörökségi helyszinek:
 • Córdoba történelmi központja   (kulturális/1984) 
 • A katedrális, az Alcazar és az Archivo   de Indias Sevillában   (kulturális/1987)

 

Fakultatív programok

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállást 3-4*-os szállodákban
 • Gasztronómiai vacsora a  4.és 7. napon
 • program szerinti pincelátogatások és kóstolások
 • autóbusz közlekedés
 • magyar nyelvű idegenvezetés
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • WizzAir repülőjegy Budapest-Malaga között, ill. Ryanair replőjegy Málaga-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszal
  kb 80.000 Ft / fő
 • Idegenforgalmi adó
  16 Eur/fő (helyszínen fizetendő)
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

Egyéb költségek:

 • BBP biztositás
  565 Ft/fő/nap-tól
 • Feladható poggyász
  kb. 24.000 Ft/db (max. 20 kg)
 • Egyágyas felár
  38.000 Ft/fő
 • belépők
  kb: 25-30 Eur/fő

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Andalúziát

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=b_pgONBqcFc

5 nap / 4 éj
2020.10.28. - 11.01.


490.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2020.10.09. - 10.12.
Összesen 3 időpontban

259.000 Ft/főtől

1 nap / 0 éj
2020.10.03. - 10.03.


10.900 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK