Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

A Spanyol La Rioja vidék
borai és gasztronómiája
 
346.700 Ft/fő
plusz repülőjegy
2019. október 30. - november 3.
 
Utazás:

repülővel
Lufthansa Müncheni átszállással

Elhelyezés:

4* szállodában 
kettőágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

büfé reggeli, három ebéd, kettő vacsora

Utazás:

repülővel
Lufthansa Müncheni átszállással

Elhelyezés:

4* szállodában 
kettőágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

büfé reggeli, három ebéd, kettő vacsora

Miért ez az út?

Felfedezzük Spanyolország egyik legjobb borvidékét és legjobb borait
2. Meglátogatjuk a régió legszebb történelmi emlékeit
3. Megkóstoljuk a híres specialitást, a Tapast

 

Gasztronómiai élmények

Kis létszámú csoport max 16 fő

Kulturális látnivalók

Unesco világörökségi helyszín

Részletes program

1. nap: Budapest – Bilbao – Logrono

Elutazás Budapestről 06:15 h-kor a Lufthansa járatával. Érkezés München-i átszállással Bilbaoba  11:05h-kor, majd Spanyolország leghíresebb borvidékének, a La Rioja vidék felfedezésére indulunk.

Útközben kitérőt teszünk San Millan de Gogolla völgybe, ahol megtekintjük a 6. században épült San Milan de Suso és a 11. században épült San Milan de Yuso kasztíliai kolostor együttest.

Történelmi jelentőségét San Millán sírjában talált kódexeknek köszönheti. A Yuso kolostorban találták meg az első spanyol nyelvre utaló írásos emléket.

Délután érkezünk La Rioja központjába, Logronoba. A La Rioja borvidék az első földrajzi megnevezéssel ellátott borvidék Spanyolországban, elismertségét a 19. század végén két nagybírtok, a Marques Riscal és a Marques Murrieta alapozta meg, melyeket a program során meg is látogatunk.

Este 5 fogásos gasztronómiai vacsora a híres Zarcillo éttermében. Szállás Logronoban.(3 éj)

2. nap: La Rioja borvidék - Logrono

Reggeli után először az 1895-ben alapított Martinez Lacuesta pincészetbe látogatunk, amely az egyik legrégebbi, 1908-óta regisztrált pincészet Spanyolországban.

A program során megismerjük a régió történetét, megtekintjük a 100 éves pincét, majd 2 féle bort kóstolunk meg. Ezt követően egy 3 fogásos ebéd keretében megkóstoljuk a La Rioja íz világát. Az aperitív után 2 féle vörösbort kóstolunk: Reserva és Grand Reserva.

Ebéd után fakultatív látogatást teszünk a közeli Bor múzeumba, majd szabadprogram.

Este a közeli Marques de Riscal pincészethez utazunk, amelyet 1858-ban alapítottak. A látogatás során megtekintjük a birtokot, majd a borászat éttermében a két csillagos Michelin chef, Francis Paniego által összeállított, La Rioja-i konyha jellegzetességeit bemutató, 4 fogásos vacsorán veszünk részt. A hagyományos és avantgard jegyeket is magában hordozó vacsora alatt az alábbi válogatott borokat kóstoljuk meg:

Marques de Riscal Limousin D.O  Rueda
Marques de Riscal Reserva D.O.C Rioja
Marques de Riscal Gran Reserva D.O.C. Rioja

3. nap: La Rioja borvidék - Logrono

Reggeli után szabadprogram, majd a vidék egyik ikonikus pincészetébe, az 1890-ben alapított Bodegas Franco Espanolos birtokra látogatunk. Megtekintjük a Centenáriumi pincét, majd a pincészet három  legjobb borát kóstoljuk meg.

Ezt követően ebéd a vidék speciális ételeiből.
Látogatásunk alatt fakultatív borkóstoló: egy 1970-es, különleges Rioja Bordon Reserva borból (felár ellenében).

Délután szabad program, séta Logronoban.

Este fakultatív látogatás a Spanyolország ékköveként számon tartott, leghíresebb borászatában, az 1852-ben alapított Marques De Murrietaba látogatunk el.. Megtekintjük a borászat 19 sz épült ipari épületét a pincészet legszebb termeit, valamint a híres történelmi bor gyűjteményt. Látogatásunk után Mariano Pascual chéf  egy 4 fogásos, gasztronómiai vacsora keretében bemutatja a spanyol gasztronómia sokszínű és változatos ízű konyháját.

A vacsora mellé a pincészet 3 kimagasló, válogatott borát kóstoljuk meg:

Fehér Capellania White Reserva 2014-es
Marqués de Murrieta Red Reserva 2014-es
Marqués de Murrieta Red Gran Reserva 2011-es
A vacsora végén fakultatív borkóstolási lehetőség Spanyolország máig egyetlen, Robert Parker által 100 pontra értékel borából, az 1986-os, 21 évig amerikai hordóban, majd öt évet egy beton hordóban tovább érlelt, és ezután palackozott Castillo Gran Reserva Especial Cosecha száraz fehér borát.

A bor korlátozottan áll rendelkezésre, ezért az igényt előre jelezni kell. A palack ára (max 8 főre): 650 Eur.

4. nap:  Logrono – Bilbao

Reggeli után Bilbaoba utazunk. Útközben ellátogatunk a „fiatal”, 1991-ben alapított, de világszerte ismert Roda pincészetbe. A program keretében a pincészet 4 féle exkluzív borát kóstoljuk meg illetve olíva olajait.

Délután érkezünk Bilbaoba. Gyalogos városnézés Baszkföld legjelentősebb városában. Az óvárosban megtekintjük a város védőszentjének, Nuestra Senora de Begong templomát, majd a San Antón templomot, végül a város legrégebbi épületét, az 1379 táján épült Santiagó katedrálist. Befejezésül sétálunk a csodálatos Plaza Nueva árkádos főterén. Szállás Bilbaoban.

5. nap:  Bilbao - Budapest

Délelőtt látogatás a híresGuggenheim Múzeumba. A Guggenheim Alapítvány gyűjteménye, a világ egyik legnívósabb magángyűjteménye a legismertebb művészek munkáival: Kandinsky, Picasso, Miro, Dali, Modigliani, Mondrian, Matisse, Klee, Pollock, Chagalle, vagy épp Moholy-Nagy. A múzeumlátogatás után búcsú ebéd egy hagyományos baszk étteremben, majd transzfer a repülőtérre.

Indulás 18:25 h-kor a Lufthansa járatával. Müncheni átszállással 23:30 h-kor érkezünk Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

San Milan de Suso és San Milan de Yuso kolostorok

 

Fakultatív programok

Este fakultatív látogatás a Spanyolország ékköveként számon tartott, leghíresebb borászatában, az 1852-ben alapított Marques De Murrietaba látogatunk el.. Megtekintjük a borászat 19 sz épült ipari épületét a pincészet legszebb termeit, valamint a híres történelmi bor gyűjteményt. Látogatásunk után Mariano Pascual chéf  egy 4 fogásos, gasztronómiai vacsora keretében bemutatja a spanyol gasztronómia sokszínű és változatos ízű konyháját.

A vacsora mellé a pincészet 3 kimagasló, válogatott borát kóstoljuk meg:

Fehér Capellania White Reserva 2014-es
Marqués de Murrieta Red Reserva 2014-es
Marqués de Murrieta Red Gran Reserva 2011-es
A vacsora végén fakultatív borkóstolási lehetőség Spanyolország máig egyetlen, Robert Parker által 100 pontra értékel borából, az 1986-os, 21 évig amerikai hordóban, majd öt évet egy beton hordóban tovább érlelt, és ezután palackozott Castillo Gran Reserva Especial Cosecha száraz fehér borát.

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Lufthansa
Oda út: Budapest - München 06:15 - 07:30
München-Bilbao: 08:55 - 11:05

Haza út: Bilbao - München 18:25 - 20:30
München - Budapest: 22:20 - 23:30

Utazás Lufthansa járattal:
Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 23 kg súlyú bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Lufthansa poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Szórakoztatás: Hosszabb repülőutak alatt az Inflight Programme űzi el unalmát, amivel újságot olvashat, zenét hallgathat, meccseket nézhet. A gyermekeknek pedig mesékkel kedveskednek a Lufthansánál. 
Étel-ital: Az út hosszától és az úti céltól függően alakítják a menüt. Az ételeket széles körű ingyenes italválaszték egészíti ki. 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.10.30. - 2019.11.03.
5 nap / 4 éj
346 700 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
  • szállást 4 *-os szállodában büféreggelivel
  • 3 ebéd és 2 vacsora a program szerint
  • Autóbuszos utazás a program szerint
  • Pincelátogatások és borkóstolók a program szerint
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
  • Lufthansa repülőjegy Bp-Bilbao-Bp között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg)
    kb: 95.000 Ft / fő (változhat)
  • Útlemondási biztosítás
    1,5%
  • Idegenforgalmi adók
    12 Eur / fő (helyszinen fizetendő)

Egyéb költségek: 

  • Gasztronómiai vacsora a Marque Murrietában 3 borral
    46.000 Ft/fő
  • BBP bíztositás
    540 Ft / fő / naptól
  • Egyágyas felár:
    70.000 Ft/fő
  • Belépők
    kb 40 Eur/fő
  • A borkóstolások helyszínén megvásárolható borok árát.
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

 

 

5 nap / 4 éj
2019.10.21. - 10.25.

175.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2020.01.17. - 01.28.

898.000 Ft/főtől