Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Spanyolország

Évszázadokig Európa perifériáján, az ismeretlen óceántól  és a hatalmas Pireneusok hegyeitől övezve létezett ez a világ, és vívta szívósan küzdelmét a mórokkal csaknem háromnegyed évezreden át. Aztán történelmi léptékkel mérve egycsapásra a világ középpontjába került, a “spanyol nap” egy évszázad formájában felragyogott: Kolombusz Kristóf, Cortez, Pizarro, Balboa és a nagy conquistadorok előtt megnyíltak Amerika, Ázsia kapui és a Föld minden kincse áramlott ide, az Ibériai-félszigetre. Egyszerre ősi és fiatal állama ez Európának. León, Kasztília és Aragónia, Navarra és Katalónia ősi államai forrtak eggyé, de csak 1479-ben, az új Spanyolországot megalkotva, és ki tudja meddig marad ez így: hiszen mind Baszk földön, mind Katalóniában épp napjainkban éled újjá az önállóság vágya. Nyelvét, a spanyolt a Tűzföldtől a Fülöp-Szigetekig, Kaliforniától Texas-on, Floridán át Kubáig, A Baleári-szigetektől Venezueláig sok száz millióan beszélik. Andalúzia mór emlékei (Granada, Cordoba, Sevilla, Malaga, Ronda) máig a világon egyedülállóan idézik meg azt az eleganciát, könnyedséget és tudást, amit azóta sem tudott egyetlen kultúra sem így létre hozni. Madrid arisztokratikus pompájának remek kontrasztjait adják Ávila, Salamanca, Toledo festői, középkori óvárosai, és a meleg, mediterrán tengerpart gigantikus méretű üdülő zónái (Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol, Benidorm, La Manga). Barcelona nyüzsgése, Gaudí extrém alkotásai, Galícia óceán partjának hűvösebb tónusa, a Pireneusok hegyóriásai és a völgyekbe szoruló ősi, korai keresztény templomai kimeríthetetlen forrásai a látnivalóknak. Mindehhez a látnivaló tömeghez párosul a kiváló spanyol konyha: tapas-ok milliónyi változata, kis, cserép csuporban felszolgált mór hagyományokra épülő ételektől a remek halakon át az ezer féle paella-ig és a legendás Jamon Serrano, melyet a Sangría és a tüzes borok egészítenek ki, az étkezések végén pedig a mézédes Malaga (bor) tesz tökéletessé. A bikaviadal erősen megosztó, de tagadhatatlanul szenvedélyes világa éppúgy a spanyol kultúrkörhöz tartozik, mint Pablo Picasso formabontó életműve, a tüzes flamenco tánc és az “El Classico”, azaz a Real Madrid és a Barcelona örök párharca.  

Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be Spanyolországba. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.

terület: 504 782 km2
főváros: Madrid
államforma: alkotmányos monarchia
lakosság: 46 468 102 fő 
időzóna: UTC+1, UTC+2
pénznem: euró
ivóvíz: A csapvíz kis településeken néha nem alkalmas közvetlen fogyasztásra. Ivóvíz („agua mineral” vagy „agua mineral con gas” - szódavíz) bárhol vásárolható. Nagyvárosokban a csapvíz fogyasztásra alkalmas. (KSZ)
éghajlat: Az ország éghajlata éppoly sokoldalú, mint földrajzi jellemzői. Mediterrán éghajlatú, a keleti és a déli partszakaszokon magas a napos órák száma és minimális a csapadékmennyiség, a tél pedig enyhe. A kontinentális vonásokkal bíró belterületeken nagyobb a hőmérsékletingadozás, a nyarak rendszerint forrók, a tél viszont meglehetősen hideg lehet. Az északi partszakaszra az óceáni éghajlat a jellemző, mérsékeltebb nyárral és csapadékosabb téllel. A Kanári-szigeteken szubtrópusi éghajlat uralkodik, a hőmérséklet egész évben 18 és 24 °C között mozog, minimális a csapadékmennyiség. A szigeteken és a part mentén, a tengeri fuvallatoknak köszönhetően, a nagy melegek is jobban elviselhetőek. (KSZ)
nyelv: spanyol
népcsoport: Az ország lakosainak 72%-a kasztíliai, 8%-a katalán, ugyanekkora része galíciai, és 2%-a baszk
vallás: 6%-a vallja magát katolikusnak, 2% valamilyen más vallás követőjének és 19% nem hívőnek vagy ateistának.

Kiemelt Spanyolország ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
2020.09.26. - 10.03.

395.000 Ft/főtől
bezárás
# EZERNYI ÉLMÉNY
ELŐLEG ÉS KOCKÁZAT NÉLKÜL
EXTRA KEDVEZMÉNNYEL


Az utóbbi időszak eseményei miatt megértjük,
hogy nehezebb a jövőt tervezni,
különösen, ha utazásról van szó.
Sokan szeretnének utazni,
ezért ebben a gyorsan változó világban megkönnyítjük a döntésüket.

Érezzék magukat biztonságban és jelentkezzenek őszi utazásainkra kockázatmentesen
igény esetén most előleg befizetése nélkül foglalhatják le
saját szervezésű csoportos körútjainkat,
ráadásul most extra kedvezményt adunk.

A kedvezmény mértéke
az alapárból (repülőjegy nélküli részvételi díj) 5%,
törzsutasok esetén: 7%

A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható,
július 31-ig történő foglalásokra érvényes.

Az ajánlat csak a 2020. június 1. után beérkezett új foglalásokra érvényes, visszavonásig.

Utazási időszak: 2020. szeptember 1 - december 15. között

További részletek