Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Spanyolország
Indulhatunk!
 

Utolsó frissítés dátuma: 2021.06.23.

Beutazás: 

Magyarország június 21-én lekerült a kockázatos beutazási országok listájáról Spanyolországban, a beutazó magyar állampolgároknak nincs más dolga, mint indulás előtt regisztrálni a spth.gob.es oldalon, és kitölteni az ott található egészségügyi űrlapot, amely a belepéshez szükséges QR-kódot generálja. Ezt fel kell mutatni a repülőtéren beszállás előtt és a belépéskor Spanyolországba. Ezenkívül más kötelezettségük nincsen.

A Kanári-szigeteken, ahol saját hatáskörben hozhatnak járványügyi szabályokat a tartományok vezetői, egyelőre még nem érvénytelenítették az eddigi korlátozásokat. Vagyis a szállodák továbbra is csak az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltás igazolásával, Covid-betegség-igazolással, vagy negatív antigén teszt felmutatásával fogadják a vendégeket.

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be Spanyolországba. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.

terület: 504 782 km2
főváros: Madrid
államforma: alkotmányos monarchia
lakosság: 46 468 102 fő 
időzóna: UTC+1, UTC+2
pénznem: euró
ivóvíz: A csapvíz kis településeken néha nem alkalmas közvetlen fogyasztásra. Ivóvíz („agua mineral” vagy „agua mineral con gas” - szódavíz) bárhol vásárolható. Nagyvárosokban a csapvíz fogyasztásra alkalmas. (KSZ)
éghajlat: Az ország éghajlata éppoly sokoldalú, mint földrajzi jellemzői. Mediterrán éghajlatú, a keleti és a déli partszakaszokon magas a napos órák száma és minimális a csapadékmennyiség, a tél pedig enyhe. A kontinentális vonásokkal bíró belterületeken nagyobb a hőmérsékletingadozás, a nyarak rendszerint forrók, a tél viszont meglehetősen hideg lehet. Az északi partszakaszra az óceáni éghajlat a jellemző, mérsékeltebb nyárral és csapadékosabb téllel. A Kanári-szigeteken szubtrópusi éghajlat uralkodik, a hőmérséklet egész évben 18 és 24 °C között mozog, minimális a csapadékmennyiség. A szigeteken és a part mentén, a tengeri fuvallatoknak köszönhetően, a nagy melegek is jobban elviselhetőek. (KSZ)
nyelv: spanyol
népcsoport: Az ország lakosainak 72%-a kasztíliai, 8%-a katalán, ugyanekkora része galíciai, és 2%-a baszk
vallás: 6%-a vallja magát katolikusnak, 2% valamilyen más vallás követőjének és 19% nem hívőnek vagy ateistának.

Kiemelt Spanyolország ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont
Összesen 52 időpontban

145.490 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

206.268 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

217.506 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont
Összesen 10 időpontban

218.490 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont
Összesen 52 időpontban

230.490 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin