Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Spanyolország
Indulhatunk!
 

Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be Spanyolországba. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.

terület: 504 782 km2
főváros: Madrid
államforma: alkotmányos monarchia
lakosság: 46 468 102 fő 
időzóna: UTC+1, UTC+2
pénznem: euró
ivóvíz: A csapvíz kis településeken néha nem alkalmas közvetlen fogyasztásra. Ivóvíz („agua mineral” vagy „agua mineral con gas” - szódavíz) bárhol vásárolható. Nagyvárosokban a csapvíz fogyasztásra alkalmas. (KSZ)
éghajlat: Az ország éghajlata éppoly sokoldalú, mint földrajzi jellemzői. Mediterrán éghajlatú, a keleti és a déli partszakaszokon magas a napos órák száma és minimális a csapadékmennyiség, a tél pedig enyhe. A kontinentális vonásokkal bíró belterületeken nagyobb a hőmérsékletingadozás, a nyarak rendszerint forrók, a tél viszont meglehetősen hideg lehet. Az északi partszakaszra az óceáni éghajlat a jellemző, mérsékeltebb nyárral és csapadékosabb téllel. A Kanári-szigeteken szubtrópusi éghajlat uralkodik, a hőmérséklet egész évben 18 és 24 °C között mozog, minimális a csapadékmennyiség. A szigeteken és a part mentén, a tengeri fuvallatoknak köszönhetően, a nagy melegek is jobban elviselhetőek. (KSZ)
nyelv: spanyol
népcsoport: Az ország lakosainak 72%-a kasztíliai, 8%-a katalán, ugyanekkora része galíciai, és 2%-a baszk
vallás: 6%-a vallja magát katolikusnak, 2% valamilyen más vallás követőjének és 19% nem hívőnek vagy ateistának.

Kiemelt Spanyolország ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

4 nap / 3 éj
tetszőleges időpont

146.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2022.04.14. - 04.18.
Összesen 2 időpontban

267.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2022.05.24. - 05.28.
Összesen 2 időpontban

531.500 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

Vélemények útjainkról

Kedves Bettina!
Az utazásunk az irodától megyszokott magas szinvonalon sikerült!
A szállásunk remek volt,az ellátás pedig egyszerűen fantasztikus. Sok helyen voltunk már 4-5 csillagos szinten,de ez magasan remek színvonalú volt.
A higéniás viszonyok is körültekintően kerültek megszervezésre napi szinten.
A helyi kirándulásokkal bejártuk a szigetet,és vezetőnk Gőgös Norbert a tőle megszokott magas szinvonalon tájékoztatott mindenről,és gondoskodott a csoportról.A kisérő helyi idegenvezetők is gyarapították tudásunkat a szigetekről.
Egy sérelmünk volt ami nem az iroda hibája az ,hogy egy nappal rövidebb lett az utunk a Wizzer miatt. Ha javaslattal élhetek akkor ilyen távolságra a 9-10 napos út szervezése lenne a legjobb. Az ottani élet nagyon nem drágitaná az utakat,a magas csoportos repülő árak mellett.
A Bécsből indulás talán nagyobb mozgásteret biztosítana a járatok sűrűbb menetredje miatt.
Összességében köszönet az irodának a szervezésért,és kérem Jaroszlávnak is tolmácsolja köszönetünket a csoport nevében.

P.K. 2021. Október