Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Spanyolország
Indulhatunk!
 

Belépés Spanyolország területére:

A spanyolországi légi és vízi kikötők háromlépéses „vizsgálatot” végeznek el a külföldi állampolgárok belépésekor: 1. formanyomtatvány kitöltése, 2. lázmérés, 3. szemrevételezés.

Az országba légi vagy vízi úton történő beutazáskor minden beutazónak szükséges kitöltenie egy formanyomtatványt (Formulario de Control Sanitario), amelyet az országba történő belépéskor az egészségügyi ellenőrzés során kell bemutatni.

Légi úton történő beutazáskor lehetőség van előzetesen, elektronikus úton kitölteni a formanyomtatványt az alábbi elérhetőségeken: https://www.spth.gob.es/ honlapon vagy a SPAIN TRAVEL HEALTH – SpTH applikáción keresztül. Elektronikus úton történő kitöltés esetén a beutazó az általa megadott elektronikus elérhetőségre egy QR-kódot fog kapni, amelyet az országba történő belépéskor beolvasnak, meggyorsítva ezáltal a belépést).
Vízi úton történő beutazás esetén a hajótársaság vagy a spanyolországi kikötő által átadott papír alapú formanyomtatványt szükséges kitölteni.
Szárazföldön történő beutazás esetén nem szükséges a formanyomtatvány kitöltése.

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint 10 napos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól mentesülni csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, 2 db negatív PCR teszteredmény felmutatását követően lehetséges.

Az első PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Információ frissítés dátuma: 2020.10.21.

Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be Spanyolországba. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.

terület: 504 782 km2
főváros: Madrid
államforma: alkotmányos monarchia
lakosság: 46 468 102 fő 
időzóna: UTC+1, UTC+2
pénznem: euró
ivóvíz: A csapvíz kis településeken néha nem alkalmas közvetlen fogyasztásra. Ivóvíz („agua mineral” vagy „agua mineral con gas” - szódavíz) bárhol vásárolható. Nagyvárosokban a csapvíz fogyasztásra alkalmas. (KSZ)
éghajlat: Az ország éghajlata éppoly sokoldalú, mint földrajzi jellemzői. Mediterrán éghajlatú, a keleti és a déli partszakaszokon magas a napos órák száma és minimális a csapadékmennyiség, a tél pedig enyhe. A kontinentális vonásokkal bíró belterületeken nagyobb a hőmérsékletingadozás, a nyarak rendszerint forrók, a tél viszont meglehetősen hideg lehet. Az északi partszakaszra az óceáni éghajlat a jellemző, mérsékeltebb nyárral és csapadékosabb téllel. A Kanári-szigeteken szubtrópusi éghajlat uralkodik, a hőmérséklet egész évben 18 és 24 °C között mozog, minimális a csapadékmennyiség. A szigeteken és a part mentén, a tengeri fuvallatoknak köszönhetően, a nagy melegek is jobban elviselhetőek. (KSZ)
nyelv: spanyol
népcsoport: Az ország lakosainak 72%-a kasztíliai, 8%-a katalán, ugyanekkora része galíciai, és 2%-a baszk
vallás: 6%-a vallja magát katolikusnak, 2% valamilyen más vallás követőjének és 19% nem hívőnek vagy ateistának.

Kiemelt Spanyolország ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

5 nap / 4 éj
2020.12.30. - 01.03.

310.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.05.12. - 05.16.
Összesen 2 időpontban

285.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.05.25. - 05.29.

390.000 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
2021.09.23. - 09.28.

533.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin