Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Az ismeretlen Szatmár és Máramaros
 
 
134.900 Ft
/fő
2018. október 19.
 
Utazás:

19 - 26 személyes autóbusszal

Elhelyezés:

autentikus falusi vendégházakban

Ellátás:

gazdag helyi falusi reggeli, vacsora

Utazás:

19 - 26 személyes autóbusszal

Elhelyezés:

autentikus falusi vendégházakban

Ellátás:

gazdag helyi falusi reggeli, vacsora

Miért ez az út?

1.Elképesztő, érintetlen, színes és kontrasztos világ, mely 24. óráját éli. Kóstolók, piacok, gasztrotúra, kirándulás, hagyomány és kultúra.

2.Megismerünk egy gyönyörű, érintetlen világot

3.Kóstolunk úton-útfélen

4.Megtapasztaljuk az igazi vendégszeretetet, és a hagyományokat őrző vendéglátást

 

Igazi falusi konyhamüvészet

10-15 fő

UNESCO Világörökségi helyszin

Részletes program

1 nap: Budapest – Vásárosnamény -Tákos - Csaroda – Panyola

Találkozás a reggeli órákban Budapesten, utazás Szatmár-Beregbe. Bejárjuk Magyarország egyik legszebb, érintetlen területét: Tákoson és Csarodán különleges, festett középkori templomokat látogatunk, Tarpán megállunk a szárazmalomnál, Nagyaron Petőfi fájánál és a kastély rózsakertjénél. Útközben különleges, helyi finomságokat kóstolunk: bélest és házi kenyeret egyenesen a kemencéből, vaslapon sült húst, aszalt gyümölcsöket, rózsavizes limonádét. Mini szatmári főzőkurzus: egy nagyon jellegzetes, szatmári menü elkészítése, melyet közös vacsora követ (tormaleveles töltike füstölt hússal, szilvalekvárral töltött panyolai baba). Szállás Panyolán (2 éj).

2. nap: Penyige - Szatmárcseke – Túristvándi – Cégénydányád

Penyigén lekvárt kóstoluk, Túristvándiban elindulnak a kedvünkért a mesebeli vízimalom kerekei, Szatmárcsekén megnézzük az egyedülálló, csónakos fejfás temetőt, majd a Tisza és a Túr találkozásában gyönyörködünk, majd megállunk Cégénydányád monumentális matuzsálem-fájánál. Megnézzük, hogy nyújtják a profik a szatmári kígyórétest, amit meg is kóstolunk. Délután főzdebemutató látogatás és kóstoló a Panyolai Szilvórium pálinkafőzdéjében. Szállás Panyolán.

3. nap: Panyola – Szatmárnémeti – Nagybánya – Breb

A slow food jegyében elköltött, komótos reggeli után Szatmárnémeti belvárosában a városnézés mellett megkóstoljuk a jellegzetes, helyi perecet. Megállunk Nagybánya látványos főterén és zakuszkát, frissen sült fánkot, helyi finomságokat kóstolunk autentikus piacán. Innen irány a hegyvidék! Utunkat némi kukoricalisztben sütött, frissen fogott pisztráng miatt megszakítjuk egy különlegesen festői helyen, csúcsok, tavacskák és vízesések közt, majd vár a máramarosi, érintetlen világ. Éjszaka Brebben, a vidék legeredetibb és leghagyományosabb, legszebben megőrződött falujában (3 éj).

4. nap: Breb és az UNESCO Világörökség részét képező, máramarosi fatemplomok

Tudták, hogy az angol trónörökösnek háza van ebben a faluban? Reggeli után faluséta: Brebben még él a hagyományos életmód, így olyan jelenetek tanúi lehetünk az ébredő faluban, amiket már csak nagyon messzi, elzárt tájakon van módunk megtapasztalni. Látogatás a mesebeli világba, ahol UNESCO világörökség fatemplomok, hegyi pásztorok, faragott kapuk és egy olyan időtlen élet fogad, amit látni és megélni a végtelen harmóniát jelenti. Nem csak műemlékeket látogatunk, hanem alapos bepillantást nyerhetünk a helyiek életébe: a pásztorok sajttal kínálnak, látunk kemencét, patakbeli „mosógépet” és házi pálinkafőzdét munka közben, a fafaragó megmutatja a műhelyét, vacsorázni pedig egy olyan jó kedélyű, helyi asszonyságnál fogunk, aki vendégszeretetben és hagyományos ételekben lekörözhetetlen. Minden egyedi, autentikus és különleges lesz. Szállás Breb-ben.

5. nap: Barcánfalva – Iza-völgye  – Máramarossziget

A máramarosi hagyományos építészet esszenciája a makulátlan, tájba illeszkedő barcánfalvi kolostor. Kirándulunk, almás pitét és áfonyalekvárt kóstolunk, megtekintünk egy különleges magángyűjteményt, helyi kézműveseket látogatunk, szétnézünk Máramarosszigeten, Kelet-Magyarország egykor leggazdagabb városában. Utunk különlegessége, hogy nem turistaként, hanem valódi vendégként élhetjük át azt a ritmust, amit a természet és a helyiek diktálnak. Szállásunk olyan eredeti, hagyományos faházakban lesz, melyek angol tulajdonosai hazájuknak Máramarost, feladatuknak az itteni értékek megőrzését választották. Pompás vacsora zárja a napot, amiből a házi, sült túrógombóc sem maradhat ki. Szállás Breb-ben.

6. nap: Szaplonca – Vámfalu -  Avasfelsőfalu – Vámfalu – Sárköz – Budapest

Miután kigyönyörködtük magunkat a színpompás viseletekben, amikben a helyiek a vasárnapi istentiszteletre járnak, búcsút veszünk Breb mesevilágától, és útnak indulunk Szaploncára, a Vidám temetőbe, ahová az emberek nevetni járnak. Ilyenből is csak egy van: a különleges helyen tett séta után Vámfalu utolsóként megmaradt, hagyományos fazekasműhelyében, majd Avasfelsőfalu skanzenében nézünk szét. Mics- és puliszkakóstoló, majd fotószünetet tartunk Sárköz „palotáinál”, mielőtt átkelünk a határon.  Érkezés élményekkel telve Budapestre az esti órákban.

Unesco Világörökségi helyek:
 • Máramaros (Maramures) fatemplomai   (kulturális/1999)
Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállás rendkívül hangulatos, igényes, autentikus falusi vendégházakban
 • gazdag helyi reggeli, vacsora
 • kóstolók, gourmet séták költsége
 • programok belépőkkel
 • utazást autóbusszal
 • magyar nyelvű idegenvezetés
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítás
  1,5% (kötelező)
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)

Egyéb költségek:

 • BBP biztosítás
  565 Ft/fő/naptól
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Méhész Zsuzsa
mehesz_zusa.jpg

Gyermekkorában minden utazásról és felfedezésről szóló könyvet elolvasott, ami a kezébe került. Képzeletben Humboldttal vitorlázott a Kordillerákon, Almássyval autózott a Szaharában, Széchenyi Zsigmonddal kergette a zebrákat a szavannán, Howard Carterrel együtt nyitotta fel egy fáraó sírját a Királyok Völgyében és Baktay Ervinnel ült meg egy elefántot a dzsungelben. Hátizsákos felfedezőnek indult, aki élményekre vadászik. Az élmények azonban megsokszorozódnak, ha megosztjuk őket másokkal. Így lett a folyton úton lévő, felfedező kedvű könyvmolyból idegenvezető. A hagyományos látnivalók mellett szenvedélyesen keresi az egyedit, a személyeset, a különleges helyeket. Hogy ne turistának, hanem utazónak érezhessük magunkat. Ehhez egy-egy kultúrát a hétköznapjain és a konyháján keresztül is megismerünk. Két utazás közt ír, turizmust és marketinget tanít, és egy kelet-magyarországi, mesebeli kis falu, Panyola fejlesztésével foglalkozik, ahol saját fogadójában látja vendégül azokat, akik a hazai különlegességekre is kíváncsiak. Gasztronómiával és utazással kapcsolatos cikkei rendszeresen jelennek meg a Dining Guide és A Földgömb magazinokban. Nagy öröm számára, ha az írásai a nyitott szemmel való utazásra, a valódi értékek megismerésére inspirálják az olvasókat.

 

5 nap / 4 éj
2020.09.23. - 09.27.
Összesen 2 időpontban

305.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2021.01.15. - 01.26.


1.290.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2020.09.16. - 09.20.
Összesen 2 időpontban

285.000 Ft/főtől
bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK