Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Réunion - Mauritius
Vulkánok és idilli öblök
 
739.000 Ft
/fő+repülőjegy 
2019.10.22
 
Utazás:

utazás repülővel, átszállással Mauritiuson keresztül

Elhelyezés:

5 éjszaka Reunion szigetén 3*-os szállodákban, 5 éjszaka Mauritiuson 4*-os szállodában

Ellátás:

félpanzió + 2 alkalommal ebéd 

Utazás:

utazás repülővel, átszállással Mauritiuson keresztül

Elhelyezés:

5 éjszaka Reunion szigetén 3*-os szállodákban, 5 éjszaka Mauritiuson 4*-os szállodában

Ellátás:

félpanzió + 2 alkalommal ebéd 

Miért ez az út?

Mi történik, ha a trópusi nyaraló paradicsom, kulturális öröksége túlságosan csábító.
Ha túlságosan ellenállhatatlanok a természeti színek a festő palattán. Mit tehetünk ha ráadásul egyszerre  két nyaralóparadicsomról beszélünk.  Az egyik sziget területének majd fele UNESCO világörökség védelem alatt áll, a felhőkbe törő tűzhányóinak és dzsungelének köszönhetően. A másik az Indiai óceán legszebb korall zátonyait, fehér homokos strandjait, botanikus kertjeit, és trópusi ültetvényeit vigyázza történelmi UNESCO emlékekkel.
Ismét rálelünk egy paradicsomi szigetvilágra, ahol vétek lenne henyélésre pazarolni napjainkat. Búcsút mondunk tehát az óceánparti napágyaknak, s a koktél bárokban is csak estére kérünk időpontot. 

Kis létszámú csoport, 10-15 fő

Nyaralással hosszabbitható

UNESCO természeti világörökségi látnivalók

 

 

Részletes program

1. nap Budapest – Isztambul   

Elutazás Budapestről 20:10 h-kor a Turkish Airlines menetrend szerinti járatával Isztambulba. Érkezész után átszállás és tovább utazás Mauritiusra. Éjszaka a repülőn.

2. nap Mauritius - Réunion – Saint Denis 

Érkezés Mauritius szigetére 12:45 h-kor, majd tovább utazás 15:30 h-kor Réunionra. Érkezés Saint Denis-be 16:15 h-kor. Réunion Franciaország tengerentúli területe, az Európai Unió tagja, euró a fizetőeszköz, ugyanakkor mivel az Egyenlítőtől délre fekszik, így a lakosság nagyobbik része afrikai leszármazott. A formaságok elintézése után transzfer a szállodába, majd szabadprogram. Vacsora a szállodában.

3. nap: Saint Rose – Saint Pierre    

Reggeli után egy helyi termelő vanília ültetvényén teszünk látogatást. Megismerkedünk a burbon vanília termesztésével, majd Saint Rose-ban a Notre Dame templomot látogatjuk meg. Érdekes látnivaló utunk során az Anse les Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa. Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt 2007-es nagy vulkánkitörés még néhol ma is füstölgő nyomait. Sétálunk a láva folyam salakjában, és megcsodáljuk, hogy a természet, hogy állítja helyre a rendet. A látvány valami csodálatos. Elkészítjük a fényképeinket, majd Saint Philippehez érve a sziget talán legszebb láva folyamát, a Puits Arabest tekintjük meg. A fekete lávafolyások és az őshonos, különleges gyökérzetű pálmák egészen páratlan látványt nyújtanak.
Szállás Saint Pierre környékén (2 éj), vacsora a szállodában.

4. nap Vulkán túra          

Ezen a napon utazásunk legszebb napja vár ránk. Ma olyan látványban lesz részünk, amely emberi szemmel szinte elképzelhetetlen. És mi ma ezt a csodát átéljük, sőt testközelből érezni fogjuk.  A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán legaktívabb tűzhányója, ami úgy 500.000 évvel ezelőtt jött létre.
A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül. Első állomásunk a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos a kilátás a Remparts folyó völgyére. Ezután a Commerson Crater egy kialudt, kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráterének megtekintése következik. A kráter fölé benyúló kilátóról fantasztikus a kilátás. Szinte meg lehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.
A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, amely egy vulkáni sivatagi terület.  
Maga a Plane des Sables a Calderában évezredek alatt a második vulkán összeomlásából keletkezett. A vidék egy fantasztikus holdbéli tájra emlékeztet.
A Bellecombe kilátóhoz érkezve egy csoda tárul elénk, a 2632 m magas Fournise vulkán teljes panorámája.  Érkezés után egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között.
A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a 300 m mély kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert (2218 m).  Lent a kaldera medrében figyelemre méltó láva rakások, vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk.
Az egyik ilyen a Rosemont kápolna kőzetképződés a Piton de la Fournaise kúpja alatt. Maga a vulkán megmászása közel 5–6 órás igen fárasztó program lenne, erre sajnos nincs időnk.
A csodálatos túra után visszamászunk, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg a 4 D-ben készült videóban.
Késő délután érkezünk vissza a szállásra. Vacsora a szállodában.

5. nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains   

Reggeli után látogatás a sokszínű piacra, ahol gazdag választékát találjuk a helyi zöldség, gyümölcs és kézműves termékeknek.

Ezt követően a bakancsos turisták Mekkájába, Cilaosba utazunk.
Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet az 1932-ben épült csodálatos csúcsokkal ölelt, kanyargós,  szerpentines úton közelít meg a busz. Felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi Caldérát.  Barátkozunk az ítt élő emberekkel, csodáljuk vendégszeretetüket, akik tudják, hogyan kell élniük. „Tsilaosa „ madagaszkárul azt jelenti, hogy nem hagyja el.
Délben piknik ebéd Cilaosban creol specialitásokkal. Délután a nyugati part felé indulunk.  Útközben megtekintjük a tengerparton található Le Gouffre (Csatorna) sziklaképződményt. Szállás Saint Gilles les Bainsben (2 éj), vacsora a szállodában.

6. nap Piton Maido - Saint-Gilles      

Kora reggel indulás a híres Piton Maido kilátóhoz, amely a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Réunion legszebb kilátója. Innen a leglátványosabb a titokzatos és ugyanakkor misztikus, a külvilágtól teljesen elzárt Mafate Caldéra. Itt nincsenek utak, csak ősvények. Az itt élőknek csak az állati erő és a helikopter a közlekedési eszközük.
A 27 km hosszú kanyargós út füszernövények és cukornád ültetvények mellett vezet míg kiérünk a Tamarind sűrű erdőn át, a csupasz sziklás fensíkra. A szintemelkedés 2200 m.
Fent gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban, a Piton des Neiges 3069 m magas csúcsában.
Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. A szállodába érve, vacsora előtt, fakultatív programként, hajókázást ajánlunk a gyönyörű naplementében, melyet egy finom koktél és creol falatkák tesznek még emlékzetesebbé. Vacsora a szállodában.

7. nap Saint Denis – Mauritius       

Reggeli után Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés, vásárlási lehetőség, majd transzfer a repülőtérre. Idulás 17:30 h-kor, érkezés Mauritiusra 18:15 h-kor. Transzfer a szállodába, szállás a sziget északi részén, a Grand Baie öbölnél.

8. nap  Mauritius – szabadprogram
 
9. nap Fakultatív kirándulás a sziget déli részére

Először a Grand Bassin-hez látogatunk. A gyönyörű vulkanikus tó partján található a sziget legfontosabb hindu vallási központja. Ezután a a különleges geológiai képződményhez, a Coloured Eath-höz ("Hétszínű föld") utazunk, majd a sziget legnagyobb vízesését, a 90 m-ről aláhulló, Chamarelt csodáljuk meg. Végül az egyedülálló szépségű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne-hegyhez, és az azonos nevű, fehér homokos strandokkal és kristálytiszta sekély vizzel körbeölelt félszigethez utazunk. Ebéd program közben, egy hangulatos helyi étteremben.

10.nap Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Pamplemousses - Port Louis – Euréka     

Fakultatív kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére.
Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma amelyet Pierre Poivre alapitott a 18. században. A 37 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, a leghíresebbek a hatalmas leveleket növesztő vízililiom és a Talipot pálmafa.
Ezután rövid látogatás Port Louis-ba, a csillogó és zajos fővárosba, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít. Megtekintünk egy két gyarmati épületet és a kikötőt. Ellátogatunk Mauritius életét biztosító piacra, ahol több száz gyümölcs, zöldség, hal kereskedő, és kézműves árulja naponta a portékáit. 
Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as gyarmati időkből. A birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással. Délután érkezünk vissza a szállodába.

11.nap Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre

Katamarános kirándulás a sziget keleti partvidékén. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et.  A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.
Könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, saláták, alkoholos és alkoholmentes italok), majd a katamarán visszaindul, Trou d’Eau Douce-ba. Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

12-13.nap Mauritius – Isztambul - Budapest   

Délelőtt kijelentkezés a szállodából, majd szabadprogram pihenés, fürdés). Könnyű ebéd a szállodában. Késő délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 21:00 h-kor Isztambul felé. Az átszállást követően másnap 08:30 h-kor érkezünk Budapestre.

Unesco Világörökségi helyszinek:
 • Reunion:
  Vulkáni képződmények, hegyek, csúcsok, kráterek, keléderak (természeti/2010)
 • Mauritius:
  Aapravasi Ghat (kulturális/2006)

  Le Morne-hegy (kulturális/2008)

Fakultatív programok

6.nap Hajózás a naplementében: 10.000 Ft/fő

9.nap Kirándulás a sziget déli részére ebéddal: 24.000 Ft/fő

10.nap Kirándulás az északi részen: 17.000 Ft/fő

11. nap Hajókirándulás az Ile aux Cerfs szigetre ebéddel: 21.000 Ft/

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 1 éjszaka Reunion szigetén Saint Denisben, 3*-os szállodában
 • 2 éjszaka Reunion szigetén Saint Pierre környékén, 3*os szállodában 
 • 2 éjszaka Reunion szigetén Saint-Gillesben, 3*-os szállodában 
 • 5 éjszaka Mauritius szigetén a Grand Baie öbölnél, 4*-os szállodában 
 • ellátás: félpanzió, 2 alkalommal ebéd (3. és 12. napon)
 • autóbusz közlekedés a program szerint
 • magyar idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegy irányára illetékkel
  kb. 427.000 Ft 
 • útlemondási biztosítás
  1,5% 
 • idegenforgalmi adó
  20 Eur/fő (helyszinen fizetendő)

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosiítás
 • egyágyas felár
  328.000 Ft
 • fakultatív program
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Józsa Anetta

Utazni jó, sőt az egyik legjobb dolog a világon! Azt hiszem ebben nagyon sokan egyetértünk. Két olyan távoli és egzotikus szigetet fedezünk fel ezen az úton, amelyek igazi kurióziumok és a távoli Indiai-óceán rejtett kis ékköveiként csillognak a déli féltekén. Réunion szigetén, Franciaország egyik tengeren túli megyéjében minden képzeletet felülmúló vulkanikus képződményeket fedezünk fel, valamint a kreol kultúrával, építészettel és kulináriával ismerkedünk. Mauritiusra átrepülve mindez kiegészül álomszép fehérhomokos tengerpartokkal, a türkiz és a kék ezernyi színárnyalatában pompázó óceánnal, a sziget buja, trópusi növényzetével, és azzal a színes kulturális kavalkáddal, ami csak ennek a szigetnek a sajátja. A világ majd' minden nagyrassza képviselteti itt magát és jelen van e piciny szigeten kultúrájával és nyelvével.

E két szigetnek bámulatba ejtő természeti szépségei, koloniális építészeti remekei vannak, és ha mindezt a kreol kultúrával, konyhával és életérzéssel együtt megfűszerezzük, remélem hogy ugyanúgy rabul ejtik az Önök szívét is, mint ahogyan azt az enyémmel tették.
jozsa_anetta.jpg

Ismerje meg Reuniont és Mauritiust!

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK