2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Puglia, Baselicata, Calabria

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Olaszország
Régió:OlaszországHelység:Bari
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

Három felfedezésre váró, különleges régió az olasz csizma déli részén. 8 nap, 21 különleges város, számtalan múltat idéző műemlék és azok a káprázatos öblök …

Utazás: repülővel
Időpont: 2017. május 28., október 8.

1. nap:  Budapest– Bari – Castel del Monte – Bari (120 km)
Indulás Budapestről 10:30 h-kor a Wizz Air járatával. Érkezés Bariba 12:00h-kor, majd utazás Castel del Montebe. Itt található a „Apulia kőkoronájaként” is nevezett, különleges, nyolcszögletű vár, ami 1240-ben épült és 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.

A délutáni órákban érkezünk vissza Bariba. A szállás elfoglalása után séta az óvárosban. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát,a román kori építészet egyik legszebbikét, majd Olaszország egyik legnagyobb operaházát, a Petruzellit. Szállás, vacsora Bariban.

2. nap:  Alberobello – Locorotondo – Martina Franca -Ostuni – Brindisi (150 km)

Reggeli után utazás Alberobelloba, Puglia leglátogatottabb turisztikai településéhez.

Hírnevét épületeinek,  a trullóknak köszönheti, melyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú, süveges tetős házikók. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo tér. Innen délre található a két történelmi trullo-negyed, a Rione Monti és a Rione Aia Piccola. A trullók 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.

Ezt követően a dombtetőre épült kerek városkába, Locorotondoba érkezünk, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trulló völgyre. Az erődített fallal kerített Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a városszerkezethez képest hatalmas, a mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.

Következő állomásunk Martina Franca. A barokk templomokkal, kanyargós szűk utcákkal, fehérre meszelt falú, díszes házakkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő, hihetetlenül fotogén óvárost a Porto Santo Stefano barokk kapun keresztül közelítjük meg. Séta közben megtekintjük a csodálatos Piazza Roma teret, a Palazzo Ducalét, majd a város legnagyobb barokk templomát a Basilica di San Martinot. A városnézés után megállunk egy Agritourismonál. Megcsodáljuk a csodálatos tájat, majd megkóstoljuk Puglia hagyományos ételét és leghíresebb borát.

Utolsó állomásunk Ostuni, melyet már a kőkorszakban is lakták, de fénykorát az 1500-as évek elején élte. A fehér város egy pestis járvány következtében alakult ki, amikor is minden házat fehérre meszeltek. Legjelentősebb épületei a katedrális és a Püspöki Palota, valamint néhány nemesi palota. Szállás, vacsora Brindisiben.

3. nap: Lecce –Policoro (200 km)
Ma egy könnyebb nap vár ránk. Reggeli után városnézés Brindisiben, melyet közel kétezer éve alapították, és akkor a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. A kicsi óvárost könnyű bejárni.

Sétánkat a Via Appia út elkészültének emlékére emelt oszlopfő megtekintésével kezdjük. A római kereskedelmi út építését még i.e. 312-ben kezdték el, majd Traianusz császár fejezte be (az eredeti oszlopfő a Polgármesteri  Hivatalban található, megtekintése csak ritkán lehetséges). Ezután a San Giovanni al Sepolcro templomot és a város legrégebbi terét (Piazza Duomot) és épületeit keressük fel. A kikötőben a Castello Alfonsino vár megtekintésével búcsúzunk Brindisitől, és utazunk tovább Leccebe.

Leccet, számos barokk épülete által meghatározott, egységes városképének köszönhetően, „Dél Firenzéjének” is nevezik.Virágkorát a 17. században élte, amikor a város feletti hatalmat a helyi püspökök gyakorolták. Ekkor épültek fel impozáns barokk építményei. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a Püspöki palotát. A városnézés után, a szabadidő alatt lesz időnk egy különleges fagyi mellet felidézni a látottakat. Kora este érkezünk Policoro közelében található szállásunkra, ahol 2 éjszakát töltünk.

4. nap: Altamura – Matera – Policoro (190 km)

Délelőtt Olaszország egyik rejtett kincsét, Materát fedezzük fel. A semmi máshoz nem hasonlítható, különleges szépségű és hangulatú sziklaváros, freskókkal díszített épületei, a szakértők szerint egyedülálló Európában. Matera régi városnegyede 1996 óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Sétánk során megtekintünk több lakóházat, egy sziklatemplomot, majd Altamura városába utazunk.

Altamura hírnevét, világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, melyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Ezen felül a város is nagyon hangulatos. Sétálunk a városfalon belül található, girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román kori Santa Maria Assunta katadrálist, majd megkóstoljuk a híres kenyeret és az ugyancsak híres Caciocavallo sajtot. Késő délután indulunk vissza a szállásunkra. Szállás, vacsora Policoroban.

5. nap: RoccaImperiale – Corigliano Calabro – Crotone (190 km)

Ezen a napon már Calabria szépségeivel ismerkedünk meg. Első állomásunk Rocca Imperiale, ahol megtekintjük a Svevo helyőrségi várat és harangtornyát, majd a tengerpart mentén utazunk Corigliano Calabroba. Itt a 11. században épült és a városképét uraló várat tekintjük meg. Kora délután érkezünk a szállásunkra. Délután fürdés, szabadprogram. Vacsora, szállás Crotonéban.

6. nap: SantaSeverina - Capo Rizzuto –Catanzaro–Tropea  (190 km)

Reggeli után Crotone látnivalóival ismerkedünk. Sétánkat a 9.-11.században épült, de nagyrészt újjáépített katedrális megtekintésével kezdjük. Ezután a 16. századi, V. Károly nápolyi király által építetett várat tekintjük meg. Ezután a közeli Santa Severinaba utazunk. A városka egyike Olaszország legrégebbi településeinek. Bizánci katedrálisa és középkori vára mellett magaslati fekvése is is csodálatos. Innen a Capo Rizzuto fokhoz utazunk, Calabria legszebb várához, mely egyedülálló tengerparti fekvésének köszönhető. A várfalakról csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Utolsó megállónk Catanzaroban lesz.  A város egy sziklás fennsík tetején épült, melyet a Fiumarella folyó szel át. Séta a hangulatos városban. Késő délután érkezünk meg a Tropeában található szállásunkra. Szabadprogram, fürdés, vacsora a szállodában.

 

7. nap: Tropea - szabadprogram
Egész napos fürdés Tropea és Capo Vaticano legszebb tengerpartján.

8.nap: Vibo Valentia – Pizzo - Lamezia Terme  (100 km)

Délelőtt Tropea környékének felfedezésére indulunk.

Némi túlzással Pizzo és Nicotera között található Olaszország legszebb, 55 km-es tengerparti része, mely fehér homokos strandok, érintetlen, csipkézett sziklás öblök sokaságából áll. Olyan kristálytiszta öblök, melyek csak gyalogosan vagy hajóval közelíthetőek meg.

A csodálatos öblök után, Tropea felfedezésére indulunk.  Festői óvárosa a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40-50 m magas mészkősziklára épült, így a belváros egyes pontjairól lélegzetelállító látványban lehet részünk. A Szent Eufémia-öböl fürdésre csalogató, homokos strandjai 80-100 méterrel alattunk húzódnak. A látkép meghatározó része a város előtti szigeten álló (Isola Bella), kastélyra emlékeztető templom. A templom alatti dombba a szerzetesek barlangokat vájtak, amelyek annak idején védelmi célokat szolgáltak.

Városnézésünket a felsővárosban található történelmi mag megismerésével kezdjük. Itt található Calabria legnagyobb temploma, a 13. században épült Basilica Cattedrale Metropolitana di Maria Santissima Assuntain Cielo (Nagyboldogasszony Szűzanya Székesegyház). Sétálunk a szűk, zegzugos, sikátoros utcákban, megtekintünk néhány 18.-19. században épült nemesi palotát, majd egy felejthetetlen festői pillantást vetünk a végtelen tengerre. Folytatásként az alsó városrészben megtekintjük aSanta Maria dell’Isola háromhajós bazilikát és bencés kolostort, mely az egykoron partközeli, de mára a szárazföld részét képező Santa Maria szigeten áll. A szigeten álló bazilika Calabria ikonikus képe.

Tropeából Vibo Valentiaba utazunk, ahol kiváló állapotban maradtak fent a sárga tufából épült monumentális épületek és a kikövezett utcák. Megtekintjük a város jelképét, a normannok által épített várat és a San Michele harangtornyot. Itt található Calabria legrégebbi lelete, a híres Aurea arany lemez, amely még a görög időkből származik.

Utolsó állomásunk a tengerparton található meseszép Pizzo. Történelmi központját, a főteret szűk sikátorokon keresztülérjük el. A tengerparton található 15. században épült Aragon vár zárja városnézésünket.

A főutca számtalan cukrászdájában megkóstolhatjuk a helyi specialitást, a Tartufo-t, ami egy hatalmas gombóc fagyi olvasztott csokoládéval megtöltve.

Késő délután érkezünk Lamezia Termébe. A város három településből áll, melyet normannok alapítottak a 9. században, ők építették a bencés apátságot és a várat is. Utazásunkat a 16. századi Máltai Lovagok Bástyájának megtekintésével zárjuk.  Este transzfer a repülőtérre. Indulás 21:15 h-kor a Wizz Air járatával, érkezés Budapestre 23:25 h-kor.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

terület:301 318 km2
főváros: Róma
államforma: köztársaság
lakosság: 60 233 948 fő (2013)
időzóna: UTC+1, UTC+2
éghajlat: Igazi mediterrán éghajlatot csak délen találunk: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék. Az Appenninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon száraz kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, a csapadék eloszlása egyenletes. Az Adria partján közepes csapadék, erős ÉK-i szél (bóra) jellemző. A Liguri- és Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.
nyelv: olasz
népcsoportok: szárd (2%), rétorománok (1%), tiroliak (0,5%).
vallás: keresztény: 54 millió fő - ebből katolikus 52 millió fő, protestáns 700 000 fő, ortodox keresztény 700 000 fő, egyéb keresztény 500 000 fő, iszlám: 850 000 fő, buddhista: 110 000 fő, hindu: 75 000 fő, szikh: 70 000 fő, zsidó: 45 000 fő, pogány: 15 000 fő, vallás nélküli: 4 millió fő.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.08 2017.10.15 8 nap / 7 éj Reggeli 207 200 Ft

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:
• 1-1 éjszaka Bariban, Brindisiben, Crotoneban 3*-os szállodákban reggelivel
• 2-2 éjszaka Policoro és Tropea környékén 3*-os szállodákban reggelivel
* Repülőjegy Budapest-Bari / Lamezia Terme-Budapest között személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal és páronként 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
• légkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkal
• magyar idegenvezető

Külön fizetendő

A részvételi díj nem tartalmazza, kötelező költségek:
* Repülőtéri illeték: 29.000 Ft/fő (változhat)
* Pluszban feladható poggyász: kb 20.000 Ft/db (23 kg)
• BBP biztosítás: 4.400 Ft/fő
• Útlemondási biztosítás: 1,5%
• Idegenforgalmi adó: 20 Eur/fő (helyszínen fizetendő!)
• Belépők: kb 40 Eur/fő

Minimális indulási létszám: 25 fő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte